Boeken die ik nog graag wil lezen

Zoals jullie vast wel weten ben ik een echte boekenwurm. Dit is zeker niet altijd zo geweest.. Sterker nog vroeger op de basisschool had ik een hékel aan lezen. Nu kan ik echt dagen verdrinken in een bloedige psychologische thriller. Eens van mijn fijnste hobby’s is naast bloggen en skaten toch wel lezen. Aangezien ik helemaal op kan gaan in een boek en alles kan vergeten (en ook daarbij niets meer hoor als ik eenmaal erin zit)

Er zijn heel wat boeken die nog op mijn wishlist staan. Van de onderstaande 5 boeken heb ik alleen nog De Dorst in bezit.

Heks – Camilla Läckberg

Wanneer een jong meisje van een boerderij net buiten Fjällbacka verdwijnt, denkt men meteen aan een oude zaak. Dertig jaar geleden verdween daar namelijk een vierjarig meisje dat later werd teruggevonden – vermoord.

Destijds werden twee tienermeisjes beschuldigd van deze moord; de een leidt sindsdien een teruggetrokken bestaan in Fjällbacka en de ander is een beroemde actrice die even is teruggekeerd. Patrik Hedström acht de kans klein dat er een verband is tussen de verdwijningen, maar moet de mogelijkheid toch onderzoeken, daarbij bijgestaan door schrijfster Erica Falck. Hoe dieper ze in de zaak verwikkeld raken, hoe meer ze zich realiseren dat deze ver teruggaat in de geschiedenis. Het verhaal gaat namelijk dat een vrouw die in de zeventiende eeuw werd beschuldigd van hekserij meerdere gezinnen vervloekt had…

De Dorst – Jo Nesbø

De politie vindt het lichaam van een vrouw; een tinderdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is, een moordenaar die bij haar thuis op haar wachtte.

De druk van de media wordt steeds groter, en de politie weet dat er maar één man is die deze zaak kan oplossen. Maar Harry Hole weigert terug te keren naar de plek waar hij ooit bijna alles verloor wat hem lief was. Tot hij een verband vindt tussen de moordenaar en de enige zaak die hij niet tot een goed einde bracht. Wanneer een nieuw slachtoffer wordt gevonden, weet Harry dat er geen weg terug meer is en dat hij zijn aartsvijand opnieuw onder ogen moet zien.

Playground – Lars Kepler

Jasmine Anderson ziet tijdens een navo-missie de dood recht in de ogen. Haar hart staat meer dan een minuut stil, en de herinnering aan die honderd seconden zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer Jasmine jaren later met haar moeder en zoontje betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, komt zij als enige weer bij bewustzijn. Haar moeder is overleden en haar zoon is zo ernstig gewond dat artsen zijn hart moeten stilzetten om hem te redden. Jasmine herinnert zich de wereld tussen leven en dood en besluit haar zoon te gaan helpen door ook haar hart stil te laten zetten. Alleen zo zal ze hem kunnen redden, wég van de dood.

Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is? – Jan Jaap van Hoeckel

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar veel mensen zijn het niet, of in ieder geval niet helemaal. Stel jezelf eens de vraag: ben ik gelukkig? Er zijn maar twee antwoorden: ja of nee, er zit niks tussen. Zeg je ja, dan is dit boek je op het lijf geschreven. Het gaat over jou, over hoe je denkt, kijkt en doet en hoe je omgaat met jezelf, met anderen en met de wereld.
Een feest van herkenning.

Zeg je nee, of durf je niet volmondig ja te zeggen, dan heb je nog meer reden om dit boek te lezen. Het gaat namelijk ook over jou, hoe jij denkt, kijkt en doet. Maar wat veel belangrijker is: hoe je daar verandering in kunt brengen. Vandaag nog.

‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ gaat over alledaagse problemen en situaties. Dit boek helpt je om er op een andere, vaak onverwachte manier naar te kijken, waardoor je er wat gemakkelijker mee om kunt gaan en dingen kunt oplossen die je dwarszitten.

De poppenspeler – James Carol

Er is een geniaal brein voor nodig om een gestoorde geest te pakken

Profiler Jefferson Winter buigt zich over het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-doodt: een maniak die vrouwen met messteken bewerkt en een lobotomie laat ondergaan. Alleen hun gezicht is ongeschonden gelaten. Ze leven nog, maar zijn hulpeloze kasplantjes.
Rachel Morris heeft een date met een man met wie ze al maanden chat. Ze zit in een ongelukkig huwelijk en deze chatvriend begrijpt haar zó goed… Zij zal het volgende slachtoffer zijn. Maar is deze maniak wel de échte kwade genius, of is er iemand anders die de regie voert?

En ook nog deze…

Ik kocht een 4 tal boeken een tijdje terug bij de kringloop. Geweldige boeken, die ik allen nog niet heb gelezen. Ze stonden zeker op mijn to-read-lijstje, dus een extra fijne bijkomstigheid dat ik ze voor een prikkie bij de kringloop heb meegenomen.

Dri3 – Ted Dekker
Verlos ons van het kwaad – David Baldacci
Trigger – Wulf Dorn
Negentien minuten – Jodi Picoult

(het lijstje met Winnie the Pooh erop komt ook van de kringloop)

Hm.. En nu nog de keuze welke ik ga beginnen he. Het gaat denk ik De Dorst worden, die ik kreeg van M. voor onze vakantie.

Welk boek wil jij nog graag lezen?

10 reacties op “Boeken die ik nog graag wil lezen

  1. Ik maak al lang geen lijstjes meer omdat ik niet zo super veel tijd meer heb om te lezen. Maar in mijn kast ligt de laatste van Paula Hawkins, In het water, te wachten om gelezen te worden.

  2. Het klinkt altijd zo goed. Maar die Scandinavisch boeken vind ik altijd zo vervelend uitgebreid. Dat alles tot in detail geschreven wordt, zeg maar. Ik hoef niet te weten wat voor ontbijtbordje de rechercheur had 😉 maar goed, misschien probeer ik het nog wel een keer.

  3. Heks van Camilla Lackberg! Je andere titels spreken mij trouwens ook erg aan hoor! We hebben wat dat betreft wel een beetje dezelfde smaak.

  4. Ik heb er nog heel wat in Goodreads staan die ik wil lezen. Ik ga dan meestal eerst kijken of ze die bij ons in de bib hebben. De anderen kan ik misschien op mijn verlanglijstje voor Kerstmis zetten.

  5. Leuke boeken! De Dorst heb ik ook nog in mijn kast staan en wil ook graag lezen, ben heel benieuwd! Verder is mijn to-read list echt heel erg lang, oeps haha

  6. Zo te zien heb je nog genoeg te lezen de komende tijd en ben je een echte thrillerfan. Leuk! Mij lijkt het boek van Jan Jaap van Hoeckel heel interessant. Over Jodi Picoult heb ik trouwens ook veel goede verhalen gehoord. Zij heeft ook ooit het boek van ‘My sister’s keeper’ geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *