Door de bomen het bos niet meer zien…

Dit product is ter beschikking gesteld door Photowall

De geijkte uitdrukking is door de bomen het bos niet (meer) zien.
De betekenis van door de bomen het bos niet meer zien is: ‘door te veel op details (de bomen) te letten, het geheel (het bos) uit het oog verliezen’. (bron)

Ik ben soms zo iemand die téveel let op de details, details die er misschien helemaal niet toe doen. Het grotere geheel is misschien veel belangrijker. Door dit inzicht ben ik anders naar dingen gaan kijken. Dingen meer gaan los laten en zien in het grotere geheel.

Neen. Het maakt eigenlijk helemaal niet uit of ik aan het einde van de dag al het speelgoed opruim van Noa. Of de vaatwasser doe. Of met mijn benen omhoog ga zitten en een serie kijk. Het maakt geen zak uit. Want het speelgoed ligt de dag erna toch weer geheel door de kamer heen. De vaat die kan er morgen ook nog staan en me-time nemen is net zo belangrijk als al het anderen.

Ik heb leren dingen los te laten. Dingen die ik nog steeds dagelijks lastig vind als pietje precies. Want het hóeft allemaal niet, alleen vaak in mijn hoofd.

Zoals jullie weten hebben we al tijden geen box meer in de woonkamer staan. De Londen print werd verplaatst naar de gang (waar hij echt precies paste als je binnenkomt door de voordeur) en er hing bij zijn speelhoekje even onze trouwboek gastenlijst. Maar zo’n klein schilderijtje, hoog op de muur door de grote Londen foto was een beetje gek. #hallopietjeprecies We wilden er iets anders. Iets wat bij ons paste.

Nog steeds ben ik (en vooral Noa, wat het belangrijkste is) super blij met zijn speelhoekje beneden. Hij kan de laden zelf open trekken en om de zoveel tijd zet ik er nieuw speelgoed in of vervang dingen waar hij minder mee speelt en zet dit te koop. Het speelhoekje is trouwens geheel van de Ikea. Hoewel Noa zijn speelhoekje af was, was dat niet het geval met onze wand in de woonkamer. Uiteindelijk is het onderstaande ingelijste print geworden van Photowall. Als reminder om te kijken en genieten van het grote geheel. Om het bos te zien. Te voelen. Te ervaren.

En nu…

Noa vind de print ook prachtig. Ik hoor elke ochtend ‘Bomen’ ‘Zon’ Elke dag kan ik het bos zien. Door de bomen. Met een zonnetje erbij. Voor mij een reminder om te kijken naar het grotere geheel en gewoon weg wat meer te genieten.

NOTE: Op de foto lijkt de print kleiner in vergelijking met het echt in verhouding met zijn speelhoekje. Print: Sunbeam through Trees Formaat: 100×70 inclusief zwarte lijst

Wil je ook zo’n prachtige poster, een canvas of behang bestellen? Gebruik dan de code iliveformydreamsii en krijg 25% korting. Deze code is geldig vanaf vandaag tot 20-06-2021.

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer?

18 reacties op “Door de bomen het bos niet meer zien…

 1. Ik blijf het een prachtige prent vinden. Zo leuk dat Noa er ook echt op reageert wanneer hij het ’s ochtends ziet. Goed dat je de afmetingen er bij vermeldt want op basis van de tweede foto leek het inderdaad plots kleiner dan ik had verwacht.

 2. Het idee dat het niet uitmaakt of je opruimt omdat het de volgende dag er toch weer ligt, is voor mij echt funest. Als ik daaraan zou toegeven zou ik nooit meer wat doen.

  1. Och en ik kan het dus ONDANKS die gedachte echt NIET laten liggen. Voordat ik naar bed gaat heeft alles zijn vaste plek weer. Slaapt voor mij een stuk beter 😉
   # ik ben net Monica uit FRIENDS. Aflevering met de schoenen waar ze wakker van ligt haha ^^

 3. Wauw, mooi hoor! De foto matcht ook nog eens perfect met de zwarte deurtjes van het keukentje van Noa. Echt een leuk hoekje zo.
  En herkenbaar trouwens dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Soms zijn er zo veel details die ertoe lijken te doen dat het lastig wordt om het overzicht te houden.

 4. Mooi plaatje. En zo’n eigen speelhoekje is zo leuk voor zo’n ukkie. Ik ben er wel goed in om door de bomen het bos te blijven zien. Mijn moeders meisjesnaam is Bosboom. Misschien komt het daardoor 😉

 5. Ik heb een soortgelijke afbeelding op m’n tweede scherm. Zo’n tweede scherm is vaak heel handig, maar als ik een coconnetje nodig heb is het wel fijn om een mooi natuurlijk beeld te hebben (met een groene muur als achtergrond).

 6. Ik denk dat iedereen dat wel heeft, momenteel zie ik het ook even niet meer, hahaha niet zo gek natuurlijk, Het gaat goed, maar de revalidatie, moet ik wel of niet in Friesland nog blijven, ga ik naar huis, en dan. Nou dat is mijn grootste boom in het bos momenteel, laat ik los, of blijf ik zorgen voor… maar hoelang dan.

  En verder denkend, wat als ik thuis ben, zit ik nog altijd in dezelfde situatie eventueel zolang de corona nog rond waait. Ook dat dus. 😉 Het is wel erg mooi in elk geval! Zelf heb ik een afdruk van het Vondelpark met de hartjesbrug waar mijn dochter op staat, het is dat ik het weet, maar dat maakt het ook zo mooi, daar hou ik van.

  X

  1. Ik hoop dat je snel het bos weer kan zien om die ene grote boom heen. Sterkte met het revalidatie proces! Ik denk aan jullie <3

 7. Herkenbaar. Ik zie alleen maar bomen en kom er meestal ’s avonds in bed pas achter hoe het bos eruit ziet. Heb nog veel te leren op dat vlak!

  Wel leuk beeld inderdaad, dat fleurt het toch mooi op 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *