Challenge | Rate your music

Muziek, iets waar ik eigenlijk niet zonder kan. De afgelopen jaren luister ik eigenlijk vrij veel naar dezelfde artiesten en luister nog steeds ’90s music. Ik kwam de Rateyourmusic challenge tegen via IG stories op Instagram bij Kersenbloesem. Eigenlijk moet je dagelijks voor een maand lang antwoorden geven op de vragen. Het leek me leuk eens een liedje te vinden bij elke vraag en dit te verwerken in een vragenlijst. Sommige kon ik zo invullen, andere had ik even wat meer tijd voor nodig (ééntje kon ik zelfs niet invullen). Kijken (of eerder luisteren) jullie mee? 🎼

A song you like with a color in the title
Prince – Purple rain

A son you like with a number in the title
P!nk – Hurts 2B Human ft. Khalid

A song that reminds you of summertime
The Underdog Project – Summer Jam

A song that reminds you of someone you would rather forget about
Westlife – Can’t Lose What You Never Had

A song that needs to be played LOUD
Jason Derulo – Want to Want Me

A song that makes you want to dance
Jonas Blue, Liam Payne, Lennon Stella – Polaroid

A song to drive to
Train – Drive By

A song about drugs or alcohol
Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs

A song that makes you happy
Pharrell Williams – Happy

A song that makes you sad
Dua Lipa – Homesick

A song that you never get tired of
Ed Sheeran – I See Fire

One of your favorite ’80s songs
Culture Club – Karma Chameleon

A song that you would love played at your wedding
Westlife – Close (niet gespeeld op onze bruiloft, dat ging fout)

A song that is a cover by another artist
Daughtry – What about now / versie van Westlife

One of your favorite classical rock songs
Bon Jovi – Livin’ On A Prayer

A song that would sing a duet with on karaoke
A Great Big World, Christina Aguilera – Say Something

A song from the year that you were born
Dirty Dancing – Time of my life

A song that makes you think about life
P!nk – Perfect

A song that has many meanings to you
Westlife – My Blood

A favourite song with a person’s name in the title
Joshua Kadison – Jessie

A song that moves you forward
The Backtreet boys – No place

A song that you think everybody should listen to
Gotye – Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)

A song by a band you wish were still together
?

A song by an artist no longer living
Linkin’ Park – In the end

A song that makes you want to fall in love
Shawn Mendes, Camila Cabello – Señorita

A song that breaks your heart
Michael Bublé – Forever Now

A song by an artist with a voice that you love
Lewis Capaldi – Someone You Loved

A song that you remember from your childhood
P!nk – Don’t Let Me Get Me

A song that reminds you of yourself
Taylor Swift – Shake It Off

Welk liedje geeft je herinneringen aan je jeugd en waarom?

13 reacties op “Challenge | Rate your music

 1. Ik moet dan aan Rob de Nijs denken in de serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer. Wonderlijk, en ik weet niet waarom.

  Oh ja, en Het Dorp van Wim Sonneveld vind ik erg mooi en melancholisch.

 2. Wat leuk, zo komt er een hele playlist uit! 🙂 Mijn vroege jeugd was heel veel Kinderen voor Kinderen, maar ook meebleren met de Backstreet Boys lukt nog steeds aardig.

 3. Ik vind het een superleuke tag en heb hem al vaker gezien, alleen mijn smaak is zo anders dat niemand de namen gaat herkennen. In the end is wel echt een fantastisch nummer, meer van hen trouwens. Ik was vroeger dol op Samson en Gert en vooral het nummer repeteren. Iets minder vroeger denk ik aan Handels rolling stream.

  1. Oh ik heb gelijk repeteren in mijn hoofd dank, haha 😉
   Lijkt me juist leuk om eens deze lijst te zien met een geheel andere smaak.

 4. Wat leuk om te lezen! Ik was mijn hele lagere schooltijd Abba-fan maar op een of andere manier denk ik meer aan “Rocky” van Don Mercedes. Echt een verschrikkelijk nummer, uit 1974 of zo. Ik zong het altijd heel hard mee met mijn vriendinnetje.

 5. Leuk idee! Ik hou ook enorm van muziek en zou het eigenlijk vaker moeten opleggen. Tijdens het lezen luister ik naar klassieke muziek. Maar ik hou ook van andere muziek, waarbij je heerlijk kan meezingen (terwijl niemand het hoort)

 6. Wat een leuk idee en wat een mooie nummers! Ik moet dan denken aan een aantal nummers van Atomic Kitten. Dat was mijn allereerste zelf gekochte cd en ik heb hem grijs gedraaid.

 7. Leuk lijstje ! Ik zou gaan voor een liedje van Krezip voor een band waarvan ik het fijn zou vinden nog samen te zijn. Of Blink182 met de originele zanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *