7 fijne geluksmomentjes, soms zijn ze groot vaak ook heel klein

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Etrias

Geluksmomentjes. Om even bij stil te staan. Soms zijn ze groot maar vaak ook klein. Genieten van de kleine dingen is iets wat ik steeds vaker doe. Hier een lijstje met de 7 leukste dingen van de afgelopen weken.

Samen de slappe lach hebben 😊
Na een roerige periode is het fijn om samen te genieten met Noa. Ondanks zijn waterpokken en daardoor een héle slechte nacht door de jeuk: samen in bed liggen en helemaal gevouwen liggen samen. Dit zijn toch wel de momentjes hoor ❤️ #lovetobemama

Zitten in het zonnetje. Met een theetje. In onze vernieuwde tuin🏡
Wat is het heerlijk onze vernieuwde tuin! Heerlijk genieten met een theetje, Noa die heerlijk aan het spelen is. Beetje rommelen in de tuin. Niet alles is nog af, dat gebeurd pas deze week maar nu al super blij mee. Uiteraard komt er nog een fotoblogje van online met een uitgebreider artikel.

Focus hebben op 1 ding ✨
Ik probeer steeds vaker echt focus te hebben op 1 ding. Lezen zonder afleiding. Met Noa bezig zijn zonder telefoon. Dit artikel typen met alleen een muziekje en theetje en focus hierop. Het is fijn wat meer gericht focus te hebben want dat geeft een stuk minder prikkels in mijn beleving.

Dat ene ding (of eigenlijk dingen 😉 ) scoren op Vinted 💸
Vinted blijft leuk he. Vooral voor Noa maar ook voor mezelf. Zo scoorde ik een super fijne joggingbroek (waar ik nu bijna in woon), kocht ik een outfit voor mezelf met Noa zijn verjaardag (een out of the box outfit, zo spannend en zat gelijk fijn) maar ook genoeg voor Noa zijn verjaardag. Er komt er nu nog eentje aan + 2 kleding artikelen voor Noa.

De 2 nieuw opgenomen seizoenen van Elementary 📺
YAY! Ik dacht al deze seizoenen niet te hebben gezien en i was right! Ik ben nu bezig met S6 van Elementary en zit er als vanouds weer helemaal in. Heerlijk serie van Sherlock Holmes. En nog een fijn seizoen te gaan. Ik merk dat sinds ik moeder ben echt super lang over doe een serie te kijken, maar kan daardoor ook extra lang ervan genieten.

De voorbereidingen voor Noa zijn 3de verjaardag 🎈
Gek dat het er nu echt aan zit te komen. Ik ben al een tijdje bezig met heel wat voorbereidingen: het idee en de ingredienten voor zijn Paw Patrol taart, zijn traktatie op het kinderdagverblijf, het Marshall blikgooien wat hij graag wilde. Een verjaardagsmuts, een klein cadeautje voor de kids die op zijn verjaardag komen met weggaan… De versieringen voor in huis. Ik kan zo nog wel even doortikken. Alles staat klaar, is geregeld en Vrijdag gaan we alles regelen: de taart ga ik maken en de avond gaan we alles versieren. Begin Juli wordt het een feestweekend!🎂🎉🥳

Blij worden van de kleinste dingen ❤️
Ik ben zo’n gelukszoeker hé. Eentje die blij kan worden van de aller kleinste dingen. Van een lieveheersbeestje spotten in onze nieuwe tuin. Mijn favoriete thee 1+1 gratis. Eindelijk na lang zoeken die ene perfecte wc borstel vinden (ja, ik wil altijd zo’n zwarte waarbij je niet alles erop ziet 🙊🙈 en die bij onze badkamer style past) of dat ene kaartje of pakketje versturen naar een vriendin. Of eindelijk dat ene perfecte cadeautje vinden waar ik al tijden naar zocht. Het zijn echt de kleine dingen die het hem doen. En elke dag sta ik daar even extra bij stil voor een geluk boost!

Wat is iets waar jij blij van kan worden? En focus jij je vaak op 1 ding te gelijk?

10 reacties op “7 fijne geluksmomentjes, soms zijn ze groot vaak ook heel klein

 1. Het op één ding focussen is hier nog steeds een werkpuntje. Doorgaans kan ik dat enkel tijdens mijn Tai Chi oefeningen of wanneer ik een brief naar mijn pennevriendin schrijf. Anders ben ik al snel bezig met alles wat nog moet gebeuren of ben ik twee taken tegelijkertijd aan het doen. Stil staan bij (kleine) geluksmomenten doe ik wel steeds meer. Ik deed het eerder al maar sinds ik er een app voor noteer in plaats van een schriftje lukt het me makkelijker om het dagelijks te doen én kan ik er meteen ook een foto aan toevoegen want soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. Aan Vinted heb ik me nog steeds niet gewaagd wel ga ik af en toe naar de plaatselijke kringloopwinkel waar ik indien iets me aanspreekt het meteen ook kan passen. Want tweedehands kopen vind ik steeds een plus. Zo leuk om iets een tweede leven te kunnen geven.

 2. Wat een fijn lijstje en ook altijd heerlijk om bij dit soort dingen stil te staan! Dat focussen op maar één ding en daar echt volop van genieten is ook iets wat ik meer wil doen. Kan zo fijn ontspannend zijn!
  Enne, hoe leuk dat Noa al bijna drie jaar is. Wat gaat dat hard! Het kan haast niet anders dan dat het een heerlijk en gezellig weekend wordt 🙂

 3. Wat een fijne kleine dingen! Elementery kan ik niet meer kijken sinds het van Netflix af is. Zo jammer want ik keek het ook echt graag!

 4. Geluk zit absoluut in kleine dingen. Dat is ook mijn ervaring. Sterker nog, van die grote dingen krijg ik soms eerder stress dan een gevoel van geluk….

 5. Noa krijgt een geweldige verjaardag. Ik ben benieuwd naar de tuin. En ik probeer me zoveel mogelijk te focussen op één ding 🙂

 6. Ik sluit me heel erg aan bij je lijstje (los van de kinderdingen). Maar de slappe lach hebben is wel echt een van de beste dingen des levens. Merkte zelf ook de laatste tijd dat ondanks alles dat nog altijd lukt. En zolang dat nog kan, is er altijd hoop

 7. Wat een mooie geluksmomentjes <3 Er is niet veel nodig om te beseffen dat het al bij al helemaal nog niet zo slecht is.

  Momenteel vind ik focussen erg lastig, er zit weer zo'n onrust in mij.
  Maar gisteren werd ik wel blij van de kolibrievlinder die de Agapanthus ontdekt had, afin, de nectar in zijn bloemen. Zo mooi en bijzonder om te zien.
  En vandaag heeft een goed gesprek me deugd gedaan, en de ander vond het ook fijn.
  Ook kleine dingetjes maar die zijn vaak zoveel waardevoller dan de duurste cadeaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *