De 4(!) boeken die ik uitlas in onze vakantie

Voor de verandering eens een andere kant van mijn favoriete boeken genre: dood en verderf, wat ik normaliteit lees. Nora Roberts is al járen 1 van mijn favoriete schrijfster. Niet voor niets, bekleed de onderste plank van mijn boekenkast haar boeken. (dit gehele stuk dus). Op vakantie naar Centerparcs nam ik deze 4 boeken mee: even verstand op 0 en lezen! De meeste waren pocket en had ik al gelezen, maar ik nam ook een nieuwe dikke pil mee.

Nora Roberts schrijft zowel romans als roman/spanning. Nee het zijn geen goede psychologische thrillers maar ze zijn zeker wel goed geschreven. Soms weet ik niet wie de dader is, en dat ik voor mij altijd al een groot plus punt. En soms he, is het wel eens fijn om zonder je verstand even lekker te kunnen wegdromen…De boeken met een * achter de titel heb ik al meerdere malen gelezen.

Nora Roberts – Zomerse verleiding*

Natúúrlijk wist Eden Carlbough dat het niet gemakkelijk zou zijn een zomerkamp voor meisjes te runnen. Ook al omdat ze, voordat haar vader plotseling overleed, in haar hele societybestaantje nog geen dag heeft hoeven werken. Maar dat die kleine schatjes haar letterlijk de boom – om precies te zijn een appelboom – in zouden jagen? De grootste verrassing komt als ze naar beneden valt, recht in de gespierde armen van appelkweker Chase Elliot. Nog nooit heeft iemand zo snel zulke intense gevoelens bij haar opgeroepen. En zulke verwarrende. Want sinds ze met haar erfenis ook haar verloofde kwijtraakte, vertrouwt ze mannen niet meer. Of vergelijkt ze dan appels met peren, zoals Chase haar voorhoudt?

Rating: ★★

Nora Roberts – Rode rozen*

Op haar zeventiende is Ruth Bannion naar New York gegaan om haar balletopleiding te vervolgen bij de beroemde Nikolai Davidov. En natuurlijk is ze halsoverkop verliefd op hem geworden – welk meisje zou dat niet zijn gebeurd – maar daar is ze inmiddels overheen. Ze is nu prima ballerina bij het gezelschap waarvan hij artistiek directeur is, en danst regelmatig in zijn balletten. Bovendien heeft ze een vriend… Wat ze niet weet, is dat Nikolai al even halsoverkop verliefd op háár is geworden destijds, noch dat hij daar allerminst overheen is. Omdat ze zo jong was, heeft hij het tot nog toe nooit laten blijken, maar onder de oppervlakte smeult het vuur nog steeds…

Rating: ★★★

Nora Roberts – Een warm welkom* (2 verhalen in 1 bundel)

Bundel met twee verhalen. In ‘Plaats voor geluk’ vervult de vlotte B.J. liefdevol haar functie als hotelmanager in Vermont met aandacht voor al haar vaste gasten en ze kiest met veel succes bewust voor een gezellige ouderwetse sfeer en lokale leveranciers. Maar dan wordt het hotel gekocht door Taylor, eigenaar van een grote, hypermoderne en superluxe hotelketen. Hij wil het hotel moderniseren maar B.J. gaat fel tegen deze knappe, arrogante man in.

Rating: ★★

In ‘Water en vuur’ reist de jonge New Yorkse kunstenares Serenity na de dood van haar ouders naar Frankrijk, nadat zij een brief ontving van een adellijke grootmoeder van wier bestaan ze tot dan toe niet wist. Het grote familielandgoed wordt bestuurd door de knappe mysterieuze Christophe, haar aangetrouwde neef, die nu de eigenaar is. Maar waar komt toch zijn overduidelijke antipathie vandaan? Hoewel Nora Roberts’ hedendaagse werk qua verhoudingen wat gevarieerder en moderner is, bestaat deze bundeling van twee populaire romans uit opvallend vloeiend geschreven romantische liefdesverhalen met goede plots, sterke karakters en mooie, subtiel flonkerende details.

Rating: ★★★

Nora Roberts – Het strandhuis

Eli Landon lijkt een perfect leven te hebben: een mooie vrouw, een droomhuis en een duizelingwekkende carrière als advocaat. Tot zijn vrouw op een kwade dag opbiecht dat ze is vreemdgegaan. Kort daarna wordt ze op brute wijze vermoord, en Eli wordt onmiddellijk aangemerkt als de hoofdverdachte – ook al is er geen enkel bewijs. De vrijspraak die na een jaar volgt, maakt nauwelijks nog verschil: Eli’s wereld is volkomen ingestort nu al zijn vrienden hem in de steek hebben gelaten en de media geen bewijs nodig hebben om hem als de schuldige te blijven aanwijzen. Eli trekt zich terug in Bluff House, het afgelegen strandhuis van zijn oma. Voor hem is het de ideale plek om op krachten te komen. Zijn oma’s jonge huishoudster Abra vormt zijn enige gezelschap. Ze is zorgzaam, dapper en heeft zelf ook het nodige meegemaakt, en het duurt niet lang voor hun vriendschap zich verdiept. Ze hebben echter vijanden die hun ontluikende geluk tot elke prijs willen dwarsbomen…

Het enige boek waar ik wat meer inhoudelijke reactie ga geven dan de bovenstaande boeken met alleen een rating. Dit was het enige, dikke boek wat ik nog niet gelezen had. Het was een erg vermakelijk boek en ik vind de personages altijd zo boeiend beschreven. Het zijn 9 van de 10 keer onafhankelijke sterke vrouwen en in dit geheel een gebroken man. Ik vind het mooi om te zien hoe zo’n verhaal in elkaar samen loopt. Ik geef het boek 3.5 ster, geen 4. Aangezien ik het einde wat abrupt vond en ik met heel veel vragen over bleef. Want hoe was het afgelopen met…. En de reactie op… Al met al heeft het boek voor heel wat vermakelijke leesuurtjes gezorgd en was het weer een echte Nora!

Rating: ★★★,5

Kende jij de boeken van deze schrijfster al? En op hoeveel staat jou boekenteller in 2017?

Ik heb me in Centerparcs prima vermaakt met deze bovenstaande boeken. De lees-flow is weer terug, nu even weer verder in het nieuwe boek van Karin Slaughter, ik kreeg de nieuwe van Jo nesbo van M. (jeuj, wil ik ook graag lezen) en de nieuwe Camilla komt volgende week uit. genoeg leesvoer dus!

Meer recensies lezen van Nora Roberts? Vind ze op mijn blog en bij Zwartraafje

About the Author

19 Comments

Sheila

Leuk, leuk, leuk. Ik lees graag jouw boekentips. We hebben dezelfde smaak qua boeken namelijk. Dus gaan ze op mijn lijstje ‘lenen bij de bieb’ 🙂

Reply
zwartraafje

Zo lief dat je door verwijst naar mijn recensies. Ik vond het nieuwe boek waarin ze zowel als Nora Roberts als J.D.Robb schrijft ook heel bijzonder maar jammer genoeg moet ik besluiten dat ik ze toch liefst apart lees zodat beide verhalen voldoende ruimte hebben om uitgewerkt te worden. Nu had ik iets te veel het gevoel dat het allemaal wat te snel moest gaan. Toch bij het Nora Roberts-gedeelte. Heb jij ondertussen al iets van haar als J.D.Robb gelezen?

Reply
SAS

Ik vind je recensies altijd zo sprekend en je bent de enige die ik ken die Nora ook tof vind<3
Ik heb 3 boeken van haar staan JD maar *schaam* nog steeds niets gelezen.. Gaat nog komen want ben echt zó benieuwd.

Reply
Nicky

Wat heerlijk dat je tijd vrij hebt kunnen maken om lekker ontspannen te lezen, en dan 4 boeken? Knap hoor! Moet zeggen dat ik door jou wel heel benieuwd naar de boeken van Nora Roberts word. Helaas lukt het mij nog steeds niet om het lezen op te pakken… iets met drukte…

Reply
Romy

Wat heerlijk dat je in Centerparcs zo goed tot rust kon komen met een paar boeken. Leuk dat je in Nora Roberts een fijne schrijfster hebt gevonden! Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar je maakt me wel nieuwsgierig. Ik houd altijd wel van thrillers.

Reply
SAS

Het is meer spanning dan thrillers hoor. Of het zijn 100% romannetjes of het is roman / spanning.
Haar schrijfstijl spreekt me al jaren aan en heb al zoveel boeken van haar gelezen. Echt een aanrader. Ene boek is ook beter dan het andere vind ik zelf.

Reply
Sofie

Ik las er nog niks van en het spreekt me niet zo aan 🙂 Ik ben helemaal into fantasy & Harry Potter. Ik heb dit jaar ongeveer 21 boeken gelezen.

Reply
joor

Lekker hoor lezen! 🙂 Ik ben er zelf ook dol op!! 🙂 Ken deze boeken niet van Nora Roberts. Ik ben nu al op 26 boeken dit jaar. Mijn boeken doel dit jaar is 40 dus ik ben al over de helft 🙂

Reply
Madelon

Oh wauw je hebt flink wat gelezen! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit wat van Nora Roberts gelezen, maar ik ben zeker benieuwd naar het laatste boek.

Reply
Joyce - LemonyLifeNL

Wat lekker dat je de leesflow weer hebt opgepakt, dat moet mij ook nog gebeuren haha! Al ben ik niet echt van dit soort boeken meer tegenwoordig, ik hou meer van de spannende boeken!

Reply
saskia

Ik wou dat ik af en toe wat (weer wat) meer geduld had om meer te lezen.
Vroeger kon ik echt boeken verslinden, tegenwoordig kan ik amper één uur stilzitten.
Hopelijk komt daar deze vakantie verandering in, want de insteek van onze komende vakantie is vooral ’tot rust komen’. Ik neem in elk geval wat boeken mee voor het geval het weer lutk.

Reply
Darina

Heerlijk om zoveel te lezen! Ik heb zelf nog nooit een boek van Nora Roberts gelezen. Toch maar gaan doen, ze klinken goed!

Reply
Amy

Wauw, wat heb je veel boeken gelezen in zo’n korte tijd! Dat moeten heel wat ontspannen leesuurtjes zijn geweest 🙂 Ik heb volgens mij nog nooit iets van Nora Roberts gelezen, maar vooral ‘Een warm welkom’ spreekt me enorm aan en ga ik misschien ook wel op de kop tikken om te lezen!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *