Even over die mobiele telefoons…

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met T-Mobile

Je mobiel. Of nee, geen mobiel. Je Smartphone tegenwoordig. Hij is niet meer weg te denken in 2017. Op verjaardagen zie je vaak mensen alleen maar naar hun scherm kijken, i.p.v. gezellig kletsen met elkaar. Hoewel het zeker een hoop voordelen heeft qua contact leggen is het toch ook weer een bron van irritatie. Ik kwam bij ALovelyAdventure een mobiele telefoon tag tegen, die ze zelf had verzonnen. Ik heb hem niet geheel over genomen maar wel een aantal vragen beantwoord. Benieuwd wat mijn eerste telefoon was? En hoelang ik gemiddeld erop zit?


(bron)


Wanneer kocht/kreeg je je eerste telefoon en welke telefoon was dit?
Dit was op de middelbare school. Volgens mij in de 2de klas. Het was uiteraard zoals de helft van de wereld een Nokia 3310. Wat een super gaaf ding was dat! Onverwoestbaar (echter moest je hem niet in je rugzak laten en dat iemand erop ging springen, dat dan weer niet. Zorgde dan wel weer voor een Nokia 3330. HIPPP!) en het spelletje Snake echt 20.000 keer gespeeld. Daarnaast kon je van die leuke beltonen helemaal zelf maken. Lees hier 6 reden om juist wel of niet de Nokia 3310 aan te schaffen.

Hoeveel telefoons heb je inmiddels al versleten?
Ik denk een stuk of 10. Ik heb ze allemaal ook nog eens op zolder liggen. Ik deed (en doe) altijd erg lang met mijn telefoons. Zijn ze niet kapot? Dan koop ik gewoon los een abonnement zonder nieuwe telefoon. Een stuk goedkoper en fijner als ik een goede telefoon al heb. Daarnaast begon ik pas in 2012 aan mijn eerste smartphone.

Ben je team Android of team Apple? Zou je ook bij het andere team kunnen horen?
Ik ben echt een 100% Android fan. Ik heb helemaal niets met de Iphone. Ooit had ik hem voor mijn oude werk en vond hem totaal niet handig.

Welke telefoon heb je op dit moment en hoelang heb je hem al?
Ik heb sinds ongeveer een jaartje de telefoon van M. overgenomen: een LG G5. Ik ben er echt super blij mee. Een mega goede camera en de software is super snel. Een fijne telefoon met heel erg veel voordelen. Elke dag ben ik er weer erg blij mee (vooral met mijn super goede camera) Daarnaast heb ik nog een aantal eisen waaraan een telefoon in mijn ogen moet voldoen.

Welke kleur heeft je telefoon?
Je ziet er weinig van door het hoesje, maar hij is grijs/zwart-achtig.

Heb je een abonnement of prepaid?
Ik heb echt jΓ‘ren lang een goedkoop sim only abonnement. Iedereen had al een abonnement en ik eigenlijk niet. Ik vond zo’n sim only juist wel erg fijn. Nu al een aantal jaren wel een abbo afgesloten en nog steeds erg blij mee. Niet meer dat vervelende opwaarderen of in de min staan door smsjes πŸ˜‰

Wat is de hoogte van je abonnement of hoeveel geef je per maand uit als je prepaid hebt?
Ongeveer zo’n 30 Γ‘ 35 euro per maand. Zat, en ik hou genoeg minuten & MB’s over voor alles wat ik met mijn telefoon doe. Geen gedoe meer met een sim only.

Gebruik je telefoon accessoires? bijv hoesje, selfie-stick, extra lenzen, powerbank etc.
Ik heb een super tof telefoonhoesje waar ik erg blij mee ben Zie foto hieronder Verder zaten er bij de telefoon accessoires maar die gebruik ik amper. Wel heb ik soms mijn headless oortjes in met het luisteren naar muziek.


Foto op hoesje: Zelf gemaakt in Londen 2016

Welke apps heb je allemaal op je telefoon staan (screenshot home) en welke gebruik je het meest?
Mijn home page is eigenlijk leeg, alleen onderaan heb ik een rijtje met 4 apps staan die ik vaak kan openen: Whatsapp, Instagram mijn camera en Galerij. Daarnaast gebruik ik van MyMail, Twitter, Facebook, mijn wekker (elke dag), Jorte (agenda), Pinterest, Internet Bankieren en Youtube. Dit zijn eigenlijk ook bijna alle apps die erop staan. Hij is heerlijk leeg.

Welk spel speel je altijd op je telefoon en hoe vaak speel je dit?
Zoals ik hierboven al aangaf: ik heb dus geen enkel spelletje erop staan. Lekker rustig.

Hoelang zit je globaal per dag op je telefoon?
Ik denk tussen de 5 Γ‘ 6 uur. Maar dat is echt een gokje. Ligt ook een beetje aan de drukte op werk en mijn werkschema. Soms heb ik helemaal geen tijd om erop te kijken en is het misschien hooguit een uurtje per dag. Wel ben ik altijd erg bewust van mijn telefoon gebruik. Ik leg hem steeds vaker aan de kant om even offline te genieten.

Wat mis je aan of op je telefoon? (betere camera, extra simkaart, meer geheugen etc.)
Eigenlijk mis ik niets. Ik ben super tevreden met mijn telefoon.

Zou je een dag / week / langer zonder je telefoon kunnen?
Ja hoor, geen probleem. Lekker rustig soms. In de weekenden probeer ik dit steeds vaker te doen. Door de weeks is het soms nog wel eens handig met werk.

Neem je je telefoon mee naar de wc?
Haha ik weet dat veel mensen dit doen maar ik doe het zelden.

En? Neem jij je telefoon mee naar de wc?!

26 reacties op “Even over die mobiele telefoons…

 1. Oh de nokia 3310, daar heb ik nog een heel leuk verhaal met een stom eind aan vast zitten πŸ™ . Iets met een leuke jongen in de trein ontmoeten, zijn 06 opslaan en vervolgens je telefoon die gejat wordt. Oh wat baalde ik toen zeg πŸ˜›

  Nee telefoons, ze nemen tegenwoordig echt een groot deel van ons leven in beslag. Soms vind ik dat wel jammer! Ik probeer daarom ook steeds vaker offline te leven.

 2. Haha! Nee, mijn telefoon gaat niet mee naar de wc. Ik kijk er trouwens ook niet zo heel vaak op, hoor. Al helemaal niet op visite of in restaurants. Daar heb ik toch zo’n hekel aan. Het zou verboden moeten worden!

 3. Mijn eerste telefoon was ook de Nokia 3310! Snake was super tof en ik heb denk ik al mijn favoriete liedjes van toen wel eens ingesteld als ringtone (al werd je toen nooit gebeld. Wel vet dat dat kon!)
  Spelletjes speel ik ook nooit op mijn telefoon. Snake was de enige uitzondering. πŸ˜‰

 4. Vijf tot zes uur per dag? Pff, dat is best wel veel. Ik denk dat ik op iets van in totaal 3 uurtjes zit en dat vind ik al teveel. In gezelschap gebruik ik hem alleen als camera maar niet om te appen of spelletjes te spelen, dat vind ik nogal onbeschoft gedrag.

 5. Leuke tag dit! Ik ben echt hardcore een iPhone fan πŸ˜‰ Ik heb sinds kort een Android toestel van werk en hier moet ik echt aan wennen.

 6. 5-6 uur op je telefoon is wel veel, ik zit er max 1h30 op en dat vind ik eigenlijk al te veel.

  Mijn telefoon neem ik zelden mee naar de wc aangezien ik hem er al 2 keer in heb laten vallen…

 7. Haha nee, ik neem niet altijd mijn telefoon mee naar de WC πŸ˜‰ . Verder kan ik me ook ontzettend irriteren aan mensen die constant met hun telefoon bezig zijn. Ik las ook soms weleens telefoonloze weekenden in, heerlijk! Liefs.x

 8. hahaha je laatste vraag, normaal gezien niet, maar ik ben op vakantie nu, en vanmorgen? Zat ik te appen met B. middenin gesprek, dus heb ik hem mee genomen voor een keertje, doe ik anders nooit hoor, hahahaha Zul je net zien πŸ˜›

  X

 9. Leuk om te lezen πŸ™‚ . Mijn eerste GMS was ook een Nokia 3310, die heeft mijn moeder ook nog jaren gehad. Mijn grote liefde was mijn witte samsung klaptelefoon (geen idee wel type). Nu heb ik al jaren een IPhone. I love Apple. Mijn gsma neem ik niet mee naar de WC, stel je voor!

 10. Haha, ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn telefoon bijna altijd meeneem naar de wc ?En als ik ‘m niet bij heb, begin ik de lettertjes te lezen van de zeep die bij het handwassertje staat ? En dan verveel ik me ? Wel een toffe tag dit! X

 11. Oh wat een leuke tag!
  Jeetje, wat een telefoons hebben wij mensen eigenlijk al versleten zeg, als je er zo over na gaat denken! En shake, ohemgie, dat is a long time ago! Mijn eerste telefoon was een schattig en best wel stoere grijs witte Samsung met oranje beeld Γ©n dus ook snake, haha. Deze tag klinkt als muziek in de oren dus ik ga hem zeker onthouden!

 12. Haha ik neem me telefoon altijd naar de wc. Ben een keer vast gezeten in de toilet en toen had ik hem niet mee dus sindsdien… πŸ˜›
  Leuke antwoorden!! πŸ™‚

  Ik ben net als jou meer genieten van offline en minder telefoon gebruik.

 13. Haha, ik neem mijn telefoon inderdaad mee naar de wc. Betrapt! πŸ˜› Ik had overigens niet zo’n hippe telefoon als een Nokia 3310. Ik had een samsung, maar het type weet ik helaas niet meer.

 14. Leuke tag met fijne antwoorden Sas! Ik probeer mijn telefoon ook steeds vaker aan de kant te leggen, maar heel eerlijk? Zeker doordeweeks vind ik dat erg moeilijk. Maar ik ben me er wel steeds bewuster van, dus dat is al een eerste stap πŸ˜‰

  1. Ik heb zelf soms de notificaties uitstaan. Sowieso van alle apps, maar soms ook van Whatsapp om zo te rust te krijgen. Of ik zet hem op vliegtuigmodus als ik aan het lezen ben, lekker rustig en het afgeleid zijn is een stuk minder. Ik kan het je in ieder geval aanraden!

 15. Wauw geen enkel spelletje? Haha lijkt me ook super rustig. Met mij is er al geen beginnen meer aan. Zou eerst moeten afkicken alvorens ik al mijn spelletjes apps zou verwijderen.

 16. Haha, ja, ik neem de telefoon mee naar de wc. Oeps! Leuk om je antwoorden op deze tag te lezen! Zelf bel ik nog steeds prepaid, maar ik zit er ook aan te denken om het goedkoopst mogelijke abonnement af te sluiten. Ik ben nu soms al 3 euro beltegoed kwijt als ik een avond een paar sms’jes stuur naar iemand die geen WhatsApp heeft. Dan kan een abonnement bijna niet anders dan een stuk goedkoper zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *