Over hoe blij ik eigenlijk nog steeds ben met onze vernieuwde badkamer

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Saniweb

Zoals jullie weten wilden we toen we in 2016 ons huisje kochten, altijd al iets aan de badkamer en kozijnen doen. Vorig jaar was het dan éindelijk zover en zaten we een aantal weken in de chaos. Chaos die daarna ontzettend veel rust gaf in ons huis. Ik ben nog steeds ontzettend blij met de kozijnen. Veel meer licht, geen houtrot meer en er zit heel veel kleur in (antraciet en gebroken wit – voorheen was alles wit) Maar waar ik vooral dagelijks erg blij van kan worden is onze vernieuwde badkamer.

Foto’s: Augustus 2021

Waarom ik zo blij ben met onze badkamer? Uiteraard omdat alles nu goed werkend is en er gewoon stylish uitziet. Onze oude badkamer was niet onze smaak en had nog al wat ‘verborgen’ mankementen. Maar vooral ben ik blij met de sfeer die we hebben neergezet. Industrieel. Rustig. Er waren dan ook een paar must haves die ik wilde in onze badkamer. Een toffe, net even andere badkamerspiegel, een open douche cabine en een ronde hoge wasbak. Oh en niet te vergeten een badkamermeubel waar dingen gewoon in passen. De oude zag er mooi uit maar praktisch was een heel ander verhaal. Ik ben maar wat blij met mijn opbergruimte (zowel de ruime badkamerkast als ons wastafelmeubel) en de mooie ronde spiegel met verlichting. Lichtje aan en de condens op de spiegel is verdwenen, ideaal!

Bloed zweet en tranen onze nieuwe kozijnen en badkamer. En hoewel het resultaat meer dan mooi is kan ik het niemand aanraden. Wat.een.bende. Wat.een.werk. Het zijn toen 3 slopende weken van verbouwen geweest. Zonder vakantie welteverstaan. Dat hadden we even anders moeten doen. 2021 was in heel veel opzichten een heftig jaar dus wat de badkamer me nu vooral biedt is:

Echt even een momentje voor mezelf

Even dat extra momentje rust. Ik neem ’s ochtend uitgebreid de tijd om mijn haar & make-up te doen. Ik kan me rustig aankleden en ’s avonds als ik thuis kom en heb gegeten heerlijk uitgebreide douches nemen. Ik geniet dan ook extra van de douche sessies zónder Noa. Ik neem even de tijd en dat is in deze hectische tijden van oud werk – nieuwe werk en het moederschap even extra nodig.

Zoals jullie weten staat selfcare centraal als woord van 2022. Deze uitgebreide douche sessies maar ook meer doen waar ik van ontspan/blij van kan worden is daar onderdeel van. Ik lees meer, ben meer offline en besteed meer aandacht aan hoe ik me voel en wat daarvoor nodig is. Ik heb het de harde les geleerd, want ben sommige jaren diep gegaan. Maar het heeft me gebracht bij een zelf bewustwording en meer luisteren naar mijn lichaam.

Het is fijn een rustige badkamer te hebben zonder veel prullaria. Ik heb een hoekje boven de wc gemaakt zoals te zien op de bovenstaande foto. Verder staan er alleen noodzakelijke dingen zoals shampoo, spullen van Noa als hij in bad gaat, tandenborstels en een handzeep pompje. Ik ben erg blij met een opgeruimde badkamer. Want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Met welke kamer is huis ben jij het meeste tevreden?

7 reacties op “Over hoe blij ik eigenlijk nog steeds ben met onze vernieuwde badkamer

  1. Het was alle ellende wel waard. Het is echt heel mooi geworden. Ik ben eigenlijk over al mijn kamer wel heel tevreden. Mijn badkamer en keuken niet zo, maar ik huur (en wil nog wel een keer verhuizen) dus daar doe ik lekker niks aan.

  2. Een badkamer is ook heel belangrijk om je fijn in te voelen! Ik kan me altijd heerlijk terugtrekken in mijn werkkamer. Al zou ik die voor de ultieme ontspanning weer eens goed moeten opruimen…

  3. Een prachtige badkamer hebben jullie, fijn om daar zo heerlijk te kunnen ontspannen. Ik ben het meest blij met mijn schrijfkamertje waar ik fijn kan ontspannen.

  4. Ik vind jullie badkamer ook echt heel mooi. Wel super handig zo’n spiegel. Dat hebben we nu niet, werd ons een beetje te duur in combinatie met een spiegelkast. Die optie was er dus wel, maar iets te prijzig. Gelukkig hebben we goede ventilatie, waardoor het niet een enorm gemis is.

  5. Wat fijn dat je zo van je prachtige badkamer kan genieten!

    Ik ben het meest blij met mijn werkkamer. Niet persé om de inrichting, maar gewoon omdat het mijn kamer is, waar ik naast werken natuurlijk, me ook kan terugtrekken en mijn eigen ding doen.
    Hoewel ik eigenlijk best tevreden ben over de rest van het huis ook hoor (gelukkig maar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *