Monthly recap | April Highlights

Zoals aangegeven in 2021 ga ik zeker met deze reeks door in dit nieuwe jaar. Een terugblik van afgelopen maand d.m.v. foto’s, stukjes tekst en gifjes. Dingen die deze maand mooier, positiever en mij gelukkier maakte ligt de focus op. Juist in deze tijden kunnen we daar wel wat meer van gebruiken. Aan het einde weer het welbekende MOMents, mommy momenten met Noa: quotes, foto’s en alles wat er deze maand met hem gebeurde. Een dagboekje, terugblik om later terug te kunnen lezen. Dit keer in een nét iets ander jasje gegoten dan je gewend ben. Let’s start this month!

April doet wat hij wil. We begonnen met sneeuw en hadden juist verder heel wat prachtige dagen erbij. Deze maand stond in het teken van het afsluiten van mijn werk, de start van mijn nieuwe werk, eventjes een weekje vrij, het vieren van Pasen & Koninsgdag, leuke dates en weer nieuwe fases en mijlpalen met Noa.

Monthly recap | April Highlights

+ Was er sneeuw! ❄️☃️
De maand begon met sneeuw! Helaas niet heel erg veel en was het daarna weer weg. Niet sleeën, wel sneeuwballen gooien. Noa heeft erg genoten van het tafereel en we hebben heerlijk buiten kunnen spelen.

+ Gingen wij heerlijk uit eten 🍽️🥂
Hoelang het geleden was? De laatste keer kan ik me niet eens heugen. We gingen heerlijk even samen uit eten en shoppen. Samen even quality time, iets wat we eigenlijk vaker zouden moeten doen. We hadden een super fijn restaurant met heerlijk eten en hebben echt even samen genoten.

+ Tea time (en meer kringloopgelukjes) 🍵
Altijd fijn om even momentjes voor mezelf te hebben met een lekkere mok thee. Deze komt bij de kringloop vandaan, waar ik nog meer meenam. Zowel voor mezelf maar ook wat leuke spulletjes voor Noa. Altijd leuk te neuzen en pareltjes te vinden.

+ Liefde voor mijn nieuwe waterkoker 🫖
De oude was stuk gegaan dus tijd voor een nieuwe. Ik zag dit exemplaar en op aandringen van M. toch voor deze gekozen. Wat een super fijn ding en hij staat ontzettend stylish in de keuken. Ik gebruik hem dagelijks meerdere malen met veel plezier.

+ Was het de maand van door bikkelen op werk🪴 (verhuizing met mijn nieuwe werk + opening)
Wat een chaos was het deze maand. Oud werk, nieuw werk.. Alles liep door elkaar heen. Zo had ik de verhuisdag van mijn nieuwe werk en de officiële opening. Alles op mijn oude werk afronden. Het was het meer dan waard en nog steeds super spannend maar ben echt ontzettend blij. Blij ook dat deze maand voorbij is en ik me nu echt kan focussen op m’n nieuwe werk.

+ Hallo leuke dates 🥂
Er stonden weer heel wat leuke dates op de planning waar ik ontzettend van heb genoten. Zo vierde we Pasen samen met een ontbijt met mijn ouders, zochten paaseitjes in de natuurspeeltuin (en speelde daar ook even met water & zand). Ik had een meeting in Zoetermeer met een Bagel date en heerlijk shoppen. Was fijn al mijn vriendinnen bij elkaar te zien 🥰 Super lang geleden dat we zo bij elkaar waren. Ook had ik een heerlijke drankjes & eet-date met mijn 2 (nu)ex-collegaatjes.

+ Het afscheid op mijn werk na 8.5 jaar 😯
Goodbye. Het was nu dus echt de maand van afscheid nemen. Ik had mijn laatste dagen op mijn werk *slik Toch echt ontzettend dubbel aangezien ik het met m’n collega’s en de kids super naar mijn zin heb gehad. We gingen met een klein clubje ijsjes eten en daarna had ik mijn afscheid met mijn collega’s en op de groep. Heerlijk geluncht met collega’s, Blond Mok met een High-tea bon gekregen en een lieve kaart. Zelf gaf ik voor de locatie een gepersonaliseerde theedoos en voor elke collega een persoonlijk kaartje met tekst, met daarbij een glazen potje met hartjes snoepjes erin. HART stikke bedankt! stond er op de achterkant. Ook gaf ik mijn vaste collega’s wat extra’s in de vorm van een zak snoep of een mok met hun initiaal erop.

+ Ontzettend verwend door collega’s & kinderen ❤️‍🔥
Ik ben dus echt super verwend! Er zijn ook zeker veel ouders en kinderen die aan me hebben gedacht. Kinderen hebben zelf iets geknutseld voor me en ook kreeg ik een leuk vriendenboekje waar alle kinderen iets in hebben geschreven + foto. Op mijn groep gaf ik nog 2 groepscadeaus en hebben we er verder een hele fijne afsluiting van gemaakt. Ook met een aantal ouders fijne gesprekken gehad. Het is goed zo. Op naar een nieuw avontuur aankomende maand!

+ Genoot ik van het in de natuur zijn 🌳
Veel naar buiten. Met die fijne zonnestralen kon ik het zeker niet laten even naar buiten te gaan. HEERLIJK! Lekker in de tuin in de zon, naar de speeltuin of gewoon even lekker buiten wandelen.

+ Genoot ik in onze voor & achtertuin 🏡
Ik deel al wat hersenspinsels toen ik in onze voortuin zat en waardeerde de voor en achtertuin steeds meer en meer. Ook krijgen we deze maand de offerte voor onze verbouwing in de achtertuin. Alweer zal je denken? Dit keer alleen wat kleine aanpassingen en wat grote plantenbakken. Plus een grasveldje voor Noa waar hij heerlijk op kan spelen. Nu al zin in de zomer! We genoten nu al met zijn fijne picknicktafel en lekker spelen met water in de tuin. Inclusief mama met een theetje 😉

🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶

Luisterde ik veel naar… 🎙️

MOMents van April

Noa 2 jaar & 9 maanden👦🏻
Een kleine clown dat ben je eigenlijk. Je maakt continu grapjes en ligt dan ook om jezelf in een deuk. Opvoeden, opvoeden… Je hebt een ontzettend sterke eigen wil (wat ik alleen maar aanmoedig maar soms ontzettend vermoeiend kan zijn) en je weet ook goed wat je wel en vooral NIET wilt doen. Je maakt altijd een praatje met iedereen die langs loopt, bent open en nieuwsgierig en hebt een levendige fantasie die steeds meer zichtbaar is. Je geniet van alles wat je wordt aangeboden of wat je ziet. Ook ben je nog steeds een echte knuffelkont en doen we dit dagelijks heel wat keren.

Quotes van deze maand

‘Ik heb de stickerkaart omgeparkeerd’ ( in plaats van omgekeerd)

Papa zei nee. ‘Ik ga het nog een keertje vragen totdat papa ja zegt’ 🤣

Als er niks op zit dan is hij helemaal leeg‘ (Noa over zijn boterham beleg)

Zeg het maar in het Engels’ (misschien heeft hij ook al voorliefde voor Londen?! Geen idee waar hij dit vandaan heeft)

‘Ik heb je gemist mama’❤️

Het laatste boekje dat we gaan lezen Noa, dan gaat mama thee zetten. ‘Dat is goed, daar word ik blij van’

Flapjesboekje: Dat is een ringstaart maki. ‘Dat is een moeilijk woord!’

‘Wat een goed verhaal papa’ (en het kwam er ook lekker sarcastisch uit)

Wij gingen naar Ballorig 🤸🏻
Toch wel favoriet hoor van onze jongen man. We gingen weer naar Ballorig en hij heeft heerlijk gespeeld. Dit keer gingen opa & oma ook mee. Gezellig klimmen, klauteren, glijden, poffertjes eten en vooral favoriet springen op de trampolines. We zitten er nog aan te denken misschien een jaar abonnement aan te schaffen zodat we er vaker heen kunnen.

I’ll always hold you 🥰
Ik geniet van alle knuffelmomentjes. Wetende dat je straks ‘te groot’ wordt om het te willen of om op mijn schoot te passen. Je pakt vaak m’n handje tijdens het tv kijken of lezen. Maar ook als je uit bed komt of in bed gaat wrijf je altijd over m’n rug. Je bent een echte knuffelkont en vind aanrakingen belangrijk. En deze mama die geniet er altijd extra van.

Versierde wij onze paastakken 🥚🐰
Nieuwe traditie in huize H. Elk jaar versieren we samen, als gezin de paastakken. Super leuk om te doen en een aantal weekjes te laten staan. Samen ook weer aftuigen en op naar volgend jaar.

Had Noa zijn eerste speeldate 🧸🪀
Noa had zijn eerste echte speeldate met zijn beste vriend van de opvang. Die woont dus ook bij ons om de hoek. Zo leuk te zien hoe ze echte vrienden zijn. Noa vond het maar wat raar dat hij L. niet zag bij de opvang maar bij hem thuis. Ze hebben zich echt prima vermaakt: rennen, gillen, stoeien, spelen en lekker in de tuin samen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zochten we Paaseieren in de natuurspeeltuin 🌳🥚
Dit was zo leuk en hopen we volgend jaar weer te doen. Er was een eierzoektocht in de natuurspeeltuin. Echt super leuk en fijn georganiseerd (Thnx Janneke!) en Noa heeft de dag van zijn leven gehad. Samen met een vriendinnetje en haar kids lekker struinen. Hij mocht 5 chocolade eieren mee naar huis nemen en heeft ook daarna nog even lekker met water gespeeld. Een hele fijne ochtend!

Noa is zindelijk! 🚽💩
APPLAUS!*👏🏻 Noa is sinds 15 April geheel plas & poep zindelijk! Deze maand stond daarvan dan ook zeker in het teken. Belonen. Dansjes. Stickers plakken. Chocolaatjes eten. ‘Gokjes’ nemen door uitstapjes te plannen. En toen was het moment daar, afgezien van af en toe een ongelukje is hij 9 van de 10 keer droog. Ik ben ZO ontzettend trots op hem. Helemaal zelf gedaan en wat wordt hij alweer groot zo. Er komt nog een uitgebreid artikel online over hoe alles is gegaan, tips vanuit mijn kant en wat je allemaal nodig hebt. Waarschijnlijk niet voor iedereen interessant maar ik vind het leuk om als herinnering hier toch iets over te schrijven op mijn blog.

Had ik weer wat nieuwe aankoopjes via Vinted. *kuch. 🧸🪀
Ik zou ermee stoppen. Al meerdere keren maar ik blijf toch dingen vinden en kopen haha. Gelukkig is het van geld van dingen die ik verkoop, dat scheelt. *kuch. Zo praat ik het wel een beetje goed toch? Maar ze hebben zoveel leuke dingen! Zo kocht ik Paw Patrol Crocs voor in de tuin of als hij met water speelt. Maar ook zijn grote brandweerauto kwam van Vinted: als cadeau voor mijn zindelijkheid. Zelf vroeg hij er al tijden om en dit leek ons een mooi moment dit als afsluiting te geven. Verder een super tof Dirk setje, nog een UV setje en nog wat kleding voor meneer. Super blij met alles. En er lopen nog wat bestellingen voor bijvoorbeeld in de tuin. En wat kledij. En er komt vast nog wel meer bij gok ik zo 😉

Lekker veel spelen in de tuin 🪣🌞
Zoals ik al zei zijn we lekker veel in de tuin geweest. Hij is nog niet geheel Noa-proof maar we hebben zeker genoten. Meneer vond het ook op de 2de foto een PRIMA idee om een hele emmer water over zich heen te gooien. Hij is lekker aan het rommelen en geniet ontzettend met het mooie weer in de tuin. Kan dus inderdaad niet wachten tot alles helemaal klaar is en we echt kunnen gaan genieten in onze tuin.

Vierden we Koningsdag 👑
Eerste keer dat we heerlijk Koningsdag konden vieren. Super leuk met onze kleine meneer. Hij hing samen met M. de vlag op en we genoten van een kermis en vrijmarkt. We kochten een nieuwe Paw Patrol tas en hij won wat op de kermis bij het eendjes hengelen en blikgooien. De draaimolen was helemaal een hit. Ik kijk nu al uit om het volgend jaar weer te vieren.

Hoe was jouw April? Hebben jullie nog fijne plannen voor de maand Mei?

1

About the Author

SAS

Uit de jaren '80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat / squirrel lady ★ vrouw van ★ Mama van Noa ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: 'Because when you stop and look around, this life is pretty amazing...'

5 Comments

Nicky

Wat een heerlijke maand! Je had genoeg te doen ook. En afscheid op je werk is toch altijd een beetje dubbel. Die uitspraken van Noa vind ik echt geweldig! Ik ga een weekendje weg in mei. Maar eerst nog even eten aan het strand met mijn dochter.

Reply
Simone

Wat een leuke maand heb je gehad. Ondanks de drukte van je werk, heb je een hele hoop leuke dingen gedaan. En wat goed van Noa dat ie helemaal zindelijk is!

Reply
zwartraafje

Heerlijk die “Ik ga het nog een keertje vragen tot papa ja zegt” Hij kan het maar proberen uiteraard.
Zo fijn ook dat je zo in de watten werd gelegd bij je afscheid op het werk. Echt mooi om te zien.

Reply
Zo simpel is dan geluk

Fijn dat Noa zindelijk is!
Hopelijk komt er wat werk betreft de komende maanden wat meer rust nu je je volledig op je nieuwe baan kan storten.
Leuke en gezellige dingen heb je gedaan.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.