MOMlife | Ik ben zo’n moeder die…

Vandaag deel ik aan de hand van de ‘ik-ben-zo’n-moeder-die…’ TAG

10 dingen die mij een beetje een loeder moeder maken of juist niet zo parenting skill achtig zijn. En dat is helemaal oké. Die moeder maffia weet altijd wel iéts om over te zeuren, wat ik zeker voorbij zie komen bij bepaalde FB-groepen. Zo jammer, want iedereen doet het op zijn eigen manier. En ook dat is helemaal oké. Je bent niet alleen en volg lekker je eigen pad ongeacht wat iemand anders ervan vind. Ik ben zo’n moeder die…

…Noa dagelijks tv laat kijken
Maakte ik me eerst nog zorgen om de schermtijd van onze kleine (hier staat dagelijks veel de tv aan) is dat nu niet meer het geval. Noa kijkt dagelijks tijdens zijn boterham een aantal afleveringen van Paw Patrol of Blaze. Hij geniet er ontzettend van, het is ontspannend voor hem en hij leert er nog eens wat van ook. De ene dag staat het wat vaker aan dan andere dagen, zodat ik ook even tijd voor mezelf heb. Helemaal een dikke prima.

..haar kind een eigen tablet heeft gegeven nog vóórdat hij 2 was
Achter zo’n schermpje he. Dat zou ik niet zo snel doen. Tot ik een fijne kindertablet ter review kreeg. Lees hier mijn uitgebreide review van deze fijne kindertablet #spon Nog steeds ontzettend fan van! Noa krijgt dagelijks na het eten (als hij goed heeft gegeten) even een schermtijd momentje met zijn eigen tablet en koptelefoon. Op zijn tablet staat vooralsnog alleen KinderYoutube. Hij is afgesteld op zijn leeftijd en spannende afleveringen heb ik geblokkeerd. Geheel kindvriendelijke dus. Andere dingen wil ik er (als hij naar school gaat) zeker wel opzetten. Zo kan hij leer-doe spelletjes erop doen om zijn taal & rekenen (nóg) verder op te schroeven. Maar voor nu kan hij lekker genieten van zijn afleveringen van Blaze.

..een bewuste flesvoedings-mama is geweest
Nooit gedacht aan borstvoeding, voor mij was de keuze al snel duidelijk. En die ‘borst of flesvoedings kampen’ snap ik helemaal niets van. Iedere moeder moet lekker doen waar zij zich goed bij voelt. Ieder kindje wordt goed gevoed en krijgt binnen wat het binnen moet krijgen. Laat mensen lekker hun eigen keuzes maken.

Ik ben zo’n moeder die…

graag positief opvoed, maar hier soms echt wel in faalt
Het woordje ‘nee’ en negatieve zinnen probeer ik altijd te vermijden in de opvoeding. Maar af en toe, als hij het bloed onder mijn nagels vandaan haalt gaat dat natuurlijk wel eens mis. Ik ben vooral in de opvoeding van het dingen uitleggen. Waarom doen we de dingen zo, waarom mag iets niet. Wat zijn de gevolgen. Op deze manier probeer ik het positief te houden dan alleen maar ‘Nee niet doen’ te roepen. Hoewel dit er zeker wel eens uitfloept als meneer weer eens over een hek heen wil klimmen… – aan het stunten is op zijn fiets – of … you get the point.

…soms blij is als meneer op bed ligt
Die bedtijd is nu zijn middag slaapje er niet meer is, naar voren geschoven. Ook nu met mijn nieuwe werktijden ben ik eerder thuis – eerder eten – eerder naar bed kunnen. Ik geniet dan ook echt wel even van een momentje voor mezelf in de avond. Ik ben, soms na een hele lange dag niet rouwig om dat hij lekker in bed ligt.

je niet snel ziet koekjes bakken met hem (ondanks dat hij dit super leuk vind)
Dat bakken & koken he is zó niet mijn ding. Ik word er toch zo gefrustreerd van aangezien het me nooit gelijk in 1 keer lukt. Het beslag is niet goed, de koekjes branden aan, ik heb te weinig of teveel van iets gebruikt… Ik heb de laatste tijd vaak cakejes gehaald en dan gingen we deze gezellig samen versieren. Kind blij en mama ook 😉

Ik ben zo’n moeder die…

Noa soms lekker lang laat douchen
Ze zeggen altijd laat je kind niet te lang douchen. Die van ons doucht soms kort als het zo uitkomt en soms lang. Dan wisselen M. en ik de douchebeurt af. Noa zit meestal lekker te badderen en vermaakt zich prima als hij langer mag douchen.

…niet moeilijk doet over ‘geen korstjes’ eten
De ene dag gaat het beter dan de andere, maar over het algemeen is Noa geen korstjes fan. Ik heb het allang los gelaten. Soms laat ik hem nog een stukje opeten van zijn korstjes voordat ik de rest in de prullenbak donder. Dan niet. Iets met choose your battles en dit is er eentje die ik totaal niet belangrijk vind. Groot word’tie vanzelf wel en als hij echt honger heeft dan eet hij van zelf wel. Als hij 18 is eet hij ze vast wel op. Of niet…

Noa misschien té los laat in sommige dingen
Ik ben zo’n moeder die denkt: probeer het zelf maar uit. Ik waarschuw hem dat hij ergens van af kan vallen. Niet luisteren: probeer het dan zelf maar uit. Boem. Ik ben een ouder van het ‘zelf leren en ondervinden’ (uiteraard wel op een veilige manier, hij speelt niet met messen 😉 ) Ik laat hem de wereld zelf ontdekken en probeer hem hierin te ondersteunen. Het mág dat uitproberen. Ik denk zelf dat je daar het meeste van leert.

Het ook allemaal niet weet
…maar wel onvoorwaardelijk van hem houdt! 🤍 En dat is toch wel het aller belangrijkste.

En nu jullie mama’s… Wat is jullie aanvulling na de zin: ik ben zo’n moeder die….

Artikel idee Tag / Bedenkster van de TAG

7 reacties op “MOMlife | Ik ben zo’n moeder die…

  1. Dat klinkt heerlijk relaxt! Je hebt groot gelijk!
    Toen het middagdutje van dochterlief niet meer lukte, was ik zo’n moeder die de klok stiekem vooruit zette.
    “Oh, kijk schat! Het is al bedtijd” En dan had ik een uurtje extra rust. Zo lekker!

  2. Heerlijk om te lezen, het hoeft ook allemaal niet perfect natuurlijk. Ik ben helemaal geen moeder, dus geen aanvulling van mij 😉

  3. Ik kan er niet over meepraten, maar wel leuk om te lezen hoe je er in staat. Ik denk niet dat ik alles net zo zou aanpakken als jij, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Ten eerste omdat we allebei niet hetzelfde zijn en ten tweede omdat er geen plannen zijn voor kinderen. Vind het wel knap dat je dit durft te vertellen ondanks die verschrikkelijke moedermaffia.

  4. Oh zo fijn om te lezen. Hier wordt ook elke dag tv of Ipad gekeken, zelfs als hij niet goed heeft gegeten 😛 En korsten laat ik hem ook niet opeten hoor, ik wil hem sowieso niet forceren om iets te eten dat hij niet wil eten. Soms krijgt hij zijn dessertje eerst en eet hij daarna zijn patatjes nog op, soms ook niet maar ik maak me er allemaal niet meer druk om. En ik ben eerlijk gezegd elke avond blij wanneer hij slaapt en wij nog even tijd voor onszelf hebben :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *