Monthly recap Augustus | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, mama MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Augustus. De maand van meer werken door de zomervakantie op werk. De maand van chaos thuis met de verbouwingen thuis waarvan alles nu GEHEEL af is. THANK GOD. Wat een werk. Maar wat een prachtig resultaat. De maand van heerlijk veel buiten (en binnen) spelen met Noa, heerlijke smoothie ontbijtjes als goede start van de dag, een leuke date en nog steeds doorwerken tussen alle perikelen door. Kijken jullie mee naar deze (verbouwings)maand?

Monthly recap Augustus | A few things that made me smile

onze kozijnen & badkamer zijn KLAAR! 🛠
Het zit erop. Alle nieuwe kozijnen zitten erin en onze badkamer is geheel af. Man, wat een werk, rommel en stress heeft het opgeleverd. Maar WAT IS HET MOOI. Ik ben er zo ontzettend blij ne dankbaar voor. Uiteraard hieronder deze foto’s om het toch nog een beetje spannend te houden. Dit weekend komt het before & after foto artikel online… Ik ben ook zo benieuwd wat jullie ervan vinden; het is een héél ander huis geworden en helemaal ons.

Ik ben ontzettend blij dat de RUST weer is wedergekeerd. Zowel in huis als het feit dat we ’s avonds niet meer op pad moeten als gezinnetje om ergens te gaan douche na een lange werkdag. Noa was soms erg overprikkeld door alles wat gaande was dus plande ik expres wat rustigere dingen in met hem en dezen we veel leuke dingen.

...van mijn buikklachten/buikgriep af zijn 🙏🏻
Ik was zo blij toen ik uiteindelijk van mijn buik klachten af was. In het begin van de maand had ik ineens dat ik 180 keer per nacht naar de WC moest en druk had op m’n buik. Het bleek geen blaasontsteking (hoewel het wel zo voelde en ik alle symptomen had) maar heb na 2 dagen heel erg veel drinken heel wat minder last gekregen. Soms nu nog wat ongemak maar het is zoveel beter. Ik let nu wat meer op wat ik eet en neem nog steeds soms medicatie ertegen in.

Daarnaast kreeg ik een aantal weken later te maken met een flinke buikgriep. Ik was een aantal dagen ziek thuis en probeerde aan te sterken. Ik vond het lastig maar koos toch echt even voor mezelf. Ik merk door de vermoeidheid van de afgelopen tijd dat ik wat vatbaarder ben voor kwaaltjes. Blij dus toen ik eindelijk weer wat meer energie had en me meer mezelf voelde.

fijne ontbijtjes klaar maken & hier meer bij stil staan 🍓🥭
Mijn nieuwe voornemen heb ik deze maand zeker waargemaakt: goed ontbijten. Elke ochtend nam ik een smoothie ontbijtje mee naar werk. heerlijk vers (of ingevroren) fruit en yoghurt en genieten van een steviger ontbijtje. Ik ben er blij mee en ga dit er zeker proberen in te houden, ook als ik straks de ochtend niet meer op werk sta.

waren het de laatste weken van de zomervakantie 🌻
De zomervakantie zat er op mijn werk op. Ik heb zeker genoten maar in combi met de verbouwingen thuis & Noa was het zeker wel zwaar. Hele dagen werken. Mijn vrije dagen ook op pad, aangezien Noa de herrie niet zo tof vond. Het was opstaan, door, door, werken, door, door totdat je uitgeput in bed ligt. De 5de week was ik dan ook ziek (buikgriep). Maar ik heb er zeker van genoten. Hele dagen met de kids, leuke uitstapjes, dansjes samen met de kids en collega’s…

waren wij 9 jaar getrouwd 💍
9 jaar alweer geleden dat we elkaar het ja-woord gaven voor al onze dierbare. Dit keer geen speciale viering aangezien we met de badkamer bezig waren. Wel namen we ’s avonds een lekker taartje met een theetje.

was er geen zin om tijd ergens in te steken
Mijn hexagon muur is weer aangevuld met wat fijne foto’s maar ook uiteraard weer een nieuwe quote. Eentje die ik vaak als mantra herhaal tegen mezelf: Ik heb geen zin om daar tijd in te steken. Ik wil alleen tijd steken in dingen die er daadwerkelijk toe doen en waar ik grip op heb. Een mooie aanvulling op de quotes die er al hangen.

Hexagons via Fotocadeau.nl #spon

had ik een dagje voor mezelf met een lief vriendinnetje 🌯🍹
Na alle hectiek en regelen, zorgen en werken was het tijd voor een ochtendje voor mezelf. Noa ging naar mijn ouders en ik ging heerlijk opstap met een vriendinnetje. Ik had nog een verjaardag lunch tegoed, we winkelde wat en hadden een lange wandeling met fijne gesprekken aan het water. Het was een dag van opladen voor me en het was super gezellig!

…las ik weer wat meer 📚
Ontspanning was key-word deze maand. Het was zó nodig dat ik de leesflow gewoon heb opgepakt met mijn favoriete serie van Nora Roberts. Al 180 keer gelezen en echt mijn favoriete saga.

...genoot ik van wat nieuwe liedjes 🎼

MOMents van Augustus

Noa 2 jaar en 1 maand 🧒🏻
We gaan langzaam aan richting de 2.5 jaar.. Wat gaat het snel & wat ben je een deugniet. Deze maand was het veel je grenzen opzoeken. ‘Nee mama, dat wil ik niet’ en ook met je avond eten dwars doen. Te warm. Te koud. Niet lekker. Er is altijd wel een excuus. Ook vraag je vaak om verstoppertje spelen. ‘Noa tellen, mama verstoppen!’ om vervolgens tot 20 te tellen (inclusief wie niet weg is, is gezien ik kom), te zeggen: ‘Waar is mama nou?’ en in een deuk te liggen als je me vind. Je wordt steeds bijdehander, ook met je reacties en bent lekker aan het uitproberen. Huilen als je je zin niet krijgt met je hand voor je mond om een drama-King 👑 uit te hangen. Je komt extra vaak knuffelen of kusjes geven uit jezelf. Je deelt graag, zowel je speelgoed als eten en je kletst altijd met iedereen 100 uit. In de wachtkamer van de tandarts, op weg om boodschappen te doen…

Ook ken je inmiddels het hele alfabet plus bijbehorend dier/woord wat met deze letter begint. Ik vind het zó knap van je dat je er zoveel interesse/plezier in hebt, zoveel al weet en al nu bezig bent met over de 20(!) tellen…

Een gratis tafeltje via Marktplaats 😍
Gratis op te halen in een na gelegen plaats. Dat kon ik niet aan me voorbij laten gaan: een tof plastic picknick tafeltje voor Noa voor in de tuin. Makkelijk in elkaar te zetten en Noa heeft er nu al super veel plezier van! Lekker aan eten, kleuren en knutselen. Alleen het blad ziet er erg verkleurd en gebruikt uit maar hij is nog in prima staat en kan zeker nog wel eventjes mee. Een goede vondst is het zeker! #marktplaatspareltje

Heel veel lekker (binnen)spelen 🚂🖌
Slecht weer is lekker binnen spelen! We lazen veel boekjes, Noa was lekker bezig met zijn ABC en ook met zijn Klorofil speelboom. Ook haalde ik mijn oude DUPLO trein tevoorschijn waar hij heel tevreden mee was… Ook bouwde we veel kastelen en andere dingen met zijn DUPLO en daarbij kwam zijn nieuwe DUPLO zeker van pas. Ook bouwde we een aantal keren een tent, genoot hij van zijn Kinetic zand en waren we veel creatief bezig. Het leuke is dat Noa zich altijd wel goed weet te vermaken, zowel met als zonder mama. Ook deelde ik al leuke dingen die we deden in deze maand.

Jaarlijks gesprek op het kinderdagverblijf 🏙
Elk jaar, rond zijn verjaardag, is er een voortgangsgesprek op het kinderdagverblijf. Dit keer konden we er gezellig samen heen en ik was erg benieuwd naar zijn ontwikkeling daar. Hij gaat natuurlijk maar 1 dag (en door corona tijden erg onregelmatig), is enig kind en is dan in een groep kinderen. Ze schalen bij het kinderdagverblijf hem op 4 categorieën. Zijn motoriek is erg goed, voor zijn fijne maar ook hebben we een klim aapje. Ook, zoals ik al wist loopt hij erg voor op zijn taal. Hij begrijpt veel, kan veel woorden zeggen en kent oorzaak-gevolg/tegenstellingen. Wel kwam zijn spraak later tot uiting dan wat hij thuis allemaal al zei.

Met zijn weerbaarheid zit hij op de grens hoewel ze zich geen zorgen maakte. Hoewel hij hier goed laat horen wat hij wel en niet wil is hij daar dus eigenlijk te lief. We zijn thuis al met hem bezig qua delen, ‘stop hou op’ zeggen of laten merken als hij iets niet wilt. Hij is nog jong dus ik maak me er zeker, net als daar geen zorgen om. Het was een fijn gesprek. Thuis doet hij het steeds vaker, maar op de opvang dus nog niet.

Noa helemaal blij met z’n ‘Knuffel Bregje’ 🐱‍🐉
Ik zag dino knuffels bij de IKEA voorbij komen. En daar ging nou net een vriendinnetje heen…. Er zijn een aantal verschillende varianten en op een plaatje heb ik hem laten kiezen. Hij ging voor Bregje (helemaal te danken aan het regenboogboek over dino’s: Dat kan ik ook een beetje) Daar hebben alle dino’s namen en deze gebruikt Noa bij ELKE dino die er zo uitziet 😉 Toen ik hem ging ophalen nam ik hem mee, heel benieuwd wat hij ervan zou gaan vinden. Zijn BING knuffel is namelijk nog steeds not done. Maar het was een schot in de roos. Met een grote glimlach: ‘Knuffel Bregje’ en gelijk ermee spelen en er tegen praten. ‘Zullen we samen kleuren? Bregje blauw, Noa rood’ Hij is al een aantal keren mee naar bed geweest.

Eerste keer naar de tandarts 🦷
We gingen voor de eerste keer naar de tandarts samen met Noa. Spannend, meneer had er ontzettend veel zin in en zat al met de mensen in de wachtkamer te kletsen. Toen hij eenmaal in de stoel mocht zitten wilde hij toch graag bij papa op schoot i.p.v. alleen. Hij deed alles netjes. AAAAA zeggen, mondje dicht als dit moest. Hij kreeg aan het einde een speelgoed autootje en was helemaal blij. Daarna kijken hoe papa en mama hetzelfde deden. Thuis gekomen had ik nog een tandarts speelkoffertje (jaren geleden gekocht) waar hij heerlijk mee kon spelen. ‘Tandjes boven poetsen, en onder’ Hij vertelde heel goed dat hij er was geweest, wat hij moest doen en wat papa en mama deden. Over een half jaartje mag hij weer.

Extra afspraak CJG, Ogen check 🕶
We hadden deze maand een extra ingeplande afspraak om Noa zijn ogen te checken. Vorige keer dat ik er was was er helaas geen oogarts beschikbaar. Tot nu toe alles goed, we worden over een half jaar opnieuw uitgenodigd om te kijken of er verbetering, verslechtering is of dat het hetzelfde blijft.

Eerste keer koekjes bakken 🍪
De eerste keer dat we samen koekjes gingen bakken met zijn gekregen dino vormpjes. Ik zal er maar niet bij vermelden dat het 2 pogingen heeft gekost (en ik dus nieuwe heb staan bakken toen Noa lag te slapen :’)) maar hij was er helemaal blij mee! Eigen koekjes gemaakt, uitgedeeld bij opa en oma en van zitten smullen. Noa blij, mama blij. Maar ik zal volgende keer wel 3x nadenken of ik het écht ga doen 😉

Wij gingen als afsluiting van alles heerlijk zwemmen 🏊🏻‍♂️
Door omstandigheden ging het zwemmen op vakantie afgelopen Juni natuurlijk niet door. En we hebben een waterrat. we besloten dus als gezinnetje de afgelopen drukke periode af te sluiten door heerlijk even te gaan zwemmen. Noa heeft echt super genoten: lekker zwemmen (en echt met zijn benen en armen bewegen), van de glijbaan, van het trappetje in en uit het water lopen en met de bubbels en bal spelen. Het was een fijne afsluiting van deze hectische periode thuis.

Op naar de maand September. Een maand waarbij het bijkomen gaat zijn van deze maand met alle verbouwingen.

About the Author

10 Comments

zwartraafje

Gelukkig waren er op de buikgriep na vooral veel fijne gebeurtenissen. Ok, op bezoek gaan bij de tandarts is ook niet super leuk (dat heb ik zelf deze maandag ook weer net gedaan) maar al een geluk dat dat voor Noa goed is meegevallen. Zo fijn dat je nu van het verbouwstof en de bijhorende chaos af bent en volop kan genieten van het eindresultaat. Leuk ook wanneer je iets (het tafeltje van marktplaats) een tweede leven kan geven hé. Zelf had ik deze week drie kringloopwinkelgelukjes. Een heel leuk voorraadpotje in de vorm van een lachende pompoen, een boek met Harry Potter kaarten (slechts 1 van de 28 is gebruikt) en van die loom ringen om mee te breien.

Reply
Giovanna Jansen

Wat fijn dat de verbouwing klaar is en dat je van de buikklachten af bent. Goede quote ook trouwens, mooie reminder om geen tijd te steken in dingen die er eigenlijk niet toe doen.

Reply
Laurine

Wat fijn dat je verbouwing achter de rug zijn, het lijkt me erg vervelend om altijd ergens anders te moeten gaan douchen. En nog gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag!

Reply
SAS

Dankjewel! Nu gelukkig weer alles naar ‘normaal’ Lekker thuis douchen en genieten als gezinnetje 🙂
PS: Nog gefeliciteerd met je jubileum in Spanje

Reply
Nicky

Oeh! Wat zul jij blij zijn dat die verbouwing af is! Maar jullie hebben je er dapper doorheen geslagen! Fijn dat het met Noa ook allemaal zo goed gaat.

Reply
Audrey

Zo fijn dat de verbouwing klaar is en je ook van je buikklachten af bent! Samen koekjes bakken lijkt me echt superleuk om met je kind(eren) te doen.

Reply
Johanne

Wat een drukke maand hebben jullie gehad! Maar gelukkig met heel veel mooie momenten. Zo leuk om te horen (en semi-zien op foto’s) hoe Noa opgroeit.

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *