Think in the morning. Act in the noon. Eat in the evening. Sleep in the night.

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Bedsupply / Etrias

Onze slaapkamer, voor mij zeker één van mijn favoriete kamers in onze woning. Niet alleen omdat slapen zo heerlijk is, maar het is een fijne lichte kamer met een toffe en ruime inrichting. Eindelijk die grote slaapkamer waar we van droomde! Hierin paste makkelijk onze grote boxspring, een mega grote kast(vooral vergeleken met het minikastje wat we in ons flatje hadden staan), nachtkastjes, wasmanden en er staat nog een mega grote poef aan de achterkant van het bed. Met dat alles gezegd is er nog genoeg ruimte om erom heen te kunnen lopen, heerlijk! Ruimte, in het opzicht vierkante meters maar ook zeker door het grote ramenpartij wat erin zit. Maar om even terug te komen op de slaapgedeelte, ik vul hieronder een combinatie aan vragenlijsten in over slapen (gevonden & gecombineerd bij ikvrouwvanjou / mamameteenblog). Want wie houd er nou niet van slapen?


Foto’s van onze lege slaapkamer, hoe wij hem kochten. Foto’s van Funda (genomen door professionele fotograaf)

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Ik lig meestal rond 21:30 in bed. Qua slapen slaap ik een stuk later, aangezien het in slaap komen bij mij altijd een probleem is. Wel probeer ik zoveel mogelijk rust te pakken en vooral creëren als ik in bed lig. Meestal slaap ik rond een uurtje of 22:30/23:00.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Mijn vaste ritueel is eigenlijk mijn kleding klaar leggen voor de volgende dag. Ook check ik altijd even mijn wekker voordat ik ga slapen, en neem een slokje water.


Met het oog op bewust bloggen zijn de trouwfoto’s van mij & M., niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)
Op de foto: Beddengoed Dekbedovertrek Walra Jente Taupe Katoen + hoofdkussens van Etrias/Bedsupply – Triptiek doeken met foto’s: Pixers

Ben je een Ochtendmens of een Avondmens?
Ik ben eerder een ochtend dan een avond mens. Heel eerlijk, dat ben ik de laatste jaren geworden door mijn werktijden. Door de weeks moet ik 9 van de 10 keer om 07:00 op mijn werk staan. Doordat ik dit al 5 jaar doe is het een soort ritme geworden, waardoor ik het makkelijk vind om op te staan. In de weekenden probeer ik ook altijd redelijk bij tijds eruit te gaan.

Wat doe je als je niet kan slapen?
Ik ga anders liggen in bed, ga nogmaals naar de wc of pak even een boek of iets anders ter afleiding erbij. Maar meestal heb ik even nodig om in slaap te vallen en wacht ik het gewoon even af.

Droom jij veel?
De laatste tijd wel. Volgens mij droom ik altijd, echter de laatste tijd kan ik me wat vaker herinneren wát ik ook daadwerkelijk heb gedroomd.

Wat is je favoriete slaaphouding?
Voor het slapen gaan lig ik op mijn buik, daarna het liefste op mijn linker zij.

Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?
Dit ligt aan mijn werkdag. 2 dagen gaat hij 07:00 en 3 dagen 05:30. In de weekenden ben ik meestal tussen 07:30/08:00 uit bed.

Snoozen of direct eruit?
Meestal snooze ik, dit komt doordat M. dit doet en zijn wekker gaat iets voor die van mij. Als alleen mijn eigen wekker gaat snooze ik eigenlijk nooit. De weekenden vind ik er dan wel weer ideaal voor 😉

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Ik slaap maar met 1 hoofdkussen. Ik vind het nog best lastig het beste hoofdkussen te bepalen, aangezien je zoveel soorten hebt. Maar voor nu heb ik echt het ideale hoofdkussen! Gemaakt van natuurlijke bamboe vezels en fijn katoen. En ik slaap er een stuk rustiger, comfortabeler en vooral sneller door.


Op de foto: Hoofdkussen Konbanwa Bamboo Pillow 50 x 60 cm (met verscheurd traagschuim erin )

Ik ben echt fan
Een fijn hoofdkussen wat bij jou en je slaaphouding past is namelijk echt van belang. Ik heb al meerdere hoofdkussen gehad, maar deze is toch echt wel het meest fijnste van allemaal. Hij ondersteund mijn hoofd en ligt erg fijn voor ook de rest van mijn lichaam, daarnaast is hij gemaakt voor zij-rug-buik slapers. Daarbij heeft M. ook een nieuw hoofdkussen 3-Chambre Dons (69% donzige veren, 31% microvezel), dat juist ideaal is voor zijn slaappositie. Daarbij heeft het kussen ondanks dat het zacht is een middenlaag met vormvaste kern.

Je ideale ontbijtje?
Op werk of thuis, ontbijt ik altijd met ontbijtcrackers met daarop kipfilet. Heerlijk en een bron van vezels.

Wat voor een soort bed heb je?
Wij hebben een hele fijne, hoge boxspring. Hij is zwart & van stof.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Mijn eerste gevoel is dat je me maar lekker mag laten slapen haha. Maar mocht ik echt iets moeten kiezen, voor een lekkere massage mag je me toch wel wakker maken 😉

Slaap je uit in het weekend?
Zoals ik al aangaf, door het ritme wat ik heb door mijn werk eigenlijk niet. Ik ben vroeg wakker en meestal rond 08:00 uit bed (mitst ik geen andere vroegere afspraak heb in het weekend)

Als ik ’s ochtends wakker wordt, is het eerste wat ik doe…
Mijn wekker uitdrukken. Uitrekken en mijn kleding aantrekken.

Wat is je grootste droom (op dit moment)?
Mijn grootste droom op dit moment is dat ik in dit jaar ergens andere werktijden krijg. Ik maak lange dagen voor relatief weinig uur (i.v.m. de vele tussenuren die ik heb) en het zou fijn zijn als dit meer aan 1 gesloten zou zitten. Ik zou graag in de toekomst meer peuterspeelzaal willen draaien of een cursus die ik binnenkort ga doen uitoefenen op mijn werk. Echter heb ik hier zelf weinig invloed op, dus ik ben afwachtende.


Met het oog op bewust bloggen zijn de trouwfoto’s van mij & M., niet zichtbaar. (Lees mijn disclaimer voor meer informatie)
Op de foto: Beddengoed Dekbedovertrek Byrklund Helsinki Taupe + hoofdkussens van Etrias/Bedsupply – Triptiek doeken met foto’s: Pixers

Hoe laat ga jij meestal naar bed?

About the Author

9 Comments

Sammie

Heerlijk zo’n ruime slaapkamer! Wij hebben dat ook en vind het echt een genot dat je alle ruimte hebt om om het bed heen te lopen 🙂

Reply
Linda

Even een complimentje voor hoe je deze samenwerking hebt vormgegeven in een artikel, heel erg leuk! Ik ben niet eens mega-geïnteresseerd in deze producten, maar het artikel was toch leuk om te lezen 🙂

Reply
SAS

wat super lief om te horen!<3 Was ook echt aan het nadenken eens iets anders te doen dan alleen een standaard review. Leuk te horen dus dat mijn opzet is gelukt 🙂

Reply
Mrs. T.

Altijd (te) laat. Ben ook een slechte slaper. Denk dat ik gemiddeld per nacht amper aan de zes uur kom. Maar ik denk dat ik er inmiddels wel aan gewend ben. 😉

Reply
Nicky

Oh, wattig jij lekker vroeg op bed! Dat zou ik ook wel willen maar dat lukt me nooit. Ik ben een avondmensen en bruis rond een uur of elf van de energie. Ik probeer voor twaalven op bed te liggen. Wekker gaat om zes uur dus ik maak korte nachtjes. Gelukkig kan ik er altijd goed uit!

Reply
Simone

Leuk om te lezen zeg en wat zal jij heerlijk slapen zeg! Over het algemeen gaan wij tussen half 10 en 10 uur naar boven. Soms kijken we dan nog een aflevering van The Blacklist of lezen we wat. 🙂

Reply
Evelyne

Wat vind ik de foto’s boven jullie bed mooi! Heel leuk binnenkijken zo 😉 Op een werkdag ga ik om stipt 22u naar bed, omdat ik mijn slaap meer dan nodig heb. Tijdens het weekend durf ik al iets langer opzitten, maar maak ik het ook niet altijd laat. Gewoon om mijn bioritme niet kwijt te raken.. Vroeger, voor ik full-time werkte ging ik vaak pas om middernacht naar bed, maar dat lukt me nu niet meer.

Reply
Romy

Leuk om zo mee te lezen en wat gaaf dat je een aantal fijne slaapproducten hebt ontvangen! Ik heb sinds een tijdje ook een traagschuimkussen en vind dat echt heerlijk slapen.
Ik ga zelf meestal “iets” te laat naar bed. Zowel doordeweeks als in het weekend (tenzij ik een feestje ofzo heb) rond half één. Oeps! Ik ben aan het proberen om daar in ieder geval twaalf uur van te maken 😉

Reply
SAS

Wauw, half 1?! Ik zou dat niet redden hoor. *voelt zich een oude muts* Ik zou dan ook slaap te kort hebben als mijn wekker weer 05:30 gaat haha. Ben benieuwd of je voornemen van 12:00 gaat lukken 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *