5 dingen die ik ‘gewoon maar even heb gedaan’ (of nu kan)

Dit product is ter beschikking gesteld door Plant Rebelz

Nieuwe dingen ondernemen kan voor mij wel eens een dingetje zijn. Ik hou meer van de structuur en weten-waar-je-aan-toe-bent. Er zijn heel wat dingen de afgelopen jaren die ik maar gewoon even heb gedaan of onder de knie heb gekregen. Zowel kleine als grotere dingen.

Mijn autorijangst (soort van) overwinnen
Toen ik net mijn rijbewijs had was ik best wel angstig met auto rijden. Dit werd er niet minder op toen ik na een aantal weken een botsing had met een tegenligger en naderhand met inparkeren nog eens een foutje maakte. Dit was allemaal niet in onze oude Opel, eentje waarbij ik net aan over het stuur kon kijken. Nu al heel wat jaren hebben we Casper (zo heb ik onze auto gedoopt) Capture waar ik echt heerlijk in rij. Ik heb overzicht en kan er overal mee naar toe rijden. Heel fijn nu vooral ook met Noa en afspraken die ik met hem heb.

Ik ben over mijn rijangst heen. Alleen het feit als ik ergens heen moet wat onbekend is kan me nog wel eens het zweet uitslaan. Zodra ik aan het rijden ben is het totaal verdwenen maar de dag en de uren ervoor…

Planten in leven houden
Ik heb niet echt groene vingers, althans dat dacht ik. Inmiddels heb ik heel wat groen in huis staan, hou ik het netjes bij en leeft het langer dan ooit. Ik heb wat pannenkoekenplanten, varens en andere planten in huis. Eens in de zoveel tijd krijgen ze stekjes en verpot ik ze weer. Ik geef ze weg of geef ze een eigen plekje in huis.

Mijn favoriet in huis is toch echt wel mijn zelf samengestelde Rude Soldier, een grow it yourself pakket van Plant Rebelz. Ik ben sowieso al fan van terrariums en deze kan je geheel naar eigen wens samenstellen. Het is dan ook een feestje om de doos met alle materialen uit te pakken en zelf aan de slag te gaan. De beschrijving erbij is makkelijk en het feit dat hij geen water hoeft maar zelf voorziend is, is ook zeker een pree ๐Ÿ˜‰

Zeg nou zelf er is toch niets leuker dan zelf je eigen mini eco-systeem samenstellen? Ik heb er in ieder geval van genoten, alleen was het soms wel lastig al die spulletjes in de glazen vaas te krijgen door de smalle opening. Het was even wat puzzelwerk maar uiteindelijk ben ik erg blij met het eindresultaat. En hij hoeft gรฉรฉn water te hebben, ik herhaal… Geen water. Af en toe even de deksel eraf om te luchten en verder kan ik gewoon genieten.

Een (interne) baan afwijzen
Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik een oude interne baan weer wilde hebben. Na veel wikken en wegen (en echt wel wat slapeloze nachten) heb ik uiteindelijk hem afgewezen. Achteraf erg blij mee, maar het was zeker even een stap die ik moest nemen. Lees hier het beveiligde artikel over het hoe en wat van deze baan. (i.v.m. bewust bloggen achter een wachtwoord)

Een zwangerschap & bevalling doorstaan
Nooit gedacht dat ik dit zou doen: zwanger zijn 9 maanden, een bevalling doorstaan en daarna mama zijn. Eerst nooit mama willen zijn en nu niet meer kunnen indenken dat ik het niet zou zijn. Ik kijk elke dag naar Noa met veel liefde en verbazing. Dat dรกt in mijn buik heeft gezeten. Dat ik 9 maanden lang me ellendig heb gevoeld en een pijnlijke bevalling heb doorstaan. Alles meer dan dubbel en dwars waard.

Foto’s van alle echo’s

Artikel idee

Wat zijn dingen die jij nu kan/hebt gedaan?

15 reacties op “5 dingen die ik ‘gewoon maar even heb gedaan’ (of nu kan)

 1. Ik heb dankzij onze huidige buren hun huisdieren mijn panische angst voor honden en katten overwonnen. Het ging al ietsje beter voor zij naast ons kwamen wonen maar het echt overwinnen heb ik gedaan dankzij hun twee honden en katten.

 2. Wat goed dat je van de rijangst bent afgekomen! Ik vind autorijden ook altijd nog spannend… ook al heb ik al jaren een rijbewijs ๐Ÿ˜‰

  1. Ik heb het nu alleen nog als ik ergens heen moet waar ik nooit ben geweest. Meer de spanning vooraf, want tijdens het rijden heb ik nergens meer last van.

 3. Best goed om daar af en toe bij stil te staan en jezelf een schouderklopje te geven. Dat autorijden is bij mij ook lang een dingetje geweest. Maar na tien jaar in Amsterdam gewoond te hebben, heb ik dat niet meer. Groene vingers heb ik nog steeds niet. Maar ik bleek wel in mijn eentje een kind op te kunnen voeden. Ha! Nog goed gelukt ook! ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

 4. Fijne post! Ik was ook als de dood als ik zelf moest rijden. Ik leerde het eerst met mijn papa maar dat ging voor geen meter (lag meer aan mij hoor ๐Ÿ˜‰ ). En toen heb ik rijlessen gevolgd waar ik na de vijfde les ofzo wat minder verkrampt achter het stuur zat en daarna mocht ik alleen rondrijden als oefening voor m’n rij-examen en dat heeft me wel veel goeds gedaan. Ben nu ook helemaal over m’n angst heen, al vind ik sommige dingen wel nog eng, zoals inparkeren (dat doe ik dan ook nooit ๐Ÿ˜› ) en drukte op de autosnelweg.
  Zo mooi ook die vaas! Lijkt me leuk om samen te stellen ook.

 5. Knap gedaan! Ik heb ook niet zo’n groene vingers. Al lukt het me wel al jaren om een orchidee te laten bloeien en mijn pannenkoekenplantje is sinds 2 jaar ook echt mooi gegroeid.

  Wat ik gedaan heb, is op mijn eentje een huis kopen. Een moeilijk hondenras opvoeden.

 6. Wat tof zeg, dat terrarium! En wat een mooi lijstje is dit! Stuk voor stuk punten die absoluut niet gewoon zijn en die je toch maar mooi hebt gedaan! Mijn autorijangst overwinnen is ook iets wat mij gelukkig een paar jaar geleden is gelukt. Zo blij dat ik nu gewoon zonder angst de auto in stap!

 7. Dat zijn hele mooie dingen Sas! Jouw groei in allerlei verschillende dingen.

  Mijn groei, poeh he, ik denk dat ik een beetje stil sta, althans, heet haken is nu nog steeds een oefenwerkje, gezien ik momenteel van alleen een diagram aan het haken ben, dus geen youtube, geen uitgeschreven patroon, maar alleen een diagram, jij kunt je voorstellen als je dyscalculie hebt, hoe bijzonder dat is! Dan is het dat wel.

  Planten en plantjes… ja, dat gaat als een speer hier, maar goed ik heb ze wel groene vingers. ๐Ÿ˜‰ Verder… nee, zou het niet zo 1,2,3,weten.

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *