Terugblik | Iliveformydreams.com

15-01-2009. 9 jaar geleden.
De start van mijn eigen domein.

Ik blogde al een tijdje op mijn sassie88.web-log.nl site. Daar zetten ik dan vragenlijsten op, typte ik stukjes over wat ik de dag had gedaan en stoeide ik met codes voor een nieuwe layout. Wauw, wat lang geleden en tjeetje wat ben ik sinds dien gegroeid. Niet alleen qua het aantal lezers maar ook zeker met het typen van artikelen en de inhoudelijkheid ervan. Toen ik bij lieve Olga zag, dat je ook een domein kon kopen vond ik het super eng maar waagde toch deze gok. Nog steeds ben ik zรณ ontzettend blij hiermee.

Ik ben gegroeid in al die jaren. En mijn blog groeide met mij mee. Toen ik mijn eigen domein kocht hadden we net een relatie (nu bijna 10.5 jaar) en woonde we net een jaartje samen in het flatje. Ik werkte in de kinderopvang, bij een andere werkgever. Mooi om te zien dat mijn blog alle ontwikkelingen in mijn leven heeft meegemaakt en dat ik deze hier heb beschreven.

A trip own memory lane..

Mijn blognaam

Iliveformydreams. Een naam waar ik nog steeds zรณ ontzettend blij mee ben en zo bij mij past. Het is een stukje van mij geworden. Hoewel ik soms blogger zie die tig keer van naam veranderen ben ik na al die jaren nog steeds blij ermee. Super fijn dus dat ik deze keuze heb gemaakt. Benieuwd waar mijn blognaam op gebaseerd is? Dat kan je hier lezen


Een kleine reeks van mijn vele verschillende layouts.


Headers & layouts

*kucht* Ik zal er maar niet erg over uitweiden want man. Wat heb ik een hoop stijlen qua layout gehad. En headers. En lettertypes. Ik vind het dan ook super leuk om bezig te zijn met html/css & mijn site meer Sas te maken. Nรฉt even wat aanpassingen waardoor ik blijer ervan kan worden. De opzet van de layouts en headers zijn de laatste jaren best hetzelfde. Basic. Wit. Minimalistisch. Ik ben er erg blij mee, maar verwacht niet dat het nooit meer vernieuwd gaat worden ๐Ÿ˜‰

Blogroutine / blogplekje

Hoe na al die jaren mijn blog routine eruit ziet? Ik plan al mijn artikelen in, deze schrijf ik voor 90% in het weekend. Ben ik dan het hele weekend bezig met bloggen? Nee, in tegen deel. Er mรณet namelijk niets. Soms heb ik zoveel leuke dingen in het weekend gepland, dat er minder artikelen online komen. En daar ben ik best tevreden mee. Het is geen moetje, het is gewoon leuk als ik inspiratie heb om vooruit te werken. Ik werk meestal maar een week vooruit, zodat ik wel op de hoogte ben wat er online komt. Anders zie ik door de bomen het bos niet meer..

Mijn blog plekje is altijd aan onze nieuwe eettafel. Met onze toffe nieuwe lampen die net hangen. Met thee, en een muziekje. En uitzicht op onze fijne tuin. Ultiem genieten van onze woonkamer en de rust die deze uitstraalt. Mijn laptop staat dan ook altijd op dezelfde plek, aan het einde van onze tafel.

Blog rubrieken

Trots. Op vele rubrieken die ik heb verzonnen en waar animo voor was vanuit andere bloggers. zo starten ik ooit met het project #PlukhetGeluk, waar vele bloggers aan mee deden. Daarna volgde #InspirerendGeluk.

Ook deden heel wat bloggers mee aan het Dreamjob interview, waar ze mochten vertellen over hun droombaan (of ze die nou hadden of nog niet). Ik maakte wat Terugblik artikelen en liet bloggers aan het woord over hun favoriete moment van 2017. En dan natuurlijk de nieuwste, waar je je nu voor kan opgeven: Ik zoek jouw favoriet. Ik heb al heel wat mooie aanmeldingen mogen krijgen & ben super benieuwd naar jullie invullingen!

Bedankt….

…allemaal!

Er zijn blogger die me al vanaf minuut 1 volgen. Er zijn bloggers die me net zijn gaan volgen. Of misschien kom je hier vandaag pas voor het eerst. Weet dat ik het na al die jaren nog steeds super waardeer, dat er zoveel mensen op mijn site komen. Een reactie achter laten. Of gewoon een lurker zijn. Dat ik na ruim 2000 artikelen nog steeds inspiratie heb. Dat de leuke samenwerkingen blijven binnen stromen voor mijn blog. En het dagelijks nog ontdekken van nieuwe blogs, of bij bloggers die ik zelf al al die jaren volg, koekeloeren.
Bedankt!

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Hoelang volg jij mij al? En ken je me al via web-log.nl?

About the Author

19 Comments

sammie

web-log, oh wat lang geleden! Daar heb ik ook nog een tijd een blog gehad. Gefeliciteerd met je blog verjaardag, zo’n lang tijd al!

Reply
Nicky

Ohhhh! Web-log! Daar heb ik ook nog geblogd! Wat een drama was dat toen iedereen na een migratie zijn artikelen kwijt was! Ik las toen trouwens nog niet bij je, hoor. Later pas. Leuk om te zien hoe je verandert en bij leert door de jaren heen, hรจ! Gefeliciteerd met je blogverjaardag!

Reply
Jenn

Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik heb eigenlijk geen idee hoe lang ik je al volg, maar al jaren in ieder geval ๐Ÿ™‚

Reply
Evelyne

Gefeliciteerd met je blogjubileum! Wat een tijd! Ik volg je al een tijdje, maar nog niet zo lang ๐Ÿ˜‰ Ik kom hier verschrikkelijk graag lezen, ik blijf het zeggen. Ik weet niet goed wat mij precies aantrekt. Is het jou, is het je schrijfstijl, is het.. ach neem gewoon maar alles in รฉรฉn ๐Ÿ˜‰

Reply
Mrs. T.

Ja, leuk is het dat bloggen. Ik zat lang geleden ook bij web-log maar wat een drama was die migratie. Toen dus een eigen domein. Ik ben er totaal niet handig in, zou veel meer willen kunnen en zo, maar dat zit er niet in. Soms denk ik dat bloggen een beetje op z’n retour is, maar ik vind het toch nog steeds veel te leuk om te stoppen.

Reply
Simone

Gefeliciteerd! Wat een mooie mijlpaal en wat heeft je blog mooie momenten mogen vastleggen.

Reply
Annelies

Ik denk dat er echt niet zoveel mensen zijn die bloggen zo lang volhouden (of toch niet al het hun job niet is). Proficiat! Echt heel knap.

Reply
Romy

Gefeliciteerd met je blogjubileum! Wat gaaf dat je al zo veel jaar blogt en dat er in die tijd zo veel is veranderd, zowel qua blog als in je persoonlijke leven. Ik kan me voorstellen dat het bijzonder is om te vergelijken waar je toen stond en nu staat ๐Ÿ™‚ Ik hoop dat je nog lange tijd veel plezier beleeft aan het bloggen. Ik lees hier namelijk ook altijd met veel plezier ๐Ÿ™‚

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *