5 dingen die ik van mijn ’to-do-list’ kan schrappen

Lijstjes, ik probeer er minder te maken maar vind ze soms ontzettend fijn af te vinken. Check. Done. Done. Heerlijk om op een ongedwongen manier toch productief te zijn. Zo zijn er 5 dingen die ik van het lijstje kan afstrepen waar ik ontzettend blij van ben geworden.

Ontspullen van ons huis 2.0
Al tijden mee bezig maar de laatste tijd echt héél gericht aan het kijken. Wat kan weg? Want vind ik niet leuk? Wat gebruikt Noa bijna niet meer? Wat kan er weggegeven worden aan de kringloop, wat kan ik verkopen op Marktplaats? Ik probeer zoveel mogelijk weg te doen en echt te houden waar ik (of Noa) blij van word. Ik heb de laatste tijd zeker heel wat spullen via Marktplaats verkocht (ook aan iemand die doneert aan een kinderweeshuis) en veel dingen naar de kringloop gedaan. Weg is maar weg en zoveel spullen zijn eigenlijk niet nodig. Ook niet voor Noa, aangezien hij een berg spullen krijgt met zijn verjaardag, kerst, sinterklaas en ook met zijn zindelijkheid. Meer is minder is zeker iets waar ik bewuster mee bezig ben, ook met het aanschaffen van dingen. Heeft hij echt 5 pyjama’s nodig of zijn er 3 ook voldoende? Less is more.

Hobby’s oppakken
Ik ben steeds meer lekker bezig met mijn hobby’s en máák hier ook bewust tijd voor. Zonder afleindingen. Muziekje op en lekker DIY’en. Heerlijk veel wandelingen maken. Naar het bos gaan en genieten van de natuur. Lezen. Series kijken. Maar vooral lezen. Ontspannen. Voor en na mijn werkdag kies ik hier steeds vaker voor en vraag me af waarom ik dit niet eerder heb gedaan.

Verder gaan aan de baby/peuterboeken van Noa
Ze lagen er nog steeds te wachten: zijn 1 tot 4 jaar peuterboek. Foto’s waren eindelijk besteld dus kon eindelijk aan de slag ermee. Fijn om weer verder in te vullen en zo een herinnering te hebben van zijn ontwikkelingen.

Zo min mogelijk tijd online besteden
Offline is het nieuwe opladen. Mijn batterij was lastig op te laden merkte ik. Deste belangrijker om vaker te kiezen voor dingen die me blij maken. Die ene favoriete film kijken inclusief thee. Die ene lange douche sessie. Die ene lange zit met een theetje om een fijn boek te (her)lezen. Die ene lange zit van NIKS doen. Even ontprikkelen en vooral even zonder afleiding de focus te hebben.

PS: Ik heb mijn kerstvakantie mogen aanvragen en het ziet er onofficieel goed uit. Nu nog wachten op goedkeuring zodat ik echt ergens naar toe kan werken. Dank voor al jullie lieve berichtjes hierop.

De nieuwe CD van Westlife helemaal grijs draaien
Love it en ik had niet anders verwacht. Gekregen van mijn lief en zo blij mee. Hij staat hier dagelijks op en ik geniet van de nieuwe muziek van mijn favoriete band. Het is wel muziek waar je ‘van moet houden’ maar dat is met wel meer muziek 😉

Welke dingen heb jij van je to-do-lijstje kunnen afstrepen de afgelopen tijd?

Artikel idee

17 reacties op “5 dingen die ik van mijn ’to-do-list’ kan schrappen

 1. Een tijd terug heb ik al eens een grote ontspul-ronde gedaan doorheen het huis maar ik wil dit dit jaar nog eens herhalen. Je krijgt immers binnen de kortste keren zoveel bij elkaar en ik heb de neiging om niet snel iets te willen wegdoen. Toen ik dit jaar eindelijk eens serieus werk maakte van mijn kleerkast heb ik dan ook jurken weggedaan die ondertussen al 20 jaar oud waren. Het meer offline zijn probeer ik ook vaker te doen. Ik ben er nog niet zo goed in als jij maar merk wel dat het meer rust brengt. Geen Twitter meer, minder Facebook, Instagram blijft een uitdaging, minder blogposts (jammer genoeg zie ik hierdoor echt een opmerkelijke daling in bezoekers maar daar probeer ik me niet teveel op te focussen. Het viel nu echter enorm op doordat ik een blogpost aan het voorbereiden was over mijn blogjaar en daarvoor de statistieken moest bekijken.)

  1. Beide, hetzelfde met skaten. Ik woon in de polders dus we hebben genoeg wandel en skate gebieden om de hoek. Maar voor de verandering is met de auto ergens heen en wandelen/skaten ook fijn. Deed ik ook regelmatig en wil ik zeker in 2022 vaker gaan doen. Wandel jij ook vaak, in de buurt?

 2. Mijn lijstjes zijn minder ‘groot’. Ik ben ook dol op lijstjes en ik maak er elke dag een. Maar daar staan hele kleine dingetjes op, zoals de planten water geven of het vuil weg brengen. Ik leg de lat niet zo hoog en zo kan ik lekker veel strepen 🙂
  PS: ik moet ook ontspullen voor binnenkort (verdelen/weggooien/verkopen/naar de opslag om te bewaren). Maar het is zo veeeeel! Ben bezig daar ook maar een lijst van te maken. Zucht.

  1. Succes met alles! Ik heb nu vakantie en had voor deze vrije ochtend (Noa naar de opvang) een heel lijstje in mijn hoofd om te gaan doen. Heb hem maar weggegooid en kijk wel hoe de dag vandaag loopt. Niets hoeft, alles mag. En ik hoef niet altijd productief te zijn. Kijk straks wel of ik nog ergens zin in heb. Voor nu even blogjes lezen met muziek en een theetje. Goed begin van de vakantie 😉

 3. Oh wat een fijne dingen om af te strepen. Zo’n foto-album staat ook al heel lang op mijn lijstje. Al is hij inmiddels vervangen door een (afgeschermde) website, omdat je daar de video’s ook op kunt plaatsen. Maar die moet ook al een tijd geupdate worden…

 4. Wat fijn dat het er tot nu toe naar uitziet dat je kerstvakantie door kan gaan. Ik ga voor je duimen! En heerlijk om veel van deze dingen te kunnen afvinken van je lijstje! Ik ben hier toevallig ook veel aan het ontspullen. Nu Bart hier woont, hebben we veel meer spullen gekregen 😉 Dus fijn om steeds wat meer dingen weg te doen!

 5. Heerlijk dit soort dingen. Ik ben dol op lijstjes en dingen kunnen afstrepen. En het huis opruimen en alleen díe dingen houden die nodig zijn en gelukkig maken is zó fijn. Heerlijk leven in een geordend huis.

 6. Ach, lijstjes zijn toch gewoon lekker! Blijven doen dus 😉 Hier hebben we veel afgevinkt dat nodig is voor de kindjes. Echt alles staat klaar nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *