F I V E

F I V E.
V I J F.

Het is alweer 5 jaar geleden dat wij, om 08:30 (als deze post ook precies online komt) gingen trouwen. Wow. De 5 jaar zijn echt voorbijgevlogen. En wat hebben we een mooie dingen beleefd in deze 5 jaar als man & vrouw. Van een baanwisseling, vast contract, verkoop appartement, koop huidige eengezinswoning naar nog steeds erg gelukkig samen zijn.


Ballon 5 Hema – Foto’s via Printic – Bloemen gekregen voor ons feestje

Tevens gaven wij vorig weekend een feestje ter ere van ons 10 jaar samen/5 jaar getrouwd. Ik bedoel: hoe tof is het dat we preciés de helft getrouwd zijn van onze jaren samen zijn. Het 5de huwelijksjaar is hout. Laat ik nou (toevallig, echt stom toeval) een lijst met houten hartjes hebben gekocht voor het feestje. Elke gast kon hier wat opzetten en deze kon je erin laten vallen. Artikel erover komt nog online.

Nou lijkt met me leuk de mooiste momenten (die ik graag nogmaals zou willen over doen) met jullie te delen.

5 dingen die ik nogmaals over zou willen doen
En uiteraard zijn er méér dingen, maar 5 voor de 5 jaar, jesnaptum

1. Trouwjurk voor de eerste keer aan

Ik vond dit zó bijzonder. Helemaal omdat ik geen jurken-meisje ben. Ik was dan ook super nieuwsgierig hoe ik dit zou gaan vinden. Nooit gedacht dat ik in 1 keer zou slagen en in 1 keer dát gevoel zou hebben. Dit was hem! Zonder poespas en helemaal Sas. Lees hier over de zoektocht en hier over de dag zelf. (Wachtwoord kan je aanvragen door mij een emailtje te sturen naar contact@iliveofmydreams.com – envelopje rechtsboven kan ook aangeklikt worden op mijn site)

Ik ben na al die jaren nog steeds zo super blij met mijn keuze en kan genieten van de mooie foto’s in deze jurk. Toe, mag ik hem nog eens aan?!


Mijn trouwjurk *hartjes*

2. Ontbijten met de gasten

Ook zoiets wat niet echt ‘standaard’ is om te doen maar oh zo leuk! Wij trouwde vroeg in de ochtend en het leek ons leuk met alle gasten te ontbijten. We hadden prachtig weer dus konden aan het water zitten. Geweldig om iedereen fijn te zien zitten eten en genieten. Zeker iets wat ik niet had willen missen! Als tip dus: doe wat je zelf fijn vind en denk out-of-the-box. Zo kregen wij het idee voor het ontbijten.

3. Fotoshoot

De locatie van de fotoshoot vind ik nog steeds zo fijn. Op een goede afstand en zulke mooie foto’s zijn het geworden. We hebben ook echt in onze handjes kunnen knijpen met het weer. Tevens een prachtige nostalgische plek: wij wonen er al vanaf kleins af aan (kwam ook bij deze tuin toen ik klein was) en onze beide ouders hebben hier ook foto’s genomen.

4. Huwelijksreis

Nee wij gingen niet naar het buitenland maar kozen voor een Waddeneiland. En wauw, wat heb ik genoten zeg! Wij gingen namelijk (met de boot) naar Terschelling! Zie hier de foto’s van onze huwelijksreis. Prachtig<3 Het landschap, de stilte, de natuur, de dan de bruidssuite zelf. Het was een prachtige week die we daar hebben doorgebracht.

5. Het gevoel

Boven alles zou ik graag het gevoel van deze dag weer terug hebben. GEEN ZENUWEN. GEEN PDS. Alleen maar GELUK. Ik ben echt een zenuwenpees en had verwacht dat ik super gestrest zou zijn en vaak in tranen zou uitbarsten. Niets van dit alles. Het was een ontspannen dag (deels denk ik ook te danken aan mijn eigen goede planwerk – alles was tot in de puntjes geregeld) en ik heb zó erg genoten. Doe mij nog maar zo’n dag.

En daarnaast had ik geen betere partner kunnen kiezen voor deze mooie reis. Ik hou nog steeds ontzettend veel van je. Van het feit dat je me altijd aan het lachen krijgt en onze relatie na al die jaren nog steeds zo stevig staat als een huis.

Meer lezen omtrent onze trouwdag en de voorbereidingen ervan? Lees het in de categorie: Married(life)

Ben jij getrouwd? Hoelang? En voor degene die niet getrouwd zijn: wil je trouwen en hoe zie je jouw bruiloft voor je?

Foto’s in dit artikel zijn allemaal door onze professionele trouwfotografe gemaakt Joyce (wel bewerkt door mijzelf)
Ook schreef ik een tijdje terug een gastartikel: op Simoneblogt.nl over onze trouwdag.

Bron idee artikel

29 reacties op “F I V E

 1. Ik ben natuurlijk superlaat met reageren, want inmiddels ben je al bijna vijf jaar en twee maanden getrouwd, maar goed haha. Wat een prachtige foto’s en wat mooi hoe je deze dag beschrijft! Klinkt inderdaad heel erg bijzonder. Ik wil zeker weten trouwen: vroeger moest en zou het een kasteelbruiloft worden, maar nu wil ik het liefst gewoon een mooi zaaltje of ergens buiten, zodat we mooie foto’s kunnen maken. Met de gasten lunchen of ontbijten lijkt me ook heel erg leuk!

 2. Ik ben zelf (nog) niet getrouwd, ook niet verloofd, maar ooit wil ik héél graag trouwen. Al van kleins af aan droom ik over mijn trouwdag met de man van m’n dromen, ikzelf in een prachtig wit kleed met een topfeest en topgasten… maar soms, droom ik al over m’n trouwdag, dat alles fout gaat en dat niets volgens het plan gaat, vreselijk vind ik dat! Als ik ooit verloofd ben, zal ik er zeker alles aan doen om m’n trouwdag tot in de puntjes voor te bereiden! 🙂 niets aan het toeval overlaten, hihi 🙂

 3. Gefeliciteerd! Dat samen ontbijten vind ik zo’n leuk idee. Zoals je weet ben ik niet zo trouwlustig. Áls ik zou trouwen dan gewoon lekker met z’n tweetjes (oh wacht.. je moet getuigen hebben, geloof ik). Maar in elk geval geen gedoe, geen jurk, geen feest. Gewoon lekker simpel: trouwen, uit eten, weekendje weg of zo…

 4. Jeetje, volgen wij elkaar al zo lang? Ik weet dit nog allemaal als de dag van gisteren 😀 Gefeliciteerd met jullie houten huwelijk!
  Ik (wij) vieren 4 september onze 19de huwelijksdag alweer.

 5. Gefeliciteerd!!! Ik heb mee genoten van je herinnering aan deze dag. Jullie zijn een prachtig stel.

  Zelf ben ik niet getrouwd en ik zou teveel zenuwen hebben om te trouwen. 🙂

 6. Ik ben single en heb altijd gezegd dat ik niet wil trouwen. Ik vind het nochtans prachtig om te lezen hoe jij je trouwdag beleefd hebt, zo kan ik ook genieten van anderen hoe zij hun huwelijk beleven. De reden waarom ik niet wil trouwen? Om iemand graag te zien heb ik geen briefje nodig, zei ik altijd. Maar stiekem ben ik bang voor de toekomst en wil ik op een dag niet naast elkaar gaan leven ipv met elkaar. Heeft ook wel te maken met hoe ik mijn ouders hun huwelijk ervaar..

 7. Wat LIEF! Ik vind het sowieso altijd superleuk om te lezen over en te kijken naar trouwdagen en -foto’s, zo mooi altijd. O en natuurlijk van harte gefeliciteerd allebei! <3
  Ik ben inmiddels alweer 3 jaar getrouwd en vind het nog steeds fijn. Ik vind het ook altijd leuk om aan mensen dan trouwfoto's te laten zien haha.

 8. Nog gefeliciteerd! Leuk om alle tips te lezen, al is mijn vriend echt niet van plan ooit te gaan trouwen helaas.

 9. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Nog vele mooie jaren voor jullie! Ik vind je trouwjurk erg mooi. 🙂 Zo’n dag lijkt mij zó bijzonder! Wat een tof idee om met alle gasten te ontbijten. Die ga ik onthouden! Ik wil ook heel graag trouwen. Al moet ik nog maar afwachten of mijn vriend dat ook wilt, haha. We zullen zien!

 10. Oh wat een fijn artikel om nog even te lezen hoe jullie dag was en vooral wat jouw hoogtepunten waren. <3 Nogmaals gefeliciteerd lieve Sas, hopelijk hebben jullie ook vandaag zo'n fijne dag!

 11. Gefeliciteerd met jullie 5 jarig huwelijk! Je beschrijft echt mooie momenten, kan niet wachten tot ik dat ook mee mag maken!

 12. Gefeliciteerd met dit mooie jubileum! Ik vind het superleuk om te zien hoe iedereen een trouwdag verschillend indeelt. Een ontbijt klinkt superleuk. Ik heb zelf niet de wens om te trouwen eigenlijk, maar ik zou wel een keer een bijzonder feestje willen geven in de plaats daarvan.

 13. Gefeliciteerd met jullie jubileum! Wat een prachtige foto’s allemaal (ook die foto met 5 die je zelf hebt gemaakt trouwens!). Je trouwjurk is echt heel mooi. Ik vind het ook een superleuk idee om met de gasten te ontbijten. Inderdaad lekker out of the box en ongetwijfeld heel gezellig 🙂

 14. Ja, wel 2 hele jaren ben ik gehuwd geweest ooit 😉 Dat verhaal ken je al, bij deze wil ik jullie feliciteren met jullie 5 jarig huwelijk!

  Fijn dat je je zo fijn voelt bij hem, dat is wel de bedoeling, en andersom 😉

  Of ik ooit nog ga huwen? Geen idee, het hoeft niet, dan denk ik eerder aan een handfasting, of wie weet allebei. Mocht ik hem tegen komen en hij mij vragen gemeend? Dan zal ik vast ja zeggen, hoe het er dan uit gaat zien? Geen idee, anders dan bij jullie denk ik. 😀 Of misschien wel grootster, you can never tell!

  X

  1. Soms lopen dingen hoe ze lopen. Zal allemaal wel met een reden zijn… Benieuwd of je ooit nog gaat trouwen Suus! Of in ieder geval niet noodzakelijk, als de liefde er maar is. En die komt er vast en zeker<3

 15. Wij waren in januari 25 jaar bij elkaar en gaven in juni een feestje! Misschien heb je het op de blog gelezen. Wij zij niet getrouwd maar er is niemand op de wereld waar ik me zo prettig bij voel als bij hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *