Life as Sas September

Elke laatste dag van de desbetreffende maand online: Life as Sas. Een overzichtje van wat er elke maand is gebeurd en wat ik heb gedaan. Het leek me fijn met jullie een maandelijkse update te delen, aangezien een wekelijkse me teveel van het goede was. Elke laatste dag van de maand komt er dus een (foto)artikel online. Een overzichtje met (Instagram) foto’s, quotes, een filmpje van de maand en dingen die deze maand mij heeft geleerd. Kijken jullie mee?

September was de maand van…

Drukte op werk

Zo had ik vakantie en zo zat ik binnen een dag alweer in het werkritme. Man, wat gaat zo’n vakantie snel. Daarnaast was er drukte allom op werk. Ik had vele overleggen, cursussen, observaties, extra taken en heb me prima vermaakt met activiteiten voor de kinderen. Zo was ik heerlijk bezig met knutsels op de peuterspeelzaal en hadden we toneel bij de naschoolse opvang. Ik plande mijn weekenden zo in dat ik daar toch wel echt mijn rust pakte. Zo was ik meer offline, las ik meer en probeerde ik een balans te creëren. Zo goed als gelukt, hoewel het soms wel lastig was.

Daarnaast was er een hoop negativiteit tussen collega’s (niet op mijn groep, en niet over mij) waardoor ik die negatieve flow altijd een beetje oppik. Soms vind ik het erg lastig om mee om te gaan, maar nadat ik erover heb gesproken ben ik het zo goed als kwijt. Het was in 1 week best heftig waardoor ik zelf ook een aantal keren naar een collega toe ben gelopen. Hopelijk volgende maand wat rustiger vaarwater in dat opzicht.

Lees-flow

Meer offline. Meer lezen. Heerlijk! Ik herlas wat oude boeken van Nora Roberts en ben begonnen in De Dorst. Heerlijk om op onze bank te zitten met een mok thee, een deken, een kat & een fijn boek waar ik in kon kruipen. Tevens heb ik nu dagelijks een alarm ingesteld om te lezen. Om zo toch gestructureerd te kunnen ontspannen.

(nieuwe) series

Ik ontdekte nieuwe series. Zo ben ik begonnen met Border Town en het nieuwe seizoen van The Fall. Ik hoor er wisselende verhalen over, de laatst genoemde. Ik ben erg benieuwd wat ik ervan ga vinden. Inmiddels bij aflevering 2. Verder ben ik CSI, CSI NY, Rizolli & Isles aan het (her)kijken.

Veranderingen in huis

Altijd leuk! Zo zit er nu plakplastic op de ramen aan de voorkant, hangen er 2 schilderijen van Londen, hangt onze trouwlijst, het bakkers rek en de nieuwe lijst voor al onze kaartjes. (check hier de eerste lijst) Zo fijn om steeds meer dingen af te krijgen.

Daarnaast was dit de maand van de nieuwe bank! Oh wat ben ik er gelukkig mee zeg. HARTJES. KUSJES. Zo fijn om te zitten, liggen en samen te genieten. Een super fijne plek om te lezen of mijn series te bekijken. Lees hier het artikel over onze nieuwe bank.

Kringloopwinkels

Ik ging een aantal keren gezellig met mijn ouders mee naar een aantal kringloopwinkels. Heel erg gezellig en ook nog eens goed geslaagd. Bekijk de items die ik kocht hier.

Blogwise

Hoewel ik veel offline ben geweest heeft mijn blog niet stil gelegen. Zo heb ik een nieuwe layout, waar ik super blij mee ben. Een fijn uitklap-idee met een artikel en toch minimalistisch. Daarnaast heb ik altijd door het offline zijn genoeg inspiratie voor nieuwe artikelen, zo fijn! Na 10 jaar is de inspiratie nog steeds niet minder, lucky me! Ook staan er wat leuke samenwerkingen in de planning. Sommige al ingepland, andere zijn nog in de maak. Tevens ook met bedrijven waar ik al eens mee samenwerkte, zo fijn dat ze me nogmaals opzoeken (of ik hun).

Ziek

Ik werd het einde van de maand ziek. Hoesten. Proesten. Verkouden. Alles. Zo vervelend, maar je doet er niets aan. In de weekenden merkte dat ik aardig opknapte, maar zodat ik weer met kinderen werk komt het in alle hevigheid terug. Rustig aan doen dus maar.

Dag van de leidster

En verder…
Kylie (het kindje van mijn beste vriendinnetje) werd 4 jaar, ik kreeg vele lieve tekeningen op werk, ik kreeg bij de MC Donalds een Cheeseburger zonder kaas, ik kocht een nieuw jurkje en een nieuwe jas, ik ging naar de tandarts (en kreeg niet zulk leuk nieuws 🙁 ) en ik scheurde mijn nagel ver in. Au!

Wat September mij heeft geleerd…

* Gewaardeerd worden op werk is erg fijn
* Rust op bepaalde momenten doet je lichaam goed
* Dagelijks sporten is erg fijn
* Negativiteit van werk kan ik soms lastig naast me neer leggen
* Een schoon huis is niet het belangrijkste (maar soms wel fijn)
* Een kikker redden voelt superieur
* Offline tijd is zó ontzettend fijn
* “De belangrijkste relatie in het leven, is de relatie met jezelf”

Liedje van de maand

Hoe was jou September? En heb jij nog leuke plannen voor Oktober?

14 reacties op “Life as Sas September

 1. Tjonge, het is al bijna november. Ik loop dus achter. Dat betekent dat ik het druk heb! 🙂
  Leuk overzichtje! Hoop dat je inmiddels helemaal opgeknapt bent.

 2. Die Funko’s van Knabbel en Babbel zijn echt iets voor jou. Zelf was ik super gelukkig toen ik afgelopen maandag in Rosendaal twee Forever Friends beeldjes kon kopen bij een tweedehandse winkel. Die beertjes spaar ik al sinds ik 9 was en de oude (de leukste) zijn zo moeilijk te vinden.

 3. Net even een eerste uitgebreide knuffelsessie met Picasso gedaan, zo heeerlijk, en de maand september stond bij mij natuurlijk in het teken van mijn vakantie in Amersfoort, ik ben blij weer bij Picasso te zijn, maar ik mis Amersfoort nu al, hahaha

  X

 4. Ik vind het altijd super leuk om je maand overzicht te lezen!! Jammer van die negativiteit op je werk 🙁 Heerlijk hé offline!! Moet ik zeker ook vaker gaan doen!

  In oktober word spannend want ik heb teamuitje en zie mijn oude vriendin weer en heb mijn intake in het ZH.

 5. Wat jammer dat er toch wat negativiteit was op het werk. Dat is gewoon niet fijn. Hopelijk kun je je rust nu goed pakken en kun je er van bijkomen en van je afzetten. Fijn weekend! <3

 6. Is inderdaad lastig als er negativiteit is op het werk. Ik kan er helaas van meespreken, maar ik zit er ook wel middenin op dit moment. Ik hoop dat het snel voorbij is. En ik hoop dat je snel terug een goede balans vind. Zo te lezen vind je die wel naarmate het lukt. Niet elke week is uiteraard hetzelfde en de ene is al drukker dan de ander. Ook bij mij. Ik vind jullie huisje heerlijk ingericht!

 7. Wat lastig als er een negatieve vibe hangt op je werk. Dat kan je zeker beïnvloeden inderdaad, hoe vervelend dat ook is. Mij helpt het echt om erover te praten en het dan los te laten door afleiding te zoeken. Goed dat je meer tijd neemt voor jezelf, dat werkt altijd!

 8. Wat een mooie terugblik op de afgelopen maand, zowel op de mooie als de minder mooie dingen. Wat naar om te horen dat er zoveel negativiteit heerst op je werk! Ik kan me voorstellen dat je dan snel geneigd bent dat over te nemen. Wel heel fijn, juist nu, dat je bewust tijd inplant voor jezelf en de tijd neemt om te lezen. Ik kan me voorstellen dat dat heerlijk is na een dag werken.

 9. Wat een fijne bank! Kan me voorstellen dat je hier enorm van geniet. Ik herken het gevoel van negativiteit op het werk. Ik kan dat soms ook moeilijk naast me neerleggen. Mij helpt het om erover te praten met iemand die er ver buiten staat. Die heeft er soms wel een verhelderende kijk op.

 10. Toch eigenlijk weer een fijn maand 🙂 . Wat leuk dat je zo nog in huis bezig bent. Ik hou ook zo erom van bezig zijn in ons huisje 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *