Vakantie voorpret | Het overleven van mijn eerste bewuste reis richting Oostenrijk

Zoals jullie weten gaan we in Juni, dit jaar richting Oostenrijk, samen met mijn schoonfamilie. Super tof, aangezien ik voor mijn gevoel nog nooit in Oostenrijk ben geweest. Eigenlijk wel, want ik was er in 1992. Iets met gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog, want ik kan me er niets meer van herinneren. Daarbij gaan we nu naar dezelfde streek als toen, wat super toevallig is!


1992 Oostenrijk (voor het geval je dacht dat dit vorige week was 😉 )


Ik heb er super veel zin in. Sowieso dat we er weer even samen uitgaan, naar een land die we zelf niet zo snel zouden hebben gekozen. Mijn schoonfamilie heeft ons namelijk uitgenodigd om mee te gaan waartegen wij volmondig ja hebben gezegd. Ik was dan ook super blij dat ik vanuit werk vrij kon krijgen, de voorpret kon beginnen!

Mijn tas staat voor de verandering nog lang niet ingepakt (ik ben daarin een echte controle freak en heb meestal een aantal weken voor de vakantie alles al op orde – voor nu heb ik het even zo gelaten en ga er van de week aan beginnen) En er zijn zeker een aantal dingen die ik daar wil doen, bezichtigen of ondernemen.

Wat ik zeker wil gaan doen in Oostenrijk

Foto’s maken
*klik* Foto’s, foto’s en nog meer foto’s. Ik wil zeker heel wat prachtige foto’s maken van de omgeving en deze delen in een fotoartikel op mijn blog. Ik ben zo benieuwd hoe ik het er ga vinden. daarbij wil ik naast mijn smartphone nog 2 wegwerpcamera’s meenemen om ook foto’s mee te maken.

GENIETEN
Dat eigenlijk op nr.1 Genieten! Het is lang geleden dat we echt een aantal dagen achter elkaar weggingen. De laatste keren dat wij op vakantie gingen was een lang weekend Centerparcs (2017) of een weekendje Londen (2016). Nooit echt een weekje ergens heen, dus daar heb ik zeker wel zin in. Het enige waar ik tegenop kijk is de rit erheen & de rit terug. Ik ben namelijk niet zo van het autorijden & het is best een lange rit.

Wandelen
Ze hebben meer dan 150 verschillende wandelroutes en ook kan je alles ontdekken op de fiets. Super leuk voor een natuur liefhebber als ik. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de omgeving, het natuurlijk schoon en gewoon de hele sfeer daar. Het schijnt dat je er ook een aantal watervallen in de buurt heb waar ik zeker even een kijkje zou willen gaan nemen.

Kabelbaan
Ze hebben in de buurt van waar wij naar toe gaan heel wat toffe kabelbanen. Ik wil er zeker in eentje naar boven om te genieten & mooie foto’s te maken. Lijkt me super tof er in eentje te zitten, aangezien ik dit nooit (bewust) heb gedaan.


1992 Oostenrijk

Ik ben vooral heel erg benieuwd en heb er erg veel zin in. Even een weekje er tussen uit, genieten van elkaar en van de omgeving. Can’t wait..

Ben jij weleens in Oostenrijk geweest? Zou je dat wel ooit willen of ga je liever op zonvakantie?

About the Author

17 Comments

Nicky

Haha! Grappig! Ik was in 1992 ook aan het skiën maar dan in Zwitserland. Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest. Het trekt mij eerlijk gezegd niet zo. Die foto’s zijn echt super cute.

Reply
R&R

Wij zijn nooit eerder in Oostenrijk geweest, maar het trekt ons zeker aan. Alvast veel plezier!

Reply
Marcella

Ik was 5 jaar geleden in juni in Oostenrijk. We troffen mooi weer en genoten volop. Wat een prachtig land! Je gaat je er vast prima vermaken en volop genieten. Veel plezier met alle voorpret!

Reply
Michelle

Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest en ik zou er denk ik ook niet snel heen gaan.. Maar als je een uitnodiging krijgt, sla je deze natuurlijk niet af. Wat ontzettend leuk! Heel veel (voor)pret gewenst!

Reply
Romy

Wat een heerlijk vooruitzicht, deze vakantie naar Oostenrijk! Ik ben als kind (op iets oudere leeftijd) 3x naar Oostenrijk geweest en heb daar heel goede herinneringen aan. Ik blijf het zo’n prachtig land vinden, zeker als je bijvoorbeeld met een kabelbaan de bergen in gaat. Ook rodelen vind ik helemaal geweldig daar 🙂
Naar welke regio ga je trouwens? Ik ben zelf 2x in Viehoven (Landal Rehrenberg, vlak bij Zell am Zee) geweest en één keer naar Karinthië. Beide plekken waren prachtig!

Reply
SAS

Ik heb je een DM op Twitter gestuurd waar we heen gaan 🙂 Ik wil zeker een mooie wandeling maken en een rit in een kabelbaan. Lijkt me fantastisch. Leuk ook dat je er al een aantal keren bent geweest!

Reply
Evelyne

Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest en wil er zeker eens naartoe. Heel veel plezier met je schoonfamilie in Oostenrijk!

Reply
Linda

Verder dan Wenen en wel eens één nachtje op doorreis kamperen ben ik nog nooit in Oostenrijk zelf geweest. Lijkt me wel heel leuk, ik wens jullie alvast heel veel plezier!
Wenen is overigens wel een hele mooie stad, daar heb ik wel echt van genoten.

Ik vind het wel lekker dichtbij (maar wij rijden dan ook helemaal naar Polen en met mijn ouders ook naar Slovenië, Tsjechië etc. dus ik ben het gewend) plus ze hebben er euro’s en Duits is niet heel moeilijk, dus dat is wel fijn 🙂

Reply
Saskia Denkers

Oostenrijk! Geweldig mooi land. Mijn favoriete vakantie land. Ook al best vaak bezocht.
Erg gastvrij. Heel veel mooie natuur. Heerlijk klimaat. En ook in de zomer zat te doen daar. Wij gingen er altijd heen om te touren met de motoren. Bergpassen genoeg die wel een uitdaging bieden om op te rijden. Ik weet niet welke streek jullie gaan bezoeken, ik zat het vaakst in Tirol, mocht je nog wat tips nodig hebben, je weet me te vinden (facebook, mail).

Reply
Wanda

Zoals je weet zijn wij groot fan van Oostenrijk! Wij komen er praktisch elk jaar wel even, behalve dan vorig jaar, maar dit jaar in juni gaan we wel weer een paar dagen die kant op en daar heb ik nu ook al onwijs veel zin in. Waar in Oostenrijk zitten jullie dan? Wij gaan zelf naar Vorarlberg, een vrij onbekende provincie voor velen maar prachtig om te zien.

Reply
SAS

Ik heb je een Twitter DM gestuurd over waar we heen gaan 🙂 Super veel plezier in Vorarlberg alvast!

Reply
Saar

Wij gingen hier met het gezin regelmatig naartoe in de zomer. Naast Duitsland was het de favoriete vakantiebestemming van mijn ouders. Echt een prachtig land om wandelingen te maken. En de bergen zijn heerlijk!
Ik wens je een super mooie reis toe!

Reply
Darina

Wat leuk dat je naar Oostenrijk gaat. Ik ben er meer dan 20 jaar geleden weleens geweest en vond het prachtig! Ik heb toen ook een bergwandeling gemaakt, echt heel gaaf. Alvast heel veel plezier met de voorpret!

Reply
Jeanine

Ik ben er zelf nog nooit geweest. Enkel doorheengereden maar het ziet er altijd erg mooi uit. Wat was je schattig zeg.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *