Movie tips: 11 x Golden Oldies die ik de laatste weken zag

Ik gaf al aan dat ik wat vaker andere dingen doe dan bloggen. Onder andere offline genieten van golden oldie movies. Deze films heb ik járen geleden gekeken en vond het tijd eens lekker met mijn verstand op 0 te bekijken. Lekker van die romantische films met een vleugje spanning. Hieronder een lijstje van de 10 films die ik afgelopen weken heerlijk keek met een mok thee.

Raise Your Voice (2004)
Terri Fletcher (Hilary Duff) is een jonge meid uit een klein dorpje die maar één wens heeft: een popster worden. Tegen de zin van haar vader reist Terri naar Los Angeles om een opleiding te volgen aan een beroemde muziekschool. Daar beginnen de problemen pas goed. Als dorpsmeisje moet Terri zich staande houden in de grote stad en op school heerst vooral rivaliteit tussen de meisjes, die er allemaal van dromen om popzangeres te worden. Tot overmaat van ramp wordt Terri ook nog eens verliefd op de mooiste jongen van de school.

Nancy Drew (2007)
De jonge tiener Nancy Drew heeft als grote hobby detective spelen. Als ze met haar vader mee op zakenreis gaat naar Los Angeles, raakt ze verwikkeld in een moordzaak van een vroegere actrice. Nancy Drew zet alles op alles om dit raadsel op te lossen.

* Tevens van de boekjes die ik vroeger las van Nancy Drew. Boeken zijn een stuk beter, maar voor mij echt nostalgie om dit te zien.

A Cinderella Story (2004)
Sam Montgomery (Hilary Duff) woont samen met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, de plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele school blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet zo populair is? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? Alleen als Sam haar mannetje staat en zij haar dromen een stevig handje helpt.

* Dit was vroeger echt een favoriete film van mij <3

Serendipity (2001)
Tien jaar geleden ontmoetten Jonathan en Sara elkaar. Op één avond werden ze verliefd en alweer van elkaar gescheiden. Ze lieten het aan het lot of of ze ooit samen zouden eindigen. Een paar jaar laten, als beiden op het punt staan te trouwen, gaan ze beiden, los van elkaar, naar elkaar op zoek.

* Echt zo’n fijne feelgood movie die laat zien dat het lot soms heel veel in handen heeft.

You’ve Got Mail (1998)
Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) bezitten beiden een boekhandel in New York. Kathleen heeft een klein, gezellig kinderboekenwinkeltje en Joe bezit een van de grootste boekwinkelketens in Manhattan dat door zijn gigantische kortingen elke concurrent in de buurt uit de markt prijst. Joe en Kathleen zijn in het dagelijks leven dan ook elkaars vijand. Maar zowel Kathleen als Joe hebben op het Internet hun grote liefde gevonden. Dagelijks chatten ze met elkaar zonder dat ze elkaars identiteit kennen. Dan blijkt dat Joe en Kathleen achter de pseudoniemen schuilgaan, met alle romantische ontwikkelingen als gevolg.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Al eerder gaf ik aan dat mijn favoriete roman schrijfster Nora verfilmingen heeft. Hoewel ik nog niet alles heb gezien, bekeek ik onderstaande films opnieuw. Het zijn (helaas) geen hoogstandjes aangezien ik de boeken 10 keer beter. Maar om eventjes lekker zonder ingewikkelde plots film te kijken, zijn dit dan weer wel goede films voor. De enige die ik uit het onderstaande rijtje goed geacteerd vond is Carolina Moon. Toch altijd tof om een verfilming van een boek te bekijken.

Nora Roberts verfilmingen

Blue Smoke (2007)
De aantrekkelijke Reena werkt als branddeskundige in Baltimore en kent de destructieve kracht van vuur als geen ander. Als haar grote liefde Josh bij een brand om het leven komt denkt Reena aan een tragisch ongeval. Maar een mysterieus telefoontje van een brandstichter is het begin van een nachtmerrie.

* Jammer van de verfilming, aangezien dit met stip mijn favoriete (spannendste) Nora boek is.

Angels Fall (2007)
Reese reist, als enige overlevende van een overval, doelloos door de VS. Als ze autopech krijgt neemt ze in het plaatsje Angels Fall een baan als kokkin en krijgt ze aandacht van de knappe schrijver Brody. Steeds vaker maakt Reese echter vreemde dingen mee waarvan ze zich niets kan herinneren.

Montana Sky (2007)
Drie zussen zitten na de dood van hun vader opgezadeld met een vreemde overeenkomst. Zij moeten alle drie op de ranch blijven wonen om de rijkdommen uit te baten die hij in zijn leven voor hen verworven had. De drie van elkaar vervreemde zussen trachten samen te leven, wat heel moeilijk is. En er zijn ook andere mensen die trachten de zussen tegen te werken teneinde de rijkdommen zelf in handen te krijgen.

Northern Lights (2009)
Nate Burns wordt na een zwaar leven in Baltimore het nieuwe hoofd van de politie in het dorpje Lunacy in Alaska. Er wonen maar vijfhonderd mensen en als het stormt wordt dit gehucht afgesloten van de buitenwereld, tot het weer gaat liggen. Hij leert er de meest uiteenlopende karakters kennen en wil een zestien jaar oud dossier van een moord op een bergbeklimmer van onder het stof halen. Hij krijgt echter flink wat tegenwind van enkele inwoners, onder meer van Meg, de dochter van het slachtoffer.

Carolina Moon (2007)
Tori (Claire Forlani) is een meisje met visioenen. Ondanks haar gave kan ze niet voorkomen dat haar beste vriendin wordt vermoord. Het is voor Tori zelf onduidelijk wie de dader is, maar de hoofdverdachte voor Tori is haar eigen vader die haar dezelfde avond nog heeft mishandeld en een erg agressief karakter heeft. Een paar weken na deze vreselijke gebeurtenis verhuist Tori en vertrekt uit het kleine plaatsje Carolina. Achttien jaar later komt ze weer terug in haar geboorteplaats om haar eigen winkel te openen en achter de waarheid te komen. Hier is echter niet iedereen blij mee, omdat een aantal mensen Tori verdenken van de moord op haar vriendin. Sinds Tori haar terugkeer in Carolina krijgt ze weer last van visioenen. Samen met de broer van haar jeugdvriendin, Cade (Oliver Hudson) komt ze achter de verschrikkelijke waarheid….

High Noon (2009)
Luitenant Phoebe McNamara heeft moeite met het combineren van haar veelbelovende carrière met haar vrijgezellenbestaan als moeder. Daarnaast wordt ze constant op haar fouten gewezen door haar moeder.

Welke (oude) feel-good-movie is jou favoriet?

15 reacties op “Movie tips: 11 x Golden Oldies die ik de laatste weken zag

 1. We hebben een hele andere smaak wat films betreft 🙂 . Maar leuk om je lijst zo terug te zien. Ik verslond altijd de boeken van Nancy Drew, maar de film heb ik nooit gezien.

 2. Dochterlief was groot Hillary Duff-fan dus Raise your voice kwam regelmatig voorbij. Ik vind Labyrint erg leuk (met David Bowie). En Never Ending Story! Ook zo mooi! Bridget Jones (deel 1) is ook leuk.

 3. Ahhh, A Cinderella Story is jeugdsentiment voor mij! En You’ve Got Mail en Serendipity zijn zo fijn! Raise Your Voice wil ik nog steeds een keer zien, want ik hou van Hilary Duff.

 4. Ooh Nancy Drew! Ik was gek op de boeken, maar had geen idee dat er ook een film van was. You’ve got mail was de eerste film die ik in de bioscoop gezien heb. Blijft leuk!

 5. Haha, ik heb ‘vroeger’ ook zoveel films van Hilary Duff gezien. Heerlijk! Als ze weer eens op tv zijn, kijk ik ze heel graag. Een film die ik altijd wel kan kijken is She’s The Man met Amanda Bynes. Of 500 days of Summer (die’s al ietsje minder oud)

 6. Raise your voice was laatst nog op tv! Heb ik toen gekeken, al heb ik die en A Cinderella Story ook gewoon op dvd, maar dan kon ik tijdens de reclames aan mijn studie, hahah!
  Nora Roberts films heb ik nog nooit gezien.
  Ik heb heel vaak de Step Ups gezien en dan vooral het eerste deel en de laatste twee delen. De film die ik nu echt keer op keer kan kijken, is Intouchables, zo’n mooie film!

 7. Al die films met Hilary Duff erin zijn voor mij pure nostalgie. Die vond ik vroeger zo leuk om naar te kijken. Nancy Drew heb ik daarentegen nooit gezien, net zoals de Nora Roberts verfilmingen. Wel benieuwd naar eigenlijk.

 8. Voor de oude films met Hillary Duff heb ik ook een zwak. Vooral A Cinderella Story heb ik als tiener met veel plezier gekeken. De meeste andere films uit jouw lijstje ken ik (nog) niet. Verder ben ik gek op de films van Nicolas Sparks, zoals The Notebook en Safe Haven, maar die zijn waarschijnlijk iets minder oud 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *