#3 Favoriet van Romy | “Een sprookjeskasteel op een Portugese berg”

Ik schreef over mijn nieuwe blogdoelen van 2018. Daarin vernoemde ik dat ik in het nieuwe jaar jullie vaker aan het woord wil gaan laten. De nieuwe rubriek was geboren & ik vroeg jullie om je favoriet te delen. Dit kan van alles zijn. Je favoriete hotspot, plekje in huis, moment, reis, boek/film/serie of een bezigheid. Een erg breed concept, waardoor ik juist veel verschillende en vernieuwde artikelen met jullie wil delen.

Vandaag Romy, een blogger die ik al tijden volg, aan het woord. Dit maal over een hele bijzondere plek die diepe indruk op haar heeft gemaakt.Hoi! Ik ben Romy, een roodharige huismus uit een mooi dorp vlak bij Amsterdam. Op mijn blog Vaker Vrolijk schrijf ik over van alles en nog wat, maar er is één onderwerp dat niet heel vaak aan bod komt: reizen. Simpelweg omdat ik niet bepaald de hele wereld over reis. Korte stedentrips vind ik heerlijk en ik heb zeker nog wel een travel bucketlist, maar vier weken naar de andere kant van de wereld is aan mij (in ieder geval op dit moment) niet echt besteed.

Toch is de favoriet die ik vandaag me je wil delen, wel een vakantiebestemming. In oktober 2017 heb ik namelijk een mooie plek bezocht die diepe indruk op mij heeft gemaakt. Maar ook een plek waarvan ik het zonde vind dat niet veel mensen hier zijn geweest. Je hoeft er niet voor naar de andere kant van de wereld en je hoeft er ook geen doodsangsten voor te trotseren om er te komen. Toch is het de mooiste plek die ik tot nu toe heb gezien. En die plek, dat is Sintra.

Over Sinatra

Sintra is een dorpje in de bergen op zo’n 35 minuten reizen met de trein (een rechtstreekse verbinding!) vanaf Lissabon. Ik had er om eerlijk te zijn nog nooit van gehoord, totdat in een paar weken tijd meerdere mensen in mijn omgeving hun enthousiaste verhalen over deze magische bestemming deelden. En dus boekten mijn moeder en ik een stedentrip naar Lissabon inclusief één dagje Sintra. Na de treinrit, waarvoor je overigens maar een paar euro betaalt, kwamen we aan bij de voet van de berg waarop Sintra ligt. Het werd een flinke klimtocht naar de top (wij waren niet helemaal op de hoogte dat je ook voor 5 euro een tuktuk kon nemen in plaats van 1,5 uur te lopen!), maar eenmaal bovenaan bleek het de spierpijn meer dan waard.

Niet alleen is Sintra een leuk dorpje met authentieke winkeltjes, gezellige eettentjes en mooie huizen en natuur. Ook vind je op de top van de berg de prachtige toeristische trekpleisters van Sintra. Het mooiste vond ik het Palacio da Pena, het prachtige kasteel met rode en gele muren op de top van de berg. Het is een immens paleis dat door de kleuren heel anders is dan ieder ander paleis dat ik tot dan toe had gezien. Het is niet voor niets dat Palacio da Pena op de Werelderfgoedlijst staat. Wij keken er onze ogen uit en ik schoot ondertussen mijn SD-kaart vol met talloze foto’s.

Het paleis is ook omgeven door prachtige tuinen (Parques de Sintra), die ook zeker de moeite waard zijn. Met één toegangskaartje kun je zowel het kasteel (in ieder geval de buitenkant ervan) als de tuinen bezichtigen. Daarnaast vind je op de top van de berg het Castelo dos Mouros, vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over de hele stad. Ook Quinta da Regaleira, een prachtig historisch verblijf, en de tuinen daaromheen schijnen zeer de moeite waard te zijn.

Al snel bleek dat voor ons één middag absoluut niet genoeg was om heel Sintra te ontdekken. Het Castelo en Quinta da Regeleiras moesten we dan ook overslaan. Maar één ding wisten we zeker: we komen zeker nog eens terug in Sintra. En vraagt iemand me welke bestemming ik kan aanraden? Dan antwoord ik op die vraag steevast en zonder enige twijfel “Sintra”. Absoluut mijn favoriete vakantiebestemming!


Heel erg bedankt lieve Romy voor het delen van deze prachtige plek. Hopelijk kan je snel weer een prachtige reis richting Sinatra maken en hiervan ultiem genieten. Wil je mee doen met deze rubriek? Neem dan hier een kijkje om te zien hoe je je kan opgeven.

10 reacties op “#3 Favoriet van Romy | “Een sprookjeskasteel op een Portugese berg”

  1. Wat een mooi plekje zeg! En niet eens super ver weg. Zo zie je maar weer dat er genoeg mooie plekken binnen Europa zijn 🙂

  2. Sintra is inderdaad echt prachtig! Al is het wel echt een bestemming met voor- en tegenstanders. Ik ken namelijk ook echt heel wat mensen die er niks aan vonden. Ik denk wel dat er wat zon voor nodig is om de kleuren echt helemaal te appreciëren 🙂

  3. Heb al vaker foto’s op Romy haar blog voorbij zien komen van deze mooie plek! Echt een toffe bestemming lijkt mij dit. Ik had er ook nog nooit van gehoord tot zij er over schreef op haar blog. Extra leuk! Wat een tof idee ook trouwens om elke week een favoriet van een andere blogger te delen. Misschien mail ik je ook nog een keertje! 🙂

  4. Leuk geschreven Romy! Ik wist al dat je een leuke citytrip achter de rug had, maar dat je zo gepassioneerd was door de stad Sintra niet. Mooi, zal ik even op mijn TravelBucketList zetten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *