Wat kan je verwachten in 2018 op mijn blog?

2018, een nieuw blogjaar! Deze maand is mijn domein alweer 9 jaar oud. Nog altijd schrijf ik met heel erg plezier op mijn eigen stukje WWW. Wel wil ik een aantal veranderingen toevoegen aan mijn blog. Sommige dingen blijven hetzelfde & sommige dingen ga ik zeer zeker niet toepassen. In dit artikel licht ik het graag toe. Benieuwd dus wat je kan verwachten op mijn blog dit jaar? Lees dan zeker even verder.Wat kan je verwachten op mijn blog?

Meer foto overzichtjes (via Instagram)
Ik wil nog meer gebruik gaan maken van overzichtjes via IG. Ik gebruik ze nu alleen voor aparte artikelen of juist de terugblik artikelen per maand. Graag wil ik wat meer tussen-door-foto-artikeltjes maken.

Persoonlijke artikelen
Dit ga ik gewoon doorzetten. Ik hoop in 2018 méér persoonlijke artikelen te schrijven. Wat meer met mijn mening/ideeën & inhoudelijk gaan schrijven. Op dezelfde voet dus verder, alleen uitgebreider.

Meer gastblogs en jullie aan het woord laten
Ik wil jullie meer aan het woord laten! Zo vind ik de gastartikelen van jullie altijd tof. Eind 2017 liet ik bloggers aan het woord over hun moment(en) uit 2017, en had de rubriek Dreamjob en nog wat andere rubrieken. Zo heb ik een nieuwe rubriek (hij komt morgen online!) in mijn hoofd waar ik jullie weer uitgebreid aan het woord wil laten.

Alvast in dat kader heb ik een nieuwe categorie: Gastartikel gecreëerd.

Meer recensies, over van alles
Ik wil wat meer recensies maken, anders dan alleen boek of film recensies. Ik wil wat vaker hotspots aan het licht brengen, maar ook zeker producten waar ik erg enthousiast over ben.

Bewust bezig blijven
Dit ben ik al maar wil ik zeker in 2018 doorzetten. Bewust artikelen wel of niet plaatsen. Het overwegen, bijschaven.

Duidelijker zichtbaar
Ik wil de categorieën wat duidelijker zichtbaar hebben op mijn blog. Ze staan nu zowel boven de blogpost als in de menubalk. daarbij wil ik wat meer gebruik gaan maken van de titels. Om er iets voor te zetten met een | erachter. Om een voorbeeld te noemen: Achter de schermen | en dan waar het over gaat. Dit is met de gastartikelen ook een stuk handiger!

Nieuwe insteken en projecten
Ik heb genoeg ideeën die ik graag om wil zetten in woord op mijn blog. Zoals inderdaad een nieuwe (gast)rubriek maar ook wel in kritisch kijken naar mijn categorieën, pagina’s en oude artikelen. Ik hoop wat meer out of the box te denken en hierbij ook eventueel samenwerkingen bij te kunnen vinden. En wie weet wat er nog op mijn pad komt…


Bron onbekend

Wat ik zeker NIET ga doen

Vloggen
Hell no. Ik vind dat dus echt 10x niks. Eigenlijk 20x. Door het bewust bloggen wat ik doe is het ook gewoon niet mogelijk, maar ik heb helemaal niets met het kijken naar filmpjes.

Samenwerkingen aannemen die niet bij me passen
Ik blijf bewust kiezen voor samenwerkingen/bedrijven die bij mij & mijn blog passen. Ik schreef als eens een open brief aan bedrijven die met me willen samenwerken en deelde mijn voorwaarden die ik stel aan een samenwerkingsartikel. Allemaal nog steeds van toepassing.

Commercieel worden
Nope. Ga ik ook niet doen. Ik blijf lekker bezig op de manier hoe ik nu aan het bloggen ben. Voor mezelf. Voor mijn eigen plezier. Niets banners en affiliate links op mijn blog. Alleen soms een leuke samenwerking met een bedrijf.

Stoppen met bewust bloggen
Daarbij blijf ik in 2018 gewoon door gaan met bewust bloggen. Dit omdat ik het gewoon fijn vind dit stukje privacy en controle te houden over wat ik wel & niet deel op mijn blog.

Wat blijft hetzelfde?

Eigenlijk gewoon de rest. Het blijft hoe het al is.

Wat zou ik nog willen bereiken met mijn blog?

Pfhoe, wat een goede vraag (van mezelf) Hier moest ik echt even over nadenken. Aangezien hoe het nu gaat voor mij al prima is. Wat ik graag nog eens zou willen doen is qua samenwerking een keertje overnachten of op stap ergens heen. Dat lijkt me echt super leuk! Zo ging ik al eens naar een Spa, Spavarin samen met M. en dit was echt super.

Verder? Wil ik vooral het plezier en het enthousiasme blijven houden wat ik nu nog steeds heb. Bloggen is 1 van mijn leukste en grootste hobby’s & ik hoop dat ik dit jaar dezelfde flow aan inspiratie hou.

Heb jij nog bepaalde blog plannen voor 2018?

About the Author

30 Comments

inge

zo, je hebt er echt goed over nagedacht, zeg! ik ben eh, zeg maar gewoon weer begonnen. heb er net een ‘recept’ opgezet en ben dan wel benieuwd, is dat wat (voor mijn bloglezers?). het is wel lastig, vind ik, dat mensen zo weinig meer reageren (of ze reageren op de link op twitter), maar soms wel lastig om dan in te schatten wat men wel of niet leuk vindt om te lezen.. aan de bezoekersaantallen kun je dat weer niet aflezen.. maar voor nu ben ik al lang blij dat er na een jaar ineens weer zoveel mensen kwamen (en hopelijk blijven komen) lezen! 🙂

Reply
Nicky

Hahaha! Ga je niet vloggen, joh? Ik ook niet. Ik heb sowieso geen wilde blog-plannen. Ik hoop dat ik komend jaar vooral vrolijke stukjes kan schrijven.

Reply
Evelyne

Allemaal heel leuk! Ik kijk vooral uit naar je gastartikelen en als het onderwerp mij ligt dan wil ik mij gerust terug aanmelden 😉 We zien wel 😉 Mijn blogplannen van 2018 zijn ondertussen ook al bekend, ik schrijf nl elke dag een nieuwe blog en dat 365 dagen lang 🙂 Voorlopig lukt het mij nog, haha!

Reply
Mrs. T.

Ik weet het niet zo goed. Toen ik startte met bloggen was er een zeer fanatiek groepje dat blogde en daar ben ik nog als enige van over. Soms denk ik dat ik alles al wel een keer gemeld heb eigenlijk, vandaar dat mijn frequentie van plaatsen al behoorlijk naar beneden is gegaan.

Reply
sammie

Ben benieuwd naar de nieuwe reeks gast artikelen 🙂 Op naar weer een heel nieuw blog jaar, ik heb er alweer zin in 😀

Reply
Hilde

Je authenticiteit bewaren is zowat het voornaamste kenmerk van een goede blog, vind ik. Dat heb jij hier mooi in beeld gebracht. En daarom kom ik hier ook in 2018 graag terug Sas. Ik vind het ook altijd fijn dat je reageert op reacties die worden achtergelaten. Echt plannen heb ik niet met m’n blog, gewoon verder doen zoals ik nu bezig ben, en ook los van hypes of wat zogenaamd ‘in’ is. Ik hoop ook wat meer te gaan lezen en daarover via een maandelijkse update te berichten op m’n blog. Want 2017 dat was me toch een pover leesjaar tegenover 2016 (41 gelezen boeken). Dus ja…blij dat 2018 is begonnen. You go girl 😉 !

Reply
Johanne

Mooie doelen hoor! En jeetje, wat bestaat je blog dan al lang. Fijn dat je dicht bij jezelf blijft. Da’s het allerbelangrijkst!

Reply
Linda

Zo knap dat je na al die tijd nog zoveel inspiratie hebt, ik ben benieuwd naar je nieuwe artikelen! Persoonlijke artikelen vind ik altijd het fijnste dus zit ik helemaal goed, haha!
Ik wil vooral méér gaan schrijven, want afgelopen jaar heb ik te weinig geschreven naar mijn zin.

Reply
Kaylin

Veel succes met het realiseren van je doelen. Leuk dat je je lezers aan het woord wilt laten, ik ben benieuwd wat je voor ons in petto hebt. Wat ik trouwens ook leuk vindt, is het zien van je aankopen op aliexpress.

Reply
Wanda

Gewoon lekker jezelf blijven! Dat is ook de kracht van je blog en voor mij de reden dat ik hier vrijwel dagelijks wel even kom buurten. Ook bij mij verandert er niet zo heel erg veel, misschien een keer een video van onze vakanties maar niet in vlogstijl, no way, dat ik al pratend in beeld ga komen haha… Wat samenwerkingen betreft, ja, leuk als het bij mijn blog past. In het afgelopen jaar een paar leuke samenwerkingen gehad maar ook tig afgewezen omdat ik nu eenmaal geen beautyblogger ben en daar gewoon niks mee kan. Een nachtje weg om een hotel te testen? Graag! Maar verder hoef ik niet zo het commerciële pad op, het is gewoon een leuke (tijdrovende) hobby!

Reply
Morgaine

Het komt zoals het komt lieve schat, volg vooral je gevoel, ook in deze, en hier? De Plannen, nou ja, die zijn er genoeg, ik word immers oma en binnenkort zal daar zeker meer over komen, want ja, de verhalen gaan weer rond over zwangerschappen maar ook van kind zijn, van mijzelf, vragen gesteld, en weet je nog? Van mijn moeder uit, hahaha

Dus iets met herinneringen versus toekomst 😀

X

Reply
Simone

Wat een mooie blogplannen! Je blogplannen beloven wat. Ik ben ook benieuwd naar de gastartikelen die gaan komen. Toevallig ben ik dat ook nog aan het overwegen. Ik overweeg ook gewoon één vast persoon. Maar dat weet ik nog niet helemaal. Het broeit nog haha 😛

Reply
SAS

Succes met deze mooie plannen 🙂
Mijn nieuwe rubriek -vraag voor gastbloggers komt morgen online! Ben erg benieuwd wat je ervan gaat vinden (en of je mee gaat doen)

Reply
Darina

Mooie plannen! Blogplezier is het allerbelangrijkste en dicht bij jezelf blijven. Ben heel benieuwd naar je artikelen.

Reply
Fleur

Mooi lijstje! Ben ik toch niet de enige die NIET gaat vloggen, haha. Ik vind jouw persoonlijke blogs altijd heel fijn om te lezen dus ik ben blij om te lezen dat je dat nog meer gaat doen. Wat betreft recensies wil ik daar ook wel wat meer van online zetten, helemaal nu ik een goodread challenge voor mezelf heb opgezet en er nog genoeg mooie boeken aankomen! You can do it!

Reply
Lianne

Wat een leuke plannen en leuke doelen heb je opgesteld! Je lijstje wat je niet gaat doen, is ideaal om te weten voor jezelf toch. Altijd doen wat bij je past! 🙂

Reply
Els

Wat leuk om te lezen 🙂 . Fijn dat je eigenlijk niet zoveel veranderd. Je blog vind ik fijn om te lezen 🙂 . Ohh… een overnachten voor mijn blog zou ik ook wel wel of een dagje weg 🙂 .

Reply
Saskia

Mooie plannen! Lekker je eigen ding blijven doen.
En hoewel ik een youtube kanaal heb aangemaakt, zal vloggen er bij mij ook echt niet bij komen. Ik wil wel meer met filmpjes gaan doen, maar niet vol met mijn snoet in beeld 🙂
Laat die mooie blogs maar weer lekker komen. Ben benieuwd

Reply
Jenn

Mooie plannen. Wat vloggen betreft ben ik het sowieso met je eens, ik heb ook niks met filmpjes kijken, laat staan met filmpjes maken.

Reply
Marion van Zutphen

Wauw 9 jaar alweer! heel veel ideetjes heb je en ook ideeën die je zeker niet gaat doen. Vloggen is voor mij ook echt niks, denk ik. Maar vind het wel leuk om vlogs van sommige te zien. Andere vlogs zijn dan ook weer 20x niks 😉

Reply
Lies

Ik ga met mijn blog gewoon verder zoals het is. Sommige periodes zullen misschien wat rustiger zijn, maar dat is ook ok.

Reply
Amy

Dat zijn allemaal zeer mooie en haalbare doelen! Echt verfrissend om te zien dat er toch nog bloggers zijn die niet voor de €€€ gaan en gewoon lekker zichzelf blijven. Goed bezig!

Reply
Romy

Wat een mooie doelen heb je opgesteld en ik vind het vooral heel mooi dat je trouw blijft aan jezelf en je blogplezier op de eerste plaats zet. Ik zie uit naar een nieuw jaar met veel fijne artikelen op je blog 🙂 En hopelijk zit zo’n overnachting er ook in dit jaar. Dat zou heel tof zijn!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *