Over de naam Noa & een persoonlijk (naam)sieraad
[ winactie GESLOTEN ]

Dit product is ter beschikking gesteld door Kayasieraden

Iets wat ik zeker wilde na de geboorte van ons zoontje was een naamketting als symbool voor zijn geboorte. Ik was altijd al erg gecharmeerd van de elegant bars, wat een lang staafje is met een inscriptie erin. Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen wat voor een ketting het zou worden. Daarbij had ik natuurlijk al een prachtige mother/son armband gekocht waar ik naast mijn joie de vivre armband erg blij mee ben. Sieraden dus met een persoonlijke touch, die ik altijd kan dragen.

Over de naam Noa

Het leek me leuk wat meer te vertellen over de (her)komst van de naam die we hebben gekozen. De naam Noa heeft voor ons geen betekenis, hij is niet vernoemd of heeft een achterliggende gedachte. Net als zijn 2de naam (die ik op mijn blog niet noem i.v.m. privacy) vonden wij deze namen gewoon mooi en goed bij elkaar passen. Hoewel ik tegen iedereen mijn mond heb gehouden over wanneer we de naam hadden, waren we hier snel uit. Uiteraard voor de 20 weken echo hadden wij al namen bedacht. Echter meisjes namen kwamen we niet uit, het zou dus vast meisje worden aangezien dat zo lastig ging πŸ˜† Een dag na de 20 weken echo hadden we beide namen voor onze kleine man gekozen. Dat werd dus nog tot week 39 wachten met het delen… Net als zijn geslacht zeker wel lastig om mijn mond te houden.

Daarbij kwamen heel wat leuke dingen kijken. Zo bestelde we een naamsticker voor op de muur in zijn kamer. Toen het er eenmaal opzat werd het toch wel ‘eggie’. Een momentje was het zeker wel toen de naam eenmaal op de muur en zijn bedje zat. Dit zou over een aantal weken ook Γ©cht gaan worden door de komst van onze zoon.

Noa is een unisex naam. Meestal zie je dat jongens Noah inclusief h heten en meisjes zonder. Echter vonden wij de naam zonder toch mooier en hebben dus hiervoor gekozen. Bij het CJG kregen we al het woordje ‘haar’ te horen en ook tijdens de bekendmaking op Facebook werden we soms gefeliciteerd met onze dochter (terwijl er toch Γ©cht blauwe hartjes bij stonden) Echter zal dit als hij ouder wordt wel anders gaan worden. Later heb ik toch uit nieuwsgierigheid opgezocht wat zijn naam nou eigenlijk betekend.

Noa of Noah: afgeleid van Noach en betekent β€˜rust’ of β€˜troost’.

Ik was er even stil van. Aangezien we hier niet voor hebben gekozen omdat het voor ons een betekenis had. Maar wat past dit goed bij ons mannetje en de situatie richting de weg naar onze zwangerschap. De 2de naam is blijkbaar Schots, een Keltische naam met daarbij ook een prachtige combi qua betekenis.

Deze ketting ga ik zeker koesteren en met plezier dragen. Ik heb hem tijdelijk niet omgehad aangezien ik mijn trouwring om een ketting had (door vocht in mijn vingers door de zwangerschap paste deze niet meer) Van de week heb ik mijn trouwring naar de juwelier gebracht om te laten vermaken, dus ik kan nu vol trots deze prachtige ketting dragen. Deze ketting is beschikbaar in zilver, goud verguld of rosé goud en is van goede kwaliteit. Het is een prachtig cadeau voor mama waarbij er zelfs bij de aankoop een donatie plaats vind vanuit KAYA, zodat een kind in Gambia één week naar school kan (MVO erkend) Dat is toch een dubbel feestje en zeker een reden om een prachtig sieraad hier te bestellen. Ik heb er dan ook nog een prachtige armband besteld die ik kreeg voor ons 7 jarig huwelijks jubileum van M.

Wat kan je winnen?
Yay! Bij deze ook voor jullie een toffe winactie. Ik mag namelijk van KAYAsieraden een waardebon weggeven t.w.v. €30 euro.

πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰

Wat moet je doen?
* Laat een reactie achter met een geldig email-adres (om contact op te nemen met de winnaar) – Graag ook binnen 5 dagen reactie, anders trek ik een nieuwe winnaar.
* Laat in de comments specifiek weten dat je mee doet: ‘ik doe mee met de winactie’ of iets dergelijks anders wordt je niet meegenomen in de loting.
* Nieuwsgierig: Ik ben erg benieuwd wat jij zou uitkiezen en waarom
* That’s it!

De winnaar krijgt via email volgende week bericht op Vrijdag 6 September😊

Hebben jullie een dierbaar, persoonlijk sieraad die je koestert?

16 reacties op “Over de naam Noa & een persoonlijk (naam)sieraad
[ winactie GESLOTEN ]

 1. Ik doe graag mee met de winactie πŸ€— Zou er een mooi sieraad voor uitkiezen voor mijn allerliefste oma die helaas niet meer bij ons is

 2. Prachtig mooi, en ergens, weet niet of dat door gekomen is toen, hadden wij hetzelfde maar dan met de jongensnaam, daar kwamen wij niet uit, toen wist ik gewoon, omdat een meisjesnaam eigenlijk binnen een dag besloten was, ik durf zelfs te zeggen binnen een uur zoiets, hahaha Dan weet je dus dat het een meisje is πŸ˜‰ Of in jullie geval ene jongen… anders komt het wel.

  Prachtig sieraad, en hier, ja ik heb meerdere sieraden met een enorme emotionele waarde, het meeste draag ik niet eens omdat het onmogelijk is om dat tegelijk te dragen allemaal, en wisselen, ben ik niet zo van, dus… en sommige ringen zijn ook te klein geworden met name, of zijn aan een opknapbeurt toe, maar dat kost ook weer πŸ˜‰

  Of het is TE kostbaar qua emotionele waarde om te dragen ΓΌberhaupt… iets met verliezen bijv.

  X

 3. Een hele mooie ketting, goede keuze! Ik heb een armband van mijn oma, die ik helaas nooit gekend heb, maar zij heeft mij als baby wel vastgehouden. Ook die foto is heel waardevol voor mij, ook omdat men zegt dat ik op haar lijk.

 4. Ik vind Noa een hele mooie naam. De ketting is ook prachtig. Ik had heel lang een hangertje met geloof-hoop-en-liefde bedeltjes. Gekregen van een vriendje toen ik twintig was. Die was heel bijzonder omdat dochterlief als baby er in beet als ze bij mij op schoot zat. Er zaten deukjes in het hartje van haar tandjes. Aan hetzelfde kettinkje hing een kinderkopje met de naam van dochterlief. Ik ben de complete ketting kwijt geraakt en heb me jΓ‘ren sufgezocht. Nooit meer terug gevonden. Huil! Maar… van Vriendjelief kreeg ik een nieuw geloof-hoop-en-liefde hangertje. En van dochterlief een nieuw kinderkopje met haar naam. HΓ©! Is dat geweldig of niet? <3

  1. Mooi dat je een nieuwe hebt gekregen om te koesteren. Kan me voorstellen dat het huilen was toen je hem kwijt was… dat zou ik zelf ook hebben nu met mijn armband en bijvoorbeeld mijn trouwring.

 5. Mooie ketting, en ik blijf het een prachtige naam vinden. Ik heb geen specifiek sieraad met betekenis, maar wel een paar bedels aan mijn pandora armband. Ik doe graag mee met de winactie πŸ™‚

 6. Wat bijzonder dat Noa zijn naam de betekenis ’troost’ en ‘rust’ blijkt te hebben. Ik ken zowel een meisjes Noa als een jongens Noa. Ik vind het meer voor jongens, maar dat is denk ik altijd met een uni sex naam, de één vindt het meer voor meisjes en de ander meer een naam voor jongens.

  L. zijn naam hebben we wel gekeken wat de betekenis was voor hij werd geboren, maar die heeft voor ons verder geen connectie met iets.

  Ik doe graag mee aan de winactie. Zeur al maanden tegen vriendlief dat ik nog wel een push present wil haha (heb je yummie mummies gekeken?) Zou denk ik gaan voor dezelfde ketting die jij hebt of een mooie zilveren letterketting met de letter L en B van vriendlief.

 7. Mooi zo’n ketting! Ik heb een gouden ring met een parel van mijn overleden oma die ik heel veel draag. Buiten ringen en oorbellen draag ik niet zoveel sierraden, sporadisch eens een armband, maar zo’n ketting vind ik wel echt heel tof! Fijn ook dat de betekenis van zijn naam zo mooi is. Ik vind Noah of Noa trouwens wel een jongensnaam, ook al ken ik een meisje dat Noa heet πŸ˜› Vind het alleszins wel een hele mooi naam! Ik vind namen kiezen zeer moeilijk maar ik heb een voorkeur voor Engelse namen.
  Ik wil wel meedoen aan je winactie ook πŸ˜‰

  1. Kan me voorstellen dat die gouden ring je wel heel dierbaar is. Ja wij vinden het zelf ook meer een jongens naam maar zijn inderdaad ook wel eens meisjes die zo genoemd worden. Namen kiezen is zeker lastig, hoewel wij er wel snel uit waren is het toch altijd iets om goed over na te denken: vooral dat je het beide mooi vind. Ik had zoveel meisjes namen maar M vond er geen eentje mooi.

 8. Een van mijn dochters beste vriendinnetjes heet Noa dus het is wel wennen haha dat het dit keer voor een jongetje is. Maar het blijft een prachtige naam.
  Mooie sieraad heb je ook uitgekozen!

 9. Mooi, zeg! Ook die betekenis die toevallig achter zijn naam bleek te zitten. Ik ben nu wel benieuwd geworden naar die tweede naam, zeker nu ik weet dat-ie Schots is (ik hou van Schotland!).

  Ik doe trouwens niet mee aan de winactie omdat ik weet dat ik toch vrijwel nooit sieraden draag, dus je kunt er vast iemand anders blijer mee maken πŸ™‚

 10. Ik doe graag mee aan de winactie! Wat heb je een mooie barketting uitgekozen. Ik zou denk ik een armbandje met naam uitkiezen voor mijn dochter, maar eerst maar eens zien te winnen πŸ˜‰

 11. Het sieraad dat ik koester is uiteraard de armband met het geschrift van mijn overleden moeder.
  Ik heb ook een ring die ik heb gekregen van mijn peter met een mooie steen in, die ik heel vaak draag.
  Mooie keuze die je gemaakt hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *