Mijn herfstige to-do-list voor de aankomende periode

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Herinneringenoplinnen

Herfst, herfst wat heb je te koop… 🎼🍁🍂 Herfst en winter zijn ergens toch wel mijn favoriete seizoenen. Ik geniet van het gure weer, de sfeer die er hangt en geniet van de prachtige natuur die zijn omkeer heeft. Deze herfst besloot ik een to-do-list te maken, met dingen die ik écht eens wil gaan doen deze herfst. Benieuwd welke plannen ik heb zowel binnen als buiten?

(Bos)wandelingen maken

Ik ga dus eigenlijk nooit naar het bos hé. Ja vroeger, zelf toen ik klein was met mijn ouders. Paddenstoelen (inclusief kabouters) zoeken en genieten met mijn laarzen aan. Maar ik zou zeker vaker boswandelingen willen maken en zo genieten met mijn gezinnetje van de natuur. Nu blijft het een beetje hangen bij het park hier om de hoek en af en toe een wandeling door de polders. Ik wil deze herfst zeker een goede wandeling gaan maken bij een bosrijkgebied hier in de buurt.

Herfst foto’s maken

Echt een must! Deze foto’s bij dit artikel zijn ook allemaal oude foto’s helaas. Sowieso wil ik meer naar buiten gaan en foto’s gaan maken van de prachtige natuur. Ook lijkt het me super leuk foto’s (samen) met Noa te hebben van elk seizoen. Zo heb ik al een aantal foto’s toen het begin dit jaar zo sneeuwde. Lijkt me leuk er een soort reeks van te maken. En daarbij staan ze ook super leuk bij sommige artikelen hier.

Foto’s uitzoeken

Dit is zo’n klusje die ik al echt té lang uitstel. Ik heb heel veel fotoboeken van mijn jeugd al ingeplakt maar er zijn nog heel wat losse foto’s, ook van M. Ik zou graag alles willen inplakken en uitzoeken. Ook wil ik weer een boek maken van de (maand)foto’s van Noa. Deze maak ik namelijk nog trouw elke maand met hem. Dat wordt een hele klus net als mijn hexagon collectie in de gang opnieuw indelen, Noa zijn baby/invul boeken afmaken (inclusief het plakken van foto’s – en bestellen daarvan) en er zijn een aantal foto’s waarvan ik wel een foto op canvas zou willen ter decoratie in huis. Genoeg nog te doen dus qua foto’s/fotomaterialen. Herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken.

Genieten van mijn hobby’s

Zoveel mogelijk probeer ik lekker te genieten. Het is vooral lekker ik-blijf-binnen-weer en daar maak ik zeker gebruik van! Ik heb nog heel wat toffe boeken liggen om te lezen, maak met veel plezier blog artikelen (en lees bij bij jullie), en ben lekker onder een dekentje met thee series aan het kijken. Inmiddels heb ik Lucifer afgekeken en ben nu bezig met Love On The Spectrum. Super fijn om lekker zo bezig te zijn en even bij te komen met mijn verstand op 0. Ook weer bezig met DIY-en, het huis herindelen en vooral veel opruimen & verkopen. Alles krijgt steeds meer een plekje in huis wat echt super fijn aanvoelt.

DIY’en samen met Noa

Ik ben zelf altijd lekker creatief bezig maar wil dit ook zeker met Noa samen doen. Zo gingen we een middagje erop uit om blaadjes, eikeltjes en kastanjes te zoeken! Alles is gelukt en thuis hebben we van de blaadjes een egel geplakt. Ook speelt hij vaak met zijn kastanjes en als Noa wat ouder is wil ik zeker een soort thema tafel in huis maken. Hij is er nu nog te jong voor aangezien hij alles anders alleen maar zal pakken om mee te spelen. Waarin ik hem groot gelijk geef 😉 Het is heerlijk met hem buiten dingen te zoeken om er binnen een creatief feestje mee te maken. Hij krijgt ook steeds meer de leeftijd om er op deze manier mee bezig te zijn.

Deze onderstaande foto is dan wél weer recent (Eerste week Okt ’21) en prijkt nu op de achtergrond van mijn telefoon.

Wat zijn jou plannen deze herfst?

10 reacties op “Mijn herfstige to-do-list voor de aankomende periode

 1. Super, om te lezen.
  Hier zijn we ook veel gaan wandelen. Nu zijn we vooral in bossen aan het wandelen om gewoon die leuke paddestoel te zien.

 2. Ik hoopte meer te lezen maar dat is nog niet gelukt dus heb ik me gefocust op het huis wat knusser maken en wat meer knutselen. Als het lukt af en toe een herfstwandeling staat zeker ook op mijn lijstje en ik met wat geluk gaan we deze maand eindelijk ook nog eens naar een Centerparcs toe. Dat is echt zo lang geleden. Oh en eind deze week mag ik mijn Halloween-swap pakket openen dat is ook iets herfstigs om naar uit te kijken. Een hele lading kerstkaarten knutselen hoort bij mij ook echt samen met de herfst.

 3. Wat een prachtige foto van Noa! Heerlijke plannen heb je voor de herfst. Het seizoen leent zich uitstekend voor knutselen met je kind, voor het maken van wandelingen én herfstfoto’s. Ik had dit jaar ook echt het voornemen om meer foto’s van de herfstpracht te maken, en heb dat de afgelopen twee weken dan ook volop gedaan.

 4. Wat een schattige foto van Noa! Ik heb een haatliefde met de herfst, ik hoop ook nog wat herfstwandelingen te kunnen maken en ik zou ook graag eens naar zee willen gaan. 🙂

 5. Leuke foto van Noa! Ik ben veel aan het tekenen en knutselen de laatste tijd. Dus daar ga ik lekker mee door. Herfstfoto’s maken wil ik ook nog doen. Maar het stormt hier zo nu dat ik denk dat ik te laat ben en alle blaadjes weg zijn straks.

 6. Wat een lieve foto van Noa! Ik ben al lekker op pad geweest met mijn camera om paddenstoelen te fotograferen en ik denk dat ik nog wel een keer ga.

 7. Aww, Noa met die gevonden kastanjes. Zo leuk! Fijne lijst voor deze herfst. Love on the spectrum is leuk he? Ik ga ook lekker veel series kijken en hoop dat ik ondanks de kou nog steeds veel ga wandelen met de jongens. Ach, en als ik het niet wil pakken ze tegenwoordig zelf hun jas en schoenen wel, haha.

 8. Wat een fijne to do list. Ik hou ook van de herfst en ben zeker van plan om er heel erg van te genieten. Wandelingen, tijd besteden aan een cursus, lekker lezen. Ik kijk er erg naar uit 🙂

 9. Wat is die laatste foto van Noa lief! En hoe heerlijk om samen met hem creatief bezig te zijn 🙂 Ik vind deze foto’s al prachtig, maar snap helemaal dat je er graag nog veel meer zou maken in de herfst. Dat is ook een van mijn lievelingsdingen waar ik dit seizoen naar uitzie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *