Even een stukje over onze voortuin

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met SkyDreams

Zoals jullie weten staan de verbouwingen in huize H. nu eventjes stil i.v.m. baby peanut. De babykamer en babygerelateerde dingen hadden natuurlijk even voorrang. Wel hebben wij uiteraard nog een wensenlijstje voor onze woning, waar we de aankomende jaren wel zoet mee zijn. Zo willen we de kozijnen nog vervangen, een andere badkamer, nieuwe tegels in de wc en zo kan ik nog wat grote en kleine klusjes opnoemen. Maar voor nu is het eerst even genieten van het ouderschap en het weer gaan sparen voor een volgend project. Alles op z’n tijd.

1 van de dingen die we ook zeker nog willen doen is onze voortuin. Onze achtertuin heeft al 2x een renovatie ondergaan waar we echt super blij mee zijn! Ons huis wordt steeds meer ons droomhuis dat we voor ogen hebben. Daarbij kiezen veel mensen voor een serre in de tuin, wij hebben dit bewust niet gedaan. Dat wordt straks in de zomer genieten in de tuin en ik zal er ook zeker veel zitten tijdens mijn verlof. Maar ook als de kleine groter is zie ik er wel een zandbak staan… #toekomstdromen Hij moet nog zomerproef gemaakt worden, maar dat gaat wel goed komen de aankomende weken. Maar nu even over de voortuin….

Even een stukje over onze voortuin

Dit hekje zat al bij onze woning toen we hem kochten. Er schijnt een hele geschiedenis achter te zitten. En hoewel ik hem sinds het begin spuug lelijk vind, ben ik er eigenlijk een beetje gehecht aan geraakt. Daarbij fijn om met een hekje de voortuin straks met de kleine af te kunnen sluiten. Ik zou dus zeker kiezen voor rondom een hekwerk te plaatsen. We zijn dan ook aan het brainstormen over een stenen geheel eromheen te maken waarin/op we potten/plantjes kunnen zetten. Met in het midden dit hekwerk. Maar we willen zeker wat anders met onze voortuin: het is naar onze smaak veel te groen. Wij hebben beide geen groene vingers en het onderhoud is heel erg veel werk. Daarbij hebben we een prikkel-heg en wil ik juist graag wat grote potten in de voortuin met planten erin. Ook willen we een soort leuk pad creëren voor naar de voordeur. Ideeën zijn er in ieder geval genoeg…

[ foto ]

Zoals je kunt zien een hele verbetering en we zijn er erg blij mee. Het is toch een stuk fijner je huis binnen komen zonder je door de bosjes te moeten ploeteren [/met een korreltje zout nemen] Daarbij staat er de gehele dag zon op de voorkant van het huis, wat maakt dat je daar als er een bankje staat heerlijk kan zitten met een theetje. De puntjes op de i moesten nog worden gedaan: wat andere kleine onderhoudswerkzaamheden aan de tuin en de boom nog bij gesnoeid. Inmiddels is de gehele voortuin weer toonbaar en ben er voor nu super blij mee. Voor nu houden we het eventjes zo, maar dat onze voortuin een andere (onderhoud vrijere) look gaat krijgen dat is zeker.

PS: Daarbij naast de 2 eenden nestjes die we al hadden in de heg onder ons raam, zitten er nu weer 2 eenden te broeden. Nestje 3 & 4 zijn dus een feit geworden dit jaar. Een vruchtbaar jaar, ook voor de eenden 😉

Hebben jullie een voortuin? Of wat zouden jullie met een/onze voortuin doen?

About the Author

10 Comments

Morgaine

Hier in Almere niet natuurlijk, balkon, die is nu redelijk netjes opgeruimd en hou ik schoon, iets met een kleinzoon 😉

Maar in Drachten, whahaha daar staat de aanhangwagen en ligt een berg stenen voor de achtertuin en voortuin… lol… daar wordt hard aan gewerkt overigens, eerst de schutting, maar het werd ineens wat heet… dus ja.. dat kan nu pas, maar nu zitten we met die regenbuien…. zwaar.. en onweer…

X

Reply
patriciakleijn

Mijn tuinen zien er zowel voor als achter op moment ook niet uit, ik ben druk met mijn vader bezig om er iets moois voor mezlef van te maken wat makkelijk in onderhoud is, maar wel leuk nog is om in te zitten…

Reply
Olga // Daar Was Eens

Ik zou de tuin aanpassen of aanleggen met de natuur in mijn achterhoofd. Dus denken aan insecten, vlinders, bijen die het tegenwoordig al erg lastig hebben om te overleven. Je hoeft niet per se de bestaande heg te houden, maar ik zou wel opzij van je terras een stuk aanleggen waar je onderhoudsvriendelijke- of arme planten neerzet (liefst wel met bloemen, zodat je vlinders etc. naar je tuin blijft trekken). Misschien kun je planten die je niet meer wilt hebben in zo’n groep op FB plaatsen, want er zijn altijd wel mensen die naar iets zoeken. Zo ben je ook nog eens milieubewust bezig 🙂

Reply
Nicky

Hier geen voortuin. Ik zou inderdaad een bankje neerzetten voor een bakje koffie. Ik zou hoge borders willen aan de zijkanten waar planten in kunnen. Verder grind (met heel stevig worteldoek er onder tegen het onkruid. Daar een slingerpaadje in naar de voordeur. Hier en daar nog wat potten. En oh ja! In het midden een boompje. Daar past dat witte hekje prima bij!

Reply
SAS

Wat een super leuke ideeën! Thanks voor de inspiratie, was zeker iets waar we zelf ook een beetje over aan het sparren waren. Maar duurt nog even, eerst maar even een baby krijgen haha 😉 Een bankje komt er zeker, maar zal er weinig zitten: aangezien het echt loeiheet is aan de voorkant en je na 2 minuten wegbrand (ook onder het zonnescherm)

Reply
Simone

Straks in ons nieuwe huis hebben we ook weer een voortuin. Ik verwacht kleiner dan we hadden. Maar vind ik ook echt niet erg, want het ook helemaal geen groene vingers 😛

Reply
Irene

Zalig zo’n voortuin! Ik zou daar bij mooi weer vaak een boekje lezen denk ik 🙂 Wij hebben helaas geen voortuin en onze achtertuin lijkt ook nergens op nu maar daar komt hopelijk dit jaar nog verandering in 😛

Reply
Audrey

Wij hebben een saaie, gelukkig niet al te grote voortuin. Ik zou niet snel aan de straatkant gaan zitten, maar vind het wel fijn om een beetje een groen uitzicht te hebben. We hebben kiezels en wat planten – en wat onkruid, haha.

Reply
Darina

Een prachtige grote voortuin hebben jullie! Wij hebben twee jaar geleden de voortuin opnieuw aangelegd met tegels en drie betonnen bloembakken in het midden als afscheiding met de buren. Zo is het onderhoudsvriendelijker al komt er wel steeds onkruid tevoorschijn, heel irritant 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *