Persoonlijk | Een goed begin is stoppen met het halve werk

We zijn alweer in Oktober en gaan alweer richting het einde van 2021.. En ik wil het roer omgooien. Zo ben ik al bezig met meer & meer offline te zijn. Te kiezen voor mezelf en dingen die me opladen. Maar ook wil ik bewust lekkerder in mijn vel zitten, bewust genieten en een focus vinden en behouden. Op werk probeer ik ook meer de delegeren en me minder met 380 randzaken bezig te houden. Allemaal veranderingen die langzaam in beweging komen.

Een goed begin is stoppen met het halve werk

Ik heb bewust gekozen de afgelopen tijd minder vaak hier op mijn blog en op social media te zitten. Uiteraard jammer, want ik doe het met heel erg veel plezier. Maar ik merk dat ik de laatste tijd teveel last heb van verschillende prikkels. Mijn hoofd stroomt over met dingen die ‘moeten’ gebeuren (want tijd is schaars en dit goed indelen een pre), het is extra druk de afgelopen periode op mijn werk. Ik kan weinig rust vinden voor de dingen die ik echt leuk vind, heb lichamelijke klachten en combineer dit allemaal met werk-moederschap-privé. Sight. Ik merk dat ik alle ballen uit het oog verlies. Ik ze weer zie en er telkens weer eentje bij komt zonder eentje weer uit het oog te willen verliezen.

Mijn spreekwoordelijke emmer raakte voller en voller. Tijd om dus aan de rem te trekken. Het anders te doen. Voor mezelf. Voor mijn gezin. Voor mijn gezondheid. Ik merk dat ik ergens mezelf een stukje ben kwijt geraakt. Mezelf te kort heb gedaan. Maar dat gaat dus veranderen. Ik kwam deze onderstaande quote tegen:

‘Een goed begin is stoppen met half werk’

Ik stop met half genieten
Ik stop met maar half aandacht ergens voor hebben
Ik stop met maar half ergens voor gaan waar ik passie voor heb
Ik stop om overal maar bij na te denken en ga het gewoon doen
Ik stop om excuses te verzinnen voor dingen die er écht toe doen
Ik stop om mezelf in 10e te splitsen
Ik stop met de wereld op mijn schouders te nemen
Ik stop met altijd maar productief bezig willen zijn
Ik stop om me verplicht te voelen alles te goed te willen doen

En dat is dus precies wat ik de aankomende tijd ga doen. Dit opschrijven verlicht al een stukje van mijn schouders en ook praat ik er veel over in mijn omgeving & op werk. Ik wil meer focus hebben. Soms ook wat meer los laten. Ik ga meer dansjes doen. Meer boeken lezen. Meer offline tijd besteden. Meer genieten. Geen telefoon meer in bed aan. Vaker opladen. Minder ‘moeten’ en meer ‘willen’ . Ik wil de komende periode mijn focus verleggen naar de leuke dingen en hieruit mijn energie halen. Mijn batterij opladen.

Aankomende periode die eraan zit te komen kan ik meer rust pakken. Ik heb wat dagen vrij, er komt een rustigere periode aan op werk (en heb daar afspraken gemaakt) en ik heb begin November nog een weekje vakantie. Kleine stapjes zijn al gezet in de goede richting, nu dit blijven volhouden. Daarbij wil ik digitaal een opruiming houden, social media opruimen/blog feed en ben ik langzaam aan alle kamers aan het ruimen. Ook een ont-prikkeling alleen op een andere manier.

Raakt jouw emmer snel vol? Wat doe jij om je emmer in balans/leeg te houden?

About the Author

15 Comments

zwartraafje

Stapjes terug doen is hier nog steeds waar aan gewerkt moet worden. Vooral qua meer offline zijn en minder bezig zijn moet wat ‘moet’. En dat terwijl je er zoveel deugd aan hebt wanneer je het wel doet en even stil staat bij het nu in plaats van alles wat er om je heen gebeurt of nog zou moeten gebeuren.

Reply
Iris

Wat goed dat je dit doet. Ik ben net zelf met een nieuwe blog begonnen en het opstarten ervan vraagt zo veel energie en tijd. Pfff, dat had ik even niet verwacht. Maar zodra alles op de rit is, ga ik ook even languit genieten. Heel veel succes!

Reply
Nicky

En het grappige is dat heel veel van die dingen die moeten, ongetwijfeld dingen zijn die je jezelf opgelegd hebt. Tenminste… zo gaat dat bij mij. Heel goed om eens even rustig aan te doen. En te blijven doen! Ik laat gewoon af en toe de boel de boel. En dan kan het me allemaal lekker helemaal niks schelen en ga ik gewoon iets leuks doen. Lekker puh! 🙂

Reply
Simone

Wat een mooi persoonlijk artikel, Sas! Tja, hoe hou ik mezelf in balans? Goede vraag en ik weet het antwoord er ook niet echt op. Ik ga gewoon op mijn gevoel af. En dat werkt tot nu toe het beste.

Reply
Tamara

Goed dat je hier even bij stil staat en gewoon even kijkt naar wat jou kan opladen. Gun jezelf zeker de rust, je verdient het! En alle ballen in de lucht houden, is inderdaad best wel lastig. I feel you!

Reply
Johanne

Heel goed dat je op de rem trapt. Soms gaat het leven zo snel door, dat je vergeet op jezelf te letten. Ik herken veel van wat je zegt. Hoop dat je snel je balans en jezelf weer terugvindt <3

Reply
Wanda

Heel herkenbaar hoor! Ik moet ook altijd in de herfst en winter oppassen dat ik ook voldoende tijd voor mezelf neem omdat mijn accu in deze tijd van het jaar sneller leeg is. Ik probeer er dan ook zoveel mogelijk op uit te trekken door te wandelen in de natuur en dat doet mij altijd goed. Plus door het hele corona gebeuren heb ik wel gemerkt dat ik het fijn vind om niet steeds volle weekenden te hebben, maar het gewoon op me af te laten komen wat we gaan doen, niet steeds van alles te plannen. Jij in ieder geval heel veel succes en ja, de eerste stap, je er bewust van worden, heb je nu gezet!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *