MOMlife | Wat wij de afgelopen zomervakantie vaker deden

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Billenboetiek

Zoals jullie weten is het zomervakantie geweest, hallo laatste dag. Een vakantie waarbij ik heb doorgewerkt, onze badkamer werd vernieuwd en we nieuwe kozijnen kregen. Vakantie? Nee. Veel tijd voor ontspanning? Ook niet…. Toch heb ik geprobeerd de extra dagen die ik vrij had en vrije tijd die er was leuke dingen met Noa te ondernemen. Zowel op stap als gewoon lekker thuis (binnen & in de tuin) Ik neem jullie dus graag mee in een klein fotoverslagje van de afgelopen weken.

Natuurspeeltuin ๐ŸŒณ
Water en zand. Vooral dat water is Noa dol op. Het leek me dan ook leuk om met hem naar de Natuurspeeltuin te gaan. Een regelrechte hit en hij heeft het zo leuk gehad. Lekker met zijn waterschoentjes aan in de plassen en helemaal nat, natter natst… Jammer genoeg waren er verder weinig echte mooie dagen of was ik deze dagen aan het werk. Maar volgende zomer (of mooie dagen die misschien nog gaan komen) ga ik er zeker nog eens heen.

Dierentuin ๐Ÿฆฉ
Samen met mijn schoonfamilie ging we naar de dierentuin. Heerlijk genoten & fijn weer gehad. Noa keek zijn ogen uit en vond ook vooral het aquarium erg tof. Ook de aapjes die los liepen (hoewel als ze eenmaal naar hem toe kwamen was het toch wat minder ๐Ÿ˜‰ ) Telkens herhaald hij nu thuis bij dieren die hij ziet in een boekje of waar we het over hebben: ‘Naam dier in het echt gezien!’ en dan een klein verhaaltje erbij wat het dier deed. Zo leuk om te horen. Ook horen we regelmatig: ‘Gaan we weer nar de dierentuin?’ Dat gaan we zeker veel vaker doen.

Fun in eigen tuin ๐Ÿก
Ondanks dat onze tuin nog niet is wat we willen (iets met volgend jaar, aangezien de prioriteit bij de kozijnen & badkamer hebben gelegen) konden we wel fijn spelen in de tuin. Noa heeft natuurlijk zijn zandbak, glijbaan, speelhuisje en nu ook zijn ‘nieuwe’ picknick tafeltje. Geef het kind water en zand en hij is blij haha. Hij vermaakt zich prima en liep zelfs met een volle emmer naar mij toe om me nat te gooien. Ook verstoppertje spelen in onze bijna lege tuin (lastig hoor verstoppen, zoeken minder en dat wil Noa elke keer doen๐Ÿ˜…) is favoriet. ‘Noa tellen, mama verstoppen’

Ondanks dat er een aantal dagen waren met slechter weer, en in de tuin spelen dus niet mogelijk was, waren er ook zeker een aantal mooiere dagen bij. Heerlijk dus om zijn zandbak schelp ook te gebruiken als badje! Ik ben vooral erg blij nog steeds met de zwemluier die ik tijden terug aanschafte. Zo fijn om deze te kunnen hergebruiken en Noa vind hem fijn zitten. Wij hebben ons in ieder geval vermaakt met de warmere dagen.

Fijn binnen spelen ๐Ÿš‚
Slecht weer is lekker binnen spelen! We lazen veel boekjes, Noa was lekker bezig met zijn ABC en ook met zijn Klorofil speelboom. Ook haalde ik mijn oude DUPLO trein tevoorschijn waar hij heel tevreden mee was… Ook bouwde we veel kastelen en andere dingen met zijn DUPLO en daarbij kwam zijn nieuwe DUPLO zeker van pas. Ook bouwde we een aantal keren een tent, genoot hij van zijn Kinetic zand en waren we veel creatief bezig. Het leuke is dat Noa zich altijd wel goed weet te vermaken, zowel met als zonder mama.

Kinderboerderij ๐Ÿ‡
Meneer is dol op dieren (heeft’tie van zijn moeder ๐Ÿ˜‰ ) dus besloot ik eens naar een grotere kinderboerderij met hem te gaan. Grote konijnen aaien, varkens zien en echt de tijd van zijn leven. Ook in het stukje bos erbij nog even gewandeld en een nieuwe ‘graafmachine’ (van de aflevering van BING) gehaald.

Voor het eerst zelf met een boodschappenkarretje boodschapjes doen ๐Ÿ›
Die leuke karretjes he. Eerder (ook mede door corona) nog niet gedaan en hij wilde zo graag een eigen karretje. Voor de eerste keer echt super netjes mee gereden (niet botsen en gewoon luisteren waar we heen gingen) Alle spulletjes gingen in zijn karretje en daarna bij de kassa afrekenen. Ik was zo verheugd dat ik die keer erna hem weer een karretje gaf. Toen was hij minder netjes en belande hij het laatste deel van het boodschappen doen weer in de wagen… Als ik zo die foto’s zie wordt hij al zo groot… Zucht.

Wij bakte voor het eerst koekjes ๐Ÿช
Bakken en koken is niet mijn ding (dat bleek wel, aangezien er 2 pogingen nodig waren ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™Š) maar het was fijn samen dit te doen met Noa. Hij vond het erg leuk om de koekjes in te steken, het deeg had ik van te voren al gemaakt. Zijn eigen dino koekjes, vormpjes komen trouwens van Alie (voor zijn verjaardag). Koekjes vielen in de smaak en heeft hij zelfs meegenomen om uit te delen bij opa & oma. Helemaal trots (en mama ook op poging 2.0)

Wat we nog meer hadden? Gisteren was Noa zijn eerste tandartsafspraak, vandaag gaan we naar het CJG om zijn ogen even extra te checken en dit weekend gaan we gezellig zwemmen.

Juist deze weken heb ik geprobeerd ook rustmomenten voor hem te vinden. Het is niet niets geweest alle stress & rommel in huis. Ook door de vele herrie kon hij niet veel thuis zijn en waren we flink veel op pad. Papa veel aan het werk (en minder gezien daardoor) en nog eens extra naar de opvang doordat ik moest werken en bijna elke avond op pad om ergens anders te douchen. Ik merkte dat het de afgelopen weken wat veel voor hem was, dus deze rust momentjes waren juist extra hard nodig (ook voor mama ๐Ÿ˜‰ ) Hij heeft in ieder geval genoten van alles in en buitenshuis. Toch nog een soort vakantie gevoel.

Hebben jullie je vermaakt deze zomervakantie? Waren jullie vrij of moesten jullie ook gewoon werken like moi? Wat was het leukste dat je hebt gedaan?

6 reacties op “MOMlife | Wat wij de afgelopen zomervakantie vaker deden

  1. Zoveel leuke momenten. Wat fijn dat jullie zomer ondanks het blijven werken evengoed verschillende lichtpuntjes telde. Die foto waarop je aan het voorlezen bent is trouwens super leuk om te zien.

  2. Wat hebben jullie veel leuk dingen kunnen doen, ondanks het (soms/vaak) stomme weer. Zo’n natuurspeeltuin lijkt me ook fantastisch! Nou ja, tot je weer vies de auto in moet ๐Ÿ˜› . Noa met zijn verrekijker! <3

    Wij hebben in juni al vakantie gehad. Een paar weekjes naar de schoonfamilie in Spanje. Verder gewerkt, gewerkt, gewerkt ๐Ÿ˜ฎ

  3. Ah, heerlijk toch? Gelukkig zijn die kleintjes al blij met water en zand inderdaad. Als ik terug denk aan toen mijn dochter klein was, dan vond ik vooral de zomers toch het aller-aller-leukst!

  4. Fijn dat jullie je ondanks de verbouwing goed vermaakt hebben. Ik heb doorgewerkt in de zomer vakantie en heb straks in september twee weekjes vakantie waar ik heel erg naar uitkijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *