MOM life | Onze vernieuwde ochtend & avond routine

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door handdoeken-discounter

Er veranderen zoveel dingen zodra je een kleintje hebt: vooral de routines die ik had. Werkte ik normaliteit 5 dagen in de week, sprak nog privé vaak met mensen af, had quality time in de weekenden en lag altijd vroeg in bed. (ik ben meer een ochtend dan een avond persoon)

Nu werk ik 4 middagen, ben 1 dag vrij. Heb het ritme afgestemd op Noa en lig vaak laat op bed i.v.m. zijn laatste voeding. Het is compleet anders nou ons kleine hummeltje er is. Ritmes en regelmaat is iets wat typisch Sas is. Iets waaraan ik altijd erg moet wennen als dit veranderd. Onze ochtend en avond routine is dan ook erg veranderd. Ik neem jullie graag mee in onze routine van de dag.

Het is even wennen geweest om een fijn ritme te vinden. Zo hadden we eindelijk een ritme gevonden: kon ik weer aan het werk en werd het ritme weer anders. We hebben nu wel een redelijk ritme ontwikkeld.

Hoe onze ochtend routine eruit ziet

De ochtenden zijn verschillend. 3 dagen in de week werk ik ’s middags, wat maakt dat ik de ochtenden thuis heb met Noa. Ik start met me aankleden/opmaken (wat de laatste tijd huphuphup is) en haal hem dan uit bed. Ik kleed hem aan en start dan beneden met mijn eigen ontbijt te maken, een mok thee te zetten en zijn fles klaar te maken. Soms na deze fles valt hij in slaap en kan ik nog wat kleine dingetjes in huis doen. Soms slaapt hij bij me, waardoor ik minder aan dingen toe kom. Hoewel ik me soms nutteloos heb gevoeld hierover, heb ik er nu meer vrede mee en geniet van de tijd met ons zoontje. Ik leg hem vaak te spelen onder zijn mobile of zet hem in zijn nieuwe bewegende wipstoeltje, die hij fantastisch vindt. Daarna pak ik hem in en ga richting mijn schoonmoeder, waarna ik ga werken en hem naderhand weer ophaal.

Op Woensdag heb ik een lange dag werken en breng ik Noa naar de opvang. Ik heb dan dezelfde routine als hierboven alleen een stuk eerder in de ochtend. Na zijn fles breng ik hem met de wandelwagen naar de opvang & daarna ga ik richting werk tot ’s avonds laat. M. haalt hem ’s avonds op. Erg fijn om 1 dag in de week niet heen & weer te hoeven tuffen en gewoon heerlijk thuis te komen bij mijn gezinnetje.

Hoe onze avond routine eruit ziet

De avonden zien er ook erg verschillend uit. Ik kom thuis van werk, Noa heeft vaak nog een fles, we eten, douchen en Noa krijgt zijn avond fles. Ik moet hier erg aan wennen aangezien ik altijd een vroege slaper was. Nu moet ik vaak opblijven voor zijn fles. Gelukkig slaapt fij altijd redelijk snel (en de avonden door!) waardoor ik wel goed aan mijn rust toe kom.

1x per 2 dagen douchen we samen met Noa. In bad vindt hij niets, douchen is daarin tegen helemaal geweldig. Hij klampt zich helemaal tegen je aan en vind de stralen, zelfs in zijn gezicht heerlijk. Daarna wikkelen we hem in een fijne badcape en kleden we hem aan in zijn pyjama.

Zoals ik al eerder zei heeft Noa meestal nog een fles rond 22:00 uur, zijn laatste fles voordat hij gaat slapen. Vaak heb ik dan zelf gedoucht en zit heerlijk in mijn fijne badjas en geniet van het momentje wat we samen hebben voor bedtijd. Ben ook nog steeds super blij met de fijne schommelstoel in de slaapkamer, waardoor hij zeker sneller in slaap valt.

Met het oog op bewust bloggen zijn de foto’s niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie) Badjas en badcapes komen van handdoeken-discounter, foto’s zijn ’s avonds na het douchen en tijdens het voeden gemaakt vandaar een wat slechtere kwaliteit aan foto’s.

Me-time (en hoe ik dit nu vormgeef)

Met zo’n kleintje is me-time (ook al werk ik veel minder) soms ver te zoeken. Ik probeer dus zeker vaste momentjes in te plannen om voor mezelf te zorgen. Zo ontbijt ik samen met Noa zijn eerste fles, maak ik dat als hij een lastige dag heeft hij vaker bij me slaapt en ik serie kijk en probeer ik met zijn rust momentjes ook mijn rust te pakken. 9 van de 10 keer wil ik dan eigenlijk ‘productieve’ dingen gaan doen waar ik weinig aan toe kom. Ik neem nu vaker de tijd om lekker te bloggen, wat op te ruimen in huis of gewoonweg even te genieten van niks met een mok thee. Juist nu ik weer aan het werk-ritme aan het wennen ben merk ik dat het erg belangrijk is om dit bewust te doen. Daarbij is het douchen ook altijd even een me-time momentje en geniet ik daar extra van met een fijne, zachte handdoek en een lekkere body mouse.

Ik zeg vaker ‘nee’ tegen drukke afspraken & weken vol plannen. Thuis keuvelen vind ik heerlijk en wil samen genieten van ons gezinnetje. Natuurlijk zijn heel veel dingen leuk om te doen maar mijn prioriteiten liggen nu toch echt anders. Ik ben net zo tevreden tijdens het lunchen met een vriendin als thuis op de bank met een serie en een tevreden Noa.

De weekenden

Mijn weekend start al op Vrijdag, aangezien dit mijn vrije dag is. Soms heb ik afspraken (bij het CJG of voor mezelf) en verder zijn wij gewoon thuis. Ik probeer zoveel mogelijk dingetjes in huis te doen zoals een wasje of een vaatwasser uit te ruimen. Verder wandel ik vaak met Noa en ben vooral lekker met hem aan het knuffelen.

De weekenden houden wij nog wat tradities in stand: lekker ontbijten met croissants en vooral lekker thuis keuvelen. Zondagen wil ik graag als gezins-dag houden, aangezien M. Zaterdag voetbal heeft. Het is fijn deze 2 dagen alles met zijn 2e te doen zoals het verschonen, flessen en eventjes ook wat voor jezelf kunnen doen. Vaak in de weekenden als (net als nu) M. met Noa zit kan ik even wat artikelen typen, mailtjes en artikelen bij jullie bijlezen en beantwoorden. Eventjes me-time wat ik erg belangrijk vind. Daarbij probeer ik soms in de weekenden leuke afspraken te maken met vriendinnen of bij familie op bezoek te gaan.

Ik kijk erg uit naar de vrije Vrijdagen en weekenden voor als Noa ouder is. Lekker op pad met z’n 3tjes en genieten van ons mannetje. Kinderboerderijen, bossen, strand en speeltuinen… Daarbij kijk ik ook echt ontzettend uit naar onze eerste vakantie met z’n 3tjes. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat zijn. Sowieso wat voor een mannetje het later gaat worden.

Daarbij heb ik voor als Noa wat groter is nog een kinderbadjas en poncho klaar liggen. Straks voor tijdens het douchen thuis maar ook uiteraard voor bij de zwemles. Sowieso heb ik ook van mijn kraamvisite wat kleding gehad voor als hij groter is. Tevens ook zelf aangeschaft en ik kan niet wachten tot hij alles aan kan.

Hoe doe jij dat met bewust tijd nemen voor me-time?

11 reacties op “MOM life | Onze vernieuwde ochtend & avond routine

 1. Een nieuw ritme met een kleintje voelt altijd als een enorme verandering. En net als je denkt dat ritme onder de knie te hebben, besluit je kleintje een ander ritme aan te nemen. Het is fijn dat je dat aardig kan loslaten, dat maakt het een stuk makkelijk voor jezelf. Geniet er volop van, de rest is er later ook nog, maar je kindje groeit veelste snel. Zo te horen doen jullie het supergoed, en hebben jullie je draai gevonden.

  1. Lieve reactie! Ik ben zeker aan het genieten van elke dag, gaat al zo hard met die kleintjes. We vinden steeds meer onze draai wat erg fijn voelt.

 2. Ik kan me goed voorstellen dat het flink wennen is, een nieuw ritme met zo’n kleintje. Volgens mij doe je het heel goed!

 3. Het is wel even wennen, hè? Maar ook wel heel leuk, zo’n ukkie. En het wordt ook allemaal wel makkelijker straks als Noa geen late voeding meer krijgt. Dan komt er vanzelf weer meer me-time. En tot die tijd inderdaad lekker van genieten! Mijn dochter sliep enorm veel. En we waren maar met z’n tweeen. Dat had als nadeel (nou ja, ik vond het wel mee vallen, hoor) dat ik er altijd alleen voor stond. Aan de andere kant hoefde ik met niemand rekening te houden. Als ik moe was, ging ik gewoon naar bed als zij sliep. Of lezen. Of ik poetste ‘s avonds de badkamer of zo. Ik hoefde niet gezellig op de bank te zitten met iemand. 🙂

  1. Daar kijk ik zeker naar uit, als hij ouder is. Gaan over aantal weken met hapjes beginnen: nu al benieuwd! Kan me voorstellen dat het aan de ene kant zwaarder is alleen en aan de andere kant fijn.

 4. Volgens mij bestond ‘me’ time nog niet toen Zoon klein was.

  Zijn vader en ik hadden een verdeling qua de fles geven. Aangezien ik een ochtend, en hij een avond mens is, deed hij meestal de laatste fles, zodat ik ‘s-morgens de eerste fles voor mijn rekening kon nemen.

  Behalve op mijn drie werkdagen. Ik verliet het huis al voor zeven uur, dan lag Zoon nog te slapen. Dan bracht zijn vader hem naar de opvang (en mocht het hele ochtendriedeltje doen, tot groot vermaak van de dames van de opvang. Het ging wel eens mis, zoals stropdassen die in een vuile luier terecht kwamen en zo.

 5. Ik kan mij voorstellen dat een nieuw ritme even wennen is. En heerlijk om de zondag als gezinsdag te hebben, wij doen dat meestal ook.

 6. Het is niet altijd makkelijk me-time te nemen als er nog werk ligt te wachten. Maar ik probeer op zondagochtend tot vaak eerst wat te lezen in de zetel met een kop thee vooraleer ik aan de wekelijkse taakjes begin.

 7. Ik kan me voorstellen dat het even wennen is aan zo’n compleet nieuw ritme met een kleintje, maar zo te lezen vind je er al aardig je weg in. Wat mooi ook om te lezen hoe je geniet van de momentjes met Noa. Goed idee trouwens, zo’n gezinsdag op zondag! Heerlijk om dan echt even samen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *