#6 Favoriet van Evelyne | ‘A photograph is the pause button of life’

Ik schreef over mijn nieuwe blogdoelen van 2018. Daarin vernoemde ik dat ik in het nieuwe jaar jullie vaker aan het woord wil gaan laten. De nieuwe rubriek was geboren & ik vroeg jullie om je favoriet te delen. Dit kan van alles zijn. Je favoriete hotspot, plekje in huis, moment, reis, boek/film/serie of een bezigheid. Een erg breed concept, waardoor ik juist veel verschillende en vernieuwde artikelen met jullie wil delen.

Vandaag Evelyne aan het woord, over een favoriet van haar fijne hobby.Ik ben Evelyne Vergote wonende in het kleine landje België. Ik blog al 2,5j op Evelynevergote.be over mijn persoonlijk leven en mijn grootste passie fotografie. Fotografie kun je heel breed bekijken, vandaar mijn keuze voor mijn favoriet.

Mijn passie voor fotografie begon toen ik mijn eerste compact-camera kocht. Ik volgde les en ging er mij steeds meer in verdiepen. Een jaar later kocht ik een tweedehands spiegelreflex van mijn nicht (die leerkracht fotografie is) en volgde opnieuw les. Ik werd hoe langer hoe meer getriggerd door fotografie, zodra ik kan ga ik er op uit met mijn camera. Wanneer ik terug thuiskom moet ik onmiddellijk de foto’s bekijken en sta ik versteld van wat ik gepresteerd heb. Momenteel volg ik geen les meer i.v.m. mijn fulltime job die heel wat energie van mij eist. Maar nog steeds ben ik verliefd op mijn camera en lens.

Ik bezit 2 spiegelreflexen en enkele lenzen. Mijn favoriete lens is deTamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD Asf. IF Macro Canon objectief. (voor wie interesse heeft in de volledige info 😉 ). Hiermee ga ik meestal op pad om foto’s te nemen. Ik kocht die vooral om in minder belichte ruimtes, zoals waar optredens plaatsvinden, te fotograferen. Ik ben er zeer tevreden over en kan me zelfs geen leven meer zonder inbeelden. Het afgelopen jaar heb ik er zelfs elke dag een foto mee genomen voor mijn 365daysofphotography-challenge. Gewoon onbewust eigenlijk. Want ik nam veel foto’s overdag. Ik vind de kleuren van deze lens gewoon zo leuk dat ik gewoon verliefd geworden ben op deze lens.


Heel erg bedankt lieve Evelyne voor het delen van jou fijne lenzen. Lijkt me echt een prachtige hobby en ik hoop dat je in de toekomst nog vele mooie foto’s mag gaan maken. Wil je mee doen met deze rubriek? Neem dan hier een kijkje om te zien hoe je je kan opgeven.

6 reacties op “#6 Favoriet van Evelyne | ‘A photograph is the pause button of life’

  1. Wat leuk om te lezen! Hier ook een fotografieliefhebber hoor. Ik heb ook ooit eens geprobeerd 365 dagen een foto te maken, maar helaas faalde ik daarin. Knap dat het jou wel is gelukt!

  2. Wat mooi om te horen hoeveel plezier je beleeft aan fotograferen! Ik vind het knap dat je een jaar lang elke dag minstens één foto hebt gemaakt. Zelf fotografeer ik ook heel graag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *