Bijna jarig | Ouder worden. Ik vind het een zegen

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Kaartje2Go

Precies volgende week is het alweer mijn verjaardag. Hoewel de eerste maanden niet zo vlot voorbij leken te gaan is mijn verjaardag wΓ©l heel snel om de hoek komen kijken. De laatste tijd heb ik niet zoveel meer met verjaardagen. Komt denk ik mede doordat ik de afgelopen jaren alleen maar ‘lockdown’ verjaardagen heb gehad, waardoor je toch wel een beetje de gezelligheid mist. Graag deel ik met jullie mijn welke dingen ik juist zo leuk vind aan mijn verjaardag.

[ Samenwerking Kaartje2go ] Verjaardagswensen | Ouder worden, een zegen

6 dingen die ik fijn vind aan het jarig zijn / ouder worden

De lessen die ik elk jaar weer leer 😊
Elk jaar een jaartje ouder. En wijzer (zeggen ze πŸ˜‰ ) Ik vind het mooi hoe ik elk jaar wel iets leer, meeneem of ondervind. Ik beschrijf ze ook vaak in mijn terugblikoverzichtjes. Mooie inzichten. Zelfkennis op doen. Of juist leren wat niet goed voor me is. Elk jaar heeft zo zijn eigen momenten goed en slecht. Momenten die ik kan meenemen en waarvan ik kan leren.

Toffe uitnodigingen maken πŸ—ƒοΈ
Altijd creatief bezig zijn vind ik altijd leuk! Zo maak ik mijn uitnodigingen altijd zelf. Zowel voor onze eigen verjaardag als voor die van Noa. Net even wat persoonlijker en ook zo leuk om te doen. Ik maak ze meestal zelf online en freubel er zelf wat aan. Ook dit jaar, voor een aankomend feestje ga ik weer aan de slag want we zijn 15 jaar samen waarvan 10 jaar getrouwd: party time.

Felicitaties krijgen πŸ₯³
Vind ik toch altijd wel leuk hoor, mensen die aan mijn verjaardag denken. Een appje, belletje, kaartje of digitale felicitatie. Hoewel felicitatiekaarten natuurlijk het allerleukste zijn. Ik kreeg er vorig jaar een heleboel en de leukste bewaar ik altijd. Ik heb een kaarten bewaardoos waar alle belangrijke kaarten ingaan. Mooie herinneringen die ik zeker koester.

Alle gekregen kaarten vorig jaar met mijn verjaardag | 2021

Genieten van elke dag πŸŽ‰
Ik geniet meer en meer van elke dag nu ik ouder aan het worden ben. Waardering voor alles om me heen en bewust stilstaan bij alle fijne en mooie momenten is iets wat ik vaker en vaker doe. Hoe ouder je wordt hoe meer je gaat nadenken over de Γ©cht belangrijke dingen in het leven.

Het vieren van πŸŽ‚
Ik heb dat dus de afgelopen verjaardagen toch wel gemist. Gewoonweg het samen zijn. Lekker kletsen met vriendinnen onder het genot van een stukje taart. Lachen, gieren, brullen. Sowieso is dit natuurlijk iets wat ik de afgelopen tijden heb gemist: het (sociale) contact. Maar op je verjaardag is het toch wel net een beetje extra fijn. Wel werd ik vorig jaar ontzettend in het zonnetje gezet door heel wat lieve en leuke brievenbus post. Dit jaar vieren we aankomend weekend onze verjaardag met alleen familie.

Het SAMEN vieren van ‘onze’ verjaardag 🎈
Zoals jullie weten is M. de dag voor mij jarig. Ideaal (zo vergeet hij mijn verjaardag ook nooit 😜 ) Het is dan ook wel super leuk om altijd samen onze verjaardag te vieren met onze familie en vrienden.

Ouder worden. Ik vind het een zegen. Volgende week weer eentje erbij.

Wat vind jij het allerleukste aan je /een verjaardag?

About the Author

12 Comments

Irene

Gefeliciteerd al, Sas! Ik hoop dat jullie fijn kunnen vieren. Leuk ook dat jullie na elkaar verjaren! Ik ben ook wel graag jarig eigenlijk πŸ™‚ En het lief verjaart in dezelfde maand dus wij doen dan ook vaak iets samen voor onze verjaardagen. Ik voel me nu veel beter in m’n vel dan vroeger en dat heeft toch grotendeels ook wel met de leeftijd te maken. Wij vieren dat hier thuis eigenlijk niet echt uitbundig maar taart en lievelingseten komt er wel aan te pas!

Reply
zwartraafje

De kaartjes. Natuurlijk hou ik ook van het gezellig samen zijn en lekkere eten maar dat doe je op een andere dag natuurlijk ook wel eens. De verjaardagspost maakt het voor mij echter echt een speciale dag. Als er eerder al kaartjes toekomen spaar ik die – wat manlief hilarisch vindt – op tot de dag zelf. Bij het ontbijt begin ik ze dan beetje bij beetje te openen en lezen en daar geniet ik elk jaar opnieuw van.

Reply
Geke

Alvast gefeliciteerd πŸ™‚
Kaartjes krijgen vind ik ook leuk, zeker als er dan nog een overdacht tekstje in staat, voelt het heel fijn dat men aan je dacht.

Reply
Simone

Tot en met mijn 30ste verjaardag vond ik het altijd geweldig om mijn verjaardag te vieren. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Maar C heeft daarin toch wel wat veranderd. Zulke verjaardagen eisen namelijk nogal wat energie van mij. En heb ervaren dat het met minder mensen net zo leuk is. Wel vind ik het altijd jammer dat ik zo weinig kaartjes krijg. Dat vind ikzelf toch wel leuke dan een appje.

Reply
Romy

Wat een mooi en dankbaar lijstje! Mooi om erbij stil te staan dat ouder worden eigenlijk ook heel fijn is en veel mooie kanten biedt! Ik ervaar zelf ook dat je elk jaar wat wijzer wordt en dat ook bepaalde zorgen met elke verjaardag meer van me afglijden, alsof je ze ontgroeit. Dat is zo fijn om te merken πŸ™‚
En wat heerlijk dat jullie dit jaar weer echt jullie verjaardag kunnen vieren met gezellige visite! Geniet er lekker van dit weekend.

Reply
theNextG1rl

Alvast gefeliciteerd! Ik vind verjaardagen opzich wel leuk, vooral door de felicitaties, cadeautjes en taart natuurlijk, haha! Het gevoel dat er aan je gedacht wordt is fijn πŸ™‚

Reply
Nicky

Ik heb helemaal niks met verjaardagen, leeftijden of wat dan ook. Mijn verjaardag is gewoon een dag net als alle anderen. Ik doe niet echt iets speciaals omdat ik vind dat ik daar geen verjaardag voor nodig heb. Technisch gezien ben je elke dag jarig (tenminste.. zo werkt dat in mijn hoofd). Voor verjaardagen van de mensen om mij heen stuur ik altijd een post-kaartje (zo’n ouderwetse, die je zelf moet schrijven en waar je een postzegel op moet plakken ;-)) Dat vind ik dan weer wΓ©l leuk! En kinderverjaardagen! Ja, daar hoort een hoop spektakel bij!

Reply
nicole

Ouder worden is ook een zegen. Het is ook niet iedereen gegund… Recent overleed de moeder van een vriendin van mijn dochter nog. Ze was van mijn leeftijd…

Reply
Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk! Ik vier mijn verjaardag al jaren niet meer aangezien de meesten vaak niet kunnen. Meestal krijg ik wel enkele kaartjes, maar de laatste keer eigenlijk niks. Vind het niet zo erg, het is ook maar gewoon een dag in het jaar.
Verjaardagen op zich vind ik overigens wel altijd heel gezellig!

Reply
Darina

Ik vier mijn verjaardag nooit heel uitbundig, behalve toen ik 40 werd πŸ™‚ Met ouder worden ga ik bepaalde dingen meer waarderen en bepaalde dingen vind ik totaal onbelangrijk geworden. Het geeft ook een bepaalde rust.

Reply
Jenn

Leuk om te lezen. Eigenlijk alles wat jij noemt vind ik zo leuk aan jarig zijn, alleen uitnodigingen maak ik nooit. En dat ouder worden… ik zou het niet zo erg vinden om gewoon mijn huidige leeftijd te houden. Aan de andere kant, dat zei ik ook toen ik 30 werd en dat was uiteindelijk ook niet zo erg πŸ˜›

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *