9x Levenslessen volgens Winnie the Pooh

Ook al ben ik tegen de 30 ik hou nog steeds van Winnie the Pooh. De leuke beer met al zijn lieve vriendjes en rare avonturen. Maar ook zeker mooie uitspraken, die ik vroeger tijdens het kijken me niet zijn opgevallen. Waar ik ook nog steeds super blij mee ben is het super leuke Winnie the Pooh boekje met toffe quotes en mooie plaatjes. Deze heeft een prachtige plek gekregen in mijn boekenkast.

Hieronder deel ik 9 levenslessen die ik toepas in mijn leven. Levenslessen van deze leuke beer, over liefde, niets doen en geloven.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
(bron)


Liefde
Knorretje: “Hoe spel je ‘liefde’?”
Winnie de Poeh: “Je kunt het niet spellen, alleen voelen!”

“Soms nemen de kleinste dingen de meeste ruimte in je hart.”

Leef je leven
“Je kunt niet in een hoekje in het bos blijven wachten voor anderen om naar jou te komen. Soms moet je ook naar hen toe gaan.”

Anders zijn
De dingen die me anders maken zijn de dingen die maken wie ik ben’

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Niets doen
“Mensen zeggen dat niets onmogelijk is, maar ik doe elke dag niets.”

Houden van
“Als jij honderd wordt, wil ik honderd jaar min één dag leven, zodat ik nooit zonder je hoef te leven.”

Er is altijd een ‘silver lining’
‘Het sneeuwt nog steeds’ zei Iejoor. ‘Zo is het.’ ‘En het is vriezend koud.’
‘Ja’ zei Iejoor. ‘Maar’, zei hij, ‘we hebben de laatste tijd geen aardbeving gehad.’

Geloof
Er is iets wat je altijd moet onthouden… Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Genieten
‘Wat voor dag is het vandaag Knorretje?’ ‘Het is vandaag.’
Poeh: ‘Mijn favoriete dag.’

Wat is jouw favoriete quote van Winnie the Pooh?

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

16 reacties op “9x Levenslessen volgens Winnie the Pooh

  1. Oh, zo lief! Als ik onze kat eten geef, vraag ik ook altijd of hij een knaagje in zijn maagje heeft 🙂
    Iejoor is trouwens mijn favoriet.

  2. Vooral die laatste quote vind ik erg mooi! Ik ken Winnie de Pooh eigenlijk niet van vroeger, vooral van die laatste quote. Maar mijn meditatieapp heeft een hele reeks aan Winnie the Pooh-meditaties, dus die zal ik binnenkort ook eens een gaan luisteren 😉

  3. Ik vond Winnie áltijd een beetje depressief klinken met al zijn filosofische gedachten en uitspraken. Maar er zittennzeker mooie uitspraken bij waar je ovsr na kan denken

  4. Wat een wijze beer he! Ik was vroeger extreem Pooh fan, mijn hele kamer stond vol met knuffels, beeldjes, merchandise…. laatst kwamen mijn ouders met 2 bakken vol aanzetten waarin ik al die zooi had opgeslagen. Die staan nu op zolder, waarvan ik niet zo goed weet wat ik er nu mee moet. Zonde om weg te gooien, hmmmssss.

    In je blog vind ik deze toch wel de allermooiste: Anders zijn
    De dingen die me anders maken zijn de dingen die maken wie ik ben’

  5. Oh Winnie The Pooh! Mijn favoriet heb je al benoemd: “Als jij honderd wordt, wil ik honderd jaar min één dag leven, zodat ik nooit zonder je hoef te leven.” Echt heel mooi.

  6. Zo mooi! Ik heb vroeger nooit echt iets met Winnie the Pooh gehad, maar ben er wel al vaker van die hele schattige quotes van tegengekomen tegenwoordig. Heel leuk!

  7. Ze zijn allemaal mooi en goed, maar dat heb ik met meerdere Disney’s waar gewoon de grootste levenslessen in zitten over de wereld en het leven en omgaan met mensen dan men door heeft, neem alleen al Pocahontas bijv… elk mens op de aarde zou de song alleen al moeten kennen en de film, of De Leeuwenkoning… circle of life… en de liefde….

    X

  8. Wat een mooie levenslessen 🙂 . De blijft zo mooi: “Als jij honderd wordt, wil ik honderd jaar min één dag leven, zodat ik nooit zonder je hoef te leven.”

  9. Wauw, wat een mooie quotes! Nooit gerealiseerd dat er in de films van Winnie de Poeh zo veel rake uitspraken zitten. Ik vind vooral de laatste heel mooi.

  10. Ik vind vooral de laatste de mooiste. Ik zie hem ook best regelmatig op social media tegenkomen. Maar ook wel erg toepasselijk voor mij.

  11. Ik hou ook van de Winnie de Pooh-quotes, vooral die van niets doen 🙂 Ik werk niet voltijds en omdat ik veel rust en me-time nodig heb, voel ik me soms een luiaard maar die quote vind ik zo leuk en doet me aanvaarden wie ik ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *