Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Dus. Toen was ik ineens 30+

30? BEN JE 30?! Iets wat ik vaak te horen krijg. Sowieso omdat ze mij nooit 30 schatten maar veel jonger maar ook omdat mensen het altijd een dingetje vinden. Maar vorige vorige maand ben ik toch echt 30 geworden. Die vraag krijg ik dus erg vaak: ‘Hoe is dat nou die 30 jaar?’ Nou eigenlijk vind ik het allemaal wel prima. Dat ‘dingetje’ heb ik juist helemaal niet. Age is just a number…


Taart gekregen van mijn ouders voor mijn verjaardag, gemaakt van theezakjes


Wel zijn er en aantal dingen die ik heb geleerd nu ik 30 ben. Dingen die ik al meerdere jaren aan het ontwikkelen ben, en nu ik 30 ben kan zeggen dat ik het heb behaald.

Leef een leven waar je achter staat

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Doe wat jij wilt. Doe de dingen die jij graag wilt doen en doe ze op jouw manier. Bedenk niet wat andere ervan zullen vinden maar doe gewoon je eigen ding. Je kan toch niet alles & iedereen tevreden houden. Tevreden zijn met jezelf is daarin tegen wel een must in mijn ogen. Zo zijn er 9 levenslessen volgens Winnie The Pooh die het zeker waard zijn te lezen.

β€œHAPPINESS STARTS WITH YOU. NOT YOUR RELATIONSHIPS, NOT YOUR JOB, NOT YOUR MONEY BUT WITH YOU! …. HAPPINESS STARTS FROM WITHIN.”


Sta open (voor alles – be open minded)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Alles kan gebeuren. Het leven loopt hoe het loopt en soms kan je er gewoon geen ene moer aan veranderen. Let it go en sta open voor veranderingen, iets wat ik altijd lastig heb gevonden (als controle freak) Maar nu ik ouder ben, ben ik er zeker wel beter in geworden en laat de boel meer de boel. Ik ben zo iemand die denkt: alles gebeurd met een redenen en kan hierdoor dingen achter me laten en me focussen op het positieve.

Stop met vergelijken

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

De ene heeft dit beter, de andere dat. Kijk naar wat je zelf hebt. Daar wordt je veel gelukkiger en dankbaar van. Het heeft toch geen zin om jezelf te vergelijken aangezien iedereen uniek is. Gewoon lekker bezig zijn met je eigen ding en eigenlijk daarbij puntje 1: leef je eigen leven waar je achter staat.

Kies vaker voor jezelf / zorg voor jezelf

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Me, myself and I. Ik ben er beter in geworden: voor mezelf kiezen en vaker nee zeggen. Hoewel ik alles altijd super leuk vind om te doen, neem ik bewust tijd voor mezelf. Ik lees vaker boeken, plan weekenden voor mezelf in, kijk een golden oldie movie met een mok thee erbij. Ben lekker aan het bloggen of ben lekker in huis aan het rommelen. Ik neem op tijd rust, vooral in drukke werkweken. En ik mΓ©rk verschil. Ik ben een stuk rustiger, opgeladen en ook daarbij gelijk een stuk gelukkiger.

Never let anyone dull your sparkle Marilyn Monroe

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Geen woorden voor nodig toch? Je verdient het beste van het beste. Laat dingen los om gelukkiger te worden & zijn.

Mijn leven is goed. Ik ben 30 en ik ben happy en gezond. Dat is toch alles wat je moet zijn? Ik voel me niet oud en ben juist blij met het ouder worden, mezelf ontwikkelen en kijken waar de toekomst me gaat brengen. Er zijn weinig wensen die ik heb, en de wensen die ik heb zijn behapbaar en niet eens zo groot. Dan ben je in mijn ogen een gelukkig mens.

Vind/vond jij 30 worden een dingetje?

0
Hersenspinsels
Previous Story
Next Story

22 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Marcella
  11/04/2018 at 19:20

  30 worden vond ik wel een ding ja. Nu wordt ik in november alweer 36, dus ik zie een nieuw rond getal dichterbij komen… Ach, zolang je doet wat je leuk vindt en daarvan geniet is het goed!

 • Reply
  Jenn
  09/04/2018 at 15:55

  Mooie levenslessen! Ik vond het wel een dingetje om 30 te worden, maar daar ben ik inmiddels wel overheen hoor πŸ™‚

 • Reply
  Sheila
  08/04/2018 at 23:04

  Alsnog gefeliciteerd!!! Met veel zieken in huis heb ik dat even gemist (en veel meer dingen in blog land). En ja, je lijkt me ook een gelukkig mens. Zo kom je althans over. Maar tegelijkertijd ben ik er bij jou van overtuigd dat ‘what you read is what you get’, zeg maar. Ach, je snapt me wel.

  In ieder geval, fijn dat je jezelf ook als een gelukkig mens ziet. En dat is het mooiste zelfreflectie cadeautje aan jezelf. Ik herken het dus van 40+. Het komt er bijna aan en ik hoor standaard de opmerking: Huh? 40? Serieus? Het merendeel denkt blijkbaar echt dat ik nog of net 30 ben of nog die 30 moet aantikken. Haha, bizar!

  • Reply
   SAS
   11/04/2018 at 20:39

   Jouw woorden op mijn blog doen me altijd goed, vooral van zo’n ‘oud blog maatje’ πŸ™‚ <3
   Ik zou je ook zeker geen 40+ geven, maar ach het is maar net wat je er zelf van maakt denk ik dan altijd.

 • Reply
  zwartraafje
  08/04/2018 at 21:14

  Ik was er zelf eigenlijk helemaal niet mee bezig maar kreeg dat jaar opvallend vaak de vraag ‘heb je het er moeilijk mee dat je dit jaar 30 wordt?’ te horen. Blijkbaar waren andere mensen er meer mee bezig als ik. πŸ™‚ Ik heb het idee dat ik bij 40 misschien een ander gevoel zal hebben maar nu was het voor mij gewoon een dagje ouder dan de dag voordien. Het is hier ook niet groots gevierd.

 • Reply
  Nicky
  08/04/2018 at 20:34

  Ik ben altijd blij als ik jarig ben. Weer een jaar erbij! Ik ken genoeg mensen die dat niet gegund werd. En daarnaast leer je inderdaad steeds meer bij en wordt het leven steeds leuker en relaxter!

  • Reply
   SAS
   11/04/2018 at 20:37

   Helemaal mee eens!<3

 • Reply
  Irene
  08/04/2018 at 12:48

  Zalige taart! πŸ˜€ Ik vind 30 wel een dingetje (voorlopig toch) maar ik ben net 27 geworden en dat vond ik dus ook al ‘eng’ want dat is bijna dertig πŸ˜› mensen schatten mij ook altijd jonger dan ik ben en ik voel mij zelf ook echt wel jonger eigenlijk. Alhoewel ja, wat is dat eigenlijk? Uiteindelijk is er niemand die bepaalt dat als je dertig bent, je je zus of zo moet voelen hΓ©. Misschien kijk ik er binnen drie jaar weer anders tegenaan πŸ™‚

 • Reply
  Zo simpel is dan geluk
  06/04/2018 at 17:22

  Heel erg mooi om te lezen! Ik vind 30 worden juist wel een dingetje, ik denk vooral omdat ik echt nog totaal niet bereikt heb wat ik zou willen.

 • Reply
  Darina
  06/04/2018 at 07:03

  Ik vond dertig worden helemaal niet erg, maar met 35 kreeg ik dat gevoel opeens wel een beetje en nu word ik alweer 40 en ik heb er totaal geen moeite mee. Het is maar een getalletje… πŸ™‚

 • Reply
  Anneke van Dijken
  05/04/2018 at 22:55

  Gefeliciteerd.

 • Reply
  Lilian
  05/04/2018 at 22:54

  Mooie wijsheden! Ik maakte van mijn dertigste een klein dingetje door m’n haar voor het eerst in m’n leven blond te verven, maar verder vond ik het niet zo’n drama. Veertig daarentegen lijkt me v-r-e-s-e-l-i-j-k (ben nu 36…). Maar gefeliciteerd nog! πŸ™‚

 • Reply
  Evelyne
  05/04/2018 at 19:08

  Ik heb het eerder moeilijk met het feit dat ik 30 ben en nog steeds niet sta in het leven waar ik ooit wou staan. Maar met de leeftijd zelf heb ik geen probleem, gewoon met het leven op dit moment.

 • Reply
  Saskia
  05/04/2018 at 12:44

  30 en nu zelfs bijna halverwege de veertig, mij boeit het niet zo. Het is inderdaad maar een getalletje. Ik ben blij met de wijsheid die ik momenteel heb en toepas. Ik kies gewoon lekker voor mezelf en mijn naasten.
  Ik heb dezelfde insteek als jij, blij met die dingen die ik heb en bereikt heb. Huisje boompje beestje. Niet meer zo zeer kijkende naar wat andere willen en doen. Lekker je eigen ding doen zonder zorgen te maken van wat andere ervan vinden.

 • Reply
  inge
  05/04/2018 at 10:30

  ik vond 30 totaal geen dingetje, maar 40 ineens echt EEN DING! inmiddels ben ik al 45 en hoop ik de 50 te halen, en tja, dan wordt het ineens een heel ander ding. oh en ja, winnie de poeh, oftewel die a.a. milne, was een wijze beer/ wijs man πŸ˜‰

 • Reply
  Simone
  04/04/2018 at 20:09

  Ik vind 30 worden op zich niet echt een ding, maar ik vind het wel een ding als anderen er zo’n ding van maken πŸ˜› Volg je het nog? Nou laat ik het zo zeggen: Ja het is een mijlpaal en nee ik heb geen behoefte aan een overdreven feestje πŸ˜›

  • Reply
   SAS
   04/04/2018 at 21:11

   Ja iedereen schijnt er inderdaad wat van te vinden. Zo gek! Ik heb er in ieder geval geen problemen mee gehad en nog steeds niet trouwens. Een overdreven feestje hebben wij ook niet gehad en had ik ook geen behoefte aan. Gewoon hoe we het altijd doen, hoewel ik het wel super tof vond een dagje samen met M. voor onze verjaardag weg te zijn onverwacht<3

 • Reply
  Nesrin
  04/04/2018 at 18:26

  Ik vond het best raar om ” opeens” 30 jaar te zijn. Enjoy Sas. Echt. Voor je het weet ben je 35 net als ik haha.

 • Reply
  Sofie
  04/04/2018 at 17:06

  Gefeliciteerd! En hoera voor levenswijsheid van Winnie The Pooh πŸ˜‰

  • Reply
   SAS
   04/04/2018 at 21:09

   Mijn verjaardag was vorige maand πŸ˜‰ Maar alsnog bedankt!

 • Reply
  Villasappho
  04/04/2018 at 16:03

  Die taart is echt geniaal! Ik hou niet van taart en niet van spullen waar ik niks aan heb. Fijne verjaardag. Ik hoor af en toe mijn vader als ik iets zeg, denk dat dat een beetje een 30+ ding is.

 • Reply
  Morgaine
  04/04/2018 at 10:21

  Ik vond het vreselijk om 30 te worden, maar om hele andere redenen dan mensen zouden denken, ik wilde de dertig tot 40 gewoon overslaan en kon niet wachten tot ik 40 zou zijn en worden.Het idee, was dat ik nu met een 10 jarige zat, die ik nog op moest voeden en de tienertijd eraan zat te komen, en als ik eenmaal 40 zou zijn, was zij alweer 20 en was die periode ook weer voorbij en kon ik gewoon gaan leven, wat ook zo is πŸ˜‰ hahahahaX

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png