Meet mijn nieuwe aanwinst Teddy van Flessentuin

Dit product is ter beschikking gesteld door Flessentuin

Hoewel ik andere jaren helemaal niet van de planten & bloemen is huis was komen er nu steeds meer te staan. Note: ik heb zeker geen groene vingers maar de laatste jaren onderhoudt ik mijn planten goed waardoor ze langer blijven staan. En ik moet zeggen het heeft wel wat om wat meer groen in de woonkamer te hebben staan. Ik zocht nog iets tofs voor in huis, voor op onze woonkamer tafel. Iets wat nét even anders is, stijlvol staat en kind/kat-proof is (aangezien hier anders alles omvalt) Ik kwam een DIY eco systeem tegen van Flessentuin en werd er erg blij van!

Zoals ik zal zei hebben we steeds meer groen in huis. Een aantal kleine plantjes, een grote bonsaiboom (van mijn overleden opa/oma dus een hele fijne herinnering♥) en een mooie …. Nu heb ik dus ook een fijn eco systeem, die weinig verzorging nodig heeft. Ik zeg win-win.

Ik wil jullie voorstellen aan Teddy. Zo hebben ze hem zelf genoemd, wat weer tijd scheelt want zo hoef ik zelf geen naam te verzinnen. (NOTE: Ik geef de gekste dingen altijd namen zoals andere planten, onze vaatwasser en auto bijvoorbeeld) Het fijne is dat ze geheel zelfvoorzienend zijn en het is een leuke DIY kit. Een DIY kit waarbij je een klein terrarium maakt? Ja ja en nog eens ja.

Je krijgt het dus als bovenstaand geleverd en kan geheel zelf alles samenstellen. Zo leuk om te doen! Ik ben er dus eventjes lekker voor gaan zitten en heb de fijne en vooral makkelijke beschrijving gevolgd. Het was een leuk werkje om zo’n ecosysteem plant samen te stellen en ik ben echt ontzettend blij met het eindresultaat. Het is een mooie eye catcher geworden voor in onze woonkamer. Eentje waarbij je 1 keer peer maand hem even open kan zetten en een paar keer in het jaar een scheutje water.

Eindresultaat

Is het geen plaatje? Ik heb er zelf nog een mini Buddha aan toegevoegd die ik nog ergens los had staan. Dat maakt het toch helemaal af met een zen-look. Dat hij blij is hier in huis was duidelijk zichtbaar. Na een aantal dagen groeit er al een stekje ervan bijna buiten de pot uit

Zo’n ecosysteem plant, is ook leuk om cadeau te geven. Ze hebben er naast mini eco systemen ook terrariums, kamer planten & stekjes boxen. De prijzen variëren tussen de €39,95 tot hele exclusieve varianten van €229 (inclusief bonsai boompje)

Heb jij veel groen in huis? En zou je zo’n eco systeem overwegen?

13 reacties op “Meet mijn nieuwe aanwinst Teddy van Flessentuin

 1. Mooi! Ik zag er daarstraks eentje bij Oktoberdots. Zij had al een herfstige opstelling gemaakt met planten en kleine geboetseerde pompoenen in een grote glazen pompoen. Het zag er super mooi uit. We kregen onlangs een mooie kamerplant cadeau van mijn schoonouders (voor ons jubileum) en daar ben ik heel blij mee vermits ik al langer wat extra groen in huis wilde halen.

 2. Zo tof! Leuk cadeautje ook inderdaad. Ik ben benieuwd hoe het er na een paar weken uit ziet eigenlijk! 🙂 Geef je dan eens een Teddy-update? 😀

 3. Oh wat leuk zeg! En al helemaal tof dat je hem zelf kunt samenstellen. Het ziet er echt heel mooi uit. En lekker onderhoudsvrij en kind- en katbestendig inderdaad. Superleuk 🙂

 4. Ziet er leuk uit, hoor! Ik geef zelf ook alles namen haha. De stofzuiger heet Freddie, de koffiemachine Nessie en ik heb een plant die Guillaume heet. 😛

 5. Ik vind dit soort dingen superleuk! En handig, met een bijtgrage kat in de buurt. Planten met piekerige, uitstekende bladeren zijn meestal niet veilig, dus dan is dit wel zo handig 😀

 6. Leuk! Ik overweeg zo’n ecosysteem al sinds ik het voor de eerste keer ergens voorbij zag komen, maar ik vind ze erg prijzig…

 7. Ja cool he zo’n ecosysteem! Zo hebben we er ook eentje staan, fleurt het huis leuk op 🙂 Daarnaast ben ik veel bezig met avocadoplantjes te kweken. Da’s wel iets indrukwekkends! Haal ik veel plezier uit 🙂

 8. Wow! Ik vind ze heel leuk maar ik vind de prijs te hoog. Ik zou ‘m zeker niet kopen. In de loop der jaren zijn mijn groene vingers juist verdwenen. Ik krijg álles kapot! Zelfs vetplanten en cactussen. Dus ik zou zo’n bedrag zeker niet uitgeven aan planten. Maar hij is wel heel leuk, zeker met die Boeddha er in.

  1. Oh ik vind dit juist echt super handig 🙂 Ik heb er nu 2 en die andere staat er al een tijdje. Lekker onderhoudsvriendelijk en qua prijs.. Tsja, ik heb hem uiteraard ter review gekregen maar als je de bloemen/planten optelt die je dan los koop zal het denk ik wel meevallen. Daarbij blijven planten #kloptaf nu steeds langer staan bij mij. Toch nog een soort van groene vingers gekregen.

 9. Ik heb ooit een workshop gevolgd om een eigen eco systeem te maken. Helaas heeft het bij mij niet overleefd…het was wel heel leuk om te doen.

 10. Ziet er leuk uit Sas! Ik heb een klein glazen potje/vaasje laatst gekregen. Daar zit nu nog dode druifjes in. Maar daar wil ik dus ook van die mini’s in gaan zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *