Alles wat je water geeft, GROEIT

Deze producten zijn ter beschikking gesteld door Plantje.nl

Zoals jullie weten hebben wij een behoorlijke tuin renovatie gehad. En ik ben maar wat blij met het resultaat. Het ziet er strak uit en is nu eindelijk lekker gevuld. Hij stond namelijk weken helemaal leeg en dat zag er toch een partij kaal uit. Gelukkig in onze vakantie zijn we bezig geweest met onze steigerhouten bank en tafel. Deze deel ik in een ander artikel met jullie. Echter maakte M. ook een grote steigerhouten plantenbak. Ideaal! Daarnaast hadden we nog wat bonnen van onze verjaardag en daar kochten we nog meer losen plantenbakken van.

Nou kan je dus online ook planten bestellen. Echt nooit aan gedacht, wij gaan eigenlijk altijd naar een tuincentrum. Maar hoe ideaal, dat je online je plantjes kiest en deze bij je thuis worden bezorgd? Vooral aangezien in de wijde omtrek van ons dorp geen tuincentrum te bekennen is. Ik koos heel wat toffe plantjes bij Plantje.nl en wil in dit blog artikel onze mooie, kleurrijke tuin laten zien.

De levering

Ik kon online shoppen voor een bepaald bedrag en kon kiezen uit verschillende opties. Aller eerst vond ik de website erg overzichtelijk en lekker werken. En pfhoe, wat een boel keuze! Ik heb er dan ook even over gedaan om een keuze te maken maar uiteindelijk is het meer dan geslaagd!

De levering was echt prima. Ik werd netjes op de hoogte gesteld en de dozen waren snel binnen. Ik kreeg 2 grote dozen, zie de afbeelding hieronder. Ik was erg benieuwd, vooral hoe de levering er na een bezorging uitzag. Soms wordt er niet echt zachtzinnig met dozen omgegaan en ik was dan ook erg benieuwd of de plantjes het zouden hebben overleefd…

Niets was minder waar! Zoals je ziet op de kop foto (helemaal bovenaan) zaten de plantjes netjes en stevig verpakt. Zelf de 2 potten waar planten inzaten waren niet gebroken! Er was heel zorgvuldig omgegaan met het inpakken en inrichten van de dozen. Alles stond straks tegen elkaar aan en was netjes verpakt in papier.

Mijn uitgekozen planten

Nou zijn jullie natuurlijk erg benieuwd welke planten uiteindelijk zijn gekozen… Aller eerst kon ik het niet weerstaan een Bonsai boompje aan te schaffen voor in huis.

Meet Tim (herinneren jullie je Tom nog?) Ja ik geef sommige planten een naam haha.

Ik koos voor de mooie Bonsai easycare met granieten pot. Ik vond de sierpot erg mooi en het was een best groot bonsaiboompje. Daarnaast zit er een ideaal metertje in, zodat ik kan zien of Tim (de broer van Tom) nog genoeg water heeft. Checken of het onder reservoir leeg is en als dit zo is vullen maar. Ideaal voor iemand die planten vaak niet levend kan houden… Daarnaast staat er op de site bij alle planten ook nog aanvullende informatie, zodat je de planten zo goed mogelijk kan verzorgen.

Bamboo

Toen ik dit schattige zwarte potje met Lucky bamboo ikebana zag staan wist ik dat ik deze wilde hebben. Ik hou echt van bamboo planten en deze gaan bij mij ook altijd goed. Ik heb er nog eentje staan die ik kreeg met ons 1 jarig huwelijk van mijn ouders. We zitten inmiddels op 5.. Hij is wel al een beetje afgetakeld maar hij doet het nog prima.

Op de site stond dat dit ook super leuk is om als cadeautje te geven. Het staat voor succes & geluk en het onderhoud is makkelijk. Ideaal om aan iemand cadeau te doen voor een speciale gelegenheid.

De buitenplanten

Ik zocht een grote plant voor in 1 van de grijze potten die we hadden gekocht. Ik kwam uit bij de Chamaerops humilus. De wattes? Dat dacht ik dus ook. Maar hij zag er zo tof uit dat ik deze graag in mijn winkelmandje toevoegde. Het is blijkbaar een Europese Dwergpalm en doet het goed op een lichte standplaats. Hij is 65 cm hoog, wat ik een leuk contrast vind in zo’n lange bak.

TADA! Hier zien jullie gelijk de (on gebeitste – moet nog gebeuren) plantenbank die M. maakte. Is het geen plaatje? Een prachtig grote bak waar veel plek was voor kleurrijke bloemen. Het was dan ook een feestje om uit te zoeken, aangezien ze ook voordeelpakketten hebben. Wat dat inhoud? Je kan dan 4 of 6 planten kiezen voor een bedrag van โ‚ฌ17,95 en โ‚ฌ24,95. Ideaal om zo te combineren en er zijn heel wat combinaties mogelijk.

Zelf koos ik voor 2x 2 Gerbra’s in de kleuren geel en oranje. Lekker fel en kleurrijk om de bak mee te versieren.

Wat er nog meer in staat? Weer zo’n voordeelpakket waarbij ik 4 x de Hibiscus in de kleur wit koos. Deze staan tussen de kleurrijke gerbera’s en zijn ook al voor een deel uitgekomen. Ik ben echt super blij met deze hoge bak en kan er met plezier naar kijken. Zowel als ik buiten zit als dat ik nu dit artikel aan het typen ben. Het is een prachtig uitzicht!

Nog meer..

Klavertjes vind ik ook altijd heel leuk. Ik besloot nog een Trifolium 3 pack toe te voegen en deze te potten in een grijze lage pot. Ze hebben 6 verschillende soorten en worden zelf door de kweker gekozen. Ik had 2 dezelfde en 1 ander soort. Ze staan prachtig te zijn en ik hoop misschien ooit wel een klavertje 4 eruit te kunnen plukken ๐Ÿ˜‰

Het planten

In onze vakantie zijn we dus bezig geweest met het planten ervan. We haalde wat potgrond bij (ze hebben ook potgrond 5 liter bij Plantje.nl) en begonnen eraan. Het was nog een heel karwei om alles erin te zetten. Tot mijn grote vreugde zaten er bij alle planten een goede beschrijving bij over het potten, de verzorging en dergelijke. Dat maakt het een stuk makkelijker.

Ik ben erg blij met de mooie planten en onze grote plantenbak. De foto’s die zijn gemaakt konden mooier, maar in onze vakantie is het erg vaak slecht weer geweest. Regen, regen en nog meer regen. Zo ook de dag dat we de planten gingen verpotten. Gelukkig was het aardig droog toen we het erin gingen zetten maar de zon gaat jammer genoeg niet even aan voor een aantal artikel foto’s… Inmiddels zijn De planten buiten nu al een heel stuk gegroeid en foto’s delen ga ik zeker nogmaals doen!

Hebben jullie wel eens plantjes online gekocht?

26 reacties op “Alles wat je water geeft, GROEIT

 1. Dat fleurt de boel wel lekker op, zeg! Mooie plantenbak ook. Ik koop nooit plantjes online. Ik vind het veel te leuk om naar de kweker te gaan om plantjes te kopen. Hij is een oud klasgenoot van de middelbare school dus leuk om even bij te kletsen. En mijn moeder gaat altijd mee. Het is inmiddels een familietraditie geworden.

 2. Wat leuk zeg! Vooral die bamboo en bonsai! Ik bestel eigenlijk nooit planten op het internet, ik vind een bezoekje aan het tuincentrum veel te leuk hihi. Maar wel een mooie uitkomst als je er geen in de buurt hebt.

 3. Wat een leuk concept zeg! Dit ga ik zeker even onthouden, handig voor als we straks zijn verhuisd! Leuk om je tuin aan te kunnen kleden met al die mooie planten en bloemen!

 4. Wat ziet dit er mooi uit! Wij hebben ook de hele tuin betegeld en plantenbakken en potten staan.. dat geeft toch net een beetje meer kleur en gezelligheid.

 5. Wat geinig, planten online kopen. Ik weet niet of ik dat zo snel zou doen. Al zien deze er allemaal erg goed uit. Wat een toffe samenwerking!

 6. Het ziet er heel mooi uit!! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit planten online gekocht, maar het lijkt me best handig!

 7. Je bamboeplant vindt ik tof! Ik heb helaas niet zulke groene vingers haha! ben momenteel wel bezig met een avocado plant te laten groeien uit een pit, heb jij dat al eens geprobeerd?

 8. Ziet er erg leuk uit inderdaad! En wat handig dat je dit online kunt bestellen, heb ik ook nooit geweten. Maar een bezoekje aan het tuincentrum (zeker Intratuin) vind ik ook altijd erg leuk, vooral omdat je dan in real life kunt zien hoe alles eruitziet en hoe groot het is en zo.

  1. Tuincentra zijn ook altijd erg leuk om te bezoeken, echter vind ik dit wel een uitkomst. Dit, aangezien we erg ver moeten rijden in het dorp waar ik nu woon, om bij een tuincentrum te komen. Daarin tegen wordt het op de site prima uit gelegd hoe hoog en alles is. Super fijn dus!

 9. Ziet er super uit! Planten koop ik over het algemeen gewoon in het tuincentrum, al lijkt zo’n online bestelling me, vooral bij wat grotere planten, super handig! Goede om te onthouden!

 10. Dat ziet er heel gezellig uit zo, planten in een tuin, of dat nu in bakken of potten is, voor mij, ja, een must eigenlijk. ๐Ÿ˜€

  Om bij je vraag aan te komen, nee, nooit! Ik moet het altijd zien, en zelfs als het niet in de buurt ziet, dan zijn ‘wij’ als familie wel van een dagje uit maken hiervan, met zijn allen naar een goede plant of tuincentrum en we willen zelf onze plantjes uitzoeken. Gezien je dan kunt zien of het al in bloei staat, of ook, de knoppen, hoe meer knoppen nog, hoe beter, want dan bloeit het langer, en ga zo maar door. Maar ja, dat heb je met halve boeren die altijd met tuinen bezig zijn geweest ๐Ÿ˜‰

  X

 11. Wat een groene vingers heb jij. Ik ben noet zo goed met planten dus heb alleen maar dingen staan die echt niet veel nodig hebben, maar bloemetjes zijn toch altijd lastiger.

  1. Haha die groene vingers valt wel mee. Hoewel ik nu wel regelmatiger met plantjes bezig ben. Daarnaast vind ik de binnen planten ideaal! Daarnaast heeft de Bonsai een reservoir waardoor , als deze leeg is ik deze moet vullen. Simpel as that!

 12. Prachtig! En wauw die bambooplant is zo leuk?. Nee, geen planten hebben geen eigen huisje. Hopelijk later wel als we een eigen huis hebben. Word er altijd zo vrolijk van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *