De beste boeken & films uit 2017

Daar is hij weer! Het jaarlijks terugkerend artikel over mijn favoriete boeken en films van 2017. Ik keek dit jaar veel series, las bijna 30 boeken en keek dik 50(!) films. Voor mij een unicum maar heb me prima vermaakt met Netflix & het herlezen van een aantal boeken. Zie hier de lijst met alle gelezen boeken en films die ik heb gezien uit 2017. Een greep uit mijn 6 beste boeken & beste films van dit jaar. Bij deze de laatste terugblik van 2017..

De beste boeken gelezen in 2017

* = eerder gelezen

Sebastian Fitzek – Het Pakket
De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en ze herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd. Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is…
Lees hier de recensie die ik over dit boek schreef

Karin Slaughter – Verborgen
WILL TRENT is terug! Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.
Lees hier de recensie die ik over dit boek schreef

Nora Roberts – Het strandhuis
Eli Landon lijkt een perfect leven te hebben: een mooie vrouw, een droomhuis en een duizelingwekkende carrière als advocaat. Tot zijn vrouw op een kwade dag opbiecht dat ze is vreemdgegaan. Kort daarna wordt ze op brute wijze vermoord, en Eli wordt onmiddellijk aangemerkt als de hoofdverdachte – ook al is er geen enkel bewijs. De vrijspraak die na een jaar volgt, maakt nauwelijks nog verschil: Eli’s wereld is volkomen ingestort nu al zijn vrienden hem in de steek hebben gelaten en de media geen bewijs nodig hebben om hem als de schuldige te blijven aanwijzen.

Eli trekt zich terug in Bluff House, het afgelegen strandhuis van zijn oma. Voor hem is het de ideale plek om op krachten te komen. Zijn oma’s jonge huishoudster Abra vormt zijn enige gezelschap. Ze is zorgzaam, dapper en heeft zelf ook het nodige meegemaakt, en het duurt niet lang voor hun vriendschap zich verdiept. Ze hebben echter vijanden die hun ontluikende geluk tot elke prijs willen dwarsbomen
Lees hier de recensie die ik over dit boek schreef

Jo Nesbo – De Dorst
Er loopt een moordenaar rond. De politie vindt het lichaam van een vrouw; een internetdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is. Hij is in je huis, hij is in je kamer. De druk van de media wordt steeds groter, en de politie weet dat er maar één man is die deze zaak kan oplossen. Maar Harry Hole weigert terug te keren naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor wat hem lief was. Tot hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht. En hij is uit op bloed. Wanneer een nieuw slachtoffer wordt gevonden, weet Harry dat er geen weg terug meer is en dat hij zijn aartsvijand opnieuw onder ogen moet zien.

Nora Roberts – Eind van de rivier*
Olivia’s ouders vormden onbetwist het meest stralende stel van Hollywood, tot de nacht waarin het monster kwam. Het monster dat hun imposante huis vernielde en haar moeder gruwelijk vermoordde; het monster met het gezicht van haar vader…Nu, twintig jaar later, merkt Olivia dat haar herinneringen aan die vreselijke nacht zijn vervaagd. Haar moeders familie heeft alles in het werk gesteld om Olivia uit de publiciteit te ouden en liet haar opgroeien in de prachtige natuur van de Pacific Northwest. Maar ondanks de verschrikking en het verloop van jaren verlangt een deel van Oliva ernaar om zich die gruwelijke gebeurtenissen te herinneren, om de waarheid over haar jeugd te weten. Schrijver Noah Brady is de zoon van de politieman die Olivia na de moord weggekropen in de kast vond en wil deze beruchte nacht reconstrueren, en het ware verhaal vertellen over deze tragische episode in de geschiedenis van Hollywood. Door Noah heeft Olivia de kans om zichzelf met haar noodlottige verleden te confronteren en met de verlangens in haar eenzame hart.Maar voordat ze de strijd met haar verleden kan aangaan, moet Olivia haar toekomst veiligstellen. Want het monster is terug… en waart rond in de bossen rond de Pacific Northwest.

Daniel Cole – Ragdoll
Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren… Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?
Lees hier de recensie die ik over dit boek schreef

Lees hier meer alle boeken via Hebban die ik heb gelezen in 2017

De beste films gezien in 2017

De onderstaande films is een lijst van toffe films die ik dit jaar voor het eerst zag.

Lees hier mijn overzicht van 2016

Step Up 1 (2006) Netflix
Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Hij wil eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / SALAZAR’S REVENGE (2017) Bisoscoop IMAX 3D
De ongelukkige Jack Sparrow ziet het somber in, wanneer de geestpiraten onder leiding van zijn oude aartsvijand, de angstaanjagende kapitein Salazar, ontsnappen aan de Devil’s Triangle. Salazar en zijn crew zijn vastbesloten om elke piraat op zee, met inbegrip van Jack, te doden. Jack zijn enige hoop op overleving ligt in het zoeken naar de legendarische Trident of Poseidon, een krachtig artefact dat zijn bezitter de totale controle over de zee geeft.

Transformers: The Last Knight (2017) Biscoop IMAX 3D
Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt beschermd door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.

Despicable Me 3 (2017) Netflix
Gru moet het opnemen tegen Balthazar Bratt, een voormalig kindsterretje dat geobsedeerd is door het personage dat hij in de jaren 80 speelde. Balthazar heeft het dit keer gemunt op een enorme diamant. Daarnaast ontstaat er de nodige rivaliteit wanneer Gru zijn lang verloren gewaande tweelingbroer Dru ontmoet.

Zootopia (2016) Netflix
Nick Wilde is een vos die woont in de dierenstad Zootopia, die is onderverdeeld in wijken als Tundratown, Sahara Square, Little Rodenta en Burrowborough. Nick slaat op de vlucht wanneer hij onterecht beschuldigd wordt van een misdaad en Lt. Judy Hops, een zelfingenomen konijn en de beste agent van Zootopia, hem op het spoor zijn. De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) Bioscoop
‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ zet de avonturen van het team voort terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Ook genoot ik van een aantal films die ik al meerdere malen heb gezien. Zoals mijn favoriete films: How to Lose a Guy in 10 Days (2003), A Hazard of Hearts (1987), my all time fav While you were sleeping (1995) maar ook zeker de spannende Red Eye (2005). Ik keek weer eens de old skool Belle & het Beest, (1991), Leap Year (2010), The Matrix (alle 3 de delen) & Speed I (1994) Keanu tha bomb. Oh en Honey, I shrunk the kids (1989) stond er ook op en was nostalgisch. Ultiem genieten!

En ik heb nu heerlijk vakantie en ga zeker een aantal Netflix pareltjes kijken.

Zie hier alle films die ik keek in 2017

Wat was jouw favoriete boek & film uit 2017?

17 reacties op “De beste boeken & films uit 2017

 1. Ik heb in 2017 weer eens veel gelezen, 25 boeken maar liefst. Ragdoll staat nog hoog op mijn lijstje, lijkt me een spannend boek! Ken jij de serie De Noordzeemoorden van Isa Maron al? Erg goede serie!

 2. Die Pirates of the Caribbean wil ik graag nog zien. Zootopia had ik al gezien en ook erg leuk. Het lijstje boeken heb ik maar even overgeslagen. Ik heb de hoop opgegeven dat ik ooit nog uitgebreid boeken ga lezen.

 3. Qua film is ‘Les intouchables’ me enigszins bijgebleven. Gewoon op televisie. Lezen is er in 2017 niet zo goed van gekomen. Ik geraakte pas in de laatste maanden in een goede leesflow. Wat dan weer wèl ideaal is om 2018 te starten met goede leesvoornemens. Ik doe opnieuw mee met een book challenge 🙂 net zoals in 2016. Altijd interessant dus om bij elkaar leestips te ontdekken.

 4. Dead Men Tell No Tales vond ik ook erg erg leuke film. Ik zou echt moeten terug kijken wat ik allemaal gekeken heb dit jaar, zou niet meer weten welke ik dan het beste vind 😀

 5. Ik zag niet zoveel films naast Harry Potter, maar the Zookeeper’s wife zag ik in de bioscoop en dat vond ik een heel mooie film! *huilen* Ik was helemaal weg van de Harry Potter boeken die ik voor het eerst las <3

 6. Een boek heb ik al in tijden niet meer gelezen *oeps*. Maar een film passeert wel regelmatig de revue, alhoewel ik de laatste tijd meer into series ben.. De films van Step Up heb ik allemaal gezien. Love dansfilms ^^

 7. Boek: geen idee. Teveel boeken gelezen om daar een keuze uit te maken.

  Film: The Broken Circle Breakdown vond ik erg mooi. En ‘Wonder’.

 8. Bedankt voor het delen van je tips. Ik zie een aantal interessante boeken staan. Het pakket heb ik zelfs thuis liggen, maar ik lees tegenwoordig meestal op mijn e-reader. Toch tijd om een keer thuis op de bank een echt boek te lezen. Mijn favoriete boeken van 2017 waren Het smelt (Lize Spit) en Als ik later dood ben (Ilse Ruijters).

 9. Ik heb geen favoriete film, wel een favoriete serie. Door jou ben ik deze ook gaan kijken en wacht nu op een nieuw seizoen. Ik heb het over The Bridge. Wát een geweldige serie!

 10. Geen film van 2017, maar ik keek vorig jaar naar The Age of Adeline en die vond ik wel heel mooi. En mijn favoriete boek was Een klein leven, echt een aanrader. Wel een heel ander genre dan de trillers die je meestal leest.

 11. Ik vind het zo mooi dat wij precies dezelfde smaak qua boeken en films hebben, ik kan altijd zo makkelijk mijn to read & to watch list bijwerken door jou posts! Heerlijk! Ik krijg meteen zin om de nieuwe Karin Slaughter & Jo Nesbo te lezen!

 12. Even denken, mijn favoriete boek van 2017… Ik denk dat dat ‘De schaduw van de wind’, ‘Stoner’ en ‘Oorsprong’ waren. Stuk voor stuk heel verschillend (een roman, een literair meesterwerk en een thriller) maar allemaal geweldig mooi.
  Mijn favoriete film van het afgelopen jaar was denk ik de nieuwe uitgave van Beauty & the Beast, die vond ik geweldig mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *