Netflix tips | 7 favoriete Netflix series (die ik nu kijk & heb gekeken)

Al een heel tijdje hebben wij Netflix. Zag ik eerst het nut er niet zo van in, ben ik er nu helemaal blij mee! Ik heb namelijk heel wat toffe series gekeken en ben er met een aantal bezig. Heerlijk om (zonder reclame!) series te kunnen bekijken & nieuwe te ontdekken. Soms ook super fijn om 2 afleveringen achter elkaar te kunnen kijken, en niet een hele week te moeten wachten. Een marathon van seizoenen? Daar begin ik niet aan, aangezien ik het best een charme vind hebben om te moeten wachten. Zo kijk ik op mijn vrije middagen wat series en in de weekenden.

Kijken jullie meer naar mijn gekeken en reeds ontdekte series?

Ik begin met de series die ik heb afgekeken….

Fringe

Waar het over gaat: De reeks draait rond FBI-agente Olivia Dunham, de verwarde maar geniale professor dr. Walter Bishop en zijn eveneens geniale zoon Peter. Zij worden belast met een aantal vreemde zaken die over de hele wereld gebeuren. Al die vreemde gebeurtenissen zijn blijkbaar op de een of andere manier aan elkaar gelinkt; er is duidelijk ‘een patroon’ te herkennen dat over alle zaken heen loopt. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic, een firma die een aantal patenten houdt op een aantal nieuwe technologieën en enkele mysterieuze onderzoeken doet. Alle zaken draaien rond Fringe science, een tak van de wetenschap die zeer speculatief en omstreden is. Voorbeelden van deze tak van de wetenschap zijn levitatie, telepathie en onzichtbaarheid.

Nog steeds zo verbijsterd dat dit een serie voor mij is. Normaliteit hou ik totaal niet van signs fiction en fantasy series en dit is er toch echt 1. Waarom ik hem dan toch ben gaan kijken? HALLO Joshua Jackson (Pacey uit mijn all time fav Dawson’s Creek) En toch op een 1 of andere manier, hoewel het allemaal erg onwerkelijk isheb ik toch geboeid gekeken naar deze serie. Hoe alles samenvloeide en de personages erg sterk werden neergezet.

Rating: ★★★

The Fall

Waar het over gaat: In seizoen 1 van de psychologische thriller The Fall worden twee jagers gevolgd: Paul Spector, een schijnbaar brave huisvader die jonge vrouwen besluipt en vermoordt, en Stella Gibson, de detective die naar Belfast gehaald wordt om hem te vangen.


Stella begrijpt als geen ander de psychologie van een seriemoordenaar. Terwijl Spector in het begin de bovenhand heeft over de onderzoekers, houdt Gibson haar beste kaarten achter de hand. Zo brengt dit gelaagd spel gaandeweg zowel de moordenaar als de kijker aan het twijfelen. De intensiteit neemt genadeloos toe naarmate het onderzoek vordert. Deze jacht zal Gibson en haar team tot het uiterste drijven. Zullen ze de moordenaar vangen voordat hij zijn volgende slachtoffer maakt?

Ik ben, zoals jullie weten een groot fan van Criminal Minds. Geen enkele serie kan daar aan tippen, hoewel The Fall heel erg in de buurt komt. Ze staan gedeeltelijk op nummer 1. dat zegt al wat van het gehalte van deze serie, aangezien ik dit niet vaak zeg. vanaf de eerste minuten 9waarin niet eens wordt gesproken) zat ik op het puntje van mijn stoel. In tegenstelling tot andere series, weet je nu gelijk wie de seriemoordenaar is. Je ziet zijn leven en deze wordt parallel verteld met die van Stella Gibson. Wauw, wat een super goede cast, geweldig acteer werk en wát een verhaal. Ik zit met smart te wachten op seizoen 4!

Rating: ★★★★★

The Bridge

Waar het over gaat: [S1] Wanneer op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken een lijk gevonden wordt, dwingt deze moord de Zweedse en Deense politie tot een nauwe samenwerking. Gruwelijke gebeurtenissen blijven elkaar opvolgen… De Deense agent Martin Rohde (Kim Bodnia – The Killing, Those Who Kill) en de Zweedse Saga Norén (Sofia Helin – Beck) gaan de uitdaging met frisse tegenzin aan.

Waar het over gaat: [S2] Een oude olietanker botst op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel enkele Zweedse en Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Saga Norén krijgt de leiding over het onderzoek en neemt contact op met Martin Rohde. De geketende jongeren blijken slechts het begin van een nieuwe beklijvende race tegen de klok om een grote ramp te vermijden. Iemand wil de aandacht richten op de milieuproblematiek, en schrikt er niet voor terug om voor dat doel veel bloed te laten vloeien. bekijk hier de trailer van S2

Waar het over gaat: [S3] Wanneer Malmö wordt opgeschrikt door een moord met een Deens slachtoffer, zal Saga Norén (Sofia Helin) de handen opnieuw ineen moeten slaan met de politie van Kopenhagen. Algauw wordt duidelijk dat de moord tot in de details is uitgedacht en dat de moordenaar wilde dat ze het lichaam zouden vinden. Het begin van een reeks spectaculaire moorden, die steeds persoonlijker lijken te worden voor Saga. Zeker wanneer ze geconfronteerd wordt met haar verleden als haar moeder plotseling voor haar deur staat. De zaak komt zo dichtbij dat de vraag rijst of Saga het onderzoek nog wel kan blijven leiden. Bekijk hier de trailer van S3

Alle 3 de seizoenen gaat om een andere moordenaar en een compleet ander verhaal. Agent Saga staat centraal in dit verhaal en na seizoen 2 wordt naast Martin een andere collega in het leven geroepen. Alle verhalen zitten zó goed in elkaar, ze lopen in elkaar over terwijl je tot het laatste niet weet wat er nu precies allemaal aan de hand is. Het enige lastig was dat soms 2 regels wel eens de ondertiteling uitviel, en mijn Zweeds is een beetje stoffig (lees: spreek ik niet 😉 ) Al met al boeiende personages en verhalen en ik vind Saga zó goed gespeeld en apart vertolkt.

Rating: ★★★★

The Killing S1

Waar het over gaat: Wie heeft Nanna Birk Larsen vermoord? Deze vraag hield miljoenen kijkers over de hele wereld in de ban. Alles begint wanneer inspecteur Sarah Lund zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de 19-jarige Nanna als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw teruggevonden. Sarah voelt dat haar baas iemand beschermt en besluit haar geplande verhuizing naar Zweden uit te stellen. Een instinctieve beslissing die haar niet in dank wordt afgenomen, zeker niet wanneer het moordonderzoek haar naar de hoogste politieke kringen van Kopenhagen zal voeren.

Na seizoen 1 mee gestopt, hoewel er meer seizoenen online staan. Ik heb de Engelse versie gekeken (er is ook nog een originele versie – ook te vinden op Netflix kwam ik achter) Hoewel ik het echt een goed seizoen vond (met een knallend en onvoorspelbaar einde), heeft het me toch niet getriggerd om de andere seizoenen te bekijken.

Rating: ★★★

& dan nu die ik aan het kijken ben…

The BlackList

Waar het over gaat: Raymond “Red” Reddington, één van de FBI meest gezochte voortvluchtigen, geeft zich overop het FBI-hoofdkwartier in Washington. Hij beweert dat de FBI en hij dezelfde interesses hebben als het gaat om oppakken van gevaarlijke criminelen en terroristen. Reddington wil alleen samenwerken met Elizabeth Keen, een beginnende FBI profiler. Keen vraagt zich af waarom Reddington plotseling geïnteresseerd is in haar, maar Reddington onthult alleen dat ze heel bijzonder is.

Via de televisie hadden wij al een aantal delen gezien, maar om een 1 of andere reden (vraag me niet welke) waren we ermee gestopt. We besloten via Netflix alles weer op volgorde te kijken, aangezien ze op tv al heel wat verder zijn. 1 van de weinige series die we samen kijken. Ik hou van de sfeer in de serie en de personages zijn zo goed neergezet (vooral Red). Elke aflevering is weer iets nieuws en verrassends waardoor het een feestje blijft om te kijken. De connectie tussen Red en Liz vind ik erg fascinerend. Want wat is hun connectie precies? Meer wil ik niet verklappen, aangezien ik niet graag spoilers weggeef (en dat gebeurd met deze serie erg snel). Maar soms vraag je je als kijker af of iedereen in The Blacklist wel is wie hij zegt dat hij is….

Rating: ★★★★★

Last but not least.. De nieuwe serie waaraan ik ben begonnen:

Crossing Lines

Waar het over gaat: Serie van de maker van Criminal Minds, waarin een speciale eenheid van de politie misdadigers opspoort die zich over de Europese landsgrenzen begeven. Carl Hickman, een voormalig rechercheur uit New York, kan vanwege een oude schotwond geen wapen meer hanteren en is in Amsterdam aan lagerwal geraakt. Hij wordt door oud-collega Louis Daniel uit Parijs bij een internationale eenheid van de politie gehaald. Daniel heeft dit eliteteam samengesteld uit de beste politiemensen van Europa, om gezamenlijk misdadigers op te sporen die zich over de landsgrenzen begeven. Het team wordt juridisch bijgestaan door Michel Dorn, die werkzaam is bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Het was dus na The Bridge tijd voor een nieuwe Netflix serie. Crossing Lines stond hoog op mijn lijstje, dus besloot ik dit een kans te geven. Na het kijken van de eerste 2 afleveringen was ik geboeid. Ik ging dit artikel maken en zocht naar de uitleg van deze serie (die hierboven staat) Het begint met: Serie van de makers van… Criminal Minds! Holy crap, dat vind ik toch eens tof. Ik vond de serie al zo goed in elkaar zitten qua verhaallijn & acteerwerk. Tot nu toe is het een serie waar van alles in gebeurd en verschillende personages.

Rating: Nog geen, pas 2 afleveringen bekeken maar veelbelovend.

Daarnaast neem ik ook nog een aantal series op van tv en kijk deze terug.

Kennen jullie de bovenstaande series en welke spreekt je het meeste aan?

About the Author

15 Comments

Nele

Ik vind de blacklist helemaal geweldig! Zelf ben ik nu ook bezig met het vijfde seizoen van Suits 🙂

Reply
Michelle

The blacklist kijk ik ook erg graag. Hoewel manlief er niks aan vind, kijk ik het lekker alleen. Wel vind ik niet alle afleveringen even sterk, sommige doen mij echt denken aan ‘vulling voor de serie’Heb jij dit gevoel ook?

Reply
SAS

Helemaal met je eens! Sommige echt steengoed, andere wat minder. Maar maakt het kijk plezier er niet minder om.

Reply
Saskia

Ooooh ik keek vroeger altijd naar Fringe, maar toen kwam het op den duur op een tijd die me niet meer uitkwam en ben ik gestopt. Ik had geen idee dat het op Netflix stond dus ik ga het straks meteen in mijn lijst zetten, was zo verslaafd aan die serie, hihi. The Blacklist is ook erg goed, al moet ik zeggen dat ik maar sporadisch hier en daar een aflevering keek. Ik weet niet precies waarom ik niet ben blijven kijken, misschien ook weer eens induiken.

Reply
Sofie

Geweldig, ook een herkenbaar artikel ja. Ik heb nog geen enkele van deze series gezien! Ik neem juist niet zo vaak een crimeserie. Hoewel sommige wel echt goed kunnen zijn hoor.
Ik zou net als jij niet altijd willen bingewatchen en soms eens wat tijd ertussen laten, zeker bij van die crimeseries zou ik dat nodig hebben. Maar mijn man wil liefst een heel seizoen op een avond kijken zeg maar 😉 . Dus dan doe ik maar mee hé. Haha.

Reply
Nesrin

Ik heb geen enkele serie gezien. Black Mirror staat op mijn lijstje als must watch serie. Crossing Lines lijkt mij ook een topserie.

Reply
SAS

Ja je moet ervan houden. Ik vind Saga juist ontzettend goed gespeeld met al haar eigenaardigheden. Maar nogmaals, je moet daar wel doorheen prikken in het begin.

Reply
Morgaine

Ja grappig, The Blacklist kijk ik, maar die was al eerder op tv dan op Netflix, en het lullige is dan, op netflix staan nu net 3 seizoenen, ik heb de finale al gezien… seizoen 4 al helemaal uit… tsjah…

Deze series vind ik allemaal wat minder en ook Crossing Lines is al op tv geweest. Voor netflix ermee kwam.

Ik kijk beiden, kan ook opnemen namelijk en dan net als op netflix, reclameloos, die skip ik dan gewoon, gewoon doorkijken omdat ik ze later bekijk, live tv kijken is volgens mij sowieso allang uit, hahaha

X

Reply
Simone

Fringe klinkt wel als een hele interessante serie. Heb net ook even de trailer bekeken en het ziet er goed uit! Ik heb ook even uit nieuwsgierigheid een stukje van Ozark gekeken. Misschien dat ik deze ook wel ga volgen.

Reply
Evelyne

Ik ken geen enkele serie van wat je opnoemt. Ik heb ook geen Netflix (zou ik wel willen), maar onze digibox staat nog zo vol dat ik gewoon niet aan die dingen toe kom 😮

Reply
Lies

Een aantal ken ik van naam, maar nog geen enkele echt gekeken. Je bent duidelijk fan van misdaadseries 🙂
Ik vind die ook wel eens leuk, maar kies al snel voor iets anders.

Reply
Carrieremamma

Allemaal stuk voor stuk goede series. Gelukkig komt seizoen 3 van de Fall snel op Netflix!

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *