6x heftige verhalen die me altijd zijn bijgebleven

Er zijn van die momenten… die je altijd bij blijven. van die momenten dat het kippenvel op mijn armen (en eigenlijk mijn hele lijf) staat. Van die momenten waarvan ik nog precies weet waar ik op dat moment was en hoe onwerkelijk het was. Vandaag deel ik 6 heftige verhalen die betrekking hebben op dood & verdwijningen.

Hoe ik op het idee voor dit artikel kwam? Ik heb de laatste tijd heel wat docu’s gekeken over Diana en Natalee Holloway. Daarnaast was het pas geleden 11/9 wat mij deed terug denken aan die 16 jaar geleden…

Side note: Als je zoekt naar positiviteit en blijheid is dit geen artikel om aan te raden.

Overlijden Diana

31 augustus 1997

De princes van Wales overleed bij een auto-ongeluk in een tunnel in Parijs, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed en hun chauffeur. De lijfwacht van Dodi was de enige die het ongeluk overleefde. Alle onderzoeken concluderen dat het ongeluk is te wijten aan de chauffeur die te veel alcohol had gedronken en de controle over zijn voertuig verloor, in een poging om met hoge snelheid de achtervolgende fotografen te ontlopen.

De chauffeur en Dodi werden op de plaats van het ongeluk gelijk dood verklaard. Diana zat bijna een uur lang klem in het autowrak, maar nadat het dak eraf was gehaald, kwam ze levend uit de auto. In het ziekenhuis is zij dood verklaard, na een mislukte operatie. Er zijn vele complot theorieën over het ongeluk van Diana.

Ik zelf weet nog dat mijn moeder teletekst aanzetten en begon te roepen ‘Ohhh. Toch niet zij!’ Ik wist niet goed wie Diana was maar heb er later veel over gelezen. Er waren pas geleden nog heel wat programma’s over de princes en over haar leven. Daarnaast heb ik vele plekken in Londen bezocht die speciaal voor haar zijn gemaakt. Zo heb je de Diana Herdenkingstuin, The Diana Princess of Wales Memorial Walk, de Prinses Diana-herdenkingsfontein en zag ik bij het warenhuis Harrods (eigendom van de vader van Dodi) de Princess Diana en Dodi al Fayed Memorial.


Eigen foto gemaakt in Harrods 2016 – Princess Diana en Dodi al Fayed Memorial

Instorting World Trade Center

11 september 2001

Dit is denk ik een moment die ik je niet uit hoef te leggen. Heel de wereld heeft dit nieuws meegekregen.

Een van die dingen die je bij blijven en waarvan ik nog precies weet waar ik was en wat ik dacht. Ik kwam samen met een vriendin uit de middelbare school naar huis. Bij thuiskomst stond de tv aan. Ik zag de 2de toren live instorten. Mijn eerste gedachte: Dit is toch een film?! Dit kán toch niet? Op 11 September 2001 vond er een terroristische aanslag plaats. De 2 torens storten in nadat er vliegtuigen in waren gevlogen.

Ik heb meerdere documentaires erover gezien en telkens raakt het me. Telkens krijg ik kippenvel over mijn hele lichaam.

Moord van Laci Peterson

24 December 2002

Vermoord door je eigen man. Kippenvel over mijn hele lijf. Ik zag de verfilming in 2014 en was geschokt. Hoe. dan? Vlak voor de bevalling verdween Laci. Er ontstonden twijfels van de onschuld van haar man Scott. Zo had hij een levensverzekering afgesloten en een affaire met een andere vrouw. In april 2003 werd in een baai in de buurt het ontbonden lichaam van een pasgeboren jongetje gevonden, nog met navelstreng. Een dag later werd in dezelfde baai het onthoofde lichaam van een vrouw gevonden. Met behulp van DNA-onderzoek werd bepaald dat het om de vermiste Laci en haar zoon ging. Hij werd in 2004 schuldig bevonden aan moord. Ook schreef ik er in 2010 al een artikel over waar je het gehele verhaal kan lezen.

Verdwijning Natalee Holloway

30 mei 2005

Nog zo’n zaak die heel erg veel aandacht heeft gehad: met als hoofdverdachte een Nederlander, Joran van der Sloot. Natalee hield een week vakantie met mede scholieren en begeleidsters als afsluiting van haar school. Tijdens een avondje stappen kwam ze Joran tegen, ging in dronken toestand met hem en zijn vrienden mee naar het strand en is niet meer terug gekomen. Wat er precies gebeurde is tot op heden onbekend.

Het was groot in het nieuws en afgelopen maanden zijn er heel wat programma’s over op tv geweest. ‘De Verdwijning Van Natalee Holloway’ maar ook was John van den Heuvel met een reeks afleveringen in de gevangenis bij Joran. Hij zit gevangen voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores en moet 28 jaar zitten. Daarnaast heb ik zeker de oude afleveringen van Peter R. de Vries (in 2006) op de voet gevolgd. Want wat is er eigenlijk met haar gebeurd? Het blijft een vreemd verhaal. Joran is in mijn ogen echt een media-addict persoon die al 20 verschillende verhalen heeft verteld om zo in het nieuws te blijven. Super erg voor de ouders van Natalee die na al die jaren nog steeds niet weten wat er met haar is gebeurd.

Wat ik nog het meeste bizarre vind is dat hij in de gevangenis is getrouwd en ook nog eens een kind heeft. Say What?!

Verdwijning Madeleine McCann

3 mei 2007

Slechts 3 jaar oud en ze verdween uit haar slaapkamer van een appartementen complex op vakantie. De ouders gingen uit eten met een aantal vrienden en vonden het blijkbaar geen probleem om Maddie (Madeleine) en hun tweeling (1 jaar) te laten slapen in hun appartement. Ze gingen regelmatig bij ze kijken. Bij de tweede keer ging een vriend kijken die aangaf dat alles in orde was maar hij bleek achteraf alleen de tweeling te hebben gezien. Toen Kate voor de derde keer ging, was er geen spoor van Madeleine te bekennen. De McCanns en hun vrienden gaven daarna verschillende verklaringen over de verdwijning. De ouders van Madeleine zijn formeel als verdachten aangemerkt. Ze zijn overigens niet in staat van beschuldiging gesteld.

In 2008 werd de zaak voorlopig had afgesloten vanwege gebrek aan aanwijzingen. Het blijft een maf verhaal, sowieso het hele feit al dat je zulke jongere kinderen alleen laat. Maar ook de verschillende verhalen die werden verteld door beide ouders.

Katie Piper’s aanval met zwavelzuur

31 maart 2008

Een voormalig fotomodel die een zwavel zuur aanval over haar heen kreeg. De aanval was opgezet door haar ex-vriend, Daniel Lynch, en uitgevoerd door diens handlanger, Stefan Sylvestre. Katie liep zware brandwonden op aan haar gezicht, bovenlichaam en handen en raakte blind aan haar linkeroog.

Na het zien van de documentaire Shock Doc: Gruwelijk verminkt door mijn ex was ik echt geschokt. Geschokt dat zoiets kan gebeuren en mensen daadwerkelijk zoiets bij een ander kunnen doen. Daarnaast heb ik ook het boek gelezen en staat in mijn boekenkast: De littekens van mijn leven. Met het hele verhaal vanuit haar standpunt. Ik vind het knap dat ze ondanks de hevige herstelperiode zo positief is gebleven en de keuze heeft gemaakt haar verhaal te delen. Ze is inmiddels getrouwd & heeft een kindje.

Zijn er verhalen/momenten die jou altijd zijn bijgebleven?

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de nare dingen de laatste weken/maanden in het nieuws…
Keep believing in the good in people

22 reacties op “6x heftige verhalen die me altijd zijn bijgebleven

 1. Ik heb ook veel docu’s rond Diana gevolgd en gekeken en vind dat ook nog steeds heel erg heftig: hoe geliefd ze was, hoe moeilijk ze het had en hoe tragisch het vervolgens eindigde… en 9/11 natuurlijk, maar beide verhalen heb ik niet bewust meegemaakt. Wat er met Maddie is gebeurd vind ik ook nog steeds heel erg vreemd: zo af en toe duikt er weer wat op en dan denk ik ”is ze niet gewoon ontvoerd door iemand die haar naam en haar uiterlijk heeft veranderd en woont ze nu niet gewoon ergens als jonge meid, zonder enig benul van wie ze eigenlijk is”? Kans is groter dat ze dood is natuurlijk, maar dat ze haar dan nooit hebben gevonden is zo bizar.

 2. Heftige verhalen. 9-11 inderdaad, de dood van Diana, maar ook de Harold of free enterprise (veerboot die zonk vlak voor de kust), het Sheffield drama, de vuurwerkramp, de Bijlmerramp, de brand in Volendam. En Ruben en Julian…

 3. Oh als aanvuling. Een heftig verhaal wat ook altijd nog bij is gebleven is de Bijlmerramp. Dat gebeurde in 1992 en ik kan me het verschrikkelijke nieuws nog erg goed herinneren. De beelden waren verschrikkelijk. Een heel flatgebouw in brand. Ik vond het ook zo bizar. Wie bedenkt nou dat er een vliegtuig in twee flat gebouwen vliegt?? Het was natuurlijk wekenlang in het nieuws en het hield het hele land lang bezig. Uiteraard heb ik ook wat van mijn zakgeld gedoneerd om de mensen te helpen. Het is ongelooflijk dat er ‘maar’ 43 mensen waren overleden bij een ongeluk van zo’n omvang.

  En een ander nieuws die ik nooit zal vergeten is natuurlijk de ramp van MH17.

 4. Pfff…. ik krijg echt kippenvel als ik terug denk aan 11 september toen. De dag dat de wereld nooit meer hetzelfde zou zijn. Wat een impact heeft die aanslag gehad. Ik kan het me nog zo goed herinneren. Ik had een bijbaan bij Ikea en het nieuws sloeg in als een bom (letterlijk natuurlijk). Iedereen was in schok. En dat ben ik nog steeds als ik er aan denk.

  Dat verhaal van Maddie, daar kan ik niet bij. Het is zo ontzettend vaag en vreemd. Misschien komt over 20 jaar Maddie tevoorschijn als een levende vrouw met een andere identiteit? En sowieso… hoe kom je er bij om je kinderen van die leeftijd achter te laten in een vakantie accommodatie? Als mijn kinderen slapen en ik moet toevallig even naar de auto lopen op het parkeerteerrein, neem ik al een babyfoon mee. En we hebben echt wel eens tijdens onze reis even in het restaurant gezeten van een guesthouse, maar dat was binnen het bereik van de babyfoon.

  Dat van Diana is ook iets wat mij toen heel erg raakte. Ik was net terug van stage uit Londen en kon het gewoon niet geloven. Ik vond haar altijd al een geweldige en inspirerende vrouw. De wereld heeft echt een groot verlies geleden die dag.

 5. Elke keer als ik weer een verdwijningszaak zie of hoor gaan mijn gedachten altijd naar 1993, het jaar dat Tanja Groen verdween op een route die ik ook vrijwel dagelijk reisde….brrr

  1. Oh dat lijkt me helemaal eng, dat je er zelf ook gewoon rijd. Dat had ik dus met de aanslagen in Londen. Een jaar ervoor liep ik daar gewoon vrolijk rond… Eng. Brrr.

 6. Het overlijden van Diana is mij bijgebleven, omdat mijn moeder vooral geschokt was door het nieuws en de dienst op televisie ook per se wilde kijken. Als ik het nummer van Elton John hoor dan moet ik nog steeds aan haar denken. In de tijd van Nathalee Holloway’s verdwijning gingen wij op vakantie naar Aruba.
  9/11 heeft zo’n indruk gemaakt, dat ik het nog weet als de dag van gisteren. Elk jaar weer raakt het mij weer, zeker als de beelden ziet van mensen waarvan je nu weet dat ze het niet hebben gered. Ongelofelijk. 9/11 heeft echt de grootste impact op mij gehad. Ik moet overigens zeggen dat er 2 namen in je lijstje stonden die ik helemaal niet kende. Eigenlijk te bizar op welke wereld wij leven.

 7. Ik zat in de les MAVO toen ik het nieuws van 9/11 vernam. Dit vergeet ik nooit, ook de beelden niet. Ik begrijp nog steeds niet waarom dit nu persé hoefde. Net zoals de vele terreuraanslagen die nadien volgden. Ook de dood van Princess Diana heb ik meegekregen. Ik was toen 11 of 12 jaar. Ik heb zelfs gekeken naar de begrafenis. Steeds krijg ik de krop in de keel wanneer ik dergelijk documentaires of beelden terugzie op tv. Om welke gebeurtenis dan ook. Dit grijpt mij enorm aan.

 8. Dit zijn de verhalen die ik inderdaad van mijn ouders ken, maar waar ik zelf nog net wat te jong voor was. Zo weet ik van mijn ouders dat ik tijdens 9/11 zat te kleuren aan tafel!

 9. Net wat je zegt: ik denk dat iedereen nog wel weet waar hij/zij was op het moment dat 9/11 op het nieuws was. Ik was bij een vriendinnetje aan het spelen en we kwamen net naar beneden om naar balletles te gaan, toen haar moeder de TV aan had staan en zei dat we eventjes moesten kijken, want dit was groot nieuws.
  Wat mij ook is bijgebleven, is het hele verhaal rondom Amanda Knox. Ook zo’n bizarre situatie met de moord op haar kamergenote…

   1. Er schijnt ook een Netflix documentaire over te zijn gemaakt, kwam ik pas achter. Nog niet gezien maar wellicht ook wel een duidelijk beeld!

 10. Heftige gebeurtenissen die zeker bij mij ook bij blijven. Ehm dat verhaal van * weet de naam niet meer * een meisje die jarenlang vast wel gehouden in een huis en werd mishandeld en baarde kinderen in het huis.. 🙁 blijft bij mij helaas hangen 🙁

 11. Pff wat een hoop heftige gebeurtenissen inderdaad! 9/11 is en zal mij nog altijd bijblijven. Ik was nog vrij jong, zes jaar, maar juist daardoor maakte het een nog grotere indruk. Verder zullen de aanslagen van de afgelopen paar jaar mij enorm bijblijven.

  1. Ook zeker waar! Voor mij vooral die van Londen, aangezien ik 2 jaar ervoor nog precies op die plek foto’s heb gemaakt en heb gelopen. Dan komt het wel dichtbij..

 12. Een aantal weet ik zeker nog, maar ook een paar zaken die aan mij voorbij zijn gegaan eerlijk gezegd, en ik mis in deze weer de Bijlmerramp, maar gezien jouw leeftijd, denk ik dat dit logisch is, voor mij begint het dus eigenlijk in 1992, toen mijn dochter net was geboren kwamen de eerste foto’s vanuit toen nog Joegoslavië, die foto zal mij altijd bij staan, mannen aan een hek, vermagerd, uitgehongerd wellicht, vast gezet…

  Bijlmerramp, ik zat boven met mijn kindje, ze was net 5 maanden oud, bijna, ze was niet lekker, vandaar dat ze boven lag met mij, bij mijn ouders thuis op hun bed, om de tijd te doden had ik de tv aangezet, mijn moeder had net even daarvoor al gezegd… ik hoor een vliegtuig, volgens mij is deze in de problemen, en ik zag hoe de El Al naar beneden was gestort, hoorde hoe hij een motor was verloren in het meer waar wij hemelsbreed nog gene km vanaf zaten daar… ja we woonden toen onder de Bijlmerbaan… Omdat er schoonfamilie in de Bijlmer woonde, kwam ik naar beneden stormen, daar wisten ze nog van niets, mijn ex man zat gezellig te kletsen met mijn ouders, nog geen tv tijd namelijk, ze kregen de kans niet om te vragen wat er was, want ik belde mijn schoonouders, om te vragen of mijn schoonzus en zwager bij hen waren, want het was een zondag, en op zondag kwamen de meeste van zijn broers en zussen naar Almere om pa en ma op te zoeken… ja ze waren daar, hun gebied was ongeschonden… pffffffffff

  Something you will always remember..
  X

  1. Ik was 4, heb er later dus wel over gehoord maar dit zeker niet meegekregen. Kan me voorstellen dat dit iets is wat je is bijgebleven en fijn te lezen dat het goed ging met de broers/zussen.

 13. Heftige gebeurtenissen! Mij zijn de Twin Towers en de dood van Diana en de verdwijning van Natalee Holloway het meest bijgebleven. Er gebeuren zoveel nare en verdrietige dingen, Carpe Diem (Pluk de Dag) zeg ik altijd maar

 14. Ik heb dit artikel echt met kippenvel zitten lezen. Dit zijn ook allemaal dingen die mij zijn bijgebleven. Althans, de dood van Diana was voor mijn tijd, maar ik heb er wel achteraf heel veel over gelezen. Ik heb zelf ook ooit de documentaire van Katie Piper gezien en was echt diep onder de indruk. Zo’n heftig verhaal! Wat betreft de Twin Towers, ik ben vorig jaar naar Ground Zero geweest in New York en dat is toch wel een van de heftigste dingen die ik heb gezien. Heel erg indrukwekkend en vooral verdrietig om zóveel namen te zien van mensen die onschuldig zijn omgekomen. Ik krijg er weer kippenvel van als ik eraan denk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *