Monthly recap April | A few things that made me smile

Zoals ik al beloofde in 2020, het maandartikel maak ik met veel plezier en blijft terug keren ook dit jaar. Een terugblik van de afgelopen maand middels foto’s, gifjes, filmpjes en een uitgebreid stukje tekst. Dingen die deze maand mooier maakte. Blijmakertjes, gelukjes, positiviteit. Aangezien de wereld er wel wat meer van kan gebruiken. Aan het einde van het artikel MOMents, MOMenten met Noa die ik graag wil herinneren en koester.

Hallo April. Wat was je veelzijdig. Het begon met een trieste dag, er kwam sneeuw, zon en de gehele weerskalender voorbij. We hadden slapeloze nachten door onze Noa, de BSO ging weer volledig open en genoot ik vooral van leuke dates en de natuur. Wat minder was de laatste week toen we in quarantaine moesten als gezin. De maand begon dus slecht en eindigde slecht. En hoewel dit altijd een happy post is zijn dit toch 2 dingen die bij deze maand horen. Kijken jullie mee?

…hadden we een waardig afscheid van mijn lieve opa 🥀
De maand begon triest, met de begrafenis van mijn lieve opa. Ik treed hier niet in details over zijn overlijden (wat nog al plotseling was) & begrafenis maar het was een prachtige dienst geheel naar zijn wensen.

Bovenstaande aquarel is gemaakt voor mijn opa in de jaren ’90. Hij hangt in in onze keuken als herinnering. Tevens heb ik het creatieve en het schilderen (wat ik vroeger héél veel deed) van hem.

…wil ik iedereen bedanken voor de condoleances
Ik kreeg uit allerlei hoeken lieve berichtjes. Zowel op Instagram, kaartjes van dierbare en appjes na de dag zelf. Ook op mijn werk kreeg ik van een lieve collega een bosje bloemen en werd er met me meegeleefd. Zo fijn, ondanks de nare periode. Dat doet je toch ontzettend goed. Onderstaande bonsaiboom stond altijd bij mijn opa & oma (beide overleden) in huis. Nu in onze woonkamer als mooie herinnering. Voor de foto de kaartjes er eventjes bijgezet.

…vierde we gezellig Pasen 🐣
Vrolijk Pasen! Heerlijk gevierd met een fijn uitgebreid ontbijtje en Noa die een ei mocht verven 🥚. Hieronder een foto van meneer die lekker bezig was (bij MOMents onderaan dit artikel nogmaals) aangezien ik vergat een ‘bewuste foto’ voor mijn blog te maken zonder ons erop. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)

…begon ik met seizoen 6 van BONES 📺
Ik kijk heerlijk verder met BONES. Inmiddels bij seizoen 6 aanbeland en ik kijk in mijn vrije uurtjes via Disney+ lekker verder. Genieten van Temparence en vooral uiteraard van Seeley 😉 #nietverkeerdomnaartekijken

…genoot ik in de natuur 🌸
Meer woorden zijn er niet nodig toch?

…had ik een wandel date met een lief vriendinnetje (inclusief Bageltje) 🥯
Ik had een fijne wandeldate met een lief vriendinnetje die ik al tijden door corona niet had gezien. Het was een fijne ochtend met koude handen, leuke dingen geshopt, een heerlijk Bageltje en theetje & goede gesprekken. Ik heb dit zeker gemist. Ook stak ik voor mijn opa & Oma (RIP) beide een kaarsje aan in de kerk van my hometown.

…liet ik een schoentje maken van ons geboortekaartje 👟
Ik zag dit toffe concept bij een collega en besloot er ook eentje te maken; een geboorteschoentje van het geboorte kaartje van Noa. Ik ben er echt heel erg blij mee en vind het zeker (na bijna 2 jaar geleden) een mooie tastbare herinnering. Super mooi gemaakt en krijgt een mooi plekje bij ons thuis. Thnx Ro voor het bestellen ervan!

…werkte ik fijn aan mijn blog 💻 / samenwerkingen
Achter de schermen was ik veel bezig met nieuwe persoonlijke artikelen te maken, foto’s te maken voor mijn blog en samenwerkingen te schrijven/te reviewen. Er zijn er deze maand een aantal online gekomen en aankomende maand staan er ook nog een aantal leuke op de planning. Al mijn samenwerkingen kan je vinden in de categorie ‘Blog’ met bovenaan altijd een vermelding van een samenwerking.

…ging mijn werk weer volledig open🎭
Vanaf 19 April was de BSO weer geheel open. Uiteraard geheel nog aangepast maar de noodopvang was eindelijk klaar. Weg thuis werken dagen en starten met een normaler ritme. Aan de ene kant heel fijn maar aan de andere kant na zo’n lange periode toch weer eventjes wennen. Ook vooral aan de aangepaste regels & de Meivakantie die eraan kwam.

(bron: onbekend)

…had ik wederom een shopafspraak bij de Action 🛍
Shoppen op afspraak. Ik kan er niet aan wennen maar het is deze tijd he? Ik maakte dus een afspraak bij de Action. Ik nam heel wat spulletjes voor Noa mee (zowel voor nu als voor zijn verjaardag) en ook wat kleine huishoudelijke items. Ik sta altijd zo weer buiten met gericht shoppen. Van te voren maak ik al lijstjes van spulletjes en de vestiging waar ik heen ga weet ik alles goed te vinden wat het zeker makkelijker maakt.

…Some me-time was wel hard nodig deze maand 🙏🏻
Stress van werk, slapeloze nachten van Noa. Het hakte er lichamelijk wel behoorlijk in. Ik nam dus weer extra tijd voor mezelf. Ik keek verder met Bones, maakte wat fijne artikelen voor mijn blog, shopte wat online, las verder in mijn trilogie van Nora en begon weer met mediteren voor het slapen gaan.

…ik had een fijne wandel date/ thee date 🥯☕
Ik ging langs 2 lieve vriendinnetjes. Het was een fijne Zaterdag ochtend. Veel kletsen, een wandeling van bijna één uur en een fijne high tea bij haar thuis. Het was fijn even bij te kletsen en ook ‘mama-af’ te zijn.

…waren we in quarantaine door COVID-19 #geen happy moment maar wel eentje die bij deze maand hoort helaas
De laatste week was stressvol en heel naar. We moesten noodgedwongen in quarantaine. Lees hier (beveiligd i.v.m. de pivacy van mijn gezin) een uitgebreid artikel over onze eigen lockdown. Wil je het wachtwoord ontvangen? Stuur dan een mailtje naar contact@iliveformydreams.com of stuur me een DM via Instagram.

We bleven dus veel binnen en waren in de tuin. Ik had al een huisje aangeschaft voor meneer (die ik eigenhandig in elkaar zette 💪🏻) en we hadden wat vaker de TV aan, verven, spelen… Samen vermaakte we ons wel.

…danste ik (samen met Noa) en genoot ik van het onderstaande nummer 🎹
Ik kan zeker genieten van fijne dansmuziek en dit is wel een favorietje.

MOMents van April

Noa 1 jaar en 9 maanden 🧒🏻
#stopdetijd we gaan alweer bijna richting de 2 jaar! En wat gaat hij hard. Met praten, zijn ontwikkeling en eigen willetje. Meneer is nu helemaal fan van de Teletubbies (en vind Noo-Noo, de stofzuiger het leukste) en zingt het hele liedje mee. Binnenkort een geheel artikel gewijd aan de tv programma’s die meneer het leukste vind (en wat mama ervan vind haha). Hij is helemaal fan van dieren buiten; geitjes, kippen, poezen, musjes/eenden.. Zijn hele gebit is bijna compleet en hij heeft de voorkeur voor de kleur blauw. Hij gaat steeds moeilijkere woorden zeggen zoals potlood, pinguïn, vliegtuig en hagelslag. En ook zinnen o.a. Noa wil ijs. 😅😆 Héééél belangrijk. En meneer verteld altijd elke dag wat hij op zijn brood wenst en vraagt ‘hulp’ of ‘mee’ als hij samen iets met je wilt doen of iets niet lukt. Als hij zijn zin niet direct krijgt gaat hij nu huilend op zijn buik met zijn gezicht richting de grond liggen. Huilend vertellen dat hij het er niet mee eens is en stampen met zijn voeten. Het karaktertje zit er aardig in en het opvoeden is steeds vaker aan de orde.

Wat knutselen voor leidsters die weggingen 🖌
Er gingen 2 leidsters van Noa zijn kinderdagverblijf groep een nieuwe vestiging opstarten. Gelukkig 2 juffen die hij de dagen dat hij komt niet heeft. Zijn eigen juffen blijven dus gezellig op de groep. Wel vond ik het leuk om eventjes wat te maken voor ze; ondanks dat hij ze weinig ziet. Van de dagverblijf kregen we 2 bloemen mee om te knutselen en ik schreef nog een kaartje voor de goede zorgen. Noa vond het een feestje om de bloemen te verven.

Gezellig buiten 🌿
Zoals altijd in een maandoverzichtje kunnen foto’s van buiten natuurlijk niet ontbreken. Wat geniet hij ervan. Ik schreef ook een los artikel over ons buitenkind uiteraard inclusief foto’s. Elke dag (ook al heeft mama niet altijd zin) probeer ik toch heerlijk met hem naar buiten te gaan. Goed voor ons beide en vind het fijn hem zo te zien genieten. Hopelijk nu er wat meer open gaat kunnen we wat meer uitstapjes met hem gaan maken zoals naar (indoor)speelparken, pretparken en dierentuinen.

Was ik al bezig met cadeautjes en voorbereidingen voor zijn verjaardag [/ja ook al is het pas April] 🎈
Jaja ik weet het: het is nog vroeg maar ben toch al gestart met wat voorbereidingen. Zoals bijvoorbeeld deze onderstaande sneak peak van zijn traktatie voor het kinderdagverblijf. Ik ben bezig te verzinnen welke traktatie erin gaat, weet al welke topper erop moet en heb (zoals jullie eerder konden zien bij de Action) al wat kleine cadeautjes aangeschaft. Het idee is om hem een zandbak in de achtertuin te geven dus kocht ik daar al wat attributen voor. Ook al verder aan het brainstormen voor zijn verjaardag. Door de corona regels (als alles gaat hoe ze voorspellen) mag hij straks waarschijnlijk op zijn verjaardag maar 6 personen ontvangen. Dus even puzzelen hoe we het gaan vieren en tevens inspiratie aan het opdoen voor zijn verjaardagstaart/fotoshoot (net als vorig jaar) e.d. Leuk om te doen en eventjes alvast te brainstormen. Gelukkig nog alle tijd 😉

In de poef op onze kamer heb ik een opberg plek gemaakt voor al zijn cadeautjes te verzamelen. Sowieso handige plek om te gebruiken voor ook bijvoorbeeld de Sint en kerst cadeautjes. Inmiddels heb ik alles al binnen en is het nu alleen nog de puntjes op de i zetten.

Wij vierde voor het eerst ‘echt’ Pasen 🐣
Uiteraard was Noa vorig jaar ook al geboren en is dit officieel zijn 2de Pasen. Maar wel nu de eerste bewuste die hij mee maakte. De eerste keer was hij pas 9 maanden. We hadden een super fijn Paasontbijt en Noa mocht een ei verven. Ik heb zeker al heel wat ideeën voor wat Paas tradities om elk jaar met hem te doen.

I’m on a HIGHWAY to hell… Hallo slapeloze nachten 😴
Begin April. We waren on a highway to HELL🤘🏻 Er waren heel wat slapeloze nachten waarin we soms maar 1.5 uur totaal sliepen. Brak, brakker. BRAKST. Deze dagen leefde ik op de automatisch piloot en kan me niet voorstellen moe te zijn geweest vóór kinderen. Hij kreeg pseudokroep (blafhoesten in de nacht), 2 á 3 kiezen tegelijk door en kreeg er nog eens een verkoudheid boven op. Een lekkere mix dus. Gelukkig was hij overdag zijn happy-self maar deze brakke moeder niet. Ik voelde me eerder een #loedermoeder die vaker de tv aan deed en minder bezig was met de ‘leuke dingen’. Even de lat lager, opladen waar kon en rust nemen. Ik voelde me weer mens worden toen we weer wat betere nachten kregen.

Daarnaast had hij deze maand een aantal dagen ontzettende prut ogen, omdat meneer waarschijnlijk lekker met zijn snot handen in zijn ogen had gezeten. Hij vond het erg vervelend uiteraard maar ook het schoonmaken ervan. Na een aantal dagen was het gelukkig weg.

Verven, verven en nog meer verven 🎨🖼
Bij de Action kocht ik een doosje waterverf voor €0.89 .. Een regelrechte hit. Noa vind het erg leuk om te verven en nu helemaal met deze verf. Lekker zijn kwast in het water dopen en kleurtjes kiezen… Elke dag maakt hij graag een mooie verftekeningen en de nieuwste hangt hij trots op de koelkast.

Op naar Mei alweer. Hebben jullie nog leuke dingen op de planning staan voor aankomende maand?

Hier is het Meivakantie op werk, komen er vele verjaardagen voorbij, wat vrije dagen door de feestdagen en komt Moederdag eraan.

13 reacties op “Monthly recap April | A few things that made me smile

 1. Oh, ik heb echt wel veel gemist door mijn achterstallige blogfeed. Ik vind het heel erg dat jullie zo onverwachts afscheid hebben moeten nemen van je opa. Momenteel gaat het heel slecht met mijn oma en het ziet er niet zo goed uit. Ik vind het echt heel erg voor haar want ze heeft meer dan een jaar lang amper bezoek mogen ontvangen in het rusthuis en net nu die maatregelen versoepeld worden en ze haar kleinkinderen en achterkleinkinderen terug mag zien gaat het slechter met haar.

  Gelukkig kon je ook van wat lichtpuntjes genieten ter compensatie van het afscheid. De bloesems waren echt prachtig hé. Ik merk dat ik tijdens het fietsen of wandelen vertraag om daar nog meer van te kunnen genieten. Zelf ben ik nog steeds niet gaan shoppen maar mijn nicht naam eerder deze week wel een zak vol spulletjes voor me mee van ondermeer Action. Nieuwe papierblokken voor scrapbooking projecten bijvoorbeeld.

  Jouw wandeldates zien er steeds super gezellig en lekker uit. Een tijdje terug had ik er eentje met een blogvriendin en toen had ik een thermos met warme chocomelk meegenomen vermits er veel wind was en we ons zo toch even zouden kunnen opwarmen.

  1. Wat vervelend om te horen van je oma. Hopelijk valt het mee en sterkte <34Naar he, met die maatregelen. Ik zag mijn opa achter glas wel wat vaker, aangezien het verzorgingstehuis waar hij zat in onze straat is. Vaak us (samen met Noa) gezwaaid als we boodschapjes gingen doen of als hij van de opvang afkwam. Ook vaak mailde ik hem met foto’s van Noa om hem er toch een beetje bij te hebben. Dat mis ik nu wel. Verder zelf weinig nog gezien, aangezien ik niet het risico wilde lopen het daarvan te krijgen of het mee te nemen uit bijvoorbeeld mijn werk. Had hem dus al zolang niet ‘ live’ gezien, wat heel anders was geweest als er geen corona was geweest. Kwam er al 6 jaar (ook toen mijn opa nog leefde) eerst 2 en daarna met wijziging van werktrooster 1x per week.

   En yay voor wandeldates. Wil er zeker nog een aantal in gaan plannen met vriendinnen/familie. Al zolang niet gezien <3

 2. Nou, dat was een heftige maand. Fijn dat er toch ook mooie dingen waren. Die aquarel van je opa is prachtig! En een zandbak is echt een super-cadeau! Ook voor jezelf: lekker met een boek er naast zitten. Heerlijk!

 3. Een maand met ups en downs.
  Dat geboorteschoentje vind ik trouwens echt heel erg origineel. Leuk!
  Als ik het zo lees zijn jullie zelf niet ziek geweest denk ik? Gelukkig maar. Hoewel quarantaine natuurlijk nooit fijn is.

 4. Ziet er een emotionele maand uit met ups en toch wel een paar ferme downs. Hoop dat de Q er snel op zit voor jullie! En PS: je bent hélemaal geen loedermoeder, integendeel! Ik zet Remus helaas ook vaker voor de tv dan ik zelf zou willen #veeltemoe

 5. April was een mooie en veelbewogen maand als ik het zo zie. Nog gecondoleerd met het verlies van je opa. Wat fijn dat je zoveel warmte en steun van je omgeving kreeg. Dat helpt echt is mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *