En dat is 9…. (de antwoorden)

Zoals jullie weten waren wij afgelopen 20 Augustus 9 jaar getrouwd. Dit deelde ik in een artikel waar ik ook een 5 tal vragen had staan, 3 weken geleden. In dit artikel deel ik met jullie de antwoorden op de vragen die ik stelde. Zo grappig te lezen dat sommige lezers hier een hoop wisten of… juist niet. Leuk dus juist om met jullie te delen hoe we elkaar leerde kennen en ging onze huwelijksreis écht naar Londen? We gaan even terug in de tijd…

En dat is 9…. (de antwoorden)

1. Hoe hebben wij elkaar ontmoet?
Och dat is nu al dik 20 jaar geleden waarvan we 14 jaar samen zijn. We leerde elkaar kennen in dezelfde vriendengroep. Voor deze tijd had ik M. wel zien lopen op school en viel mijn oog wel op hem. Hij zat 2 klassen hoger op de middelbare school maar echt contact hadden we niet. Dit kwam later door gemeenschappelijke vrienden. Daarna zijn we elkaar een tijdje kwijt geraakt en kwam ik hem op een community site tegen van onze woonplaats waarbij we de vriendschap weer oppakte en veel contact hadden via deze site, MSN (die goeie ouwe tijd) en smsjes. Pas een paar jaar later kregen we ook echt wat.

2. Hoe ben ik ten huwelijk gevraagd?
Leuk om te zien dat Liesbet het geheel goed had… Ik ben thuis ten huwelijk gevraagd. Onderstaande sierdecoratie stond weken lang onder de kerstboom met de ring erin. M. grapte toen we het een aantal maanden hadden dat hij me in 2010 ten huwelijk zou vragen. 30 December 2010 is het dan ook geworden 😉 Ik heb veel naar het pakje staan kijken en vond het reté irritant (vandaar ook op deze manier) dat ik dit pakje moest laten staan. Hij zat op 1 knie en vroeg me in de avond, thuis op onze bank ten huwelijk. Uiteindelijk zijn we 2 jaar verloofd geweest voordat we trouwden op 20 Augustus 2012.

3. Welk weer was het op onze bruiloft?
Ha. Deze hadden veel Bloggers fout. Veel dachten dat het snert weer was alleen mooier met de foto’s, maar wij hadden een prachtige dag. De dag ervoor was het zelfs 35 graden… (medelijden met mijn familie, die onze taart toen stond te maken/decoreren..) Ik hoopte op wat minder benauwd weer en dat was het geval. We hadden een zonnige dag wat gelukkig niet te warm was. Ik heb prachtige foto’s overgehouden van de fotoshoot waarvan er nog steeds 3 boven ons bed hangen.

4. Wat voor speciaals deden wij met onze gasten na de huwelijksvoltrekking?
Ideaal weer dus voor onze unieke wijze van vieren met onze gasten. Wij gingen namelijk met iedereen ontbijten aan het water. We trouwden namelijk om 08:30 ’s ochtends bij het Stadhuis en gingen daarna lekker aan het lopend ontbijt. Daarna de foto shoot, klein feestje in de tuin van m’n schoonouders en ’s avonds gingen wij samen gezellig uit eten als afsluiting. Niet geheel traditioneel, maar zo wilden we het graag zelf. Zo hadden we geen dans, geen geloften en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is leuk alle foto’s nog te hebben van het ontbijten van al onze dierbare (sommige inmiddels overleden) die erbij waren.

5. Waarheen gingen wij op huwelijksreis?
Géén Londen mensen. Was dat maar waar haha. Onze eerste trip naar Londen was 2011, het jaar vóórdat we getrouwd waren. Wij gingen op onze huwelijksreis naar Terschelling! We hadden een knus B&B met wedding suite en hebben echt ontzettend genoten. Wederom mooi weer, veel genoten van strand, wandelen, fietsen en de natuur. Het enige Waddeneiland waar ik nog ben geweest maar wil zeker er eens meer bezoeken samen met mijn gezinnetje.

Het was leuk om zoveel jaren later nog eventjes terug te blikken. Het lijkt alweer een eeuwigheid gelezen en dat is het eigenlijk ook 😉 Een heel ander leven: ander huisje, andere kijk op het leven, samen, met 2 poezen (geen mama zijn) en een andere baan… In 9 jaar tijd kan er zoveel veranderen. Ook ten goede.

Hoeveel jaar ben jij getrouwd en deden jullie wat bijzonders op jullie dag?

About the Author

9 Comments

zwartraafje

21 jaar samen en 10 jaar getrouwd. Wat vliegt de tijd snel het lijkt helemaal zolang nog niet. Wij hadden net als jullie geluk met het weer. Het had de hele week geregend en er was meermaals onweer maar de dag dat we trouwden liet de zon zich plots weer zien.

Reply
Nicky

wat leuk om te lezen, en zo te lezen was jullie trouw dag precies zoals jullie het wilde, heel fijn en gezellig. Nee, ben zelf niet getrouwd

Reply
Romy

Ha wat leuk om te horen! Veel dingen had ik toch niet goed geraden 😉 Wat leuk hoe hij je via een pakketje ten huwelijk heeft gevraagd waar je eerst dagen naar hebt moeten kijken. En hoe gaaf eigenlijk, zo’n gezamenlijk ontbijt voor de bruiloft! Superleuk hoe jullie het op een geheel eigen manier hebben aangepakt 🙂

Reply
Robin Schrijvers

Ah, mooie terugblik! Mooi weer is zoiets simpels maar heel belangrijk op zo’n dag, haha!

Ik ben nu een jaar getrouwd, en hebben het door Corona best simpel gehouden. Onze huwelijksreis willen we nog in de zomer van 2022 inhalen!

Reply
Irene

11 jaar samen en bijna drie maanden getrouwd. De tijd vliegt! Jullie trouwdag lijkt me enorm fijn. Wij hebben er ook nog aan gedacht om gewoon uit eten te gaan met onze ouders. Uiteindelijk is het een bescheiden feest geworden in onze tuin.

Reply
Simone

Wij zijn nu alweer 3 jaar getrouwd en 8 jaar samen. Echt, het is zo’n cliché maar de tijd vliegt zo hard voorbij. Dit jaar waren we op vakantie. Dat was ook niet erg 🙂

Reply
Nicky

Nope. Niet getrouwd. Nooit getrouwd geweest ook. Ik heb er ook nooit van gedroomd als klein meisje of zo. Het zegt me werkelijk helemaal niks. Ik blijf uit vrije wil, zeg ik altijd. Wij hebben dus al bijna 17 jaar verkering. Maar stel dat ik ooit zou trouwen, dan vind ik jullie trouwdag wel een heel goed voorbeeld. Klinkt superleuk!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *