Hoe ik mijn werk, sociale leven, huisvrouw zijn en mijn blog combineer

March 16, 2016

Ik werk sinds kort 33 uur in de week, wil afspreken met vriendinnen, quality time hebben voor M, mijn huisje op orde hebben en ook nog eens tijd voor mezelf en voor mijn blog hebben. Soms voelt het wel eens of je alle ballen tegelijk omhoog moet houden. Een uitdaging, dat is het zeker. Vooral om aan het nieuwe ritme te wennen en het eigen te maken. Hieronder deel ik graag wat tips met jullie, wat hoe combineer je nou alles?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg


Stel prioriteiten

Wat is het belangrijkste? Dat de was in de wasmachine zit of dat je een fijne wandeling buiten heb gemaakt? Ik probeer steeds meer te kiezen voor de fijne dingen. De ‘moet’ dingetjes komen uiteraard ook aanbod, maar ik probeer er wat meer een balans in te vinden. Vroeger moest van mij eerst alles wat ik vond dat er gedaan moest worden. Eerst het huis en alle ‘moetjes’ dan pas relaxen. Ik stelde de verkeerde prioriteiten en maakte daardoor dat de druk voor mezelf alleen maar groter werd. Soms heb ik er nog wel last van, maar ik heb het de afgelopen jaren aardig kunnen ombuigen.

Laat het soms gewoon zijn

Het laten zijn vind ik altijd een moeilijk puntje, maar soms moet je je gewoon niet te druk maken. Dan komt er geen blog online, wordt het bed een dagje later verschoont en doe je net even dat stapje terug.

Een voorbeeld voor dit, afgelopen weekend zat ik een aantal uren series te kijken en ik moest nog veel doen in huis. Ik had wel de insteek éérst series te gaan kijken en dan pas het ‘moetje’ Echter werd ik een beetje lamlendig van het tv kijken, aangezien het zulk mooi weer was. Skaten had ik even geen zin in dus besloot ik me aan te kleden en een wandeling te maken. Zo ontzettend fijn. Ik heb heerlijk 45 minuten kunnen wandelen, mijn hoofd kunnen leegmaken en de stress van mijn schouders kunnen werpen. Ik heb fijne natuur foto’s gemaakt, genoten van de fluitende vogels en alles even laten zijn. Ik heb besloten elke Zondag te wandelen of skaten, maar net waar ik zin in heb. Zonder doel. Gewoon even voor mezelf.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Inplannen van de week

Ik ben een echte planner, wat ook voor mij heel rustgevend kan werken. Mijn agenda heb ik systematisch ingedeeld met kleur codes. Zo weet ik wat me te wachten staat voor de week, vooral met de vele verschillende werksoorten die ik per week heb. Welke dingen moeten (zoals werken of dingen van werk) en wanneer het handig is andere dingen te doen voor de week, zoals het huishouden of een vriendinnen-date in te plannen. Ik weeg af wat handig is, een drukke week combineer ik met een rustiger weekend of ik plan afspraken anders in. Zo creëer ik rust voor mezelf, waardoor ik juist meer energie heb voor de leuke dingen.

Mijn blog artikelen plan ik ook in. Er komt zelden tot nooit een artikel echt ‘live’ online. Soms wel jammer maar ach, tijdgebrek en soms juist andere prioriteiten. In de weekenden maak ik de meeste artikelen, van concepten waar al inspiratie in staat. Ik gebruik de plugin WordPress Editorial Calendar, die echt onmisbaar voor me is geworden!

Zeg nee, neem vaker rust

Dit geldt voor het stellen van prioriteiten. Zeg eens vaker nee. Voor jezelf. Ik ben iemand die graag alles wil en dan het liefste tegelijk en helemaal perfect. Dat kan niet en wil ik ook niet meer. ‘Ik kan niet of ik wil dit even niet’ Je rust op tijd pakken is super belangrijk heb ik geleerd en nee zeggen, tegen extra werken of juist tegen het leuke bloggen is dan een must.

Hoe gaan jullie om met het dagelijks leven en alles war erbij komt kijken? Hebben jullie nog tips?

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

37 comments

 • jackie

  22/03/2016 at 11:41

  Mooi geschreven,
  ik ben deze balans wel eens kwijt, terwijl ik dit nu lees denk ik ja Jack zo moeilijk is het toch niet..

  Hou dit vast
  xoxo

 • Mariska

  20/03/2016 at 12:50

  Mooi gezegd wat betreft prioriteiten stellen. Zelf moet ik daar echt aan gaan werken, omdat ik nogal chaotisch ben en soms dingen ook niet echt afmaak.

 • Zo simpel is dan geluk

  19/03/2016 at 23:39

  Nee zeggen is ook niet echt mijn ding inderdaad. Ik kan het wel beter dan vroeger, maar het blijft lastig. Door mijn ziek zijn moet ik wel echt mijn rust pakken. Gelukkig kan dat ook omdat ik nog thuis woon.

 • Daenelia

  19/03/2016 at 21:20

  Wees een man. Die zien veel minder in het huis van dingen die ‘moeten’ en gaan makkelijker om met hun vrije tijd. Leer dus van hen. Niet dat mijn gozer geen stress kent, maar hij pakt dingen gewoon heel anders aan dan je van vrouwen hoort dat het ‘moet’.
  Prioriteiten stellen is het belangrijkste. Als het wél een prioriteit heeft om de keuken aan kan te maken, voor jou, doe het dan ook, anders word je er ongelukkig van.Dus naar jezelf luisteren en zelf bepalen wat belangrijk is. Niet wat je denkt dat een ander denkt dat je moet doen omdat je anders niet aan het ‘normale of ideaalbeeld’ voldoet.
  Ik ‘moet’ bijvoorbeeld de hond op tijd uitlaten in de ochtend. Maar dat vind ik ook leuk om te doen, dus is het niet echt moeten. En op zaterdag ga ik echt gewoon de deur uit met de hond, zonder mijn haar te doen, en zelfs zonder eerst te douchen :P Douchen en haren zijn dan een lagere prioriteit, en frell de persoon die daar iets van zegt :)

 • jeapiebel

  19/03/2016 at 16:14

  Ik denk dat dit is idd soms te veel om te doen. Je prioriteit stellen wat jezelf belangrijk vindt is echt belangrijk. Van je verhaal kunnen wij ook wat van leren.

 • Nesrin

  19/03/2016 at 15:58

  Ik vind het ontzettend knap hoe je dit aanpakt. Helaas lukt het mij niet altijd en word ik chagrijnig als het allemaal niet lukt. Met twee kinderen, een man, huishouden, werk, bloggen en altijd willen hardlopen ben ik erachter gekomen dat ik het echt anders moet aanpakken.

  Fijn artikel heb je geschreven het geeft mij een boost om dingen anders aan te pakke .

 • Sofie Katelijne

  19/03/2016 at 15:44

  Leuk om te lezen! Het kan soms inderdaad nogal een druk zijn, dat is ook de reden waarom ik er voor gekozen heb om niet dagelijks te bloggen!

 • Esmée

  18/03/2016 at 17:31

  Hele fijne tips! Soms kan het combineren inderdaad erg lastig zijn, maar als het bloggen even niet lukt, dan lukt het gewoon niet. Als ik het wat drukker heb, of als ik geen zin heb om te bloggen, dan komt het bij mij ook niet uit m’n vingers. Ik maak echt gebruik van de dagen waarop ik veel tijd en zin heb om te bloggen, lekker meerdere artikelen schrijven op één dag. x

 • Sanne

  18/03/2016 at 09:55

  Handige tips inderdaad. Ik studeer dan nog maar dit vind ik soms al lastig te combineren met mijn blog, mijn vriendinnen, studievereniging en sporten. Heel herkenbaar dus, haha!

 • Monique | WritingMonique

  18/03/2016 at 09:00

  Het is zo herkenbaar! Hele goede tips!

 • Cindy

  17/03/2016 at 13:07

  Klinkt bekend hoor. Ik werkte voorheen ook 34 uur, nu zit ik thuis vanwege mijn zwangerschapsverlof, maar daarvoor had ik soms al moeite met alle ballen hoog te houden. Ik denk dat ik heel veel tijd win als ik minder met mijn mobiele telefoon in de weer ga en eerst alle “rotklusjes” doe. Straks heb ik een kindje, ga ik minder werken (25,5 uur) maar weet je: Ik zie wel hoe het loopt.

 • Michelle

  17/03/2016 at 11:58

  Goede tips, ik kan mij indenken dat het veel van je vraagt zoveel verschillende taken en dingen die je moet. En ook nog je sociale contacten en hobby’s. Ik heb zelf geen tijd te kort maar ik moet mijn gezondheid wel bewaken, zo spreid ik mijn taken over de dagen uit. Zo doe ik nooit teveel op één dag. Doe ik dit wel dan gaat geheid mis. Leuke dagje plan ik ook zo ver mogelijk uit elkaar, het liefste nog met een rustdag ervoor én erna.

 • Jenn

  17/03/2016 at 11:34

  Goeie tips! Ik herken wel wat je schrijft.

 • debby

  17/03/2016 at 07:20

  Wat een handige tips vooral laat het vooral zo zijn. Zelf werk ik niet, maar moet ik wel keuze maken wat verstandig is voor mijn lijf

 • Janneke

  16/03/2016 at 21:57

  Dit komt me maar al te bekend voor. Ik ben ook echt een planner en er is nauwelijks ruimte voor spontane activiteiten in m’n week. Hier probeer ik wel steeds meer op te letten, want spontane dingen zijn vaak het allerleukst. Al is dat ook lastig met afspreken en het zien van m’n familie, want zij wonen niet zo dichtbij. Vind het in ieder geval fijn om tips te lezen. Nu nog écht er mee aan de slag, haha!

 • My cup of Latte

  16/03/2016 at 21:27

  Heel herkenbaar. Ik ben momenteel nog zoekende naar een nieuwe structuur, planning en balans. Dat gevoel van eerst de moetjes en dan pas genieten herken ik wel. Maar het blijft dan ook knagen als ik de moetjes nog niet gedaan heb, dus daar begin ik dan maar mee ipv er tegenaan te hikken. Zoals vandaag werd ik lamlendig van op de bank hangen en met mn blogdesign bezig en koos ik ervoor de badkamer grondig aan te pakken. Dit gaf ook gelijk een stukje voldoening en rust in mn hoofd wat zeer welkom was. Eigenlijk begon ik dus met een genietmomentje maar koos ik voor t moetje en werd t toch genieten haha.
  Mijn planner is daarbij een uitkomst! Ik heb een nep filofax en plan naast mn diensten en de vrije tijds afspraken ook de to do’s in..zo kan ik het uit mn hoofd zetten en een plekje op een dag geven. Alleen mag er dan ook wel eens een dikke streep door een dag. Want als ik doordeweeks vrij ben, heb ik niet altijd de rust dingen los te laten en genieten van niets doen. Soms wel hoor, maar soms ook gewoon niet.
  Ach en zo kan ik wel door blijven typen. Fijn vooruitzicht: morgen gaan we een midweek weg boeken! Vanaf vrijdagmiddag heb ik lekker een weekje + 1 dag vakantie samen met mn lief! Daar gaan we vooral van genieten ipv moeten. Leuke afspraken, relaxen en vooral niet naar t huishouden omkijken haha!

  1. SAS

   19/03/2016 at 09:26

   Heel herkenbaar je reactie! En alvast heel erg veel plezier met jullie midweek boeken en de extra dagen vakantie samen!

   1. My cup of Latte

    21/03/2016 at 14:32

    Dank je wel! We zijn er bijna :) jij een rustige week gewenst!

 • Anneleen

  16/03/2016 at 21:07

  Fijn dat je hierover schrijft Sas, want ook voor mij is dit best herkenbaar. Soms lijkt het of ik zoveel te doen heb, dat het zo druk is in mijn hoofd en dan lukt het me juist niet om aan het werk te gaan omdat ik zo druk bezig ben met alles. Eerst even ontspannen en alles op een rijtje zetten, werkt dan vele beter!

 • Sheila

  16/03/2016 at 20:26

  Goedzo. Het is zo belangrijk om jezelf niet kwijt te raken in je dagelijkse beslommeringen. Het is echt zo belangrijk om je leven in balans te houden/hebben.

  Zelf werkte ik 32 uur (want ik word ongelukkig van 40 uur werken). Juist om mijn leven dus in balans te houden. Doordat ik vrijdag altijd vrij heb, heb ik altijd een lang weekend. Dus ik ging gewoon lekker vaak een weekend weg, motor rijden en vooral dingen doen op een dag die ík wilde. Nu ik moeder ben, neem ik 1 dag ouderschapsverlof op. Juist om die balans nog steeds te kunnen vinden. Zo kan ik moeder zijn, een werkende vrouw, maar ook vooral mezelf.

  Ik plan ook bewust niet alles vol. Dingen waar ik echt van blij word, plan ik wel. Maar als ik iets half/half wil, is het: ik zie dan wel even of ik zin heb en hoe ik me voel. Dat werkt ook erg prettig.

 • Wanda

  16/03/2016 at 20:08

  Als ik het gevoel heb dat ik het overzicht kwijt raak, dan maak ik altijd een to do lijst zodat ik kan afstrepen wat ik heb gedaan. Of ik verdeel mijn dag echt in blokken, zo van eerst bloggen, dan een uurtje huishouden, dan een uurtje wandelen dan een uurtje lezen. Gewoon om even rust te creëren.

 • Els

  16/03/2016 at 18:45

  Dit klinkt bekend :-) . Prioriteiten stellen doe ik ook. Al kan ik me soms wel heel druk maken als het niet in mijn schema past ;-) .

 • Sabine

  16/03/2016 at 17:16

  Leuk te lezen hoe jij dit aanpakt! Ook met plannen enzo. Ik vind het echt lastig altijd alles te combineren, slaap ook veel te weinig. De afwas staat nu ook al bijna 2 dagen, heb er gewoon nog geen tijd voor gehad. Vreselijk irritant maar inmiddels kan ik me daar bij neerleggen dat ik het huishouden gewoon even uitstel.

 • Mariska

  16/03/2016 at 13:27

  Lijkt me soms lastig om een balans te vinden maar ik zie hier veel wijze woorden staan!

 • Vivian

  16/03/2016 at 13:23

  Mooi stuk! Doen wat goed voelt is uiteindelijk wat je het beste kunt doen: je er niet te druk over maken. Ik probeer bijvoorbeeld in het weekend vooral bezig te zijn met mijn blog, zodat ik doordeweeks meer tijd heb voor de losse blogeindjes, lezen en schrijven. Daarnaast kies ik ervoor om een paar avonden per week niet voor de tv te zitten, maar lekker in een boek te kruipen, heb ik op woensdag altijd een dag helemaal vrij en gebruik ik de donderdag om te studeren. En zo kom je de tijd wel door :)

 • Karlien

  16/03/2016 at 13:16

  Succes met je baan! Het is een gepuzzel hè, alles combineren :)
  Na bijna vier jaar moederschap heb ik het ‘alles willen doen, iedereen willen zien en het huis perfect hebben’ al een tijd laten vallen. Het komt wel weer als de kids ouder zijn.

 • Nina Simplynspecial

  16/03/2016 at 12:57

  Goed artikel, ik herken me hier wel in. Ik zette vaak mijn blog voor andere huishoudelijke taken, of zelfs voor sociale activiteiten. Hier ben ik mee gestopt. Bloggen kost me nog steeds wat tijd, maar ik probeer nu eerst de belangrijke dingen te doen en daarna pas te bloggen. Ook leg ik in de avond steeds vaker de laptop aan de kant. Het offline leven is veel belangrijker, dat merk ik steeds beter.

 • Morgaine

  16/03/2016 at 12:46

  Uh krijg een chronische ziekte zoals fibromyalgie? hahaha nee…. grapje ;-) Dan ga je wel vanzelf alles anders zien, het wil niet zeggen overigens dat het ook rust geeft in je hoofd, ik herken het namelijk dat ik vaak heel vaak, eerst gewoon mijn huis aan kant wil hebben bijv. en pas dan iets ga doen, maar dit is voor mij nu ook nodig, dat was vroeger namelijk andersom, kon ik het een puinzooi laten worden, en wat is een puinzooi… alles even laten liggen, behalve de was… dat is een klusje wat zo gebeurd is, draait het alvast, en later op de dag kan dat verder verwerkt worden natuurlijk, vanmorgen ook gedaan, was aangezet, blogs lezen, het hangt nu lekker buiten en ik zit weer even hier.

  Maar ik werk natuurlijk niet, en ik vraag mij wel af, later zelf kinderen? Heb jij je dat al eens bedacht, hoe het dan zou gaan allemaal? hahahaha Trust me, dan kun je je planning vaak in de wilgen hangen ;-)

  Je doet het goed lieverd, meer en vaker nee zeggen en doen wat je wilt doen, het leven is maar kort, en zolang je huis gewoon schoon is, dat is wat ik vaak zeg, mijn huis kan misschien wat stoffig zijn in bepaalde perioden als buiten dat ook geeft… maar eronder is het schoon! Als iets gaat plakken, dan uhm ga ik wel even nadenken, dat gebeurt hier bijna nooit hoor, en zo wel, dan is het crisis! ;-)

  X

 • Simone

  16/03/2016 at 11:39

  Ik doe ook altijd voornamelijk leuke dingen. Maar ik ben ook een slechte huisvrouw en ik vind het vooral zonde van mijn tijd.

 • Anita

  16/03/2016 at 10:37

  Prioriteiten stellen en rust nemen is het belangrijkste! Het nieuwe ritme vinden is altijd even wennen, fijn dat die wandeling je goed deed!

 • Tamarah

  16/03/2016 at 10:26

  Goede tips! Ik leer ook steeds meer om voor mezelf/rust te kiezen en niet zo veel te moeten. De wereld vergaat niet als ik de was niet direct doe, dan kan over een uur ook wel haha.

 • Darina

  16/03/2016 at 10:04

  Dit is heel herkenbaar. Ik probeer nu ook meer dingen los te laten, wat soms best lastig is, want ik ben ook echt een planner. Maar stukje bij beetje gaat het steeds beter. Goede tips verder!

 • Sanne

  16/03/2016 at 09:50

  Ik ben ook een planner. Leuk om te lezen hoe je het aanpakt. Het is waar dat je eerst aan de fijne dingen moet denken. En dan pas aan de klusjes. Ik doe dat dus ook en geniet meer van het leven.

 • Lesley van de Langkruis

  16/03/2016 at 09:14

  Heel herkenbaar stukje. Het loslaten blijft nog steeds lastig. Ik merk dat ik ook steeds terug val in het ‘eerst moeten doen van alle klusjes’ waardoor ik maar door blijf gaan. Op een gegeven moment trek ik dat niet meer en moet ik er wel even mee stoppen.

 • Renske

  16/03/2016 at 09:12

  Goh, dit is herkenbaar, hihi. De laatste tijd ervaar ik zelf ook een omslag door meer rust te creëren, prioriteiten te stellen (waar ik nog steeds geen kampioen in ben overigens, haha!) en vaker ‘nee’ te zeggen. En wat betreft mijn blog: de WordPress Editorial Calender is zeker een plugin waar ik ook niet zonder kan. Het geeft zo’n praktisch overzicht, iets waar ik toch wel erg veel waarde aan hecht.

 • Charelle

  16/03/2016 at 08:34

  Lijkt me inderdaad een flinke uitdaging om dat allemaal met elkaar te combineren. Goed dat je regelmatig je rust neemt en hebt geleerd om prioriteiten te stellen. (:

 • Amy

  16/03/2016 at 08:08

  Mooie tips Sas, hoop dat het goed gaat met de nieuwe job en dat je al een beetje begint te wennen aan alles! Prioriteiten stellen is denk ik de allerbelangrijkste tip. En plezier halen uit wat je doet! Als je ergens geen plezier meer in hebt, dan moet je ermee stoppen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *