MOMlife | Nieuwe fases: Over zindelijkheid, opvoeden en informeren over scholen/zwemles

De tijd gaat zo hard. Alle mama clichés zijn waar. Dit weet je pas als je zélf kinderen hebt.
Al deze uitspraken zijn dan ook zo waar. Want waar blijft de tijd? Waar is mijn baby? Ik heb er nu eentje die gaat onderhandelen over een chocolaatje. Die weigert te eten en volhoudt. Die droge onderbroeken heeft, ben zelf aan het informeren voor scholen en hij staat ingeschreven voor zwemles. Voor je het weet gaat hij het huis uit *bewijze van dan he. Want als dat écht zo snel gaat ga ik huilen.

De afgelopen maand zijn we druk met dingen bezig geweest die in de titel zijn benoemd. Ik neem jullie graag mee in het proces wat opvoeden heet 😉 en alle nieuwe fases waar we ineens mee te maken krijgen. Want kleine jongetjes worden groot… #bijna3jaar

Neem maar de tijd om te groeien te stralen. 
Om tijdens het ontdekken soms te verdwalen. 
Te beleven, verwonderen met jouw blik en hart open. 
En weet dat wij altijd met jou mee zullen lopen.
– Gewoon Jip

Zindelijkheid

Ik kan nu met 2 jaar en 9 maanden trots zeggen dat Noa zindelijk is.🥳 Wat is het ineens hard gegaan. Mijn poging in November afgelopen jaar mislukte. Het ging super goed, zolang ik hem zélf bleef sturen. Zodra hij zelf moest bedenken of hij moest of niet ging het mis. Daarnaast werd hij ziek en verloor hij alle interesse voor de wc. Jammer, niet noodzakelijk nog op zijn leeftijd dus zijn we ermee gestopt. Tot hij er zelf 3 weken geleden over begon. ‘Mama ik wil mijn luier uit’ en het licht was gezien.

Er komt nog een uitgebreid artikel online over hoe alles is gegaan, tips vanuit mijn kant en wat je allemaal nodig hebt. Maar wát ben ik trots dat hij dit allemaal al zelf doet. Zelfs op de opvang dagen is hij droog. Weer een nieuwe fase: géén luier meer.

Onderstaande zijn z’n beloningskaarten en het groot cadeau nou hij zindelijk is. #zelf uitgekozen uiteraard

Opvoeden

Tsja ik heb er eentje met een behoorlijke eigen wil + geen geduld. Alles moet nu en hoe hij het in zijn hoofd heeft. *van wie zal hij dat hebben? 😉 Sommige dagen zijn dus zeker wel pittig als meneertje een bui heeft. Maar over het algemeen hebben we een heel makkelijk kind. Hij is met alles blij (een boodschap doen is al helemaal gezellig) en is erg makkelijk in omgang. 8 van de 10 keer luistert hij prima en nemen we ook de tijd om hem uit te leggen wáárom we iets willen. Waarom een handje met oversteken? Waarom zeg je alsjeblieft als je iets krijgt. Ik merk dat dit voor Noa in ieder geval fijn is, dat hij uitleg krijgt en dan ook meer snapt waarom iets moet. Kan ik hem sommige dagen wel achter het behang plakken? Jazeker. Maar over het algemeen geniet ik gewoon elke dag ontzettend van zijn ondernemendheid, nieuwsgierigheid en zijn zelfredzaamheid. #alleszellufdoen

Scholen/zwemles

Hij wordt bijna 3. Bij onze gemeente dus noodzakelijk om eens te gaan kijken naar scholen. *SLIK. SCHOLEN. Hallo. Zo oud is hij nog niet toch?! Ik ben dus even gaan informeren en na de zomervakantie gaan we een aantal intakes/rondleidingen inplannen en kijken welke school het gaat worden. We hebben er 2 in ons dorp en 2 in een aangrenzend dorp. Het belangrijkste vind ik dat er uitdaging is voor hem, aangezien zijn spraak/taal al voor loopt. Daarbij zijn er natuurlijk de afwegingen: hoe na school qua oppas technisch als ik werk? Brengtijden i.v.m. mijn werk? BSO in de buurt? Het zijn een hoop afwegingen en we willen er natuurlijk ook een goed gevoel bij hebben. Na zijn 3de verjaardag gaan we dus de school-fase in. Ik ben ontzettend benieuwd. #mijnmoederhart

Ook heb ik hem ingeschreven voor zwemles. Ja dat is pas vanaf 4.5/5 jaar maar door corona en wachttijden hoorde ik dat het handig was hem nú al in te schrijven. Je moet eigenlijk al 2 jaar verder denken soms met dingen. Hij staat dus ingeschreven in een nabijgelegen stad en we worden vanzelf rond deze tijd opgeroepen voor de zwemlessen. Zwemmen vind Noa echt geweldig dus dat gaat volgens mij helemaal goed komen.

Kleine jongetjes worden groot. En juist deze fases zijn ook weer ontzettend leuk om mee te maken.
Weg flessen. Weg middagslaapjes. Weg luiers. Weg hulp nodig hebben van mama.

4 reacties op “MOMlife | Nieuwe fases: Over zindelijkheid, opvoeden en informeren over scholen/zwemles

  1. Wat een bizar besef inderdaad dat Noa over een tijdje al naar school gaat! Ik kan me voorstellen dat je op sommige momenten denkt “Jeetje, wat gaat het snel allemaal!”. Wat heerlijk dat hij nu zindelijk is en dat het is gelukt! En zo leuk om tussen alle regels door te lezen wat een fijn en gezellig kind Noa is. Heerlijk, zo’n nieuwsgierig mannetje!

  2. Ja, de tijd vliegt ook echt. Maar het blijft leuk. Elke fase is leuk, vind ik. Ik herinner met het rondje scholen bekijken nog heel goed, trouwens. Bij een van de scholen voelde het precies zo fijn als op mijn eigen lagere school vroeger. Dus heb ik die school gekozen (was ook niet zo ver van ons huis) en dat bleek gelukkig ook een hele fijne school te zijn.

    1. De tijd vliegt echt inderdaad. Ik ben erg benieuwd hoe wij het gaan ervaren, scholen kijken/kiezen en afwegingen maken. ook weer heel veel zin in deze nieuwe fase!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *