5x dingen die al tijden op mijn to-do-list staan

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met T-Mobile

Er zijn van die dingen die langer dan noodzakelijk op mijn to-do-list staan. Dingen die ik graag vaker doe of gewoon echt nog eens moet doen. Dingen waar ik geen tijd voor maak, zin in heb of gewoonweg niet aan toe kom. Vandaag deel ik met jullie 5 dingen die al tijden op mijn lijstje staan. Streven? Eind dit jaar zeker alles te kunnen afstrepen.

[ Samenwerking T-Mobile ] 5x dingen die al tijden op mijn to-do-list staan

Het vergelijken van mijn abonnementen 📃🔍
Dit hé is iets wat ik me al jaren voorneem en eigenlijk nooit doe. Ik zou me willen verdiepen in mijn abonnementen en kijken of het goedkoper kan. Want dat kan vast. Maar ik ben zo’n miep die denk ik-zit-prima-waar-ik-zit en het kost in mijn ogen veel moeite. Hoewel het eigenlijk vast per jaar zal lonen. Zo zou ik willen kijken naar onze energie/water leverancier, i.p.v. een abonnement kijken naar Sim Only (want dat zal echt een heel stuk goedkoper zijn), tv/internet pakket en mijn maandelijkse ‘extra’ uitgaves onder de loep nemen.

(Nieuwe) boeken lezen 📚
Ik ben inmiddels in mijn 11de boek van dit jaar bezig. Heerlijk om extra te ontspannen tijdens het lezen zowel voor het slapen als in mijn pauzes op werk. Wat ik nog niet heb gedaan is een nieuw boek pakken van de stapels die ik nog heb liggen. Via Hebban hou ik al jaren mijn gelezen boeken bij en maak ik lees challenges aan. Dit jaar ben ik van plan 45 boeken te lezen, waarvan zeker 10 van mijn nieuwe boeken. De teller staat nu nog op 0 aangezien ik toch altijd teruggrijp naar mijn al gelezen Nora boekjes.

Het huis eens geheel onder handen nemen 🧹🧼
En met geheel bedoel ik ook geheel en GOED. Vooral de extra kamer is echt een zooi en kan je net aan met 2 voeten erin staan. Overvol. Ik wil graag alles goed uitzoeken, sorteren, weg doen, verkopen en ook vooral eens het huis geheel soppen van boven tot onder. Alles een eigen plek (want rust in mijn hoofd) en ook Noa zijn speelgoed eens kritisch gaan bekijken. Misschien dat ik weer ga starten met 1 laatje/kastje per dag om zo dagelijks of wekelijks toch iets op te ruimen.

Ik vertelde al dat ik in een omschakelperiode zit op dit moment. Ik heb nu juist nood aan een rustig, opgeruimd huis. Maar ook kies ik toch eerder om lekker te bloggen, lezen, serie te kijken of leuke dingen te doen met Noa. Dingen waar ik van oplaad. Zo’n opruimvoornemen zakt dan helaas steeds verder weg.

Wekelijks sporten/skaten 🛼
Zoals jullie weten heb ik mijn eerste skaterit van 5 km gemaakt. Punt. Daar bleef het bij. Geen zin, geen tijd, PDS en andere dingen waardoor ik het weer uitstelde. Graag zou ik weer (afgezien van veel wandelen) actiever willen gaan sporten. Desnoods 1 vaste dag in de week. Dit gaat Ringfitten zijn of een skaterit. Ik wil dit zeker gaan inplannen om zo deze leuke hobby weer actiever te gaan oppakken. Aan het weer zal het de komende tijd niet liggen 😉

Vaker uitstapjes maken 🪣🍃
Ik merk dat ik daar energie van krijg en het eigenlijk te weinig doe. Aankomende periode wil ik zeker 1 keer per week lekker met Noa opstap gaan. Dit kan overal heen zijn. Een fijne natuurspeeltuin. Het strand. Het bos. Het park. Ik wil er een gewoonte van maken vaker lekker erop uit te gaan.

Wat zijn dingen die al tijden op jouw to do list staan?

About the Author

9 Comments

zwartraafje

Herlezen doe ik de laatste jaren maar zelden maar toch daalt mijn aantal ongelezen boeken maar heel stelselmatig doordat ik ook geleende boeken lees of nieuwe boeken krijg. Oprommelen vind ik zelf heel rustgevend. Het vraagt alleen veel energie waardoor ik er nog steeds niet in geslaagd ben om het hele huis te doen. De meeste kamers wel hoor maar de zolder, het tuinhuisje en de kelder moet ik echt nog eens werk maken.

Reply
Geke

Wat een fijn lijstje! Hopelijk lukt het om er wat dingen (vaker) van te doen.
Hier staat skaten ook hoog op het wenslijstje maar het concreet maken is weer een ander dingetje.
Een grote opruimronde ben ik nu mee bezig, noodgedwongen omdat we logees krijgen. Collega van mijn man, en misschien zijn vrouw ook, dus tja dan wil je alles wat netjes hebben. Of toch meer dan ik voor mijn familie zou doen 😉

Reply
Darina

Mooie lijst. Opruimen staat hier ook op het lijstje en nog kleine klusjes afmaken zoals kitten, een muurtje verven en de zolder isoleren. Never a dull moment 🙂

Reply
Iris

Goed lijstje! Ik krijg ook gelijk zin om het hele huis op te gaan ruimen. De woonkamer en de slaapkamers zijn op zich prima, maar de zolder is een zooi. Er liggen veel stapels kinderkleding dat weg kan en ook veel rommel waar we niets mee doen.

Reply
SAS

Ik ben daar vandaag ook druk mee bezig geweest. Heb veel op Vinted gezet, 2 dozen richting de kringloop en alles lekker gesorteerd. Heerlijk!

Reply
Simone

Ik heb geen goede band met to-do lijstjes. Ik word daar juist onrustig van. Ik maak ze echt alleen als ik het niet meer in mijn hoofd kan bolwerken.

Ik ga ook dit jaar weer naar sim only. Scheelt ook nog eens met je bkr-registratie. En daarbij denk ik dat ik de volgende keer gewoon zelf een telefoon koop. Per saldo maakt dat niet veel.

Reply
Nicky

Oh, dat opruimen.. Dat is wel een dingetje, ja. Zeker met zo’n kleine uk met massa’s speelgoed. Het enige wat op mijn to do – list staat is een stedentrip naar Dublin met dochterlief die steeds niet doorging door corona. Herkansing in september maar ik zie de bui alweer hangen.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *