Terugblik | Onze eerste familie vakantie in Centerparcs

Eindelijk was het dan zover! Door corona was onze oorspronkelijke vakantie eind Juni gecanceld (note: verzet naar 2021) en hadden we nu toch eindelijk onze eerste familievakantie in September. Ik was zó benieuwd hoe wij het zouden vinden met een kleintje op vakantie, maar ook hoe hij zich zou vermaken. Ik neem jullie graag mee in een fijn fotoverslag (meer foto’s dan tekst, aangezien de foto’s al genoeg zeggen) van deze fijne memorabele vakantie.

Ons huisje

We hadden een fijn huisje en een nummer van te voren gekozen op een fijne plek. We kiezen er altijd eentje vlakbij de Dome en niet op het water (geen goede ervaringen mee) Dit huisje was prima! Je kon via een weggetje naar de voordeur en zat daardoor midden in de natuur. Het was een prima luxe huisje en ondanks de vele muggen (en slapeloze nachten ervan en Sas die met een kussen op jacht gaat) was het allemaal prima te doen.

Noa had een eigen kamertje (huisje voor 4 personen) wat we erg prettig vinden, aangezien hij thuis ook apart slaapt. Hoewel hij de laatste weken wat slechter sliep was hij in Centerparcs voorbeeldig en heeft hij die vibe ook mee naar huis genomen gelukkig 😉

Het was uiteraard even wennen met een kleine op pad. Wat neem je allemaal mee en gaat alles wel in de auto passen? #team-natuurlijkpasthet en ik had gelijk 😉 Ik wil zeker nog een apart uitgebreider artikel maken met hoe we dit hebben ervaren en wat we allemaal hebben meegenomen.

Wandelen

Ik hou van Centerparcs doordat het zo lekker in de natuur is. We hebben dan ook lekker veel gewandeld. Zowel Noa zittend in de wagen als stukken lopen. Zo leuk om te zien nu hij kan lopen hoe hij zich ermee vermaakt. Hij geniet van alle diertjes die hij ziet en van het lopen op zich. Je merkt dat hij het prettig vind van alles zelfstandig te kunnen.

Uiteraard viel hij wel een aantal keren door los liggende stenen of omdat meneer er als een speer vandoor gaat en gewoon niet uitkijkt. Wij achter hem aan rennen, vooral bij op/afstapjes.

Kinderboerderij

1 groot feest natuurlijk: de kinderboerderij. Elke dag zijn we er wel eventjes heen geweest. Hij GENOOT met grote letters. Hij liep achter de kippen aan om te aaien, was alleen niet geschameerd van een haan die ontzettend veel herrie maakte (en hield deze de gehele tijd wel mooi in de gaten waar hij was), keek naar de geitjes, stond bij het kippenhok, keek bij de kleine biggetjes en zag een ezel & paardje. Uren had je daar met hem kunnen lopen. Kijken, ontdekken, wijzen. Alles wil hij aanraken en zien. De dierenliefde zit in ieder geval wel goed.

Eendjes & eekhoorntjes voeren

Altijd leuk al die eendjes bij je huisje. Van het brood wat we over hadden van het ontbijt voerde we de eendjes. Helemaal leuk, hoewel hij liever zelf het brood op at dan het weggooide. #alsofhijnietsteetenkrijgt

En ja hoor, Sas had ook een zak met nootje meegenomen. Die neem ik standaard mee naar Centerparcs. En wederom is het me gelukt heel wat lieve eekhoorntjes te voorzien van eten. Ik heb heel wat toffe filmpjes dat ik ze voer (eentje staat op Instagram voor de liefhebbers) en heel wat mooie foto’s, waaronder deze.

Noa genoot ook zichtbaar van alle leuke eekhoorntjes die langs kwamen. Telkens als er eentje kwam of als ik riep dat er een eekhoorntje was keek hij of ging bij het raam staan gluren. Zelfs samen met mama eventjes kijken en voeren.

Ontbijten & boekjes

Het ontbijten is altijd wel fijn bij Centerparcs. We hebben altijd een lux huisje waardoor het aan je deur wordt gehangen. Ideaal, hoewel we wel merken dat in elk park de service anders is. Zo was het hier minimaal wat we kregen vergeleken bij een ander park afgelopen keer. Maar wel erg genoten. Noa van zijn eigen broodjes (die hij nu afhapt) en wij van een heerlijk ontbijtje om de dag mee te starten.

Uiteraard geen vakantie zonder boekjestas! We namen een hele tas mee met al zijn favoriete boekjes. Hij heeft weer heel wat afgelezen, zowel zelf als met papa en mama.

Zwemmen / in bad

We zijn heerlijk 2 keer gaan zwemmen. Heel anders zo met corona; 2 tijdsvakken die je kan reserveren, in de rij staan, je wagen en alles gewoon mee rijden en je kleding al aan hebben. Het is zwemmen, omkleden en weer wegwezen. Noa heeft sinds December niet meer gezwommen door corona maar is nog steeds een echte waterrat. Hij heeft ZO genoten en heb zoveel foto’s en filmpjes waarbij hij met een big smile van de glijbaan gaat of in het grote bad aan het zwemmen was. Echter door bewust bloggen blijft het bij de onderstaande foto’s.

Ook was hij nog nooit in bad geweest, aangezien wij thuis alleen een douche hebben. Ook een groot succes, we hadden niet anders verwacht. Alleen de bubbels aanzetten vond hij toch niet zoveel. Hij genoot met zijn speelgoed en een keertje met mama en een keertje met papa in bad. Dit is uiteraard een foto met mij want papa heeft geen zwarte nagellak op z’n tenen 😉

Wat nog meer….

De spelletjeshal was ook een succes. Meneer ging bij alle dingen gewoon staan en vooral bij een groot Minion spel moesten we meneer meetrekken. Hij bleef ernaar wijzen en zwaaien. Ook de kaartjes die je kon winnen uit het apparaat trekken was al een feestje opzich.

Schildpadden en visjes kijken. Ook een dagje naar de Jungle Dome vond hij leuk. Lekker op de touwbrug staan en heen en weer wiebelen en kijken naar alle vogeltjes die daar vlogen & alle visjes. Hij was eigenlijk nét te klein voor alle klim en klauter dingen daar dus zijn we er maar kort gebleven. we konden er toch maar 3 kwartier in aangezien je weer moest reserveren.

Als Noa op bed lag hebben M. en ik gezellig kaar spelletjes gespeeld, tv gekeken en Mario Karten gedaan.
Gelijke stand is dan wel weer wat minder 😉

Meneer heeft ook zeker wat TV gekeken. Er waren genoeg dingen voor hem op de TV. Naast het spelen met al zijn speelgoed wat we hadden meegenomen genoot bij van Sesamstraat en Nijntje.

Ook gingen we een avond uit eten bij het Evergreenz restaurant. Hij heeft zich echt voorbééldig gedragen, ik was zo benieuwd hoe dit zou gaan. Hij werd alleen boos toen zijn ijsje op was, maar dat was gelukkig na een paar minuutjes alweer over. Hij heeft heerlijk meegegeten met alles. Pannenkoeken, macaroni, patat, en dan als toetje een ijsje.

Genoten

In 1 woord. Het was een fijne eerste vakantie als gezinnetje en het was meer dan leuk. We hebben ons prima vermaakt en heb echt genoten van het feit dat Noa er zo blij was. Het was zeker fijn dat hij al kon lopen en hierdoor echt alles bewust heeft meegekregen/meegemaakt. In Juni zouden we toch een hele andere vakantie hebben gehad. Het maakte hem niet uit dat hij in een andere omgeving was, hij genoot zichtbaar van alles om zich heen en was ’s avonds doodmoe van alle indrukken. Ook mooi om te zien hoeveel contact hij maakt met alle kinderen die er zijn, zowel op de parkeerplaats voordat we het park opgingen als in het zwembad. Hij zwaait naar alle kindjes, loopt erheen en gaat ze zachtjes aaien… Hij heeft zich wat dat betreft al deze dagen voorbeeldig gedragen.

Ben jij dit jaar op vakantie geweest of ga je nog? En waar naartoe?

17 reacties op “Terugblik | Onze eerste familie vakantie in Centerparcs

 1. Zo fijn om alle foto’s in één verslag te zien. Op die manier valt het nog meer op dat jullie van een heerlijke vakantie hebben kunnen genieten. Dat vind ik echt heel fijn voor jullie. Zelf zijn we enkel een paar dagen aan de zee geweest begin maart. Maar vermits dat vervelende virus er toen al was hebben we amper iets kunnen doen. We zijn bijvoorbeeld geen enkele keer uit eten geweest omdat ons dat te riskant leek en daardoor plus het feit dat het dagje Brugge dat we in gedachten hadden niet kon doorgaan voelde het toch minder aan als vakantie. Jammer genoeg hebben we de rest van het jaar geen vakantie meer gehad en viel ook de geplande Londen-trip (voorlopig) weg. Ik kijk echt heel erg uit naar het moment waarop we weer terug volop kunnen genieten van een midweek Centerparcs, enkele dagen aan zee of een citytrip naar Londen. Vooral de Centerparcs-vakanties mis ik dit jaar heel erg. Zo jammer ook dat die niet konden doorgaan want anders hadden we gewoon op dezelfde week in het zelfde park verbleven.

  1. Ja vakantie was ook zeker anders met corona maatregelen en snap zeker dat je dingen hebt uitgesteld.
   Wel iets dus om weer naar uit te kijken, de CP-vakanties en de trip naar Londen… #ietsmeteenglashalfvol 😉
   Had wel toevallig geweest als we er dezelfde week waren geweest <3

 2. Toevallig gingen we vlak na elkaar naar hetzelfde park. We zijn vandaag thuis gekomen. Het is ons favoriete park van CP! Ook een heerlijke vakantie gehad. Hoe hebben jullie de “maatregelen” ervaren?
  Wel heel leuk om te zien hoe Noa zijn ogen uitkijkt daar <3

  1. Ik zag je foto’s, ook genoten zo te zien. Maak je er ook nog een artikel van? Ik ben erg benieuwd naar een uitgebreider verslag. Het was voor ons ook zeker super en waren er al een aantal keren geweest. Ja de maatregeln waren wel dubbel. Goed dat ze het deden alleen merkte we wel dat niet iedereen zich eraan houdt. Ook het zwemmen met tijdvakken is best lastig qua slaapjes met Noa, maar dit was allemaal wel te overzien. Ook het uit eten gaan ging lastig, alleen bij Evergreenz, aangezien de rest pas vanaf 19:00 was en Noa gaat slapen om 19:30… :’) Was zo met een kleintje en corona een hele andere vakantie dan normaal.

 3. Wat leuk! Fijn dat alles zo goed meegevallen is! Zwemmen met dreumesjes is heerlijk, hé! Wij zijn vanochtend naar zwemparadijs geweest en héérlijk! Er was keiveel voor de hele kleintjes en Remus vond het zot leuk! Hij had de ganse tijd zijn smile op 🙂

 4. Wat heerlijk, zeg! En wat heeft Noa zich keurig gedragen! Ik ben met Mich naar Vennebos geweest toen ze anderhalf was. Ze brulde iedere nacht iedereen wakker. De huisjes zien er wel veel gezelliger uit dan toen.

  1. Haha ik zie het helemaal voor me :’) Heel eerlijk, wij waren hierop ook voorbereid aangezien hij de laatste tijd slechtere nachten heeft. Maar een verandering van omgeving heeft blijkbaar toch geholpen 😉

 5. Oh wat ziet het er een heerlijke vakantie uit! Dankzij jou ben ik ook aan het uitkijken op eens naar CP te gaan, omdat honden daar toegelaten zijn en het ook betaalbaar is. Het zwembad en zo zegt me niks, maar wel de wandelingen in de natuur.

 6. Geen badje? Toch Sas, iets van een grote teil, en dat in de douche zetten gewoon, vullen en lekker laten spelen, als hij dit al zo fijn vond, dan zeg ik doen! Ik zie mijn Eliza nog in de grote tobbe, uren kon ze zich vermaken zelfs, al was het water al koud, hahahaha

  Heerlijk om te zien in elk geval. Ben ik op vakantie geweest dit jaar? Tsjah, niet echt, maar ik zit al wat maanden in Friesland, dat zou ik kunnen beschouwen ook al is het coronaproof juist dat ik hier zit, als vakantie. We zijn natuurlijk onverwachts ook al was het niet een normale reis, maar juist vrienden onder elkaar reis, op de Wilhelmina mee geweest even. Waar ze gekeurd moest worden in Meppel, dat was mooi, 2 nachtjes dan. Verder wat dagjes uit, roadtrippen en dit meestal in combi met werk of familie bezoek of iets ophalen, dat… dus ja, eigenlijk heb ik al heel lang vakantie. 😉 Waar volgende week een einde aan komt.

  x

  1. Ja ben ik inderdaad mee bezig en met een eventuele badkamer verbouwing wil M. toch misschien een bad erin laten passen. Ik ben benieuwd 😉
   Dat klinkt toch zeker als een corona-vakantie. Geniet er juist van zoveel mogelijk.

 7. Ziet er heerlijk relaxt uit allemaal. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Hier sinds maandag terug van oostenrijk. We hadden eigenlijk in Londen moeten zitten. Maar dat hebben we gelukkig naar ergens volgend jaar kunnen zetten.

 8. Ik ben een weekje in Noord-Frankrijk geweest, ook in een huisje. Was heel fijn om even weg te zijn, ook al is het ondertussen al even geleden. Stiekem begin ik al uit te kijken naar een volgende uitje. Nog niks gepland, maar dat komt zeker nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *