Dingen die ik nu anders doe dan voorheen

Ik beschreef al eerder hoe ik soms door de bomen het bos niet meer zie/zag. Ik probeer wat meer dingen los te laten en vooral dingen anders te doen dan voorheen. Als je hetzelfde pad bewandeld moet je immers ook niet denken dat je ergens anders geraakt…

Méér genieten van het hier en nu
Hoewel ik een half glas vol persoon ben heeft de corona tijd toch voor meer bewustwording gezorgd. Ik moet nog meer genieten van het hier en nu en stil staan bij alle mooie dingen. Ik kan soms zo verwikkeld raken in het ‘dat moet nog’ en ‘morgen…’ Het heeft vaak te maken met de spreekwoordelijke lat die ik voor mezelf soms erg hoog leg, vooral als moeder zijnde.

Vaker in bed moet een boek dan op mijn telefoon
Een fijne aanpassing die ik heb gedaan is toch wel telefoon loze avonden in bed. Zat ik eerst altijd uren te scrollen, lees ik nu elke avond heerlijk een boek. Ik ben erg tevreden met mijn telefoon maar eventjes wat meer offline zijn mag zeker in deze tijden wel. Het is een soort van gewoonte om toch maar weer eventjes doelloos te scollen op social media.

Vanaf deze week heb ik een nieuwe telefoon. M. mag een nieuwe uitzoeken en ik neem de Samsung van hem weer over. Ik heb er nu al erg veel zin in aangezien de camera een stuk beter is en vooral het opslag geheugen. Van de telefoon die ik nu heb (LG) is het een drama. Telkens de melding dat mijn geheugen vol is en weer aan de laptop hangen om alle foto’s en leuke filmpjes van Noa toch te kunnen bewaren. Lijkt me super fijn om alles gewoon te kunnen laten staan en eens in de zoveel tijd pas leeg te halen. Tevens hallo goede camera en fijne bediening. De tijd dat ik er wel op zit geniet ik er dan ook erg van.

De lat wat lager leggen qua moederschap
Ik denk dat dit wel de lastigste is van het rijtje. Ik schreef al een artikel over mama in corona tijden en wat ik als uitdagend beschouw. En ook net hierboven benoemde ik het al: de lat moet eigenlijk lager. Sommige dagen staat er maar wat meer de televisie aan. Of als ik echt heel veel last heb van PDS ga ik toch maar niet naar buiten. Noa wordt er niet slechter van maar mijn ‘moedergeweten’ soms. Het is niet erg. Ik doe het OK. Ik doe mijn best en heb een mega vrolijk kind en dat is toch echt wel het aller belangrijkste.

Minder online tijd doorbrengen
Ook al vaak genoemd op mijn blog dus hoef ik het zeker niet meer over te hebben: Offline tijd. Ik geniet er meer en meer van en doe dit regelmatiger sinds midden 2020. Het heeft me een soort van rust gegeven. Een gevoel dat ik écht investeer in mezelf. Als persoon, als moeder, als partner, als collega, als vriendin…

Foto Oostenrijk 2018

Zijn er dingen die jij anders bent gaan doen en een positief effect op je hebben gehad? Let me know ik ben erg benieuwd

21 reacties op “Dingen die ik nu anders doe dan voorheen

 1. Ik bedenk me steeds dat ik jouw voorbeeld moet volgen en minder vaak offline moet zijn. Tot nu toe is dat echter nog niet goed gelukt. Ik jaag me minder af qua bloggen en het bijlezen van mijn blogfeed (dat merk je wel aan deze reactie) maar ik spendeer wel nog steeds veel teveel tijd achter een scherm. Omdat ik online een verhaal lees, of op Instagram aan het scrollen ben (al heb ik daar ook al heel wat profielen ontvolgd om de prikkels zo wat te minderen). Wie weet kom ik er dus beetje bij beetje nog wel een keer.

 2. Hm. Ik geloof niet dat ik dingen anders ben gaan doen eigenlijk. Ik ben wel veel makkelijk gaan denken over allerlei dingen. Maar da’s gewoon een gevalletje ‘wijsheid komt met de jaren’. Ik ben ook een kei in relativeren. Dat maakt het leven ook een stuk makkelijker.

 3. Voor mij is een belangrijke verandering gaan hardlopen. Ik heb altijd sporten verschrikkelijk gevonden, maar door hardlopen toch te gaan doen heb ik veel meer rust gevonden als moeder en als mens.

 4. Mooi onderwerp om bij stil te staan en mooie stappen heb je gezet! Voor mij is het meer genieten van het nu en meer rust nemen zeker iets wat ik door corona heb veranderd. Ik dacht altijd dat ik iemand was die in het weekend graag lekker veel gepland had staan buiten de deur, maar ben door corona gaan ontdekken dat ik eigenlijk gewoon heel lang standaard over mijn eigen grenzen heen ging. Mede door corona kan ik die grenzen veel beter zien en heb ik ook een stuk meer rust in mijn leven en lijf gekregen. Wat dat betreft heeft corona ook mooie dingen (voor mij dan) teweeggebracht.

  1. Heel mooi Romy wat dit je heeft opgeleverd! Er zijn ook zeker positieve momenten erdoor. Ik leg de lat ook wat lager en kies wat vaker om lekker thuis te zijn (nu verplicht, maar toen dat niet was ook wat vaker nee zeggen en genieten van de weekenden voor mij en m’n gezin)

 5. Knap dat je de lat lager durft te leggen. Is moeilijk he! Wat je zegt, in coronatijd is alles zo veel lastiger en je kunt het gewoon niet allemaal. Ik heb ook geaccepteerd dat de tv soms wat vaker aanstaat dan ik zou willen… af en toe is het niet anders. En de kiddo’s worden er inderdaad niet minder op!

 6. Ik zou ook zo graag willen minderen met mijn telefoon, maar het lukt gewoon echt niet… Ik heb een tijdje een instelling in mijn telefoon geprobeerd om telefoontijd in te stellen. Maar dit gaf juist stress. Dat kan ook niet de bedoeling zijn natuurlijk. Voor mijn (inmiddels) twee bedrijven ben ik regelmatig online te vinden. Voor mijn gevoel ‘moet’ dat ook. Onzin natuurlijk, dat weet ik ook wel. Maar dat gevoel raak ik niet kwijt…

  1. Misschien een dagje in de week minderen/helemaal offline? Juist dat je dan bezig bent met je kaarten of andere dingen voorbereiden voor je bedrijven? Succes ermee. Ik had eerst ook altijd een gevoel van online ‘moeten’ zijn en heb dat totaal los gelaten. Natuurlijk wel iets anders in mijn geval aangezien ik geen bedrijven heb 😉

 7. Hele fijne dingen. Zo belangrijk om je daar bewust van te worden, dat merk ik ook aan mijzelf. Minder online, meer genieten van de dingen om mij heen. Ik voel me hier ook veel beter en rustiger door.

 8. Wat een fijne dingen en eigenlijk ook gewoon zo belangrijk om daar bewust bij stil te staan. Doe je goed! Ikzelf zou eigenlijk echt baat hebben bij wat meer rust nemen en niet zozeer mij altijd willen nuttig bezig houden. Op den duur begint dat echt door te wegen, maar er spookt vanalles door m’n hoofd van dingen die ‘moeten’ gebeuren, dat ik gewoon altijd bezig blijf.

  1. Och dit herken ik deels wel hoor het altijd NUTTIG willen bezig zijn. Dagelijks probeer ik het meer los te laten en ook echt te kiezen voor opladen i.p.v. dingen te doen die nuttig zijn maar wel mijn eigen batterij leegtrekken.
   let op jezelf he, vooral nu met je zwangerschap!

 9. Dat zijn mooie stappen allemaal! Voor mij heeft het heel goed gewerkt om ’s avonds niet meer bezig te zijn met mijn smartphone. Ik kijk echt weer bewust tv bijvoorbeeld ipv met een half oog.

  1. Vooral dat bewuster met dingen bezig zijn helpt voor mij al heel wat! Lekker serie kijken of een boek lezen ZONDER afleidingen (van telefoon)

 10. Die innerlijke rust vinden blijft hier ook wel een challenge helaas. Wij zijn hier meer aan’t wandelen, dat helpt wel. Voor de rest ben ik iemand die nogal veel in z’n eigen wereld leeft (nadenkt, piekert) en dan helpt het wel om eens te proberen focussen op de dingen rond je. Opmerken hoe er bv weer een duif of het terras zit, opmerken hoe Ellen haar boek leest ofzo.

  Ik vind het soms nog moeilijk om die stap te nemen maar als ik het doe voel ik me wel weer beter 🙂

  1. Ja soms is het lastig die stap te maken, dat heb ik in mijn hoofd ook wel eens. Vooral als de dagen weer eens heel erg op elkaar lijken…
   Ik probeer in ieder geval de tijd te nemen en focus te hebben op dingen die ik echt leuk vind om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *