Detoxen | Tijd voor ontkoppelen

Je bent de laatste tijd wat meer offline he?‘ is wat ik vaak hoor. True true. En dat is geheel bewust. Heb ik geen tijd en inspiratie voor mijn blog? Integendeel. Achter de schermen ben ik zeker wel bezig geweest met terugblik artikelen die elk jaar weer verschijnen op mijn blog. Maar verder? De laptop heeft nog nooit zo vaak uit gestaan.

Het is een veel voorkomend iets om mijn blog: selfcare. Grappig, aangezien dit eind 2019 ook het woord is wat ik koos voor aankomend jaar. Niet wetend dat er zo’n bizar jaar aan zat te komen. Ik hou van mijn blog. De interactie, de artikelen maken, lezen bij jullie en de leuke samenwerkingen die ik hierdoor krijg. Het is een online dagboek en echt een verlenging geworden van mezelf. Hoe kan het ook na 11 jaar. Van net samenwonend en mijn eerste baan, naar ons 2de (t)huis, mama en papa en getrouwd.

Detoxen | Tijd voor ontkoppelen

Steeds meer kies is bewust voor andere dingen dan online zijn. Sowieso kies ik steeds meer voor mezelf en dat voelt goed. Die vaatwasser die vol staat en leeg moet? Ik pak een boek met een fijne mok thee en neem even tijd voor mezelf. Die vaatwasser komt wel weer. Hetzelfde geldt voor de tijd die ik heb als Noa op bed ligt. Niet altijd maar van alles doen maar de ontspanning zoeken. Hoewel het soms wel even dubben is wat ik in deze tijd ga doen. Ga ik lezen? Een toffe kerstfilm kijken? Toch eventjes bloggen of mijn mail checken… Teveel leuke dingen, te weinig tijd. Maar het offline zijn bevalt prima. Dan maar even wat minder likes op Instagram of minder views hier aangezien er minder online komt. Deze vakantie ben ik heerlijk aan het ontkoppelen en genieten van mijn gezin, de dingen die ik écht leuk vind om te doen en ben aan het opladen van afgelopen jaar.

Doe jij ook wel eens aan detoxen & ontkoppelen online?

About the Author

14 Comments

zwartraafje

Nog te weinig. Ik kom al minder op Facebook maar ben wel nog vrij vaak op Instagram. Of in het algemeen achter het scherm van mijn laptop of gsm terug te vinden. Ik neem me telkens voor om te minderen maar merk dat dit me niet goed afgaat. Blijkbaar is het – zeker nu ik dankzij Corona – nog meer binnen zit echt een manier om in contact te blijven met anderen. Maar het lijkt me zeker geen gek idee om het wat af te bouwen. Hopelijk kan dat wat rust brengen. Het blijft duidelijk een werkpuntje.

Reply
Irene

Ik probeer ook soms eens een periode in te lassen dat ik wat vaker offline ben maar ik reken mijn blog daar niet bij. Dat vind ik heel ontspannend en nuttig ook dus dat blijf ik meestal wel doen. Maar ik merk dat het nu ook wat meer natuurlijk gaat. Dat ik vanzelf eventjes afstand neem van Instagram als ik merk dat het te veel is zonder dat ik dat daarvoor tegen mezelf zeg: nu ga ik minder instagrammen. Snap je? Het gaat zo met ups en downs en dat vind ik wel goed zo 🙂

Reply
Tamara

Groot gelijk! Ik ben zelf ook veel vaker offline maar eigenlijk niet echt als bewuste keuze. Ik probeer vooral te luisteren naar mijn lichaam en geest, waardoor ik veel meer tijd neem om te rusten.

Reply
Wanda

Ik zou het wel vaker moeten doen, gewoon mijn mobiel aan de kant leggen en mezelf overgeven aan een goed boek. Doel voor volgend jaar dus!

Reply
Anne

Ik zou wel wat bewuster offline willen zijn. Ik ben nu wel veel bezig met allerlei online dingen merk ik, terwijl ik ook gewoon wil schrijven en publiceren en dat dat dan genoeg is, ofzo.

Reply
Nicky

Dat doe je goed! Social media is voor mij een soort sluitpost, zeg. Als ik echt niks beters te doen heb, ga ik op Facebook of Instagram kijken. Dus neuh, detoxen is niet nodig. Weblogjes lezen doe ik tussendoor. Ik lees drie logjes en doe een klusje. Dan weer drie weblogjes. Werkt perfect!

Reply
SAS

Ik ben er ook steeds minder & minder te vinden, heerlijk!
Oh en wat een fijne tip om tussendoor iets te doen #thankyou

Reply
Romy

Juist heel mooi dat je bewust de tijd neemt om los te komen van verplichtingen en van dingen die verplicht voelen. Dit jaar vraagt daar misschien wel meer om dan ooit. Ik hoop dat je fijne feestdagen hebt en dan je na dit hectische jaar van een tijdje welverdiende vakantie met je twee mannen kunt genieten <3 xx

Reply
Simone

Ik vind het eigenlijk wel knap dat je zoveel offline kunt zijn. Met mijn eigen bedrijf kan dat niet echt. Maar de komende 1,5 week ga ik wel proberen zo min mogelijk op instagram (zakelijk account) te zijn en minder mijn mail checken. Misschien toch maar even een auto-response instellen…

Reply
Morgaine

100% niet, en dit jaar zeker niet, gezien ik mijn familie niet zie nu, dus appen we tussendoor door. Bijv. Verder, het gaat zoals het gaat, en af en toe ben ik er even niet. Op andere momenten in het jaar, en het echte leven gaat altijd voor 😀

Fijne dagen Sas, geniet ervan!

X

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *