This digital world is what you make of it in the end

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Shop Somfy Nederland

Anno 2018 is het digitaliseren steeds meer een hype geworden. Tegenwoordig kan je verschillende ‘smarthome’ items aanschaffen. Zo heb je Wireless Hifi, Toon voor je thermostaat, een robotstofzuiger of een Smart Power Strip, om maar even wat voorbeelden te noemen.

Laatst keek ik The Net, een film uit 1995. Eentje met mijn favoriete actrice Sandra Bullock. Met uitschuif telefoon met grote antennes erop. Alles ging via een ouderwetse computer en het ging om het bemachtigen van een floppie disk. God, wat voel ik me dan oud. Vooral toen ik op mijn werk eens vroeg aan de kinderen of iemand wist wat het was. Ze keken me aan of ik gek was geworden.


‘This digital world is what you make of it in the end….’
– Ciara

De film gaat over het feit dat iedereen geloofd wat in de computer staat. Zo crasht een vliegtuigje aangezien in de cockpit wordt aangegeven dat het ergens anders vliegt. Iemand krijgt via een infuus een stof waar hij allergisch voor is, maar uiteraard hebben de ‘bad guys’ dit zo veranderd in de computer. Angela Bennet (gespeeld door Sandra) is ineens in alle computers Ruth. Toen der tijd echt een super vette film met veel actie en spanning. Ik heb dan ook weer met heel erg veel plezier ernaar zitten kijken. Lees hier meer over de film.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Maar waar ik naar toe wil met dit verhaal, we zijn steeds meer afhankelijk van internet en desbetreffende technische snufjes. Hoewel dit soms wel eng is, want we zijn toch echt afhankelijker hiervan geworden in de loop der jaren. En toch heeft het zo zijn voordelen en gemakken, iets waar we zeker wel profijt van hebben. Want ook ik maak me schuldig aan dit soort snufjes en handigheidjes. Zo heb ik een auto, onze Casper die zelf zijn lichten regelt. Maar ook automatische ruitenwissers en ik heb een achteruit rij camera. Om over de rest nog maar te zwijgen. Maar ook hebben we thuis een aantal lichten op een automatische bediening staan. 1 klik op de knop en alle lichten schieten aan en uit. Ideaal! En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan..

Want ook al zijn we super afhankelijk geworden van de hedendaagse technologie, het geef je ook zeker een veilig gevoel. Je hebt tegenwoordig zoveel verschillen in beveiliging. Zo heb je camera’s, beveiligingssystemen (zoals o.a. een IP camera buiten, IP wifi camera en draadloze alarmsystemen en zo kan ik nog wel even doorgaan) maar ook zag ik op tv een soort anti inbraak systeem waarmee je met je smartphone gekoppeld staat aan je voordeur. Voor mij zeker een geruststellend idee wat ik als positief ervaar van alle technologie tegenwoordig.

Tevens is de ontwikkeling in technologie sterk verbeterd. Als ik wil bloggen, zet ik in 2 minuten mijn computer aan en kan bloggen. Als ik dit vroeger had moeten doen: had ik eerst 10 minuten moeten wachten op de Inbel verbinding, die echt met een vreselijk geluid gepaard ging. Daarna hopen dat de pagina snel genoeg laad om vervolgens na een paar minuten de verbinding weer te verliezen. Hoe hebben we ooit zo kunnen leven ๐Ÿ˜‰

Voel jij je veilig tegenwoordig met al die snufjes? En wat heb jij in huis?

4 reacties op “This digital world is what you make of it in the end

 1. Ik ben niet zo van de snufjes maar Vriendje-lief wel. Wij kunnen het licht aan doen met onze smartphones. Vooral erg lollig als je nietthuis bent,

 2. Ik vind dat al die snufjes vooral bijdragen aan gebruiksgemak, niet zozeer aan veiligheid. Ik vind technologie eigenlijk belachelijk onveilig moet ik zeggen…

 3. Het heeft zo zijn nut, maar al die smart-dingen vind ik er over. Ik heb wel soms schrik dat ik niet meer mee ga zijn omdat ik dat allemaal niet heb. Ik heb wel een smartphone maar ik wil absoluut geen smart-tv. I heb nu helemaal geen tv, maar stel dat ik ooit een tv wil dan vrees ik er voor dat er binnen x aantal jaar nog gewone tv’s te koop zullen zijn. Een Smart power strip moet ik even googlen ๐Ÿ™‚

  1. tsja het wordt alleen maar meer en meer en straks heb je inderdaad niet echt de keuze. Dat merk ik al met een smartphone. Ik hoef nooit de nieuwste, maar straks zijn de oudere modellen (die juist heel fijn zijn) niet meer verkrijgbaar. Geen tv?! Ik heb dus nu zoveel vragen want zo zou ik mijn favoriete series niet kunnen zien haha.

    photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

   ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *