Mijn dag routine met een bijna 3 jarige
(en een nieuwe baan)

Al eerder deelde ik met jullie mijn routine, echter was Noa toen 1.5 jaar. Inmiddels zijn we even wat jaartjes verder en leek het me leuk een inkijkje te geven in de dagen en ochtenden met een bijna 3 jarige. Deze zijn nu nog met werken in de middag maar gaat over minder dan een maandje geheel weer veranderen. Ik neem je mee in dit proces en de dingen die ik zeker wil blijven doen met hem.

De start van de dag

De start is eigenlijk nog wel redelijk hetzelfde als wat ik eerder beschreef. We hebben een uitslaper en meestal start de dag rond 07:30. Ik kan heerlijk rustig opstarten met een theetje of als hij wakker is hem even laten liggen om mezelf aan te kleden of was aan te zetten. Als hij wakker is gaan we aankleden, tandjes poesten, ontbijten en zijn we lekker bezig de ochtend.

Zo’n ochtend is eigenlijk zo voorbij aangezien we veel ondernemen. We gaan erop uit, zijn lekker creatief bezig, lezen boekjes of spelen heerlijk samen binnen of buiten. Hij is altijd wel lekker bezig, zelf of met z’n 2e. Tussendoor doe ik huishoudelijke klusjes zoals schoonmaken, de vaatwasser of de was opvouwen. Niet altijd kom ik eraan toe, iets wat ik wat meer hoop te bereiken met mijn nieuwe baan/werkrooster. Maar het aller belangrijkste is tijd met Noa, die was kan wel wachten. Soms helpt hij mee met huishoudelijke klusjes.

Work work work

Mijn werkdagen en tijden zijn nu al jaren in de middag, verdeeld over 4 dagen. De middagen ga ik dus richting werk nadat ik hem heb gebracht naar de oppas of het kinderdagverblijf. Soms slaapt hij nog ’s middags, maar vaak slaat hij zijn middag slaapje over. Even wennen voor deze mama dat ik nóg minder tijd voor mezelf heb 😉 Vrijdag hebben we altijd mama-dag. Een dag die straks een werkdag voor me gaat worden. Daarin tegen krijg ik wel heel wat mama dagen voor terug. Ik ben er wat makkelijker in geworden; die mama dagen hoeven niet gevuld te zijn met allerlei dingen. Soms is er een mama dag waarbij er weinig gebeurd, een tv of tablet vaker aanstaat en hij eventjes een dag niet heeft geverfd. Balans. En niet altijd maar 100% van mezelf verwachten.

Hoe het straks gaat met mijn nieuwe baan

Het zal even wennen zijn straks een nieuw ritme: minder dagen werken maar wel héle dagen terwijl ik al tijden de middagen gewend ben. Ook is het dus voor meneertje niet meer rustig opstarten maar hem om een x-tijd naar de opvang brengen (Woensdag) om direct door te gaan anders kom ik te laat. Maar daarin tegen krijg ik er zoveel vrije tijd voor terug. Vrijdagen hoeft hij niet perse een x-tijd eruit dus kan hij wat langer blijven liggen. En de andere dagen zijn we vrij, dus kunnen we het indelen doe we zelf willen.

Ik kijk uit naar meer mama dagen. ♥ Meer vrije tijd, meer uitstapjes en meer keuvelen in huis. Het zal echt wel de eerste periode even wennen zijn: een nieuw ritme vinden, een nieuwe werksoort & alles uitvinden. Maar ik krijg er straks zoveel meer voor terug. Het is nog eventjes bikkelen met oud en nieuw werk nu maar ben blij als straks alles achter de rug is en we een fijne nieuwe balans hebben gevonden samen. Als gezin.

Benieuwd wat mijn nieuwe werk inhoud? Ik schreef er een beveiligd artikel over.
Wachtwoord ontvangen? Stuur een emailtje naar contact@iliveformydreams.com

Heb jij een bepaalde dag routine en dingen die je dagelijks doet?

10 reacties op “Mijn dag routine met een bijna 3 jarige
(en een nieuwe baan)

 1. Het zal misschien even wennen zijn straks met nieuw werk en een ander ritme, maar daar vinden jullie vast ook snel een nieuwe weg in. En heel goed dat je soms ook gewoon lekker niets bijzonders doet op je mamadag, maar gewoon relaxt en in balans bent. Daar heeft Noa ook veel profijt van.

 2. Ik hoop dat de aanpassing naar jullie nieuwe ritme vlot verloopt en dat jullie het snel alle drie gewoon kunnen worden. Hopelijk kan je er na het wennen volop van genieten.

 3. Het lijkt mij heel lastig om steeds de middagen te moeten werken. Het zal vast wel even wennen zijn met je nieuwe rooster maar ook wel heel lekker! Ik heb gewoon een heel simpele routine trouwens. En mijn dag begint altijd met koffie. Dat eerst. Altijd.

  1. Haha groot gelijk. Hier thee 😉 🫖 Wennen is het zeker, maar ik geef mezelf daar even de tijd voor. Moet ook niet alles ineens willen en dat hoeft ook niet.

 4. Het zal zeker even wennen zijn met je nieuwe werk straks. Maar toch klinkt het als een vooruitgang, zowel voor je gezin als je werk zelf. Heerlijk hoor!

 5. Het is altijd even aanpassen he, zo’n verandering, zelfs als het allemaal positief uitdraait en jullie meer tijd met elkaar gaan hebben. Dat lijkt me super fijn. Veel plezier met alles!

 6. Wat heerlijk dat je straks wat meer echte mamadagen hebt inderdaad zonder dat je ’s middags nog naar werk moet. Ik hoop dat het heel goed bevalt, maar dat gaat vast helemaal goed komen. Zet ‘m op nog even met de laatste weken bikkelen!
  En wat een heerlijke stralende lach van Noa op die laatste foto 🙂

  1. Thnx voor de lieve woorden! En was leuk deze foto toch, ondanks bewust bloggen te kunnen delen. Heb zoveel leuke foto’s van hem die ik helaas hier niet post. Terwijl ik juist zo trots ben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *