Persoonlijk | Over een omschakel periode

Ik ben onrustig. Ik ben zoekende. Ik ben moe. Ik merk dat, ondanks dat ik overal meer van geniet nog ontzettend moet wennen aan alle nieuwe dingen die op mijn pad zijn gekomen de afgelopen maanden.

Ik merk dat ik in een omschakel periode zit. Dit woord kwam ik tegen en vond ik mooi bij de huidige situatie passen. Noa die steeds ouder wordt en waar meer dingen mee moeten / meer dingen kan. Ikzelf met mijn nieuwe baan en daardoor ook een nieuwe ritme. Ik moet schakelen. Wennen. Mijn plek vinden met alles. De laatste tijd merk ik dat het ontzettend veel energie kost en ik het opladen meer dan nodig heb.

Persoonlijk | Omschakel periode

Dus even een artikeltje met de vraag: Hoe gaat het met mij?

Over het algemeen kan ik goed antwoorden op deze vraag. Maar ik merk wel dat de spanningen van afgelopen tijden z’n tol eisen. Vooral op lichamelijk vlak kan ik geen goed antwoorden op de bovenstaande vraag. Een nieuwe baan, waarbij een nieuwe leeftijd, nieuw dagritme, nieuwe collega’s en een nieuw pand komt kijken. Ik probeer in mijn pauzes zoveel mogelijk te ontspannen en doe dit dan ook op de manier hieronder. Zelfde voor het naar bed gaan, lezen om even mijn gedachten te verzetten.

Dingen met Noa (zoals een tripje naar de HAP) gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Door bewust bloggen is dit het enige wat ik erover kwijt wil. Gelukkig gaat het weer goed, maar je merkt wel dat je zorgen er nog gewoon zijn. Ik slaap slechter en kan overdag zo in slaap vallen op de bank, iets wat mij voorheen nooit lukte. Ook het nieuwe ritme is voor onze beide nog wennen. Mama-dag. Oma dag. Kindjes-dag. De weken zijn wat onregelmatiger maar daar komt gelukkig binnenkort wat verandering in. Ik ben soms zo moe dat ik in slaap val op de bank (iets wat me nooit lukte) en ik heb vaker en vaker PDS klachten.

Dit weekend heb ik even wat meer tijd voor mezelf. Ik ga lunchen met 2 ex-collega’s. Ik ga gezellig met een familielid winkelen en eten. Eventjes dit weekend genieten van leuke dingen, fijne gesprekken en lekker eten. Ik kijk ernaar uit & tegelijkertijd tegenop. Ik moet ergens heen rijden waar ik niet op zit te wachten. Ik vind het voor mijn doen een ‘vol’ weekend, aangezien ik probeer hier altijd balans in te houden. Er zitten namelijk ook nog wat verjaardagen bij die avonden. Maar ik ga mijn best doen te genieten en proberen dingen wat meer los te laten.

De kop foto was dan ook een super fijn uitstapje naar een zegerplas wat weken geleden. De wind in mijn haren, zand tussen m’n tenen en de zon op mijn huid. Noa die aan het genieten was van alles om zich heen. Hij was zó aan het genieten en daardoor wij ook. Lekker als gezinnetje daarna samen lunchen als afsluiting. Ik merk dat dit soort dingen me ook opladen en dat ik ga zeker in deze omschakelperiode vaker doen.

En hoe gaat het met jou? Heb jij wel eens last van omschakelperiodes?

Artikel idee

About the Author

9 Comments

Koffie Digitalix

Al een tijdje hier niet meer gelezen en ik schrik een beetje. Pas goed op jezelf in deze omschakelperiode. Geniet van alle energiegevers en probeer de energieslurpers te vermijden. I know. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Succes ermee.

Reply
zwartraafje

Daar heb ik zelf ook last van. Net als jij ben ik echt een gewoontedier en als er dan plots iets helemaal anders gaat moet ik daar echt aan wennen. Maar dat mag ook hé, het is normaal dat het in het begin wat zoeken is en dat doet Iedereen op zijn eigen tempo. Hier gaat het niet zo goed doordat ik ongeveer een uurtje geleden heel slecht nieuws heb gekregen. Een van mijn beste vriendinnen is gisteren totaal onverwachts overleden. Ik kan het maar heel moeilijk vatten, het lijkt nu nog zo onwezenlijk. Er liggen hier al kaartjes klaar om naar haar te verzenden, pakjes voor haar kerst, we gingen binnenkort een datum zoeken om rond mijn verjaardag opnieuw af te spreken. Het idee dat er geen afspraakjes meer in het vooruitzicht liggen, geen uitgebreide bijpraatsessies, mails, kaarten, berichtjes via whatsapp, … is te bizar voor woorden.

Reply
Giovanna Jansen

Heel pittig wat er allemaal ineens op je pad kwam, je overkwam en waar je allemaal aan moet wennen. Heel goed dat je de tijd voor jezelf neemt en je bewust bent van waar je behoefte aan hebt. Een omschakelperiode, mooi woord! En zoals het woord het al zegt een periode, dus neem er je tijd voor.

Reply
Nicky

Al die nieuwe indrukken kosten ook energie, dus logisch dat je daar moeite mee hebt. En een bezoekje aan de HAP is nooit fijn. Fijn dat het weer beter gaat. Ik heb ook altijd wel moeite met veranderingen en wennen aan nieuwe dingen. Hier begint het nu een beetje te komen. Mijn buien wisselen een beetje van hysterisch blij zijn en van mijn vrijheid genieten tot een beetje melancholiek zijn. Gelukkig heb ik meer last van het eerste 😉 Pas goed op jezelf!

Reply
Simone

Ik snap het heel goed dat je moeite hebt met het wennen aan zoveel nieuwe dingen. Vergeet niet dat het echt veel is bij elkaar he? En wat ontzettend rot om te lezen dat jullie weer naar de HAP moesten met Noa 🙁

Zelf kan ik ook moeilijk wennen aan grote veranderingen. Zo heb ik nog steeds last met alle drukte van deze dagen tegenwoordig. Iets wat we in Corona-tijd dus totaal niet hadden.

Reply
Darina

Je hebt een heftige periode doorgemaakt, met veel veranderingen en dan kan ik me heel goed voorstellen dat je moe bent en moet wennen aan een nieuw ritme. Ik heb hier ook wel last van, zeker nadat het leven weer opstartte na de lockdown en opeens ‘alles’ weer kon. De drukte van mensen, opeens weer een wat vollere agenda, verplichtingen, ik moest en moet er nog steeds erg aan wennen. Ook al zijn het merendeels leuke dingen, ik voel dat ik me vaker terugtrek in mijn eigen bubbel en daar is natuurlijk ook niets mis mee. Even die balans weer zoeken, maar het komt goed! Geniet van je weekend!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *