30 Day Challenge – 017. Je favoriete boek


Zoals jullie vast wel weten is mijn grootste hobby toch wel lezen. Ik vindt het heerlijk in een boek te duiken en er voorlopig niet meer uit te komen. Mijn boekenkast staat dan ook helemaal vol, hoewel ik er nog zoveel bij wil kopen.

Het beste boek wat ik heb gelezen ooit (in 2009) is toch wel van Kate Brady – De laatste schreeuw. Dit is een thriller die vanaf de eerste zinnen van het boek je al meesleept. Verder vindt ik alle boeken van mijn favoriete schrijfster Nora Roberts geweldig. Van roman, roman/thriller tot de echte thriller, ik kan haar boeken echt in 1 dag uitlezen. Haar beste boek (tot nu toe) vindt ik toch wel De gloed van vuur, ook een thriller/roman.

De laatste Schreeuw

Nog maar een paar schreeuwen te gaan.
Klik. Bandje vol.
Hij opende zijn ogen en bekeek zijn werk. Goed genoeg. Hij pakte zijn .38 Ruger uit zijn tas en veegde de slaap van de vrouw schoon. Ze lette helemaal niet meer op hem en haar gegil was afgezwakt tot snikken in haar ademhaling, alsof ze besefte dat het afgelopen was. Chevy mat twee centimeter recht omhoog, markeerde de plek met een wenkbrauwpotlood en zette de loop van het pistool er precies op.

Nog 1453 kilometer…
Hij is net vrijgekomen uit de gevangenis. Hier heeft hij zeven jaar op gewacht. Het duurt nu niet lang meer.
Nog 876 kilometer…
Door haar getuigenis belandde hij achter de tralies. Nu is het tijd voor wraak.
Nog 305 kilometer…
Voor haar werk taxeert Beth Denison antieke voorwerpen en meubelen. Als ze de opdracht krijgt een set antieke porseleinen poppen te taxeren, heeft ze geen idee dat dat het begin is van een beangstigend kat-en-muisspel.
Nog 161 kilometer…
Dan worden de gruwelijk toegetakelde lichamen gevonden van enkele jonge vrouwen. De beschadigingen op de poppen die Beth onderzoekt, vertonen griezelige overeenkomsten met de verminkingen van de slachtoffers.
Nog één schreeuw verwijderd…
Hij is dichterbij dan ze denkt. Wordt Beth het laatste stuk uit zijn magnifieke collectie?

De gloed van vuur

Als de jonge Reena machteloos moet toekijken hoe de pizzeria van haar ouders in vlammen opgaat, weet ze waar ze later wil werken: bij de politie. Ze wil weten wat mensen tot deze opzettelijke vernietiging drijft. Haar hechte familie slaat zich door de tegenslag heen en ook Reena bereikt, na jaren hard werken, haar doel: een plek bij de politie van Baltimore. Het valt alleen niet mee om met haar hectische en gevaarlijke baan ook nog een man te vinden. Hier komt verandering in als ze Bowen Goodnight ontmoet, die haar accepteert zoals ze is. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe. Reena ontvangt anonieme bedreigingen van iemand die vastbesloten is alles te vernietigen wat haar lief is.

5 reacties op “30 Day Challenge – 017. Je favoriete boek

  1. Ik heb echt nog nooit iets van die schrijfster in de winkel gezien.. terwijl ik er toch wel op ben gaan letten, omdat ik weet dat jij er regelmatig wel iets over schrijft of van leest, apart ^^

  2. Hé, ik kwam op jou blogje en je lijkt sprekend op iemand die bij mij in de spw3 klas zat. Heb jij toevallig spw op het albeda gevolgd in Rotterdam?

    Groetjes, Annouska

    p.s opzich interessante boeken; maar het is niet mijn stijl..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *