Jouw moment(en) uit 2017 | Bloggers aan het woord 2.0

WELKOM in 2018! Wauw. Op naar een prachtig mooi jaar.

Hierbij het vervolg van Jouw moment(en) van 2017 die gisteren online kwam. Ik kreeg zoveel toffe reacties van bloggers, dat ik heb besloten het in 2 delen te publiceren. Over jullie moment(en) uit 2017. Jullie woord wat 2017 perfect beschrijft. Al jullie verschillende en mooie verhalen wilde ik graag op mijn blog delen.


Vandaag de laatste bloggers: Inge, Sam, Romy, Ilvy & Marcella aan het woord over hun 2017.

Bloggers aan het woord over hun 2017


Inge – Monsieurmango
Wat waren jouw momenten uit 2017? 2017 was voor mij helaas een jaar vol teleurstellingen en daardoor niet het jaar dat ik voor ogen had. Hierdoor ben ik veel gaan nadenken: Wie ben ik? Wat wil ik? Waar droom ik van en hoe kan ik deze droom vervullen? 2017 bleek voor mij het jaar van reflectie te zijn. Ik heb altijd al een winkel willen beginnen, maar dat doe je niet zomaar. Daarom heb ik besloten om de sprong in het diepe te wagen en een webshop te starten waarin ik handgemaakte items ga verkopen. Op deze manier hoop ik mijn droom alsnog te kunnen verwezenlijken. 🙂 Vandaag – 1 januari 2018 – is de grote dag en verklaar ik mijn webshop officieel voor geopend. Hoera! Ik ben natuurlijk erg benieuwd of het een beetje gaat lopen. Behoorlijk spannend dus! De collage is een kleine sneak peek van items die je kunt verwachten. Zonder de tegenslagen die ik dit jaar heb gehad, had ik deze stap misschien nu nog niet gezet. Daarom kan ik nu zeggen dat ik kan accepteren hoe het is gelopen en ben ik erg benieuwd wat 2018 voor mij in petto heeft.

Saskia: Check vanaf vandaag de shop van Monsieurmango! Zeker doen met alle toffe spulletjes.


Één woord wat 2017 beschrijft: Reflectie

Sam – singlereadytomingleblog
Wat waren jouw momenten uit 2017? 2017 was het jaar waarin ik mijzelf beter leerde kennen. Gigantisch cliché, maar het is wel zo – en wat dan nog, met Nieuwjaar zijn clichés toegelaten. Wees al blij dat ik het geen rollercoaster van een jaar noem. Trouwens, de vergelijking met iets wat omhoog en omlaag gaat, is misschien wat ongepast gezien de naam van mijn blog. (Schrap dat laatste.) Het was een jaar van keuzes maken. De voorbije vier jaar leefde ik een beetje op automatische piloot: ik had een studiekeuze gemaakt en mijn leven kabbelde rustig verder. Knallen tijdens de blok, feesten in Leuven, elke dag hetzelfde treintraject. En dan komt het moment waarop je afstudeert en terug allerlei keuzes moet maken: Welke job wil ik? Vind ik mijn job wel leuk genoeg? Wil ik alleen een huis huren of toch eerder cohousen? Is het te vroeg om al op wereldreis te vertrekken? Enfin, je snapt het, 365 dagen en evenveel keuzes.

2017 was een woelig jaar. Ik besefte dat het oké is om het allemaal even niet te weten en gewoon te doen wat goed voelt. Dat ik het op een bepaald moment wel weer zal weten. Of niet. En da’s ook oké. Meer dan ooit waren er momenten dat ik op mijn smoel viel en dacht dat ik nooit meer zou recht-staan. Maar dan zijn er altijd weer mensen die je terug helpen recht krabbelen. Ook op liefdesvlak was het een jaar van aanmodderen en “laat me vooral even mijn eigen zin doen”. En dat is waar mijn blog het levenslicht zag. Al een jaar schreef ik over mijn Tinderdates, goedbedoelde koppelpogingen en hoe ik met de fuckboy der fuckboys op Rock Werchter belandde, zonder dat ik dat online durfde gooien.

2017 was het jaar waarin ik besloot mijn bijster boeiende avonturen met de wereld te delen – al kostte het mij veel bemoedigende woorden, evenveel glazen wijn en vlagen van paranoia dat de Tinderboys in kwestie op mijn blog zouden uitkomen. Maar goed, Single ready to mingle was geboren. Mijn eigen plek op het web waar ik mijn tocht door de dating jungle uit de doeken doe, maar ook baal-dagen waarop ik met mijn gloednieuwe Stan Smiths door een onverwachte regenbui naar huis moet. Dus als ik je iets mag wensen voor 2018 is het dit: val en krabbel terug recht. Doe waar je zin in hebt. Luister niet naar mensen die daar commentaar op hebben. Koop die Stan Smiths (maar check het weerbericht voor je ze draagt). En maak een blog. Serieus. Best therapy ever. Have a blast, lovers!


Één woord wat 2017 beschrijft: Rusteloos

Romy – Vakervolijk
Wat waren jouw momenten uit 2017? 2017 was voor mij het jaar waarin het volwassen leven echt begon. Ik startte 2017 met één grote wens: na vele sollicitaties en de nodige frustraties daarover hoopte ik dit jaar een fijne baan te vinden. Mijn mooiste moment van 2017 is dan ook het moment dat ik werd gebeld door mijn huidige werkgever. “We willen je graag hebben!”. Ik was door het dolle heen. Eindelijk was het gelukt en dan zou ik ook nog eens bij een fijn bedrijf met leuke mensen en met groeikansen komen te werken.

Na een lange tijd vanuit huis werken en solliciteren alsof mijn leven ervan afhing, kon ik eindelijk opbloeien op een fijn kantoor. Het werk overtrof al mijn verwachtingen. Ik kreeg al snel meer uitdagingen dan bij mijn functieomschrijving van communicatiemedewerker pasten. En die ging ik maar wat graag aan! Alsof dat nog niet mooi genoeg was, eindigde 2017 voor mij met alweer een nieuwe uitdaging op werkgebied. Ik werd uitgenodigd te solliciteren op een functie als communicatieadviseur binnen hetzelfde team.

Begin december kreeg ik het goede nieuws te horen: ik was het geworden en ga in januari in die nieuwe functie en mét een vast contract aan de slag. Van onzekerheid en frustratie naar een promotie en een vast contract. 2017 was voor mij een jaar waar ik met een grote glimlach op terugkijk.


Één woord wat 2017 beschrijft: Nieuw

Ilvy Lodewijks – Yoursymphony
Wat waren jouw momenten uit 2017? 2017 was voor mij een aaneenkoppeling van eerste keren. Een tijdje terug deed ik mee aan de “Dromen is het halve werk” interview reeks van Saskia. Hierin vertelde ik over mijn droom om vanuit mijn eigen coachings-en muziektherapie onderneming anderen te kunnen helpen en inspireren. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en is Your Symphony geboren. Je kunt hier iedere woensdag een artikel lezen over het bevorderen van je inspiratie, motivatie, productiviteit en het maken van keuzes.

2017 was voor mij een jaar met veel eerste keren; het maken van een website, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het openen van een zakelijke rekening, het schrijven van een eerste artikel, mijn eerste challenge en vanaf januari 2018 komt daar mijn eerste coachingstraject bij.

Wat ik afgelopen jaar vooral heb geleerd is dat er veel kracht zit in het doen, het ondernemen van actie. Door het ondernemen van actie kom je verder en worden dingen duidelijker. Zo is Your Symphony afgelopen jaar ook ontstaan, door in actie te komen ook al waren er genoeg redenen te bedenken om er nog even mee te wachten. Maar ik heb er bewust voor gekozen me niet te verliezen in details en te wachten op het perfecte moment, want het perfecte moment bestaat niet.

De enige fout die je kunt maken is iets niet te doen omdat je bang bent om fouten te maken.

Vanaf januari start Your Symphony officieel met het aanbieden van coaching gericht op het bevorderen van inspiratie, motivatie, productiviteit en het maken van keuzes. Momenteel richt Your Symphony zich op afstudeerders via het “Afstudeer Cheerleading” traject, want de laatste loodjes van een studie zijn nu eenmaal het zwaarst.

Hoe zit dat met jou? Ben je er klaar voor alles uit 2018 te gaan halen? Of zijn er dingen waar je momenteel tegen aan loopt die dit (nog) voor je belemmeren? Als trouwe lezer van Saskia bied ik je graag een gratis (en vrijblijvend) advies gesprek aan, via Skype. Misschien zijn er momenteel dingen waar je tegenaan loopt waar je graag over wilt brainstormen? Ik gun je een fantastisch 2018 en help je, waar mogelijk, graag!

Wil je je aanmelden voor een gratis Skype advies gesprek of wil je meer weten over het “Afstudeer Cheerleading” traject van Your Symphony? Stuur dan een mailtje naar info@yoursymphony.nl

En niet vergeten: kom in actie! Vaak is dat het enige wat je nodig hebt om het balletje te laten rollen en het mooie is: actie ondernemen kan altijd.


Één woord wat 2017 beschrijft: Actie

Marcella Molenaar – MarcellaMolenaarInspire to Travel!
Wat waren jouw momenten uit 2017? 2017 was voor mij het jaar waarin mijn man en ik afscheid moesten nemen van onze katjes Puma en Cheetah die al meer dan 10 jaar bij ons woonden. Eerst werd Puma onverwachts ongeneeslijk ziek en een half jaar later bleek dat we beter afscheid van Cheetah konden nemen omdat ze al jarenlang problemen had en ‘op’ raakte. Een grote schrik! We besloten al snel dat we een nieuwe kat wilden.

Eerst haalden we de zwart-witte Twix in huis, een ex straatkat uit het asiel. Ze zwierf al ongeveer 2 jaar op straat, en dus was ze erg schuw. Ze was geen mensen gewend. Nu ze 7 maanden bij ons woont kunnen we haar nog steeds niet aaien, maar we hebben haar wel flink zien wennen. Omdat we een maatje voor Twix wilden, haalden we Nutz op bij mensen die we via Marktplaats vonden. Ze was op dat moment 9 weekjes oud, nog een baby dus. Het klikte vrijwel direct tussen Twix en Nutz. Ze spelen veel, maar liggen vaak ook knus tegen elkaar aan te slapen. Zo lief! We zijn oprecht blij met dit fijne nieuwe geluk in ons huis. Ik hoop dat we nog heel erg lang van Twix en Nutz kunnen blijven genieten!


Één woord wat 2017 beschrijft: Nieuw geluk

Hierbij wil ik alle deelnemers bedanken voor hun mooie verhalen.
Dat jullie 2018 maar net zoveel moois (dan al niet mooiere dingen) mag brengen!

2018.
Let’s go.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

9 reacties op “Jouw moment(en) uit 2017 | Bloggers aan het woord 2.0

  1. Ik vind dit toch wel een super toffe rubriek hoor! Hopelijk komt ie eind dit jaar weer terug. Ik wilde dit keer niet meedoen omdat ik niet zo lekker in mijn vel zat op het moment van inschrijven. Hopelijk kan ik dit jaar wel meedoen.

    1. Dankjewel voor je lieve complimenten. Waar de douche al niet goed voor is 😉
      Morgen komt ook een nieuwe rubriek online m.b.t. gastbloggers. Benieuwd wat je ervan gaat vinden!

  2. Wat prachtig om dit overzicht te lezen! Een mooi artikel om dit jaar mee te beginnen! En ik ga meteen even een kijkje nemen in de webshop van Inge 🙂 Dankjewel dat ik ook mijn bijdrage mocht leveren aan dit artikel!
    Gelukkig nieuwjaar, lieve Saskia! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *