Terugblik | Mijn leukste herinneringen aan Londen

‘Ik kijk omhoog en voel de zon op mijn gezicht. Ik ben er, voor de 2de keer. Ik geniet, geniet intens aangezien we al een jaar stress hebben van de verkoop van ons appartement. Ik denk aan niets anders. Alleen het hier & nu. Ik ben in Londen en ik verlies mijn hart hier keer op keer…’
– Gedachten uit 2016

Zoals jullie weten heb ik mijn hart verloren in Londen. In 2011 & in 2016 ging ik er heen en ik wil er zeker nog heel wat mooie reizen naartoe maken. Ik hou gewoon van alles van die stad: de sfeer, het accent, de thee, de bezienswaardigheden, de metro’s, de winkeltjes en de eekhoorntjes. Het leek me leuk eens een terugblik te doen over de leukste herinneringen die ik heb aan deze trip(s)

Het Hyde Park

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Liefde voor dit fijne park. Meestal op een steenworp afstand van ons hotel (we zoeken daar ook naar als eis voor ons hotel) en fijn te vertoeven. Vooral in 2016 was het heerlijk weer en heb ik me daar prima vermaakt. Heerlijk rond lopen maar ook gewoon even genieten op een bankje. Mijn wens is ooit nog een keer mijn skates mee te nemen en het park rond te gaan.

& in dat park eekhoorntjes voeren

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Need to say more? Dit is toch wel het hoogtepunt van de trip: eekhoorntjes voeren in het Hyde Park. Uit.mijn.handen. Eekhoorntjes zijn mijn lievelingsdieren en vind het dan ook fantastisch zoveel mooie foto’s, filmpjes en vooral herinneringen eraan te hebben. Ze zijn half tam in het park en komen gewoon op je af als je eten bij je hebt. Ik vond het echt een magisch moment, eentje die ik zeker koester. Daarbij is het prachtig deze diertjes te zien. Next wish: Om een eekhoorntje op mijn schouder/handen/whatever-ergens te hebben. HARTJES.KUSJES. A girl can dream right?

Die ene trap (metro)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Een trap? Ja een trap in het metro gebeuren. Ik wilde niet wachten op de roltrap dus ik heb de benenwagen genomen. Eerst heel fanatiek rennend, om er achter te komen (nog niet eens op de helft) dat het toch niet zo’n goed idee was haha. Er stond zo’n rij bij de roltrap dat ik dacht: OH, klein stukje dat moet lukken. Nou, boy was I wrong.. Ik was KAPOT. Ik werd wel heel lief aangemoedigd door 2 Engelse dames die op de roltrap stonden.

Die prachtige foto plek

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik zag deze plek meerdere malen via Pinterest en wilde hier zeker een foto hebben: onder deze brug met de mooie Big Ben op de achtergrond. Het was me toen we er liepen alweer bijna ontschoten maar gelukkig herinnerde M. het zich nog wel. Ik heb er talloze leuke foto’s gemaakt. Samen. Alleen en ook van onze achterkanten, zodat ik de foto’s kan delen op mijn blog. Een prachtige plek die vereeuwigd is aan onze woonkamermuur

Diana memorials

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik heb altijd al wat gehad met Diana, hoewel ik redelijk jong was toen zij stierf. Ik heb dan ook meerdere documentaires gekeken en heb er een interesse voor gehad. Ik wilde dan ook zeker in Londen wat memorial items opzoeken.

In Harrods (een winkelketen – de eigenaar is de vader van Dodi Fayed) een memorial voor Diana, Princess of Wales en Dodi Fayed. Heel indrukwekkend om te zien. Met een zandloper en muntjes die je in de fontein kan gooien. Zo zag ik in 2011 al een Diana Memorial die in Hyde Park staat. Tevens bezocht ik deze keer ook de Memorial Fountain, die best een eind lopen lag van het hotel (en ik was half verdwaald haha) Prachtig om te zien, maar door de hoge temperatuur was het bezaaid met mensen in de grote fontein. Heb er dus geen goede foto van kunnen maken helaas.

The Big Ben & Tower Bridge

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Alle bezienswaardigheden vind ik echt heel tof in Londen. Het zijn prachtige gebouwen meestal ook nog met een verhaal erachter. Zoals o.a. Kensington Palace, The Albert Memorial, Buckingham Palace en Palace of Westminster. Overal kan ik van genieten maar van de Tower Bridge en de Big Ben toch het meeste. Je ziet ze ook vaak in films en op foto’s staan ze er altijd prachtig op. Zo ben ik erg trots op bovenstaande foto van de Big Ben.

De thee in Londen

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Thee en Londen, moet ik het als echte theeleut nog uitleggen? Vast niet, de thee vind ik heerlijk en kan daar extra van genieten. engelse thee vind ik sowieso het lekkerste.

Herinneringen uit 2011..

De bovenstaande herinneringen zijn uit 2016, de laatste keer dat ik er was met M. en mijn zwager. In 2011 was ik er ook met mijn vriendinnetje en haar toenmalige vriend. Aan die trip heb ik ook zeker fijne herinneringen: zoals de kerstmannen loop (we waren er in december 2011), de krakende vloer van het hotel,

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
Londen vanuit het vliegtuig op de weg terug naar huis – 2016

Londen, I love you! Ik kom je snel weer eens opzoeken. Vooral om deze 7 redenen om écht eens naar Londen te gaan.

En dan nog een extra herinnering uit 2016…

Terug komen van een fantastische reis om 02:00 ’s nachts en dan de volgende dag om 17:00 ons appartement na een jaar hebben verkocht!

In welke stad heb jij je hart verloren? En aan welke reis heb jij mooie herinneringen?

12 reacties op “Terugblik | Mijn leukste herinneringen aan Londen

  1. Grappig! In een metrostation in Londen hadden dochterlief en ik hetzelfde. We gaan wel met de trap. Daar stond gelukkig een waarschuwingsbordje dat het erg veel treden waren! Ik vond in Londen Camden Market ook erg leuk,t rouwens. Maar ik heb mijn hartje verloren aan Rome. Ongelooflijk mooi en indrukwekkend. Barcelona vond ik qua sfeer trouwens een heerlijke stad.

  2. Wat leuk, nu kan ik nog wat meer uitkijken naar ons uitstapje. Deze ochtend werd ook de AirBnB waar we gaan verblijven geboekt dus nu is het vrijwel allemaal in orde. Ik ben echt zo hard aan het aftellen én ondertussen ook aan het hopen dat ik begin mei van alle ziektekiemen van af ben en dus volop kan genieten van alle indrukken en de sfeer.

  3. Ik krijg gelijk heimwee!! En inderdaad, de trap nemen in een tube station is NOOIT een goed idee. Diana stierf net nadat ik terug was van mijn stage in Londen. Zo raar was dat. Ik kreeg het dus heel bewust mee.

  4. Wat een hoop fijne herinneringen. Dat eekhoorntje is natuurlijk mega cute! <3Ik heb aan Londen ook hele leuke herinneringen. En ook wel een beetje een grappige. Ik wilde ’s avonds laat nog per se samen met mijn beste vrienden (we waren samen in Londen) naar Nothing Hill. Maar je raad het misschien al. Het was donker, dus we konden het niet vinden. Toen zijn we uiteindelijk maar terug naar het hotel gegaan. Bummer! Tot nog toe niet nog eens de kans gehad om naar Nothing Hill te gaan…

  5. Je liefde voor Londen spat van het artikel af! Super leuk om te lezen en ja, die foto met de Big Ben op de achtergrond… love it! Daar zou ik ook helemaal los gaan hoor!

  6. Van jouw artikel krijg ik spontaan zin om ook weer naar Londen gegaan. Het is alweer een paar jaar geleden dat ik er voor het laatst was. Dat plekje bij de brug en de Big Ben zou ik graag ook eens bewonderen. Wat een mooie, fotogenieke plek is dat! Die trap lijkt me inderdaad wel een flinke uitdaging, haha. Wel goed voor de conditie 😉 Hopelijk kun je snel weer een fijn bezoekje aan deze mooie stad brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *