Geluksmomentjes… ♡ Als mama zijnde

Geluksmomentjes… Ze zijn groot, ze zijn klein… geniet ervan zolang ze er zijn! Vandaag deel ik de mooiste geluksmomentjes als mama zijnde. Want hoewel ik dagelijks geluksmomentjes zoek, zijn die van mama-zijn toch wel de kers op de taart.

Geluksmomentjes… ♡ Als mama zijnde

Knuffelmomentje op de bank 🛋️
Ik zag deze challenge blijkbaar van TikTok en besloot dit eens te doen. Te gaan liggen bij je kind als hij zijn favoriete serie aan het kijken is. Ik doe dit namelijk bijna nooit. Als hij voor de tv zit ga ik andere dingen doen. De vaatwasser. De was. Opruimen. Voorbereiden voor… Ik sta eigenlijk nooit stil en besloot dit vaker te willen doen. Ik ging dus bij hem liggen en kreeg de liefste reactie ever. Hij sloeg zijn armen om me heen, bleef knuffelen, kusjes geven en zei ‘Ik hou van jou’ Dit zijn van die momentjes die zo kostbaar zijn. Vanaf die dag maak ik elke dag tijd om eventjes met hem samen te zijn. Met hem te spelen; écht even in het moment. Even rust samen en genieten van tv, spel of in de natuur. Dagelijks plan ik zo’n momentje nou in en het voelt ontzettend goed.

Het uit werk thuis komen en worden begroet 👋🏻
‘Mama is er weer!’ En dan aangevlogen worden met 2 armpjes stevig om me heen. ‘Ik heb je zo gemist’ Het zijn uitspraken die me altijd bij blijven. Je zou er bijna meer van gaan werken 😉 Het is mooi te zien hoe blij hij is als ik weer thuis ben.

Samen spelen 🧜🏻‍♂️ / samen eropuit 🚲
Ik vind het heerlijk om samen in zijn fantasiespel te duiken. Met zijn figuurtjes van Blaze of Paw Patrol kan hij zich uren vermaken. ‘Mama, kom je mee spelen?’ Als enig kind heb ik hem geleerd ook zelf te kunnen spelen, maar samen dagelijks is ook zeker gezellig. Ook probeer ik dagelijks met hem erop uit te gaan. Als je een buitenkind heb is dit niet zo moeilijk, met die guurdere weer voor mama wel meer een opgave 😉 We gaan dan even een rondje buiten wandelen, naar een speeltuin of gewoon gezellig even een boodschapje doen. Als we maar gewoon eventjes lekker genieten in de buitenlucht.

Alles ‘samen’ 🌈
Noa is echt een gezelligheidsdier. Alles wil hij het liefste samen doen. Samen dingen ondernemen. Samen kletsen. Samen zijn serie kijken. Maar ook samen op date, als hij een speeldate heeft met een vriendje van de opvang of iemand uit mijn vriendenkring. Hij is altijd heel sociaal en maakt ook graag een praatje met iedereen. Boodschappen doen ben je dan altijd wel even mee bezig. Hij praat met iedereen die hij tegen komt, verteld wat we hebben gedaan/gaan doen/of halen. Hij zwaait altijd bij het bejaardentehuis om de hoek en heeft een vaste prik waar hij altijd op moet klimmen/springen..

Het in slaap vallen op mijn schoot 🥱
Iets dat weinig meer gebeurd maar na een ochtendje Ballorig was hij doodmoe en viel zo bij me op schoot in slaap. Ik geniet van deze momentjes, aangezien hij straks niet meer op mijn schoot past 😉 Van die momentjes dat hij overdwars in bed ligt van een nachtmerrie zijn dan weer niet de geluksmomentjes die ik bedoel.

Mama dagen ❤️
Ik heb er nu met mijn nieuwe werk meer in de week & ik geniet daar dubbel en dwars van. Over een jaartje zit hij op school en ziet het er weer heel anders uit. Minder tijd samen. Ik koester dan ook deze fijne mama dagen, waarin ik hem zie oproeien en mooie herinneringen met hem maak.

Als meneer eindelijk in bed ligt 😴
Ook he. Hoe leuk hij ook is. Hoewel ik ook mijn hart aan hem heb verloren… Het is ook wel eventjes lekker als hij op bed ligt. Even die lekkere lange douche sessie. Even date night samen. Even op mijn blog of juist even een boek lezen of serie kijken. Deze momentjes koester ik ook en geniet ik ook zeker van.

Nemen jullie dagelijks tijd om even een frisse neus te halen buiten?

About the Author

Saskia Themes

7 Comments

Kimberley

Heerlijk! En dat laatste, haha, heel herkenbaar. Vind het zo fijn om met ze te zijn, maar als ze slapen, is die rust ook heel prettig 😉

Reply
Nicky

Wat is het toch genieten met zo’n uk. En dat blijft ook, vind ik. Het blijft bijzonder. Ik ga elke dag wel naar buiten, ja. Een flink stuk wandelen. Maar laatst regende het de hele dag terwijl ik thuiswerkte. Toen heb ik pyjamadag gehouden. Dat was ook wel weer heel lekker.

Reply
Simone

Ach, wat een lieve en fijne momentjes met Noa <3 Ik probeer zoveel mogelijk naar buiten te gaan, maar elke dag lukt lang niet altijd.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *